CeBIT 2013: csúcs-VGA-t kap a Mac Pro

Az Apple az elmúlt években nagyon elhanyagolta a Mac Pro rendszert, aminek eredménye az lett, hogy az elmúlt év közepén kiadott frissítés olyan hardvereket kapott, amelyek több évvel korábban jelentek meg. A Mac Pro szempontjából ez a frissítés tényleg előrelépés volt, de a korszerű PC-khez viszonyítva a méregdrága Apple termék lemaradása években mérhető.

Hirdetés

A legnagyobb bírálat a grafikus kártyákat éri, hiszen az Apple AMD Radeon HD 5770 és 5870 VGA-kkal kínálja a rendszert. Ezek a termékek a maguk idejében kiváló megoldások voltak, de 2012-ben gépet építeni köréjük igen megkérdőjelezhető döntés. Szerencsére nem csak mi látjuk a problémát, hanem a Sapphire is, így a CeBIT-en bemutattak egy AMD Radeon HD 7950-es terméket, ami a Mac Edition jelzést viseli, így az aktuális Mac Pro gépekbe is beépíthető. A legfrissebb Mac OS már rendelkezik a szükséges támogatással, így jelentősen modernizálható az Apple elhanyagolt munkaállomása.

Sapphire Radeon HD 7950 Mac Edition
Sapphire Radeon HD 7950 Mac Edition (forrás: PCGamesHardware) [+]

A hírek szerint a Sapphire Radeon HD 7950 Mac Edition nem csak külön lesz kapható, hanem az új Mac Pro is ezt a terméket használja majd. Ez egyrészt örömteli, hiszen az Apple asztali megoldása végre újra alternatíva lesz, ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ezzel a frissítéssel miért kellett ennyi ideig várni.

A Radeon HD 7950 Mac Edition a Sapphire információ szerint 450 dollárért lesz majd elérhető, így minden bizonnyal az összes Mac Pro tulaj rohanni fog érte a boltba, hiszen a 200 dollárért elérhető Radeon HD 5870 Mac Editionnél az új termék nagyságrendekkel gyorsabb, ráadásul sokkal többet is tud. A Radeon HD 7950 Mac verziója egyébként csak a Mac OS jobb támogatásához szükséges módosított BIOS szempontjából különbözik PC-s társtól, vagyis a teljesítményük tökéletesen egyezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés