Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
Amiket elmondtal a felpeitesekrol azokkal tisztaban vagyok (sebessegek, idozitesek, eleresek, fuggosegek, stb.). Az OpenCl 2.0 dokumentaciojat nem olvastam meg el. Ezert kerdeztem: "a platform megjelenése óta a legnagyobb újítások mutatkoztak be."
A konkret kerdesem akkor, ha pl.: egy jatekban van MI + fizika + grafika, az MI fut az IGP-n (APU), a fizika CPU-n (APU), a grafika GPU-n. Erre lettem volna kivancsi, hogy van-e mar ilyen impelementacio. Platformban csak AMD egyertelmuen, semelyik mas gyartonak nincs jelenleg ilyen mindenre kiterjedo megoldasa. Az AMD meg ezt hangsulyozza es erre fele fejleszt (az uj konzolok, amik most majd egy lepessel elorebb jarnak szinten). Szoval azt akarnam, hogy ha mar lesz egy APU + dGPU, ami a jovoben mar elkerulhetetlen, akkor jo lenne ha minden eroforrast ki tudnanak hasznalni a szoftverek, ne csak "malmozzanak" kozbe. A video/photo editalas, 3d rendereles, kodolas/tomorites, adatbanyaszat, stb. ezeket fel lehetne osztani csomagokra. A feledat utemzes persze kenyes kerdes, ahogy mondtad is, de nem lehetetlen, ha platformban gondolkodunk. Udv.
-
LordX
veterán
Minden OpenCL-t támogató egység külön device. Alapvetően minden device-ra külön kell programot feltölteni, ha a program ezt támogatja, akkor lehet használni, egyébként nem. (Ha különböző a gyártó, pl. Intel integrált + diszkrét grafika is van a gépben, akkor bonyolultabb, mert ott valószínűleg különböző kód is kell.) Ezen az OpenCL 2.0 sem változtat.
Az a baj, hogy amit kérsz, az nagyon bonyolult feladat. Egy integrált GPU lassabb, de gyorsabban éri el a főmemóriát, ami relatíve lassú, de kis késleltetésű. vagy akár közös címteret is használ. A diszkrét jóval gyorsabb processzorral, gyors, de nagy késleltetésű memóriával rendelkezik, és iszonyatos késleltetése van a főmemóriához. Hogyan szeretnéd 'automatikusan' szétosztani a feladatokat? Lehet, mire át-/visszamásolod az adatot a gyorsabb diszkrét kártyára, a lassabb integrált már végezne. Meg egyébként is, a forráskód is különböző kell legyen, ha értelmes sebességet akarsz kihozni. Utolsó sorban az OpenCL messze nem egy platformfüggetlen nyelv: Ami az egyik GPU-n optimális, a másikon le se fordul, és ez egy gyártó termékein között is igaz.
-
ar
tag
A PC-s vilag elindul az Amiga es az SGI UMA tervezesi elvei iranyaba ha jol ertem? ... (kozos mem a proc es a video proc kozott + parhuzamos feldolgozas)
-
subpixels
tag
Angolul a hír, akit érdekel: Khronos @ SIGGRAPH 2013: OpenGL 4.4, OpenCL 2.0, & OpenCL 1.2 SPIR Announced
-
Z10N
veterán
Engem konkretan az erdekelne (nem tudom, nem olvastam at a dokmumentaciot), hogy ha nekem a rendszerbe vannak szamoloegysegek, azokat mikent lehet kombinalva munkara birni.
Pl.: van egy APU es GPU akkor azok, hogyan dolgoznak ossze. Ertem ezalatt ha van egy APU 4 core (384SPU) + GCN dGPU
VAGY egy regebbi pelda:
785G chipset (HD4200: 40 SPU + 128MB DDR3) + HD6870 (1120SPU + 1GB DDR5) + Phenom2 4 coreTehat az integralt es a kiegeszito szamoloegysegeket osszekombinalni/szinkronizalni. A regebbi setup nem megy, de az ujabbal?
-
hmm, érdekes
-
Sir Ny
senior tag
vá, az a kép a webCL-lel, az AMD javával, a PyopenCL-lel nem túl bíztató.
Inkább hányinger hogy valaki rá írta egy képre hogy GPU programming, és hogy javascript. Az még hányingerebb, hogy mind a kettőt belenyilazták egy közös dobozba. Köszönöm, nem kérem. -
LordX
veterán
.. meg az OpenCL 4.4 is bemutatkozott.
Egyébként a dynamic parallelism az nem (csak) teljesítménynövelő feature (valamennyit javíthat, de hiszem, hogy jelentős), hanem inkább programozás könnyítő. Az OK, hogy a CPU indította el eddig a kerneleket, de előre be lehet ütemezni őket, és ha az OpenCL driver okos (Az AMD-éről tudom, hogy bizonyos esetekben képes rá), akár már párhuzamosan el tudja indítani a második kernel azon blokkjait, amelyiknek az adatai már rendelkezésre állnak, de az első kernel más blokkjai még futnak. Ellenben ezt iszonyat macera értelmesen megcsinálni.
A poén az, hogy a két hardver, ami ezt tudja, abból az egyik egyelőre egy vicc, a másiknál meg a gyártó deklaráltan tesz az OpenCL-re magasról..
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az elmélyülő integrációra koncentrál a Khronos Group.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Napelem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest