Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Expulso
tag
szépen lenyomja majd a mostaniak árát, remélem a blu-ray" - már ideje volt de hogy 6x
gyorsabb lesz.. na azt meg kell nézni.
-
Lambos
tag
Lehet hogy konzolon ez újdonság de példának okáért ott a steam.
Ott sem tudod csak úgy valakinek kölcsön adni a játékodat csak ha kölcsön adod neki az accountodat is. Na most konzolon ez gondolom nagyobb szívás mint PC-n. Ettől függetlenül nem hiszem hogy azoknak a tökére kéne lépni akik ha csak használtan is de megveszik a játékot. Ahogy többen is írták nagy valószínűséggel úgyis egy másik címbe kerül befektetésre az összeg ami tulajdonképpen nekik bevétel. Ha ellehetetlenítik a másolt játékok csereberéjét azzal csak maguk alatt vágják a fát. Hiszen sanyika ahelyett hogy eladná a régi megunt játékát amit 13.000 pénzért vett 6000 forint ellenében (csak példa) Majd venne egy újabbat megint 13.000 pénz ellenében. Majd szépen megvárja míg lemegy az ára és akkor veszi meg. Nem is tudom melyik verzióval jár jobban. -
csabsz13
aktív tag
az, hogy már nem olyan csili-vili mint az újak, nem azt jelenti, hogy nem használható úgy, mint a kiadása pillanatában. szóval nem az avulásról van szó, hanem a használhatóságon.
szerintem nem nehéz belátni, hogy egy 10 éves szoftver ugyanúgy (hiba nélkül) elvégzi azt, amire készült anélkül, hogy szervizelni és költeni kellene rá.
ugyanez egy autótól nem várható el.csak erre a különbségre akartam rávilágítani.
-
moex1
tag
válasz
LucyFerr #182 üzenetére
Nyilván nagyobb egy 32GB pendrive előállítási költsége, mint egy DVD9-é. Azonban közel sem annyival, mint amennyivel többe kerül a végfelhasználó számára.
Ha pedig azt is nézzük mellé, hogy nem kell 2-4-8-akárhány lemezt a tokba rakni, vagy BD esetén nem kell a vetélytárstól licencelni minden meghajtót és lemezt, valamint az USB portok már most is ott vannak gépeken, akkor már másképp fest a helyzet.
(Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem véletlenül drágák az SSD-k. Ez egy mesterségesen magasan tartott ár, az előállítási költség itt is jóval alacsonyabb. Jelenleg a technológiára fordított fejlesztést fizeted meg. Ha már megtérült, majd lejjebb megy az ára.) -
Youri
veterán
válasz
#95590400 #196 üzenetére
Felesleges az EULA-t emlegetni? Amíg nincs semmilyen nagy horderejű döntés az EULA-val kapcsolatban, ami érvénytelenítené azt a pontot, addig az egy marhára is érvényes szerződés, nem te vagy én, vagy a PH lesz az aki eldönti, hogy törvényes-e vagy sem. Hiába ptk, btk, szjt... Erkölcsileg megkérdőjelezhető? Na ez sose számított az üzletben, de a törényhozásban sem nagyon, lásd ACTA.
Szoftver remarketing. Valóban létező dolog, de, hogy idézzem az egyik oldalon leírt mondatot: A folyamatok lebonyolítása a BSA előírásai szerint történik Tehát nem úgy, hogy valaki gondol egyet és eladja, hanem, erre szakosodik egy cég, megállapodik a kiadóval, a jogtulajdonossal, vagy mint ebben az esetben az érdekképviselettel. Az 576 meg egyéb boltokban is használt szoftver árulása (itthon talán lehet, hogy nem, de külföldön tuti) a kiadó/forgalmazó engedélyével történik. És nagyon valószínű, hogy abból az összegből csurran neki valamennyi. Nem hiába kerül egy rég halott haszált Win98 SE OEM 12.500-ba. Amiről szó van itt, az az, hogy a user eladja, egy usernek, nem pedig egy közvetítőnek. Ami fáj a kiadónak, hogy ő abból a bizniszből kimarad. Mivel ezek a dolgok megfoghatatlanok, és a törvény előtt esélyes, hogy nem a kiadónak lenne igaza, ezért vezetik be az online pass-t, meg az accounthoz kötést, meg a géphez kötést, meg ilyeneket.
-
törölt tag
és persze ezt is említettem, h a szofvert remarketing egy létező dolog, ami üti az előzőekben leírt ilyen jellegű hülyeségeidet, h a liszensz az szoftverbérlet (köze nincs hozzá), illetve a liszenszjogokat egyáltalán nem lehet átruházni.
lehet olvasgatni, h akkor miről is szól a remarketing, illetve gondolkodni ugyanvajon, ha hatóságilag tilos, akkor miért is létezik.
[link] -
törölt tag
szjt és ptk. lehet nézegetni, és abból böfögni, ha nem értesz egyet valamivel. mellesleg veled ellentétben én semmit sem jelentettem ki biztosra, csak annyit írtam, h mind jogilag, mind erkölcsileg erősen megkérdőjelezhető ezen gyakorlatuk, felesleges folyton az eulát emlegetni, meg ex cathedra kijelenteni, h tuti megtehetik, semmi sem köti őket.
-
Youri
veterán
-
törölt tag
valószínűleg végfelhasználóként vásárolta meg, és kereskedésre, továbbértékesítésre nem volt jogosult. ugye te is érzed, h nagy tételben felvásárolt, nem használt szoffer nagy tételben történő kereskedelmi továbbértékesítése és megvásárolt majd használt eladása nem ugyanaz a kategória. legalábbis dől róla az izzadságszag.
értem, hogy nem tetszik a rendszer, nekem sem...
és ezt persze úgy mutatod ki, h folyamatosan félinformációkkal bombázod az ellenzőit, amiben kifejted mennyire jogos és megfellebbezhetetlen a kiadók módszere. ez ám a hangja a nem tetszésnek. -
Youri
veterán
válasz
#95590400 #189 üzenetére
Nem fog eszembe jutni túl sok infó, de volt olyan, hogy valaki felvásárolta a készletet egy kiárusított professzionális szoftverből, majd felpakolta ebayre. Az EULA megszegése miatt pedig peres dolog lett belőle, tehát nem a levegőből beszélek.
arty: értem, hogy nem tetszik a rendszer, nekem sem...
-
törölt tag
válasz
#95590400 #189 üzenetére
ehh, szerkesztés közben töröltem:
persze arról az oldalról is meg lehet közelíteni, h valaki egy szolgáltatást vásárol. mert ugye szolgáltatást felhasználó részéről továbbértékesíteni nem lehet, max lemondani.
szóval ja. az alapelv a tejelj és kussolj, ne gondolkodj. ezeknek a kitételeknek a célközönség tökéletesen megfelel. -
törölt tag
ez tök jó, h immáron sokadszor leírod ugyanazt, teljességgel ignorálva az esetleges ellenvetéseket, de liszenszjogok ezekben az esetben is a vásárlókhoz kerülnek. ez alapvetően ugyanúgy lehet tulajdonjog, mint bármi más. ha egy harmadik félhez kerül, aki a szerzői jogokat ugyanúgy nem sérti meg mint az előző felhasználó, akkor ebbe a szoffer szellemi tulajdonosának alapvetően semmi beleszólása nincs, nem is lehet. oem esetében is csak géphez kötődik.
persze arról az oldalról is meg lehet közelíteni, h valaki egy szolgáltatást vásárol. mert ugye szolgáltatás
a kiadók és a gyártók alapvetően mindent akarnak, főleg a pénztárcákat, felelősség nélkül, természetesen minden jogot fenntartva (lásd a múltkori sony szerződés, amiben benne volt, h ah elfogadod a vásárlással, akkor lemondasz arról, h csoportos pereket indíts a sony ellen. röhej) szerintem ez nem igazán fair, és jogi alapjuk sincs hozzá. még. de majd biztos összehozzák azt is. -
Polllen
nagyúr
A szellemi javakat valóban nem érdemes fizikai javakhoz hasonlítani, de az, hogy a magyar törvények is védik (az EU-ba való belépés egyik alapfeltétele, hogy nem lehet EU-s, EU által elfogadott nemzetközi joggal ellentétes szabályozásunk) a szellemi tulajdont, nem azt jelenti, hogy nem adhatod tovább a megszerzett használati jogot... (Nem másolhatod le és azt nem oszthatod meg másokkal.)
Valaki felhozta a könyveket meg zenei cd-ket, az sem jó példa, mert ott nincs kikötve az EULA-ban, hogy nem adhatod tovább. Persze, attól, hogy ezt odaírják, még erősen támadható, pl. sztem az EU egyik alapelve, az áruk/szellemi termékek szabad mozgása ezzel egyértelműen szembemegy.
Vagy szerinted az elfogadható nemzetközi gyakorlat, hogy veszel egy dvd-t a boltban, majd azt nem ajándékozhatod el, mert nem adhatod át a használati jogot?
A használt szoftver piac létezik, sok vitát is vált ki, mert a kiadók pénztől esnek el - külföldön nem kevéstől, de egyértelműen nem fekete piac vagy warez... Ha ezt így ki lehetne jelenteni, nem account-hoz kötéssel sz@roznának, hanem kőkeményen rászállnának a "jogvédők" és minimum a nagy boltokat bírságolnák...
(Pont most van kint egy hír, hogy EA megint a használt piacnak akar keresztbe tenni...
Ha jogsértés történne, nem ezt tenné...)Szerintem egyébként felesleges amellett kardoskodni, hogy illegális, mert ha valóban illegalizálják egy törvénnyel, csak a fogyasztók fognak rosszul járni. Inkább afelé kellene menni, hogy a digitálisan vásárolt tartalmakat el lehessen cserélni / beszámítattni a következő vásárlásba. (Legalább egy Green man gaming féle megoldás pl. zenéknél és ekönyveknél)
-
Polllen
nagyúr
-
válasz
csabsz13 #115 üzenetére
tehát egy 10 éves játék pont olyan jó, mint egy mai? igazad van, a kocsi elavul - ahogyan egy játék is elavul az idők folyamán (grafika, játékmenet, nem fut az aktuális konzolon, pécén, stb) ...
(mi sem nagyobb bizonyíték egy játék elavulására, mint az ára: nézz körül mennyiért kínálják a 10 éves játékokat - akár ujan, akár használtan)
-
LucyFerr
csendes tag
-
válasz
#56573440 #106 üzenetére
ha már szőrszálhasogatunk, melyik játékban találkoztál te magyar eulával? (itthon a szerződések magyarok, talán erről már hallottál
)
egyáltalán, melyik játék dobott fel neked eulát, amit elfogadtál? nekem van konzolom, semmi ilyesmi nem rémlik.
akkor erről ennyit. senki nem áll törvények felett, én sem, de a kiadók sem. teljesen lényegtelen mit irnak egy eulába, ha azt
1.) hatályos magyar törvényekkel szembemegy
2.) nem magyar
3.) nem fogadom el
stbés még1x, a törvényektől függetlenül: miért adhatom el a kabátomat, ezzel szemben miért nem adhatom el játékomat? (költői, azok a válaszok, hogy "mert a játéklobbi ezt és ezt a törvényt nyomta át" pedig nemérdekelnek
)
-
Youri
veterán
100, illetve 128 giga az újabb BD-k kapacitása... ez csak nem kevés, főleg a DVD9-hez hasonlítva. Ráadásul a filmipar még min. tizeniksz évig fog számolni a BD-jel, annak figyelmen kívül hagyása pedig hatalmas szűklátókörűség lenne. Az üzlet nem úgy működik, hogy "fújj, az a szonijé, nekem nem kell"
Valószínűleg sokkal nagyobb hangsúlyt fog kapni a digitális terjesztés, mint most, bár, amíg 4 gigás 360-at forgalmaznak, addig nem hiszek az ilyesmiben...
-
zsigus
őstag
"Ha a Blu-Ray-re vetítjük a párhuzamot akkor már ennek a technikának sincs sok hátra lévén ez sem mai már és könnyen abba a helyzetbe kerülhet a MS hogy mire az X720 eléri a "fejőstehén" állapotot addigra a Blu-Ray technika túlontúl elavult lesz."
Pontosan ezért fejlesztik a BDXL (100 GB) és hasonló formátumokat, mert mindjárt meghal a BD. Hidd el, még nem kevés ideig a BD fogja betölteni az eredeti film és játékterjesztést. Akár tetszik, akár nem.
"Egyébként bármi is lesz igazából engem nem zavar, csak a kölkömet sajnálom mert itt a házban Blu-Ray technikát nemigen fog találni addig amíg itt lakik velünk. Neki szerettem volna egy "X720-at" venni ajándékba (még iskolás) de ha Blu-Ray lesz benne akkor ez kimarad. [...] Blu-Ray-re egyetlen fillért sem vagyok hajlandó kiadni."
Ez ám a hozzáállás. Én meg azért nem vettem a PS3-hoz még egy kontrollert, mert rá van írva, hogy DualShock.
Ez azért már tényleg sok nekem.
-
Tomcat
őstag
válasz
johnny_gold #174 üzenetére
Lásd a #175 utolsó mondatát.
-
Tomcat
őstag
Azért a különböző formátumú Floppy meghatók úgy cirka 30 évig részei voltak a számítógépeknek egyszerűen azért mert nem volt más adattárolási-adatmozgatási alternatíva. Nekem a 80-as éveben pl. csak 5,25-s, a 90-es években eleinte 5,25 majd 3,5 is volt a gépeimben (ezeken dolgoztam), míg a 90-es évek végétől már csak 3,5-s meghatók voltak a gépekben általánosan elterjedve. Én 2008-ban raktam össze az utolsó olyan konfigurációt amiben volt még floppy meghajtó.
Ezzel szemben a CD-ket durván 20 éve, a DVD-ket 10 éve használjuk és lassan kezdenek kikopni mindenhonnan különböző okokból. Én magam is egyre kevesebb DVD lemezt írok. Ha a Blu-Ray-re vetítjük a párhuzamot akkor már ennek a technikának sincs sok hátra lévén ez sem mai már és könnyen abba a helyzetbe kerülhet a MS hogy mire az X720 eléri a "fejőstehén" állapotot addigra a Blu-Ray technika túlontúl elavult lesz. -
M@trixfan
addikt
válasz
RyanGiggs #145 üzenetére
Ez két különböző rumor. Az egyik az, hogy 7000-es cgn GPU kerül bele egy APU-ba építve. A másik vonatkozik a 6x teljesítményre ahol 6670-et említenek. Az utóbbiban nem hiszek igazán, nagyon casual szint lenne, ami inkább a Nintendo asztala. Tény, hogy PC-n egy VGA sem futja ki magát sajnos és eszméletlen mit ki lehetne hozni még egy 4870-ből is egy zárt környezetben. Az Xbox-tól elvárom az előremutató GPU-t megjelenéskor, ugyanúgy minat a 360 esetében. Előttem leírták, hogy a 6x sebesség miért kevés. Azt nagyjából tudni lehet, hogy ha nem casual gép lesz az új Xbox akkor egy 7000-es kártya árából megvan az egész rendszer és 2 évig nem kell játékgépet építeni.
-
Youri
veterán
Nem csak a terjesztés miatt, de hirtelen eldobni az offline terjesztést nem egy nagy ötlet. De az xbox mint multimédia center is megállja a helyét, és abban elég nagy szükség van egy BD lejátszóra, nem az itthoni "leszedem a dvdrippet, vagy a cam-ts-t" hozzáállásokból kell kiindulni.
Semmi garancia nincs arra hogy egy ilyen Blu-Ray korong kapacitása elég lesz 5-10 év mulva is
Ennyi erővel maradhatott volna az informatika a nagy floppyknál, nem volt garamcia arra, hogy elég marad, de használták, és így tovább, 3,5, cd, dvd, dl, mindet kifejlesztették drága pénzen, és nem vágták suttyba csak azért, mert egyszer kevés lesz...dani3l: játékot meg nem is illik kiírni
#171: nem mindenki rajong a tömörített anyagért
-
Tomcat
őstag
Így van, egyetértek. Pl. már ma is van olyan szolgáltatás aminek a keretében elérhetem a filmeket online FHD-ben és havidíj ellenében jön lefelé a neten a TV-m meg szépen lejátsza. Nincs lemezezés és amiket egyszer megvettem azokat bármikor megnézhetem újra mert csak ki kell választanom a listáról a lejátszáshoz. Én ezt a megoldást választottam.
-
dani3l
őstag
Ha már a letöltést említetted, nem muszáj kiírogatni a filmeket sem DVD-re, sem BD-re, mikor ott a DLNA támogatás, hálózaton keresztül gépről simán le tudod játszani őket. Csak azért nem megvenni valamit, mert Blu-ray-jel jön ki szerintem elég nonszensz. A játékot ha megveszed, gondolom tökmindegy, min van, filmet meg nem muszáj azon venned, arra írnod..
-
Tomcat
őstag
Szerintem hagyjuk ezt a témát mert nem ide való...
Az viszont igen hogy ha a Microsoft továbbra is lemezezésben gondolkodik online lehetőségek helyett akkor nem igazán előrelátóák. Az online terjesztésé a jövő. Semmi garancia nincs arra hogy egy ilyen Blu-Ray korong kapacitása elég lesz 5-10 év mulva is és akkor ugyanott lennének mint most a DL-DVD-kkel, azaz hogy többet is bele kell rakniuk a tokba belőle.
-
Youri
veterán
a DVD kifejlesztésében ugyanúgy benne van a sony keze masszívan, sőt, a cd-ben is. Akkor azokat is vessék el? Vagy végre lesz aki belátja, hogy a BD az etalon, akárkié is? Az meg hogy te nem szereted a BD-t, csak mert drága az írható, nem szempontja az ms-nek, amikor nyugaton kb mindenki azt veszi amikor filmet vesz
-
Tomcat
őstag
Pont erre gondoltam én is feljebb. Nehogy már SONY technológiát támogassanak ők is. A DL-DVD-n csak egy alap installer lenne és magát a játékot (pályákat, DLC-ket) a netről húzná le a gép és installálná HDD-re vagy flashmemóriára. Így két legyet ütnének egy csapásra. Lenne kirakható DVD-s tok a polcra és lecsökkentenék a kalózkodást, mivel ha játszani akarsz vele akkor muszáj lesz a szerverhez kapcsolódni amit csak eredetivel tudsz megtenni.
Én pl. megvettem nemrég a Seriuos Sam HD Gold Editiont olcsón DVD-n és feltelepítettem a gépemen Steam-re. A telepítés és az aktiválás útán még további 2-3GB cuccot húzott le a netről mielőtt egyáltalán el tudtam volna indítani. Ugyanezt meg lehetne csinálni itt is és maradhatna a DL-DVD 8,5GB kapacitása lemezenként mint hordozó.
Egyébként bármi is lesz igazából engem nem zavar, csak a kölkömet sajnálom mert itt a házban Blu-Ray technikát nemigen fog találni addig amíg itt lakik velünk. Neki szerettem volna egy "X720-at" venni ajándékba (még iskolás) de ha Blu-Ray lesz benne akkor ez kimarad. Nálam vagy a letöltés vagy a DL-DVD marad mint alternatíva. Blu-Ray-re egyetlen fillért sem vagyok hajlandó kiadni.
-
anulu
félisten
felmerült bennem az a kérdés, h vajh a MS mennyire fogja blockolni a warezt. Kelet-Európában egyértelműen ezért sikeresebb a Box. vagy azt mondják, hogy hagyják a K-EU, orosz és kínai, indiai piacot és bullet-proof lesz a lehetőségekhez képest?
-
anulu
félisten
válasz
#95590400 #154 üzenetére
kéne egy próbaper erre. ill érdekelne, hogy ehhez az egész EULA dologhoz mit szól az EU. valamint az fix, hogy magánszerződés (EULA) vs törvényi jogokban az utóbbi az erősebb, tehát ha valamit engedélyez a törvény (átruházás, kereskedelem, etc), akkor azt az EULA nem tilthatja. ill igen, csak nem kell vele foglalkozni.
-
BiP
nagyúr
Én régebben nagyon sajnáltam, hogy akkoriban a Warcraft3 egy CD-n jelent meg, emiatt a jó kis Blizzard videók elég gagyi minőségben fértek el csak a lemezen.
Azóta pedig eltelt jópár év, megnőttek az igények, mindennek a mérete nagyobb lett. Szóval ha sok mostani generációs játék épphogycsak elfér, vagy úgy kell rápaszírozni, akkor a nextgen játékoknál elég sovány lesz a DL-DVD.
Sony-MS konkurrencia ide vagy oda, kell a Blu-ray abba a konzolba. Nem beszélve arról, hogy egy nappaliban lévő szórakoztató központba is illendő már BR.Csak akkor tudom elképzelni, hogy életképes lehet DVD-vel (kizárólag játék szinten), ha megoldják rendesen az online terjesztést.
-
-
quex
tag
Ez egy áremelés. A következő lépés az lesz, hogy 1 játékot csak 1-szer lehet majd végigjátszani. Így ha tetszik, többször is megveheted. Mégtöbb bevételt jelent. Később majd rájönnek, hogy kevesen veszik meg többször a játékot, és majd kitalálják, hogy sokkal jobb, ha a játékidő után fizet az ember, így 1 végigjátszásért többszörös árat is be lehet hajtani.
-
törölt tag
attól függ melyikben nézted. szjt vagy ptk.
ugyanis egyáltalán nem fekete-fehér a dolog. egyrészt liszenszjogot át lehet ruházni. h az eula mit köthet ki, kiköti-e, jogosan köti ki, az megint más kérdés.
mi annak idején használt szofferekkel szereltük fel a céget. itt egyszer már megrágtuk a dolgokat, aztán külső vállakozásként volt egy külső auditunk, h a feneséges megrendelő/megbízónak megfelelünk-e. itt már ment az adok-kapok, újra fel kellett venni a kapcsolatot a remarket céggel. voltak szép levelezések. azóta feláll a a szőr a hátamon az egésztől, mikor valami kis mitugrász megint csak külső félként épp osztja az észt arról, amiről láthatóan fingja nincs. kerek-perec kijelentette, h használt szoffert márpedig nem lehet vásárolni. pont.
egyrészt van az szjt meg a felhasználói szerződésük. ugyanakkor itt a mégis a liszensz tulajdonlási joga áll fent, így a ptk szerint a tulajdonjog is bejátszik/hat. szóval egyáltalán nem olyan egyértelmű ez egyik oldalról sem.
olyan pontot írnak bele, amely törvényben (tulajdonjoghoz való jog) ellenezne, illetve azt szerződés felül írhatja-e. Pl. másra átruházható.
nem teljesen értem mire gondolsz. de egy szerződés soha nem írhat felül hatályos jogszabályt. amit pedig a jogszabály nem tilt, az bele lehet tenni.
pl. köthetünk egy olyan szerződést, h eladsz nekem 10 db szexrabszolgát, akik írásban mondtak le minden emberi jogukról. csak az épp semmis lesz. -
Arena87
aktív tag
válasz
#95590400 #154 üzenetére
Olvasgattam a szerződésről szóló jogszabályt, amelyben -sajnos- nem írtak, hogy ha egy szerződésben olyan pontot írnak bele, amely törvényben (tulajdonjoghoz való jog) ellenezne, illetve azt szerződés felül írhatja-e. Pl. másra átruházható.
Bár az is lehet hogy én olvasok valamit félre.
-
dani3l
őstag
Közben lejárt a szerkesztési időm...
Azért ez így kicsit más, itt a licensz csak egy névleges dolog lenne, azért, hogy legyen valami bevételük a használtan eladott játékokból is.. Így lebontani szerintem fölösleges, az új játék is azért drága, mert új, és be kell, hogy hozza a fejlesztési költséget. Azt pedig szerintem pár hónap alatt bőven behozza, pár hetes használt játékokat meg azért nem sűrűn vesz az ember. Nullszaldó után pedig már akármilyen bevétel plusz bevétel a fejlesztőknek, tehát még mindig jobban járnak, ha kevesebbet kapnak, mintha semmit. És szerény véleményem szerint 1-2 év után is tizenezrekért adni egy játékot kicsit pofátlanság.. És akkor itt még ugye szó sem esett az újonnan kijött játék hibáiról, bugokról, satöbbi, aminek a javítására valamikor hónapokat kel várni/vagy (rosszabb esetben) nem is érdemes várni.
-
dani3l
őstag
válasz
#56573440 #149 üzenetére
1. Semmiféle linux disztró nem fut semelyik vasamon sem, az asztali gépemen Vista van, a laptopon meg Win7, csak sajnos egyikkel sem vagyok megelégedve, pláne úgy, hogy fizettem értük. (Igen, megvettem, nem letöltöttem..) És attól, hogy nem szeretem a win-t, még nem feltétlenül kell linux-buzinak sem lennem, szerintem. A tuningolt asztali vasam pedig kb 3 éve ebben az állapotában van, de ez most mindegy..
2. Nem, nem azt mondom, hogy húzza le a rolót az MS is, meg a Nintendó is, nyilván nem lenne olyan hűdejó a felhasználóknak, ha monopólium lenne, csak azt mondom, hogy ha már minden a felhasználók lehúzására megy ki, akkor igenis bukjanak be vele, aztán gondolkodjanak el, hogy milyen irányba haladnak. Ha a Sony is követi ezt a trendet, akkor igenis ő is. De amíg róla nem hallani ilyet, addig minek vegyem ide?
Egyébként meg gondolom megnézted az adatlapom, és az alapján írtad a kommented, úgyhogy elárulom: Kemény 1 darab hete vagyok PS3 tulaj, és nem azért vettem PS3-at, mert a Sony olyan húúdefasza, hanem mert ez tetszett, és funkcionalitásban szerintem kicsit sokoldalúbb.
Az, hogy elmegy a net, nyilván nem MS hibája, ha nem felületesen olvastad volna el a kommentet, rájöttél volna, hogy köze nincs a kettőnek egymáshoz. Ez csupán a felhős szolgáltatásra vonatkozott, hogy talán mégsem lenne olyan nagyon jó ötlet.. Ugyanígy a lassú net sem a MS hibája, csak szerintem a kisvárosokban/falvakban élő felhasználóknak rohadtul mindegy, kinek a hibája, ha amiatt nem tudják használni a konzolt, mert az felhőből streameli az adatokat, amihez pedig kevés a netük. És elég sokan vannak, nem csak Mo-n, de más országokban is.De mindegy, nem vita kirobbantása/folytatása volt a célom, csak leírtam a véleményemet, amivel nem muszáj egyetérteni.
Egyébként pedig egyetértek azzal, hogy minden annyit ér, amennyiért el lehet adni, és biztos lesznek akik megveszik így is, csak miután egyre pofátlanabbul húzzák be a vásárlókat, előbb-utóbb elkezdenek szaporodni az elégedetlen felhasználok, és akkor már mindjárt nem annyi lesz az az annyi..Utolsó bekezdéseddel egyetértek, lehessen használt játékokat venni meg hozzá töredék áron a licenszet, és máris van belőle pénz is, meg a felhasználó se háborog.
(#153) zsigus: nyilván a vásárlás pillanata után mer nem ér annyit az adott játék (ahogy semmi sem), mint előtte, de ha veszel 10k-ért egy játékot, és eladod mondjuk használtan 4-5 ezerért, ugyanannyiért veszel egyet meg hozzá a licenszet 1-2 ezerért, még mindig olcsóbban jösz ki, ráadásul a játékból is jött vissza pénzed, tehát vettél egy játékot 10 kiloért, végigjátszottad, majd eladtad, vettél egy másikat, mindezt + 1-2 ezer forintért. Még mindig jobban, mintha a 2 játékot megvetted volna összesen 20 ezerért, nem? És ez több játéknál csak hatványozódik. Persze 4-5-6 ezres játékoknál ez nem éri meg, de au új, 10-15 meg 20 ezreseknél azért bőven jobban jösz ki..
-
zsigus
őstag
Sőt, most így jobban belegondolva, nem biztos, hogy lesz licenc vásárlás, mert akkor "kiderülne", hogy mennyi is valójában egy licenc, és mi az, hogy egy használt példánynál csak 2-3 ezer Ft a licenc, egy újnál (a fizikai adathordozót és az egyéb dolgokat leszámítva) 9-11 ezer. És lázadnának a vásárlók, hogy "ennyi erővel kiírhatnám, és megvehetném 3ezerért a licencet" stb.
-
törölt tag
nem tudok olyan törvényről, ami tiltaná az eula ezen rendelkezését.
én meg nem tudok olyan jogszabályról, amely ne fogadná el az átruházott jogokat. legyen az pl. vásárlás vagy ajándékozás esetleg öröklés útján átruházva.
egy esetleges polgári perben azért sanszos, h a felhasználói szerződés liszenszjogaival az fog rendelkezni, akire azt bizonyíthatóan átruházták (pl. vásárló, vagy ajándékozott), ergo a bíróságot nem igazán fogja érdekelni, h az eula szerint a szoffert csak az használhatja, aki megvette, aki feltelepítette, meg lelőtte-hazavitte-megsütötte vagy hogy az account csak ahhoz köthető, aki létrehozta.
a való életben persze a kiadók nagyon jól tudják, h pert nem indítanak ellenük, a fogyasztó általában fülét-farkát behúzva tér ki a szerzői jogi mizéria minden lehetséges válfajának útjából. így ez megint csak csoportos perekben képzelhető el, és ismerve azt a fogyasztói konzumidióta droid réteget és korosztályt, aki kiteszi a vásárlóik zömét, megtippelhető, lesz-e ilyen a jövőben.
megjegyzem a liszensz az igen-igen távol áll a szoftverbérléstől. -
zsigus
őstag
válasz
#56573440 #149 üzenetére
Az a probléma, hogy nem fogja megérni.
Ha most pl. veszel 10k-ért egy játékot, és kb. 1-2 hónappal később, amikor már kiakasztottad teljesen, el akarod adni, tökéletes állapotban van, szted mennyiért fogod tudni eladni, ha nem fog menni más gépen, csak licencvásárlással, ami mondjuk legyen 2-3 ezer Ft?
Minimum féláron, és abból nem fogsz tudni másikat venni, sőt, ha használtan veszel vagy cserélsz szintén licencet kell venni. Tehát nem éri majd meg, és éppen ezért csinálják, hogy ne érje meg. Mert senki nem fogja olyan áron eladni, amennyiért megvennék (rengeteget bukik rajta), és inkább a vásárlók is az újat választják, mert sokkal kényelmesebb megoldás, és közel annyiba kerül.
Persze mindenre van megoldás, erre is lesz, ha bevezetik. De egy játék miatt sztem senki nem fogja törni magát (és máris csökken a használt piac). Esetleg ha idővel összegyűlik egy-két játék akkor meghirdeti, hogy kijöjjön az árukból egy-két új.
fgordon: [link]
-
fgordon
senior tag
"azt persze mindenki elfelejti, hogy aki elad egy játékot, az jóeséllyel ismét játékot vesz az árán (és nem kenyeret)
ha viszont nem jön be pénz a régi játékból, talán nem rohan a boltba az újért sem ..."Ez a legfőbb szempont szerintem is. Hiszen ha nem is a cseréből/eladásból, de az új vételből van pénze a gyártónak/fejlesztőnek.
Értem én, hogy több pénzt akarnak kivenni...
-
RyanGiggs
őstag
válasz
johnny_gold #148 üzenetére
Én is el tudom képzelni, hogy igazak a hírek!
-
madgie
titán
válasz
johnny_gold #143 üzenetére
A PS3-as MGS4-nél van is pár ilyen poén, visszautalva a régi, cédécserélgetős korszakra
-
törölt tag
"Mindjárt bajban lennének, aztán lehúzhatnák a klotyón a vackukat. Kívánom nekik bukjanak be, ezzel is, meg minden mással.. "
a tuningolt asztali vasadon melyik linux disztró fut?
vagy freebsd-zel? jogosjogos. ha nem veszik majd beakciózzák. megtalálják hogy mennyi az annyi és azért lesz árulva. minden annyit ér amennyiért el lehet adni, ha most ilyen árakon is hozza az eladás amit akarnak akkor hova görcsöljenek? ha para van akcióznak, módosítanak a kezdőáron, stb. egyébként frankó lenne ha behúznák a sötétítőt meg kivonulnának, mehet a wii is a darálóba, aztán marad a sony mert ő király, amikor a piacon egyre kevesebb szereplő van akkor csökken a konkurenciaharc, és az a vásárlónak jó. jah várjál? nem mégsem. azt általában a vevő szívja meg... dekár pedig jól hangzott volna...
azt hiszed hogy ezt a sony nem fogja meglépni záros határidőn belül? ott is rá fognak feküdni erre sajnos.
elmegy a net? ez a szolgáltató hibája nem az ms-é. lassú a neted? köcsögms.
ha behozzák hogy a fiókodhoz kötik egyből a játékot induláskor akkor az ott lesz. pont. hogy onnantól elérhető lesz e esetleg online formában letölthető backupként az más kérdés. ha használtan veszel egy lemezt és már volt a tulajdonodban licensz akkor az már a fiókodhoz van rendelve. tehát tiszta hogy volt. ha nincs a fiókodban a licensz akkor lépj be abba amelyikben megvolt. de mondom erre az lesz hogy vegyél a használt lemezhez olcsó licenszet. pl 5-10 dolcsiért. aztán csók
-
johnny_gold
tag
válasz
RyanGiggs #145 üzenetére
Amúgy soknak hangzik a hatszoros, de ha ez igaz is, belegondolva nem olyan sok az... 720p helyett 1080p-hez 2-szeres sebesség kell, 30 helyett 60 fps-hez szintén, 2D helyett 3D-hez szintén, ezekhez összesen így 8-szoros teljesítmény kellene, és akkor még csak az előző generációt fogja csak tudni, csak rendes felbontással és gyorsasággal...
-
Tomcat
őstag
Ez már ma is így van. Egyre több játéknál (PC-n) még a főmenübe sem tudsz eljutni ha nincs net. Igen előfordulhat itthon is ilyen, de pl. az USA-ban élő ismerősöm olyat tapasztalt hogy otthon náluk a nagy hó miatt áram sem volt 2 hétig! Igen, olyankor net sem volt az egész városban.
-
Youri
veterán
Pollen és arty. Vitatkozni lehet velem a semmi, de amíg az eula őket védi, addig minden hiábavaló. 576, meg egyebek? Ez az az eset, amikor a kiadó dönt az eulától való eltérésről, pontosabba abban is az szerepel, hogy a kiadó engedélye nélkül nem lehet...
avman: nem tudok olyan törvényről, ami tiltaná az eula ezen rendelkezését.
-
RyanGiggs
őstag
Erről mi a véleményetek :
"Az IGN értesülései szerint a gép lelkét egy 2012 végén gyártásba kerülő grafikus egység fogja jelenteni, ami az AMD 7000-es videokártya-sorozatának új tagja lesz. A 3D megjelenítés, a több kijelző kiszolgálása, a DirectX 11 támogatása, és az 1080p felbontású hd kép megjelenítése alapkövetelmény, a tervek szerint számítási kapacitásban az Xbox 360-at hatszorosan múlja majd felül az új grafikus processzor. A gép nyers erejével az lenne a cél, hogy képes legyen valós időben megjeleníteni olyan szintű látványvilágot, mint amit a 2011-es Game Developers Conference-en az Unreal grafikus motor bemutatójában láthatott a közönség"
Van benne igazság?? HD7xxx-es vga lesz benne?!
Akkor milyen PC kell majd az átportolt játékokhoz? -
dani3l
őstag
válasz
Gabor343 #108 üzenetére
Ha MS Win alapú oprendszert tervez az új boxra, akkor tökmindegy, mennyit ramot pakolnak bele, bugos sz@r lesz az egész..
A használt-játék piac ellehetetlenítésérlől meg csak, annyit, hogy aki eddig megvette a pár hónapos/esetleg éves játékokat negyedannyiért, az nem véletlenül vette használtan, és nem fogja csakazért a sokszorosát kifizetni érte újonnan, hogy microsoftnak jó legyen, egyszerűen nem veszi meg és kész. Aztán amikor a várt bevételnövekedés helyett csökkenés lesz, akkor vakaróznak, meg majd mennek az akciózások meg stb, mer a kutyának nem fog kelleni.. Én azt mondom tegyen csak BR meghajtót az új konzoljaiba, aztán fizessen csak keményen a Sonynak minden darab után. Sőt, Sony helyében én elintézném annyival, hogy nincsen. Nemadunk. Kész. Aztán a drága MS tegyen olyan médiát a gépébe amit akar, vagy oldja meg, ahogy tudja.. Mindjárt bajban lennének, aztán lehúzhatnák a klotyón a vackukat. Kívánom nekik bukjanak be, ezzel is, meg minden mással..
(#110) Tomcat: Ez szép és jó, de amilyen "minőségi" a netszolgáltatás is, mit kezdesz akkor, ha elmegy a net órákra, vagy napokra? Csak azért nem tudsz játszani, mert épp vacakol a net/meghalt a modem/stb? Ez sem a legjobb megoldás. Mondjuk az még jó is lehetne, ha megveszed a játékot egy dvd-n, egy része rajt van a lemezen, a többit pedig a netről telepíti a konzolra, nem pedig a lemezről. Így csak egyszer kell netkapcsolat telepítésnél. Csak hát ugye akinek lassabb a nete, meg stb.. A soklemezes megoldás pedig filmeknél is elég gáz (volt), nem erőltetném játék közben sem.
Egyébként ahhoz hozzászólva, hogy a játékot nem megveszem, csak a felhasználói jogot bérlem: Ezesetben ha egyszer fizettem egy játék felhasználói jogáért, akkor ha az azt tároló médiával valami (bármi) történik, bármikor ingyen és bérmentve kell, hogy kapjak egy másik példányt, mivel ugye nem az adathordozóért fizetek, hanem a felhasználói jogért, azzal pedig már rendelkezem. És itt most mégcsak nem is gondolok a különböző platformokra, pedig ennek ott is működnie kellene, hiszen elvileg ugyanaz a szoftver.
A másik dolog pedig, hogyha eladok egy játékot, akkor én mondhatom azt, hogy nem a felhasználói jogot adtam el (mert ugye azt nem lehet..) hanem csak a médiát, amin van. Ez eddig ugye nem állná meg a helyét, mert aki megveszi, nem fizetett a felhasználói jogért, de! mivel bizonyítják azt be, hogy aki megvette, nem vette már meg egyszer előtte a felhasználói jogot? És ha én veszek egy játékot használtan, hogyan bizonyítják be, hogy én korábban nem rendelkeztem az adott szoftver használati jogával? Sehogy, mivel ez nem egy névre szóló dolog, és pláne nem leellenőrizhető.. Az más kérdés, hogy egy tök nyilvánvaló tény, de bizonyíték nincs rá, annak hiányában pedig még gyilkosságért sem ítélnek el senkit tudomásom szerint, nemhogy azért, mert állítólag megkárosítottam szegény multicégeket, akik amúgy tesznek a vásárlókra.. -
Tomcat
őstag
válasz
Dominó85 #137 üzenetére
Én itt arra gondoltam hogy minden AAA PC-re és X-BOX 360-ra is kiadott cím elfér egyetlen DL-DVD-n. FMW videókkal, DD hanggal stb együtt. Gyakran még a DLC-ket is ugyanarra az egyetlen DVD lemezre teszik amin maga a játék installere van egy teljes kiadás esetén. Ezért tartom érdekesnek hogy mit tudnak egyebet tenni 2-3-4...stb. DVD lemezre amikor gyakran még az egyetlen lemez kapacitását sem használják ki?
A FHD video filmek az más kategória. A játékokban szereplő FMW HD videokat amúgy is tömörítik hogy kevesebb helyen férjen el.
-
zsigus
őstag
Ez a 7 lemezes kiadás valami Final Fantasy speciális kiadás volt. Az alapváltozat "csak" 3 lemezes.
Egyébként PS3-as játékoknál mivel tudnak megtölteni egy 50 gigás DL BD-t?
3D-s videókkal, tömörítetlen hanggal stb.Baboka: A legtöbb boltban legfeljebb 12-13k körül meg lehet venni a legújabb konzoljátékokat is.
-
Baboka
tag
márpedig a textúrák és a jó minőségű hangok elég sokat foglalnak.
visszatérve az előzőekhez, én az eladott játékaimból újakat vettem, mindíg buktam rajtuk pár ezret de még így is a töredékét fizettem rá a teljes árnak, az hogy egy újonan kijövő játék 16k körül mozogjon az nagyon sok. Komolyan meg kellett gondolnom, hogy melyik játékot vegyem meg, és eleve azok a játékok melyekben multi se volt, ki is estek, mert ha kipörgeted 2 óra alatt akkor utána mit csinálsz vele? Ezek után meg főleg....
-
M@trixfan
addikt
válasz
Dominó85 #134 üzenetére
Lényegében ez már PC-n is így van a Steam-nél. Megmondom őszintén ennél kényelmesebb dolgot még nem láttam. Lemezzel sem kell szórakozni, mentések tárolódnak és szinkronizálódnak, stb... Sok AAA kategóriás játékot meg lehet szerezni akciókban, 1000 Ft alatt. Több van mint amennyi időm van játszani velük, pedig mindegyik ngayon komoly cím. Szóval még bármi lehet, neagyon fontos milyen üzleti modell, szolgáltatás húzódik mögötte.
-
DeathAdder
veterán
Rohatt szemét Microsoft
Nehogy a szegényeknek is jó legyen ugye? -
Dominó85
addikt
"Az új konzol a pletykák szerint már felhasználói fiókokhoz rendeli a megvásárolt játékot, így azt nem lehet eladni, hiszen egy másik fiókhoz már nem aktiválható."
Ezzel csak saját maguk alatt vágják a fát, ha beigazolódik. Ugyanis még jobban lecsökken majd az új játékok eladásának száma, valamint a használt játékot eddig megvételezők is ki lesznek szorítva a "piacról".
Go PC!
s.u.c.k. Konzol. -
Simon02
tag
Aki megveszi, meg is érdemli. Go konzol és szép új világ...
-
Arena87
aktív tag
Egy részt: én nem veszek eredeti játékot, mert: nincsenek olyan címek amikért érdemes lenne pénzt adni, másrészt nincs se konzolom, se elég erős PC-m új játékok futtatásához. Más részről én nem szoktam se használt játékot venni/eladni.
Nem vagyunk jogászok, ez tény. S tudom, hogy egy szerződés nem írhat felül egy törvényt, de akkor írj valve-nek is, mert ott is benne van szerződésben (ami törvénysértő), hogy te fiókodat nem adhatod el, de attól függetlenül elszeretnéd adni játékaidat, mert törvényileg megteheted.
-
zsigus
őstag
Persze ma már minél olcsóbban próbálják adni a kisebb gyártók a lemezeket, ezért ez a minőség rovására is mehet. De egy márkás írható lemez nem fog tönkremenni nagyon hosszú ideig (pl. a Pana, a speciális védőréteg miatt 50 év archiválási időt mond a BD lemezeire, és megkapta a TÜV minősítést is), és az eredeti lemezeket sem kínai tervezésű alapanyagból csinálják.
énvagyokAdam: Félreértettél, nem mondtam azt, hogy ez nem egy kemény lehúzás, de más szabályok vonatkoznak a szoftverekre és a "hardverekre".
-
énvagyokAdam
tag
Ismét remek példa, hogy itt már nemzetközileg nem megfelelő a törvényi szabályozás.
Például ha megsérül/ellopják az adathordozódat, attól a "licenc" még a tiéd, és hiába mégis újra meg kell vásárolnod ugyan azt a jogosultságot.Ismerek olyat, aki 3 alkalommal vette meg ugyanazt a filmet. Először a VHS korszakban, majd megjelent DVD-n, majd nem rég Blu-ray-en. Az ilyenek miatt nem tudom sajnálni a szegény stúdiókat, akiknek a kalózkodás mérhetetlen károkat okoz, és mivel a játék piac is hasonló formátum váltásokat él meg, plusz itt még képbe jön hogy van 3 konzol és a PC verzió. Hihetetlen pénzekkel húzzák le az embereket, van akit egymás után többször. Erre kitalálják hogy még használtan sem vehetek játékot? Én ezt akkor is nyílt rablásnak nevezem.
-
hallari
tag
"A hardver és a szoftver üzletág két külön dolog a gyártóknál,"
Nyilván, csak amikor indult az XBOX360-PS3, akkortájt volt egy ilyen cikk valahol, hogy a monopolhelyzetű gyártók a szoftverek árából is visszatérítést kértek a veszteséges hardvergyártás miatt. Ráadásul csak néhány nagy cég fejeseinek kell megállapodást kötni, a többiekre ez már kényszerítően fog hatni. Ha meg profitot akarsz realizálni és így is megy, nemigen fogsz tiltakozni szerintem."A BD-ken (legalábbis a normálisakon) van egy védőréteg. Sokkal nehezebb tönkretenni őket mint egy DVD-t vagy CD-t."
Erről igazából nemigen tudok semmit, csak pár hónapja az Indexen vették górcső alá ezeket a lemezeket és többen panaszkodtak, hogy kis sérülés esetén is használhatatlanná válik. Főleg a tékások panaszkodtak rá. Meg pár tulajdonos, akiknek nem akarták kicserélni a 8-10 ezer forintos lemezt. (Kerestem a cikket, de nincs meg.) -
hallari
tag
"Ha az EULA ellentétes a hazai v nemzetközi joggal, akkor semmis. " Így van. Több per is volt az elmúlt években nálunk, amikor a gyártó/forgalmazó korlátozni akarta a vevő garanciális jogait, de a bíróság ellenük ítélt, mondván, a törvényt nem írhatják fölül magánjogi szerződésekkel. És az EULA is ilyen.
-
zsigus
őstag
-
osztraksajt
őstag
Vásárláskor inkasszójogot kérnek majd a bankszámládra, hogy annyiszor vehessék le a játék teljes árát ahányszor másik gépbe kerül a lemez.
Sőt, eljön az idő mikor vérmintát kell adnod játékvásárláskor, hogy megátkozhassanak ha kölcsönadod a játékot a szomszédodnak.
Vagy olyan gyilkos vírus befecskendezését kell vállalnod ami aktiválódik ha másik gépbe kerül a lemezed mint amibe először beraktad.
Elhúznak oda hová én gondolom...
Beüzemelem a C64-emet azon úgyis jobb játékok vannak mint a mostaniak, azt ellenőrizzék online.
-
hallari
tag
Az okokon már gondolkodtam én is, és valószínűleg egy pár éves infó lehet a kulcs (nem tudom, hol olvastam): a gépeket veszteséggel adják el, hogy olcsó legyen (relatíve), viszont minden játék árába beépítenek 10-20 dollárt, amivel "részletfizetsz" a konzolodért. Viszont ha csak használt játékot veszel, akkor ezt a pénzt bukta az MS, kvázi zsebből finanszíroztak neked egy új konzolt - kábé féláron.
-
zsigus
őstag
Két problémája van ezzel a gondolatmenettel a vállalatoknak.
Egyrészt a cserénél egy forintot (dollárt) nem kapnak. Másrészt ha eladsz egy játékot nem 100%-ig biztos, hogy abból újra játékot veszel, és arra pedig végképp kevés esély van, hogy esetlegesen az új játékot ugyanattól a stúdiótól/kiadótól veszed.
-
Baboka
tag
hozzászólva a témához, az oké hogy az ms meg a sony nem kap pénzt a használt játékokból de melyik a jobb, hogy kevés játékot vettem és azok ottmaradnak a polcon porosodni, vagy visszaforgatva a pénzt több játékot vettem, amúgy is a dlc-k meg sokszor már a multi is regelős volt, tehát eredeti kellett belőle, vagy fizethettél külön a dlc pakkért, tehát így is úgy is kap pénzt mindkét cég. a játékok meg azért ilyen drágák mert azokból jön a profit a gyártóknak nem pedig a gépeladásokból.
összegezve, szomorú lettem
-
CocooN-z
őstag
nem szóltam reggel van...
-
csabsz13
aktív tag
válasz
osztraksajt #99 üzenetére
true.
de az, hogy ha nem tetszik az áru, mit lehet vele kezdeni, már egy más kérdés.az autónál maradva, ott van ugye a tesztvezetés, kipróbálod, tetszik, megveszed.
de azt sem viheted vissza (ha mondjuk nem lehetne eladni másodkézen), hogy nem tetszik a váltó, túl nehéz kettesből hármasba tenni.
csak akkor viheted vissza, ha valami elromlik benne.a szoftvernél ugyanez a helyzet. ha nem tetszik, attól még nem köteles vissza adni a pénzed. az pedig, hogy ebben az esetben nem tudod továbbadni, megint csak a jogi szabályozás miatt, illetve az áru formája miatt van így.
amúgy én nagyon sajnálom, hogy pl. már alig találni az új játékokhoz demo verziókat, amik alapján tényleg el tudnám dönteni, hogy akarok-e 10-12 ezer forintot fizetni játékért (PC).
-
csabsz13
aktív tag
csakhogy a kocsi és a szoftver között az a különbség, hogy a kocsi bizonyos km futása után értéktelen lesz (ergo nem tudod eladni) de a szoftver bármennyi futtatás után is olyan, mintha egy vadi új autó lenne...
és itt jön az a képbe, hogy ha legálisan tovább lehetne adni a használt szoftvert (ami ugye nem elhasznált, mint az autó), akkor sokkal kisebb lenne a kiadó által eladható darabszám, mert mondjuk 2,5 milliónál megállna a számláló, ugyanis ennyien megvennék, lejátszanák és továbbadnák.szerintem nem nehéz belátni, hogy ezzel valóban a kiadó van megrövidítve.
az már más kérdés, hogy miért kell 12-15 ezer forintért adni egy játékot, még akár 2-3 évvel is a megjelenés után...
-
zsigus
őstag
Olvass el néhány 3 lemezes Xbox kiadványról szóló cikket a gamepodon (sőt ha jól emlékszem volt 7 lemezes is), az emberek fele sír, hogy miért kell cserélgetni játék közben a lemezt. Saját lemezformátumot biztosan nem fognak kifejleszteni, az online terjesztésre nem készültek még fel, mert nincs XBLA/PS Store minden országban, a DVD pedig már nem jó megoldás.
-
törölt tag
amiket leírtál, azok félinformációk urban legendekkel keverve.
felhasználói szerződés jön létre a két fél között, amivel a liszenszjogok kerülnek a felhasználóhoz. sem a ptk, sem a szerzői jogi törvény nem tiltja a felhasználói szerződés másra történő átruházását, illetve a felhasználói jogról történő lemondást.
az eula esetleg kikötheti, de ha az adott országban ez a hatályos joggal ütközik, akkor nyugodtan körbe lehet röhögni. maradjunk annyiban egyelőre ennyi jogilag a dolog. persze a gyakorlatban igazából semmit sem lehet tenni, ha pl. nem indul el a használt játék a konzolon, vagy egyes funkciói nem érhetőek el, vagy esetleg majad a jövőben oem rendszerrel az adott hardverhez kötik a játékot. mondjuk egészen addig a pontig, amíg pl. csoportos kereseteket nem adnak be bíróságokhoz, oszt esetleg. v
arra is felhívnám a figyelmet, h a szoftver remarketing, mint olyan meglehetősen nagy népszerűségnek örvend még mindig. szóval az ilyen ex cathedra jellegű kijelentések nem kicsit gázak, lévén a kérdés egyáltalán nem egyszerű. -
Tomcat
őstag
Ez elég gáz lenne ha Blu-Ray meghajtó kerülne bele. Arról nem beszélve hogy öngól és az ellenfél technológiájának támogatása lenne egyben beismerése annak hogy továbbra is ragaszkodni akarnak a bevállt korongokhoz, + csengetnek a Sony-nak minden egyes eladott példányért.
Mire nem elég egy duplarétegű DVD? Tegyenek a DVD tokba kettőt belőle és megvan oldva a tárolás. Vagy ha ez gond akkor tegye az alapokat DVD-re és az adatok többségét le kelljen tölteni vagy steam-eljék felhőből.
Így mindenki jól járna. Lenne szupi kis DVD tok amit lehet nézegetni, kirakni a polcra és lecsökkentenék a kalózkodást mert csak aktív net kapcsolattal lehetne futtatni a programokat és a lényegi információkat nem kellene lemezen kiszolgáltatni a széles nagyközönség felé. -
zsigus
őstag
válasz
Gabor343 #108 üzenetére
Sztem örülhetünk ha 4 giga lesz az új generációban (de még ennyit sem mondanék biztosra, sőt). Felesleges ennél több egy konzolba (összesen).
És biztosan nem windows szerű op. rendszer lesz rajta (esetleg windows alapú), mert kontrollerrel elég nehéz kezelni mondjuk egy Win7-et.
-
Gabor343
tag
válasz
cipofuzo87 #44 üzenetére
Nem értem miért kell mindig a ramon spórolni, nem olyan drága az, hogy annyival megdobná a konzol árát.
Szerintem min 8-16GB ram már azért elkéne majd az új generációba, főleg ha olyan nagy grafikai fejlődést akarnak, meg nagyobb nyílt tereket, meg fullhd+ felbontást, meg ha igaz a pletyka ,hogy a microsoft windows szerű oprendszert akar majd az új xboxra, akkor meg végképp kell majd a több memória szerintem. -
zsigus
őstag
Persze (benne is van a linkben, hogy mennyit), de az első gépeknél nem 150 W volt a határ, és az új generációnál sem ez lesz (sztem).
#83 arty Egyelőre még ők gyártják a szoftvert és nem te, ezért nem igazán módosíthatod a felhasználási feltételeket, mivel az rád vonatkozik, nem rájuk.
-
törölt tag
"hjaa, mert az eulában leírták? én meg leirtam egy eulában, hogy eladható. most akkor mi lesz? egálban vagyunk?"
és hogy te miket írsz az kit érdekel? hogyan és mikor fogadja azt el bármelyik játék készítője?
a használt játékokat boltokban is árulják ez tény, nem is kis forgalommal. de ez csak a jéghegy csúcsa. teljesen mindegy mert
1: eula olvasásból mindenki megbukott 2. általánosban, ez tény.
2: nagyságrendekkel több játék cserél gazdát más csatornákon (ahol nem fillérekért veszik az új címeket és adják el közel új árban így kisebb árréssel lehet dolgozni) kezdve ebay vagy fórumok. be lehetne ezeket zárni meg vergődni hogy tiltsák de kb pont olyan hatékony lenne mint most a warez elleni "harc"
3: a nagyobb boltok biztosan pengetnek valamennyit a sony/ms etc vonalraezért hoznak be új rendszert, és csá. nem leírják hogy nem teheted meg, hanem ellehetetlenítik. üzletileg érthető lépés, más kérdés hogy én se értek ezzel egyet feltétlenül
Polllen viszont ha eleve így jön ki a játék akkor elég nehéz lesz bármilyen eu jogvédő szervezetnek fellépni ellene. nem is fognak ez teljesen biztos
-
zsigus
őstag
válasz
Angel1981 #101 üzenetére
Az első Xbox360 (Xenon) 203 W-ot evett, az első PS3 pedig 190-209 Wattot, játék közben.
Polllen: Remélem, hogy ha más nem is de az EU közbelép, ha tényleg ilyesmit akarnának.
-
Angel1981
veterán
válasz
cipofuzo87 #44 üzenetére
Figyelmen kívül hagyod a fogyasztási keretet.
A HD7970 250W-os TDP-vel rendelkezik, és ez csak a GPU, míg egy konzol cakk-pakk nem nagyon fogyaszthat többet 120-150W-nál.
(Mármint fogyasztani fogyaszthat, de ott meg szokták húzni a határt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft a Kinecten is fejleszt, emellett a használt játékok futtatását is ellehetetlenítenék.
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest