Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Z10N

veterán

válasz LordX #11 üzenetére

Amiket elmondtal a felpeitesekrol azokkal tisztaban vagyok (sebessegek, idozitesek, eleresek, fuggosegek, stb.). Az OpenCl 2.0 dokumentaciojat nem olvastam meg el. Ezert kerdeztem: "a platform megjelenése óta a legnagyobb újítások mutatkoztak be."

A konkret kerdesem akkor, ha pl.: egy jatekban van MI + fizika + grafika, az MI fut az IGP-n (APU), a fizika CPU-n (APU), a grafika GPU-n. Erre lettem volna kivancsi, hogy van-e mar ilyen impelementacio. Platformban csak AMD egyertelmuen, semelyik mas gyartonak nincs jelenleg ilyen mindenre kiterjedo megoldasa. Az AMD meg ezt hangsulyozza es erre fele fejleszt (az uj konzolok, amik most majd egy lepessel elorebb jarnak szinten). Szoval azt akarnam, hogy ha mar lesz egy APU + dGPU, ami a jovoben mar elkerulhetetlen, akkor jo lenne ha minden eroforrast ki tudnanak hasznalni a szoftverek, ne csak "malmozzanak" kozbe. A video/photo editalas, 3d rendereles, kodolas/tomorites, adatbanyaszat, stb. ezeket fel lehetne osztani csomagokra. A feledat utemzes persze kenyes kerdes, ahogy mondtad is, de nem lehetetlen, ha platformban gondolkodunk. Udv.

• Z10N

veterán

Engem konkretan az erdekelne (nem tudom, nem olvastam at a dokmumentaciot), hogy ha nekem a rendszerbe vannak szamoloegysegek, azokat mikent lehet kombinalva munkara birni.

Pl.: van egy APU es GPU akkor azok, hogyan dolgoznak ossze. Ertem ezalatt ha van egy APU 4 core (384SPU) + GCN dGPU

VAGY egy regebbi pelda:
    785G chipset (HD4200: 40 SPU + 128MB DDR3) + HD6870 (1120SPU + 1GB DDR5) + Phenom2 4 core

Tehat az integralt es a kiegeszito szamoloegysegeket osszekombinalni/szinkronizalni. A regebbi setup nem megy, de az ujabbal?

Új hozzászólás Aktív témák