- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dfsz34
őstag
-
erdoke
titán
Tehát ha nem az Apple csinálta, de csak Apple termékben érhető el, akkor az LG-t, Samsungot és Sharpot kell tisztelni, akik esetleg dollár százmilliókat kapnak előre, hogy felépítsék azt a gyárat, ahonnan majd millió számra, tuti üzletként eladják az Apple-nek a kijelzőket? A Samsung és az LG pl. a saját tabletjeibe és telefonjaiba se pakolja ezeket a kijelzőket, és minden bizonnyal extra jattot kapnak érte, hogy így legyen.
Engem mint felhasználót rohadtul nem érdekel, éppen ki és kinek a megbízásából gyártotta le az alkatrészeket, én egy telefont veszek, aminek vagy top kijelzője van, vagy nem. -
dfsz34
őstag
Igen, csak ugye a kijelzőt nem az Apple csinálta, csak veszi. Imádom mikor itt jönnek, hogy az Apple képernyője, ja amit ázsia gyártók állítottak elő
meg kéne nekik is adni a tiszteletet az Apple imádat mellett
Más gyártónak még nincs akkora árrése, hogy beletegye vagy úgy látják, hogy nem nyernének vele annyi felhasználót, amennyibe kerülne vagy az Apple lenyúlta a kapacitást, bár ezt nem hiszem, mert már vannak kínai tabletek ilyen felbontással (hacsak nem a gyártási selejtet veszik meg, szokás szerint)
-
erdoke
titán
Márciusban jött ki az új iPad, azóta sincs olyan kijelzővel tablet a piacon, ami akár csak megközelítené. A DisplayMate szerint az iPhone 5 kijelzője is ilyen, a legjobb telefonos kijelző, amit láttak. Ha a fehéret kihoznák a kicsit kékes tartományból, szinte tökéletesen kalibrált képe lenne.
A mostani 3D szerintem zsákutca, mind az aktívon, mind a passzívon sokat kellene még kalapálni. Mondom ezt úgy, hogy csak a többiek véleményét tolmácsolom, engem nem érint.(#35) hallerlaller
A komolyabban vehető piackutató és elemző cégek (Gartner és társai) szerint a 3. negyedévben 69 %-os volt az iPad eladások részesedése. Ha tavaly 80 % lett volna a használati aránya, alig romolhatott volna idén. Ez a "Megkérdezünk 1000 embert az USA-ban" felmérés engem sose hatott meg... -
maross
nagyúr
"Szerintem az Apple mostani vezetése a dolgozókat képes motiválni, ez a része megy, de az ösvény kiválasztása már nem."
Factories making sought-after Apple iPads and iPhones in China are forcing staff to sign pledges not to commit suicide, an investigation has revealed.
Ha ez a resze "megy", az osveny kivalasztasa pedig nem, akkor eleg nagy szarban vannak
.
-
dfsz34
őstag
válasz
User64476 #37 üzenetére
Nincs Jobs, aki látta előre a lehetséges irányt. Ebbe sokan nem is gondolnak bele, hogy ez micsoda összetett gondolkodási és látnoki feladat. Tutira van legaláb egy tucat de még akár 20 olyan ötlet is, ami realisztikus és még legalább 100 másik, ami őrült dolog vagy annak tűnik
Ezek közül válaszd ki, hogy mi az, amit meg is tudsz valósítani, el is tudod adni (marketing) és majd kell az embereknek. Ja, és nyereséget is hozzon.
Egyszerű dolognak tűnik, de nem az. A legtöbb cég csak a mechanikus dolgokra képes, rakok bele nagyobb procit, jobb kijelzőt pár funkciót ellopok másoktól a szoftverbe meg ilyesmik.
Ezért volt zseni a Jobs, mert akkoriban ki gondolta, hogy a rengeteg lehetőség közül ez a termék hoz majd óriási sikert és össze is kellett rakni egy olyan termékké, amiért megőrülnek a vásárlók. Ezt meglátni és keresztülverni a sok ph.sz munkavállalón azért nem kis teljesítmény.
Bár a PR ugye boldog és motivált dolgozókról szól, azért tudjuk, hogy ez hogyan működik általában, mindenki a dolgát csinálja meg arra, hogy leteljen a 8 óra. Van pár értelmes és motivált ember, de a nagy többség napi robotnak fogja fel. De szükség van rájuk, csak nehogy úgy képzeljük, hogy Jobs kitalálta az iPhone-t, aztán mindenki óriási lelkesedéssel dolgozott rajta. Páran igen, a többséget meg ütni vágni kellett (pc szóval motiválni
) hogy haladjanak. Erre is képes volt Jobs amellett hogy ki tudta választani az ösvényt a számtalan lehetőség közül
Szerintem az Apple mostani vezetése a dolgozókat képes motiválni, ez a része megy, de az ösvény kiválasztása már nem.
Főleg nem úgy, mint Jobs csinálta, hogy nem egy lépést látott előre, hanem akár egy termékvonalat is, ebben volt nagy az öreg, kár, hogy már csak múltidőben lehet róla beszélni.
-
maross
nagyúr
válasz
User64476 #37 üzenetére
Lehetseges, de ettol fuggetlenul mindig minden sajat rekordot sikerul felulmulniuk, pedig mar eleg magasan van a lec. Utoljara a retina display-nel tapsoltam, azt mar lekovette a konkurencia, azota sok minden nem valtozott. Kivancsi vagyok, hogy elindulnak e egy lejton, vagy meg nagyon sokaig tudjak maximumon porgetni magukat.
szerk: remelem nyitnak a 3D fele, es akkor hirtelen lesz a mostani 10millio 3D rajongobol 100millio
.
-
User64476
őstag
Jól veszem észre, hogy újabban az Apple már csak reagál a többi szereplő ténykedésére? Az új iPhone egy gatyába rázott iPhone 4, az iPad Mini is csak reagálás arra, hogy mégis csak elég a 7"...
-
maross
nagyúr
válasz
hallerlaller #35 üzenetére
Lesz ez meg igy se
-
hallerlaller
addikt
jahogyja, ezért lesz ipad mini:
-
nednez
tag
Szerintem csak a Mac Mini-t iMac-t mutatják be max még egy 13' retinás Macbook Pro-t
Ha mégis mini iPad akkor ezzel összevisszasággal elvágja magát -
butyek
senior tag
Szóval kiderült, hogy semmit nem tudni még biztosan. Ezt eddig is tudtuk, hogy nem tudjuk
-
Prof
addikt
válasz
Gadgetfan_ #31 üzenetére
Tökmindegy mit tud vagy milyen ára van Apple ezért a fanek meg fogják venni, kicsi tehát akinek a nagy van, barátnőnek/gyereknek ezt fogja ajéndékozni
-
Gadgetfan_
senior tag
Egy iPad mininek csak akkor van értelme, ha az árát valahová 200-300 dollár (80-90E Ft.?) közé lőnék be, és mellette az iPad2 gyártását meg megszüntetnék, így a "mini" lenne a kvázi olcsó iPad.
-
erdoke
titán
válasz
DemonDani #24 üzenetére
Nagyon furcsa lenne egy harmadik, a többivel nem igazán kompatibilis felbontást behozni iPadre. Ezért tűnik értelmes megoldásnak egy 300 dollár körülre beárazott kisebb iPadre az XGA. Persze a WXGA sem elképzelhetetlen az új iPhone-ból kiindulva. Valaki kiszámolja, hány ppi az 1366x768 7,85"-en?
Lusta vagyok...
Lesz egy videós, kisebb iPad 16:9-es kijelzővel, vagy jövőre már a nagy is széles képernyőt kap? Utóbbinak én se örülnék, elsősorban nem videózok a tableten. -
DemonDani
addikt
hogy lenne már ez 4:3? hogy lenne olyan mint a régi felbontása?
Hihetetlen hogy minden nemű gondolkodást nélkülöznek néhány hír megírásakor, és simán átírják amit a forrás lehoz -.-
Totál nyilvánvaló a hátlapi képekből, hogy nyújtott. Valamelyik tehát biztosan kamu
-
nuke7
veterán
se az árverseny, se a 7"-es kategória nem az apple területe...
nagyon-nagyon nagy melléfogás lenne, ha ez tényleg kijönne.
(az ios 6-os bénázás után egy ilyen miatt annyit zuhanna, hogy csak na)
amugy meg mennyire népszerű a 7"-es kategória..?
annyira, hogy akinek nem telik ipad-re az vesz egy 7"-es tablet-et.
(pont arra használhatatlan, amire kellene - mert egy 7"-es méreten nem lehet 8 ujjal írni, míg egy ipaden vígan)és a népszerűséget az előttem szóló tökéletesen leírta...
-
erdoke
titán
Ha tényleg 7,85" lesz, az sokkal közelebb van a 8-hoz, nem?
Egyébként csúnya magyarsággal csak annyit tudok erre mondani, hogy it perfectly makes sense.
A legnagyobbat azon nevettem, hogy látták, milyen népszerűek a 7" tabletek. Az elmúlt negyedévben legalább 80 % volt a 9-10" tabletek aránya, ezek nagy többsége iPad.
A 7,85" 4:3 pedig a 7" 16:9 tökéletes másolata, a képeken is jól látszik, hogy Nexus koppintás. -
Lipton
őstag
Ez nem lehet az új iPad, mert az okosok már korábban megmondták itt, hogy ez nem lehet az.
-vastag, meg maga a kialakítás, az élek gagyik
-a kamerán látni hogy gagyi
-alul a hangszóró/mikrofon lyukai. iPad-en miért lenne ilyen? Ott 1 hangszóró van, az se így, mikrofon pedig nincs. -
Destructo
senior tag
Pont most tervezek iPadot venni
TÖBB INFÓT AKAROK!
-
Prof
addikt
Kár hogy nem 8" os lesz, a 7 kicsi.
Fellendíthetné a 8" os piacot ahova nem akarnak normális IPS-es 4:3-as, 3G-s BT-s dual core gépet kiadni. -
whitezo88
nagyúr
valahogy nem hoz lázba. De az is lehet, hogy egyszerre jelentik be ezt, és az új iMac-eket, Mac Miniket, ad absurdum retina 13-as prót. ezekre is sokat várnak. Majd akarok iPadet, de a nagyobbat.
-
dfsz34
őstag
Várom az változtatható méretű tabletet 5-10" között, az lenne a nagy újítás.
Van már hajlítható LCD, amivel megoldható lenne, papírtekercs szerűen kihúzni olyan méretre, amilyen kell éppen.
Majd valamelyik ázsiai gyártó kitalálja, utána mások ellopják és jobb design-al eladják drágán majd beperlik a kitalálót, ha nem védte le mondjuk a kétujjas fogás technikát, de attól még a termék érdekes lesz.
-
Mr President
senior tag
Az ipad mini bevezetése elég bonyolult lehet az apple-nek. Mert ugye még kapható az ipad 2. Ha attól olcsóbb lesz akkor valószínű azt nemnagyon veszik majd. Ha meg a kettő és a három közt lesz árban akkor meg a konkurensekhez képest lesz drága.
Kíváncsi vagyok én is mi sül ki ebből. -
Antibazsi
aktív tag
Jujj de izgulok...
-
dfsz34
őstag
Ezek szerint a 7" méretet lopta az Apple, hiszen eddig nem gyártott ebben a kategóriában.
Vagy az lesz, hogy amikor mégis kijön az Apple Mini, akkor benyújtanak a kerekített sarkú téglalap formára, ami átmérőben kicsit több,mint 7" ? Feltalálják a 7"-t az Apple-ék és mindenkit beperelnek. -
Segal
veterán
Ez nyilvánvaló de mégsem adhatnák a 10 colos árába. Valahol a 2 és az új iPad közé kéne beékelődnie árazásilag és ugyan a haszon nyilván meglenne azon is de de az mégsem felsőkategóriás termék lenne hanem tulajdonképpen a kettes kicsinyített nyilván némileg turbózott változata. Egyszerűen nem illik a gondolkodásmódjukba egy ilyen termék mert mint tudjuk ugye ők a leglegleg és a mindent kitaláló forradalmi cuccokat gyártók (nem trollkodásból írtam ez gyakorlatilag tény) és nem illik ide egy "lightosított" termék.
-
Angel1981
veterán
Biztos sokan vesznek majd ilyet is a meglévő iPad-jük mellé!
Csak hogy teljes legyen az iGyűjtemény! -
Zirowe
nagyúr
Én meg már képeket is láttam arról, hogy az északi sarkon a télapó manói készítik nagy sürgésforgás közepette.
-
Segal
veterán
Minden évbe elsütik hogy biztos forrásból tudják többen és mégsem jön, szerintem idén sem fog az Apple sohasem gondolkodott úgy hogy olcsósított terméket adjon ki. Persze nyilvánvaló hogy ha bejelentenék akkor sem lenne olcsó de mivel telefonból is évente egy jön ki náluk ezért szerintem tablatből is egy fog és azt kell szeretni.
Már akit érdekelnek az i-s cuccok ugye mert engem speciel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A legfrissebb hírek szerint már nagyon közel az Apple újabb várva-várt bemutatója.
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest