Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
válasz Dragon3000 #428 üzenetére
Nem engedte szerkeszteni, smart tv akart lenni. Amúgy a 4k tartalmak mind hevc-ben kerülnek fel.
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
Miért fáj neked, hogy van, akinek az kell töltse, nagyon nem osztja meg a társaságot sem, mert minden kategóriából csak 1 féle tölthető fel az oldalra és van pár csapat akik kivételek. Filmekből az 1080p/4K-t preferálom, sorozatokból és a gyereknek a mesékből a 720p-t. De vannak olyan anyagok, amik sd-nél jobb minőségben beszerezhetetlenek.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Dilikutya #408 üzenetére
Sok helyen olvastam, hogy lemondták a netfixet, mert egyre kevesebb tartalomhoz került fel magyar felirat, így számomra is halott üzlet lenne így marad a torrent, na meg amikor itthon nem jelennek meg filmek bd-n, nem hogy 4K-ban, ne csodálkozzanak, ha sokan a torrent felé mozdulnak. Na meg nem kellene a 2-3x ár a dvd-hez képest és máris többen vennék meg. Amúgy nem kell ennyire a torrent ellen menni, mert sok olyan ember van, aki letölti megnézi vagy kipróbálja a játékot és utána meg is veszi, persze ezzel nem azt mondom, hogy mindenki, de azért vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Dilikutya #403 üzenetére
A 43 col számomra kicsi, ha azt nézem, hogy a monitorom 34 colos, nekem tv-ből minimum kellene egy 55 colos, de az is csak arra, hogy tudjam rajta nézni az 1080p/4K filmeket.
Amúgy ha megnézed a torrent oldalakat elég sok 4K tartalom van fent és az xxx-t ne vegyük most ide.
A habzó szájúaknak addig igazuk van a felirat ügyében, ha már az országban elérhető a netfix legalább felirat legyen már a műsoraihoz, mert amíg nincs addig sokan nem érnek vele semmit. De egy jó példát is tudok mondani, ott a batman széria Amerikában kiadták/kiadják 4k-ban és rajta a magyar hang is, erre mi történik itthon, ja nem fogják forgalmazni na ez a szép mondhatom(#405) vacak minőségű és kis méretűt írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Sok helyen ott a 30Mb/s, de a garantált az 5/0,25 és sokszor nem is megy többel, így sokat érsz vele. Nekem ne mond, amikor 10Mb/s-es netem volt, már akkor 1080p-ben szedtem a filmeket.
Bátyámnak belváros közepén telekomnál koaxon megy be a net 50Mb/s a legkisebb és nála nem is lehet ennél nagyobbat beköttetni, de 25-nél nem megy gyorsabban, ennyit a 100-200Mb/s-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Ugyanez ment a hd és full hd megjelenítőknél is. Ugyanez ment végig a hdd-k tárhely fejlődésénél, ugyanez van a telefonok tárhelyével is, minek 128GB bele meg hasonlók, ja ha veszek fel vele egy 2 órás videót máris több 10GB-ot foglal....
(#389)
Lehet bármennyi pénzed, ha a lakhelyeden szar net van, akkor szar net van. De ilyen esetben van pénz a 4K BD-re.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Dilikutya #383 üzenetére
Nagy TV mi számít annak és melyik méret lehet elterjedve Magyarországon? Ismerőseimet nézve 32-43 colig terjed a TV méret, van akinek még csak hd ready, akit jobban érdekel annál az 1-2nél már 55 colos 4k van. Nem abból kell kiindulni, hogy nekünk kell e az 1080p/4k, mert mi vagyunk a kisebbség. Amúgy tv szolgáltatásnál az emberek többségének azért számít a jobb minőség, mert nem kell miatta semmit sem tennie, nem kell tovább várni míg nézheti, nem kell visszaosztani....
Amúgy a felbontás önmagában nem minden, mert láttam már olyant, hogy a 720p-s jobb volt, mint az 1080p-s. -
Dragon3000
veterán
válasz Hieronymus #339 üzenetére
Mint írtam szolgáltató és hely függő hol miből mennyi van. Pécs belvárosában is sok hely van ahol van pár db HD adás, a többi meg csak digitálisra lett cserélve. De egyszerű, nálam és anyáméknál is néztem már a HD és sima adás között nem volt kb semmi különbség, pedig más szolgáltatónál vagyunk, akkor szerinted mennyire lehet minőségi? Igazából engem nem is érdekel, már le is mondtam a TV-t, mert alapból én nem is néztem, de azért ideje lenne már ilyen szinten felzárkózni, hogy legalább a hd adás legyen normális minőségű.
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
válasz Apollyon #330 üzenetére
Szerintem nagyon közrejátszik ebben az, hogy sok embernél kicsi tárhely van, mert elég egy 500GB-os is mindenre... Sok esetben meg a lassú internet, 10-20-30Mb/s-kel én se kezdenék el letölteni 50-100GB-os filmeket. Na most tv-zés közben ezek a gondok nem lennének.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz #69523456 #267 üzenetére
Azért ne a tv gyártókat hibáztasd, hogy a magyar tv szolgáltatók 10 évvel a full hd tv megjelenése után se ad ilyen lehetőséget. Az ismerősi körömben, aki 4K TV-t vett, az nem a kábel minősége miatt vette, hanem a 4K filmek miatt, amiből már elég szép mennyiség van.
Amúgy jól tudom, hogy külföldön van olyan szolgáltató, ahol a hang térhatású?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil