Hirdetés
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Riasztó topik
- OLED TV topic
- Micro Four Thirds
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallari
tag
"A hardver és a szoftver üzletág két külön dolog a gyártóknál,"
Nyilván, csak amikor indult az XBOX360-PS3, akkortájt volt egy ilyen cikk valahol, hogy a monopolhelyzetű gyártók a szoftverek árából is visszatérítést kértek a veszteséges hardvergyártás miatt. Ráadásul csak néhány nagy cég fejeseinek kell megállapodást kötni, a többiekre ez már kényszerítően fog hatni. Ha meg profitot akarsz realizálni és így is megy, nemigen fogsz tiltakozni szerintem."A BD-ken (legalábbis a normálisakon) van egy védőréteg. Sokkal nehezebb tönkretenni őket mint egy DVD-t vagy CD-t."
Erről igazából nemigen tudok semmit, csak pár hónapja az Indexen vették górcső alá ezeket a lemezeket és többen panaszkodtak, hogy kis sérülés esetén is használhatatlanná válik. Főleg a tékások panaszkodtak rá. Meg pár tulajdonos, akiknek nem akarták kicserélni a 8-10 ezer forintos lemezt. (Kerestem a cikket, de nincs meg.) -
hallari
tag
"Ha az EULA ellentétes a hazai v nemzetközi joggal, akkor semmis. " Így van. Több per is volt az elmúlt években nálunk, amikor a gyártó/forgalmazó korlátozni akarta a vevő garanciális jogait, de a bíróság ellenük ítélt, mondván, a törvényt nem írhatják fölül magánjogi szerződésekkel. És az EULA is ilyen.
-
hallari
tag
Az okokon már gondolkodtam én is, és valószínűleg egy pár éves infó lehet a kulcs (nem tudom, hol olvastam): a gépeket veszteséggel adják el, hogy olcsó legyen (relatíve), viszont minden játék árába beépítenek 10-20 dollárt, amivel "részletfizetsz" a konzolodért. Viszont ha csak használt játékot veszel, akkor ezt a pénzt bukta az MS, kvázi zsebből finanszíroztak neked egy új konzolt - kábé féláron.
-
hallari
tag
válasz
callmeakos #56 üzenetére
"Az elgondolás érthető, de megint elszaladt velük a ló, és megint átléptek egy határt."
Szerintem is. Nagyon drágák ezek a szoftverek (még nyugaton is), irreális, hogy nem akarják engedni a használt értékesítést. Akkor vezessék be, hogy eladhatod a MS-nak csökkentett áron (használati időtől függően), és beszámítják egy új árába. -
hallari
tag
Sajna erősen túlzásba vitték a profitcentrikusságot, talán megirigyelték az Apple-t. Ahol akadályt lehet gördíteni a fogyasztó elé, ott bizony igen gyakran élnek is vele. Bár gyakran ők látják a kárát, úgyhogy nem teljesen logikus a dolog.
Pl. nálunk elég sok minden hiányzik a Live-ból, a Pirates!-et meg akartam venni, de se pontért, se kártyáról nem engedték csak azért, mert magyar a kártyám stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft a Kinecten is fejleszt, emellett a használt játékok futtatását is ellehetetlenítenék.
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Autós topik
- Yettel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Villanyszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest