Hirdetés
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Riasztó topik
- OLED TV topic
- Micro Four Thirds
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
A szellemi javakat valóban nem érdemes fizikai javakhoz hasonlítani, de az, hogy a magyar törvények is védik (az EU-ba való belépés egyik alapfeltétele, hogy nem lehet EU-s, EU által elfogadott nemzetközi joggal ellentétes szabályozásunk) a szellemi tulajdont, nem azt jelenti, hogy nem adhatod tovább a megszerzett használati jogot... (Nem másolhatod le és azt nem oszthatod meg másokkal.)
Valaki felhozta a könyveket meg zenei cd-ket, az sem jó példa, mert ott nincs kikötve az EULA-ban, hogy nem adhatod tovább. Persze, attól, hogy ezt odaírják, még erősen támadható, pl. sztem az EU egyik alapelve, az áruk/szellemi termékek szabad mozgása ezzel egyértelműen szembemegy.
Vagy szerinted az elfogadható nemzetközi gyakorlat, hogy veszel egy dvd-t a boltban, majd azt nem ajándékozhatod el, mert nem adhatod át a használati jogot?
A használt szoftver piac létezik, sok vitát is vált ki, mert a kiadók pénztől esnek el - külföldön nem kevéstől, de egyértelműen nem fekete piac vagy warez... Ha ezt így ki lehetne jelenteni, nem account-hoz kötéssel sz@roznának, hanem kőkeményen rászállnának a "jogvédők" és minimum a nagy boltokat bírságolnák...
(Pont most van kint egy hír, hogy EA megint a használt piacnak akar keresztbe tenni...
Ha jogsértés történne, nem ezt tenné...)Szerintem egyébként felesleges amellett kardoskodni, hogy illegális, mert ha valóban illegalizálják egy törvénnyel, csak a fogyasztók fognak rosszul járni. Inkább afelé kellene menni, hogy a digitálisan vásárolt tartalmakat el lehessen cserélni / beszámítattni a következő vásárlásba. (Legalább egy Green man gaming féle megoldás pl. zenéknél és ekönyveknél)
-
Polllen
nagyúr
-
Polllen
nagyúr
Az ugye megvan, h itthon az 576, külföldön(nyugaton) meg nagyobb boltláncok foglalkoznak ezzel? Ha jogsértés lenne, régen kinyúvasztották volna őket a pénz miatt... Ehelyett a kötelező accal játszanak... (egy boltot relative egyszerü bezáratni jogsértő tartalmak árusításáért)
-
Polllen
nagyúr
Értem én, h szeretik a pénzt, de a használt piac kizárása csak a warezt fogja erősíteni...
Pc-n éppen nem érdekel, h nem tudom elcserélni a digitális kópiáim, mert azokat 3k alatt megkapom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft a Kinecten is fejleszt, emellett a használt játékok futtatását is ellehetetlenítenék.
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Autós topik
- Yettel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Villanyszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest