Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
Én is beruháztam egy 600W-osra mivel ugyanannyiba került mint az 500W-os.
Üdv. -
aram01
nagyúr
jó kis tápok ezek
-
Ribi
nagyúr
válasz
antikomcsi #33 üzenetére
Azért nem töltöd ki a konfigod, nehogy valaki beszóljon, minek neked ekkora táp
-
marcus.fenix
aktív tag
"a 500" ???
"pesti-e vagy?"
Mindegy... a PH! amúgy is tele van nyelvújítókkal, csak ott kezdődik a gond "amikor a" az névelőt már szándékosan nem használjuk...
-
-
Gyuri27
félisten
AZ a baj, hogy ahol jó áron van azt a boltot alig ismerik. Amit meg ismerne az ember meg majd 1,5x annyiba kerül.
Előtt jó boltban 12-13k volt a cucc. Így én ezért nem vennék most ilyet. Arról nem is beszélve, hogy azért mert a termék listában van tartva nem biztos, hogy van raktáron. -
proof88
addikt
válasz
venember83 #36 üzenetére
-
bartucc
addikt
válasz
venember83 #36 üzenetére
Igen, eléggé gyengélkednek
(biztos hogy nem elírás?)
-
venember83
nagyúr
Ha igaz a táblázat, akkor elég gyengusok 12 volton.
-
Dyno
veterán
válasz
antikomcsi #33 üzenetére
Hát nem tudom minek 400W-osnál több egy átlag konfigba....mondjuk phenom II x2 vagy e5000/7000, 3,5ghz-re húzva mindegyik esetében plusz 4870/gtx260 plusz 3-4hdd plusz ventik stb....na furmark+prime talán kihúzna belőle 280-300W szór! hatásfok, tehát 240-260W, ez a 400W-os Everest esetében 60-70%-os terhelést jelent, enniytől emg baja nem lesz, mellékesen megjegyezném, ha efölé pakolnánk 600W körüli everestet, már eleve rosszabb hatásfokkal dolgozna, ergo több hőt kell elhűteni, melegebb is lenne.
-
Chaser
legenda
Sajnos nem ott élek
1ébként erre gondoltam: FSP250-60PFK
lsc: Én 2 boltból vásárolok, azokban most nincs, pár hónapja volt mindig, ha nem is akkor tudták hozni, nemrég azt mondták nagykerből is eltűnt
10k-ért a kezembe nyomták volna ha nem vagyok akkora barom hogy otthagyom
antikomcsi: Ha valaki nem gamel, csak dolgozik, akkor mért ne lenne elég 250-es táp? Q8200-t felrántottam 3G-re, IBT alatt 140W-ot vett ki a gép konnektorból, net közben 50W. Az enyémnek ráadásul viszonylag sok fesz is kellett ehhez. A 250-es tápom vígan elvolt 4830-cal meg E5200-vel, prime+furmark alatt volt 140W...
-
válasz
Trolluska #11 üzenetére
Miért, ennél az 500-asnál kisebb teljesítményű tápot már hova akarsz? Azok már csak direkt kis fogyasztású gépekbe valóak. Az én gépemben egy ilyen 500-as táp vért izzadna, játék alatt pedig megadná magát valószínű. Ha nem rögtön, akkor záros határidőn belül.
Nem tudom miért divat olyan tápokat ajánlgatni manapság, ami éppen elviszi az adott konfigot, és közben szenved, mert a tudása 90-100%-a ki van használva. Mert a lazán és bővenelég álltalában ezt jelenti. Legalább proci, vagy vga csere után lehet megint tápot is veni.
-
nyunyu
félisten
válasz
Translator #31 üzenetére
480W terhelesen mar csak 78%.
-
Ehh nem véletlenül a magyar Everest jogvédett?
Valószínűleg be fog perelni.
-
LackoMester
addikt
ha táp akkor FSP
legalábbis nálam
-
Chaser
legenda
A hatásfok nem ezt jelenti. Mondjuk 80%-os hatásfokú tápra egy példa. Konnektorból felvesz a gép 100W-ot, akkor a gép részéről ez 80W, a maradék 20W-ot a táp elfűti. Minél kisebb a hatásfok, annál többet fűt el. Ideális eset az lenne, ha 80W kell a gépnek akkor 80W-ot is vegyen ki konnektorból, de sajnos ilyen tápok nincsenek, csak amik közelítik ezt. Az említett példával a te tápod miatt 114W-ot venne ki a konnektorból az a gép, ami a táp vesztesége nélkül 80W-tal beérné.
szerk: hatásfok = hasznos teljesítmény/felvett teljesítmény
szerk2: 90+ táppal ugyanez a gép 88-89W-ot venne fel konnektorból, azért nem mind1
-
kételkedem
addikt
A 800-ast csatlakozókkal is szépen ellátták! 9 SATA csati
-
Chaser
legenda
Van az FSP-nek 200 v 250W-os 80+ gold -90+- tápja is, nekem jelenleg 250W 80+ FSP-m van, szóval megoldhatnák ha akarnák...
szerk: Rica: Ki kell hogy ábrándítsalak, a PNF szériára sok jó jelzőt lehet mondani, de sajnos a jó hatásfok nincs közte
Középterhelésnél kb 75-76%, alatta/fölötte 70-72.
lsc: 400-as Everest-tel csak 1 baj van, nagyon ritkán lehet kapni.
-
-
Satan_Claus
őstag
...mely a gyártó állítása szerint halkan teszi a dolgát.
Szerintem ez a felmondat minden tapos hirben benne van.
-
Trolluska
tag
Megint egy erőműcsalád, bravó!
Hol maradnak a kis teljesítményű, minőségi, jó hatásfokú tápok??? -
Ribi
nagyúr
Lehet, hogy csak kénytelenek voltak ennyit odaírni, mert 360W felett pont átlépi a 85% határt. Amúgy meg bírná még a 450W-ot is. Ez akár még elképzelhető is.
Corsair 400cx is bírja bővel a megadott érték felett, csak "max" terhelés felett a hatásfoka 80% alá esik. És manapság kiadni olyan tápot amin nincs legalább egy 80% plecsni az vérlázító.
Ők meg úgy gondolták, hogy kiadni a 100-ik 80%+ os tápot, annak nincs hír értéke.
85%+ mégis jobban néz ki. -
Traxx
őstag
ööö, ez a teljesítménytáblázat valami elírás?
A 400-asnak a 12V-os kmbinált maximuma 375W, az 500-asnak meg csak 360...a többinél meg még nagyobbak a különbségek. Az ágak mindkét családnál 18A-esek, ezért nem igazán értem...ennyit áldoznának be a hatásfok oltárán?
A link lemaradt: Everest 80Plus
-
Puma K
nagyúr
Hm moduláris is és még 85+ plus-os hatásfokú. Lehet jövő ilyenkor már egy FSP 600W-os táp fog dolgozni a gépemben
-
Tigerclaw
nagyúr
Minél nagyobb teljesítményű a táp, annál könnyebb a hatásfokát növelni, legalábbis ha százalékban adják meg. Persze van egy teljesítményhez kötődő faktor is, ami nő, de egy része meg kvázi állandó.
-
kircipeti
senior tag
Pont a 400-asbol nincs ilyen?
-
zsirfecske
addikt
közelítik már a zen-t, nagyon helyes, éljenek a minél jobb hatásfokú tápok és a minél energiatakarékosabb hardverek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest