- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
ez inkább érdekesebb.
gyakorlatban nagyon sokat jelent az a pici különbség is, nem lehet úgy utánahúzni az 5dm3-at. szétesik az egész. én se hittem amíg nem tapasztaltam a saját két fülemmel! -
PuMbA
titán
"5Dm3 szenzora nem kicsit gyengébb mint a 6D"
Teljesen hasonló, oldalt jelöld ki őket
Alacsony ISO-n van kis különbség.
-
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45 üzenetére
5Dm3 szenzora nem kicsit gyengébb mint a 6D...a fókusz rendszer egyértelműen jobb az 5Dm3-nak, de sötétben pl többet huntol mint a 6D.
f2 alatt minek portrézzak napsütésben, csak hogy szép bokeh legyen? engem zavar hogy csak a szem éles, de az orr már homályos. -
Mr.Csizmás
titán
6 éve biztos jó lehetett, de az egész gép érzésem szerint egy 5d3 lite edition. (11 afp, stb.)
szerk.: próbáltál már f2 alatt portrézni derűs időben? na oda kell az 1/4000-nél rövidebb
tudom, lehet ND szűrőt is feltenni, de az pénzbe kerül, és macerásabb, +1 romboló optikai elem a képalkotásban.
-
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #43 üzenetére
nana. a 6D is csak 1/4000-et tud, aztán mégis milyen baba az a szenzor...1/8000 naggyyon "peciálba" felhasználás már!
-
Mr.Csizmás
titán
odáig olvastam hogy 1/4000 zársebesség. gyakorlatilag csináltak egy fullframe 1100D-t
-
copass
veterán
-
p_adam
addikt
Első teszt
A korlátozásoknak meglett a hatása(pl. ilyen akksi FF szenzorhoz nem a legjobb), de a képminőséggel így sincs különösebb gond, kisebb optikák meg majd jönnek még.
A PetaPixel sikert jósol neki amiatt, hogy egyelőre nincs, ami közvetlenül versenyezne vele. -
copass
veterán
válasz
#16820480 #24 üzenetére
a videósok 90%-a ML-t használ és azok a fotósok is akik pl:timelapse-t nyomják nem tudnak meg lenni nélküle.
mert olyan funkciók vannak benne amik rengeteg szívástól megkímélik őket és a profi kamerákban van csak.
pölö: ha a felvétel leáll (canon betegség) akkor automatikusan elindítja a felvételt, automata mikrofon erősítés kikapcsolása és szabályozható, raw video,stbstb. -
.mf
veterán
válasz
#16820480 #34 üzenetére
"Akinek fussa full frame rendszerre, annak fussa rendes légitársaságra is
"
1. Van, ahol örülsz, hogy egyáltalán van valami repülő az amúgy kétnapos hegyi szerpentinen buszút helyett (pl. Delhi - Leh; s még milyen szerpentin... hó-jég, egyetlen sáv a sziklafalba vájva, meredek szakadék, se korlát, gyakran aszfalt se - nem véletlenül van előkelő helyezése a világ halálútjai listán), nemhogy még válogathatsz is
2. Friends don't let friends fly Wisszér.
-
törölt tag
Akinek fussa full frame rendszerre, annak fussa rendes légitársaságra is
Amúgy én ki szoktam fizetni azt a plusz pár ezrest Wizzen mondjuk az extra carry-on táskáért meg priority boardingért, sokkal kényelmesebb dolog.
Persze ettől függetlenül nyilván sokkal kellemesebbek a kompakt obik, ha hurcolálszni kell, de azért ekkora érzékelőkhöz általában sok üveg kell, ha szép rajzolatot és fényerőt akarsz. Akkor estem majdnem hanyatt, amikor először élőben láttam a GFX obikat, hát azok aztán tényleg nem kicsik
-
flash-
veterán
Nikonnak vajon lesz dx-es (aps-c) mirrorless fenykepezoje amire a dslr obik rámennek?
-
.mf
veterán
válasz
#27070592 #30 üzenetére
A régi Canon 50 f1.4 pont nem valami jó példa, mert nyitva kifejezetten ergya, mit szépíteni, elég fostos, lágy, életlen, kontraszttalan. Fasorban sincs a Canon régebbi FD és nFD 50 f1.4-esekhez képest sem. Ott elég gyorsan kiderülne egy A5-ös képről is, hogy melyik melyik
Sheratan: vágom, de akkor is:
Mostanában, amikor a régi 12 után 10, majd már csak 8 és 7 kiló a carry-on, és a mérete is egyre csökken, azért örülök egy kicsit kisebb obinak. Főleg, hogy a régi 70-200 17-19 cm, én pedig az hátizsákokkal szemben az oldaltáskákat szeretem, azok közül viszont csak a legnagyobbakba fért bele egy olyan hosszú darab. A 24-70 f2.8-asok sem voltak belső zoomosak.
-
törölt tag
Az új 70-200 az nem belső zoomos, azért rövidebb. Kitolva 200-ig az is hosszú lesz, csak rátoláskor nem kér annyi helyet (ahogy a Nikon nyitogatós obijai is lényegében, csak azok még inkább).
Amúgy most az lett a divat, hogy abszolút pro vonalat célozzák meg az obikkal, ahol nyitva is éles, videóra is tökéletes, ezekhez meg gondolom kell a rengeteg üveg, meg a kifogástalan gyártási minőség.
-
törölt tag
"a Pana 50 f1.4-ese külön fájdalmas"
A méret és súly egy (két) dolog, de $2300/800k huf-ért ??? Bár igaz, egy 955grammos obiról beszélünk, ennyi üveg pedig sokba kerül..és nyilván nyitva is borotvaéles (vagy nem), de a canon 50/1.4 290 gramm és hatodannyiba sem kerül.
Szivesen megnéznék egy vaktesztet A3+os nyomatokból, panaS1 pana50/1.4 és canonRP canon50/1.4 azonos képekből.
-
.mf
veterán
Ne is mondd... Reméltem, hogy valami jobbra tudok váltani, erre a versenytársak sorra csak rosszabbakat hoznak ki
Külön iróniája a dolognak, hogy sokat szidtam a Sonyt, hogy mekkora batár obikat hoznak ki - erre a többiek még rajtuk is túltesznek, a Pana 50 f1.4-ese külön fájdalmas, a Sigma pedig, inkább ne is beszéljünk róla. Mintha mindenki csak óriás hengereket és kályhacsöveket tudna rajzolni, a pancake obik kihaltak volna. Pedig m4/3-on mekkora királyság a Pana 20 f1.7... Egyedül a Canon napokban bemutatott 70-200 f2.8-asa biztató, hosszában majdnem felére zsugorították. -
.mf
veterán
Mert miért is? Aki most vált FF-re APS-C-ről mit nyer ezzel? Semmit, ugyanúgy veheti meg rá az obikat. Én még nem sok embert láttam Canon APS-C-n az olcsó de cserébe gyengusz 50 f1.8-ason kívül más FF-kompatibilis obival. Ismerősebb lesz a váz kezelése, menüje, ennyivel lesz csak egyszerűbb márkánál maradni.
Ezért sem értem a Canont, hogy mi értelme egy sor drága obi után kiadni egy olcsó vázat? Még csak egy értelmes olcsó kitobit se tudtak mellé tervezni...
A Nikon meg f1.4-es árban adja az f1.8-asokat, és f2.8-as árban az f4-es zoomokat. A Pana tankjait meg hagyjuk... Reméltem, hogy idén már tudok váltani A7-ről, de ezek szerint még egy következő generációt ki kell várni a gyártóktól, mire összeállnak a dolgok.
-
Joczek
tag
Van Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM, ami 184 ezer Ft-os árával igen jó értéket képvisel. Ez alapján egész biztosan lesz több olcsóbb objektív is.
Nem kételkedem benne, hogy a fotós funkciók terén odateszi magát a Canon a pro MILC vázaknál, próbál iparági vezető lenni. Az, hogy a videós tulajdonságokat mennyire butítja majd, jó kérdés. Azt tudni kell, hogy az EOS R-ben használt 5D IV szenzor és az EOS RP-ben használt 6D III szenzor ennyit tud 4K-n, sokkal többet nem lehetne kihozni belőlük. A1ex a Magic Lantern fórumban leközölte a kiolvasott paramétereket és gyakorlatilag ez a maximum amit ki lehet hozni framemrate-ben, ld. rendkívül nagy jellósodás (rolling shutter). Alapvetően a jobb videó hiányának egyik oka az adatkiolvasás szempontjából fejletlenebb szenzor volt eddig. Az viszont könnyen meglehet, hogy a Canon szándékosan nem is gyúrt jobb videós szenzorra, védve a Cinema EOS sorozatot. Mindig azt mondom viszont, hogy jó ha erős a konkurencia ezen a téren, mert a Canonnak is lépnie kell, különben piacot veszít.
-
hemaka
nagyúr
Aki szeretett volna FF-re valtani es eleve Canonban utazott eddig is, annak jo valasztas lehet. 85/1.8 es tarsai azert eleg jok lehetnek erre az adapterrel, de majd jon teszt es kiderul.
-
törölt tag
Én értelek, de ha ilyeneket akarsz többségükben használni, akkor meg ott az adapter, egyszer felcsavarod a vázra, és többet le sem kell venni, az obikat meg megveszed akár használtan, ha még nincsenek meg, és olcsóbban kijössz, mintha most energiát fektetnének abba, hogy újra kiadják őket egy másik bajonettel.
narumon: Azért nem hinném, hogy ez annyira elterjedt lenne. Ahogy a custom ROM-ok telefonon is nagyon jók tudnak lenni, mégis alig használják páran (az egész piachoz képest).
-
Warton
őstag
válasz
#16820480 #12 üzenetére
Én nem feltétlenül a műanyag szarokra gondoltam, hanem az egy kategóriával felette lévőkre. 28. 1.8, 50 1.4, 85 1.8, esetleg ezekbe lehetne tenni stabit, főleg a tele végén lenne indokolt. Viszonylag elérhető áru objektívek, amiket a pórnép is meg tud fizetni, amik nem piros csíkosak, de azért elég jók. A profik ígyis-úgyis meg fogják venni a piros csíkos verziókat.
-
PuMbA
titán
válasz
Dare2Live #20 üzenetére
Igen, de nekik nem feltétlenül kell 4K és 24 fps. Ott van a FullHD 50 vagy 60 fps Dual Pixel AF-fel az RP-ben, ami nem kiemelkedő, de jó
Aki meg komolyabban akar videózni, ott van a többi gép IBIS-sel, 4K-val meg minden jóval.
(#18) Fred23: Igen, a Canon mindig megnyirbálja a videót a kameráin, míg a többi gyártó nem csinál ilyet
Valamiért így döntenek mindig.
-
"Ki is hagyhatnák belőle, ha olcsóbban kaphatnám meg, de ez ugye nem így van."
Biztosan sokan vannak még így vele, ha el tudják adni, számomra viszont a jó videózás rengeteget ér. Tehát oké, nem nekem készült, és számomra vicces ez így ilyen áron, de elfogadom, hogy másnak lehet jó.
-
PuMbA
titán
Nem kell semmit sem védeni, ez nem videós kamera. Aki videóra vágyik, ne ezt vegye. Én például csak fotózok, 1 másodpercet nem videóztam még a gépemmel, szóval egyáltalán nem érdekel, hogy milyen videót tud egy gép. Ki is hagyhatnák belőle, ha olcsóbban kaphatnám meg, de ez ugye nem így van.
-
"4K felbontás esetében 25 fps-el tudunk mozgóképet rögzíteni,"
LOL (de aki akarja, védje nyugodtan)
-
p_adam
addikt
válasz
Mercutio_ #13 üzenetére
Az expo kompenzáció van rajta pluszban, a drágábbik Canon adapteren vagy RF objektíven viszont rajta van a kontroll gyűrű, szóval nem mondható jobbnak a Sony, a kezelése viszont szvsz tényleg idegesítőbb.
Most a sok apró dolgot felesleges lenne magyarázni, de pl. nincs benne egy normálisan tesztre szabható auto-ISO, nincs benne érintőkijelző (de amiben van, az is gagyi, szóval ez tulajdonképp mindegy)
A legtöbb kommentáló egyiket sem próbálta, ezek jószerint csak üres fecsegések, az IBIS nagyon jó hogy van, de az ISO és az AF meg még egyéb szubjektív dolgok lényegesen gyengébbek, persze sokkal régebbi, emiatt olcsóbban hozzáférhető régebbi gép, semmi meglepő nincs ebben.
A videón kívül az akksi, ami ezt a gépet főként lehúzza, de alapvetően az árat fogja nézni mindenki (akár vannak EF objektívjei, akár nincsenek mert újonnan, vagy használtan is még olcsóbban beszerezhetők, mint a Sony-k és hol az egyik jobb, hol a másik).Gondolom, ha majd a Sony szemét is annyira szúrja ez a Canon, mint a felhasználókért, akkor majd kihozhatnak egy új gépet az A7II és A7III közé.
-
Mercutio_
félisten
-
törölt tag
Ha komolyabban videózni akarsz és Canon kell, akkor muszáj, mert a fényképezőikben le van butítva a videó, kivéve talán a csúcs vázakat, de azok megint marha drágák. Matti Haapoja használ C300-at talán, bár azt nem mondom, hogy átlagfelhasználó
RF-ből egyelőre kettő kivételével csak L-es obik vannak, gondolom arra utaznak, hogy ha olcsó obi kell, azt minek RF-ből, válassz a régebbi olcsó cuccaik közül, és használd az adaptert. Mennyi előnye lenne a régi műanyag obikat megcsinálni újra RF bajonettel ugyanúgy műanyagból és gyengébb minőségben? Optikailag nem hiszem, hogy javítanának rajtuk, mert akkor drágább is lenne az áruk, kb annyi lenne, hogy permanensen rájuk tesznek egy adaptert.
-
-
törölt tag
Igen, értelek, és azt is tudom, hogy vinni fogják mint a cukrot, mert Canon és full frame. De azért egy egy belépő szintű váz, amit a nagyobb érzékelő duplájára drágít. Egy amatőrnek nem sok szüksége van pont erre a funkcióra, csak most ezt tolja a marketing osztály.
Kíváncsi vagyok hogy reagálja le a piac a jelenlegi stratégiát.
Joczek: Nagyon jó videóra ne számíts azért, mert azzal alávágnának a Cinema vonaluknak.
-
Joczek
tag
A Sony A7 II-nek is van azért jópár hátránya, pl. a kaotikus menü, ill. a gagyi ergonómia (gombok). Ezzel nem az EOS RP-t akarom védeni, de fotós célokra ár/érték arányban nem túl rossz. A valaha legolcsóbb áron induló full-frame gép, a Canon EOS 300D-hez hasonlítják a szerepét és jó eséllyel viszik majd mint a cukrot.
A pro Canon MILC-ekre még várni, kell, a tervezésük folyamatban van, csak időt vesz igénybe. Nem szeretnék elhamarkodottan kiadni. Én magam is a majd pro Canon MILC-re váltok idővel, részben a meglévő EF objektíveket használva. Bízom benne, hogy ott végre a videós funkciók is erősek lesznek, amúgy fotózás terén már most is elégedett vagyok a Canon 5D IV-gyel.
-
PuMbA
titán
Igen. A Sony-val specifikációban nem száll szembe, de az RP előnye a nagyon könnyű kezelhetőség (azaz kézreállás, kényelem, kiváló touch felület, menük, EVF és forgatható LCD) és az EF, RF obik használata
Az RP se videóra, se sportra nem jó. Ez egy belépő FF váz, egy portré, táj kamera kezdőknek vagy kompakt és APS-C gépekről váltóknak.
Canon mondta nem rég egy Imaging Resource interjúban, hogy még nincs kész a pro vázuk és csak akkor adják ki, ha minden jól működik, mert nem tévedhetnek. A pro-k nem néznek el semmilyen malőrt és hozniuk kell a Canon EOS 1DX Mark II szintet, ami nagyon magas.
-
törölt tag
Igen, igen, a tesztelők olyanokon vannak kiakadva, hogy nincs 24fps videóban, ami hát nem nagyon érthető, de azért túl lehet élni. Viszont ahogy az egyik videó alatt kiemelték, az A7ii 1000$ alatt jár már, és nem igazán gyengébb ennél. Kivéve a kihajtható kijelzőt, de nem tudom mennyire fogják ezt szeretni videóra a 1080p 60Mbps mellett.
Nálunk itthon amúgy semmi nem annyira nagy üzlet, elég magasan vannak az árak sajnos.
Az a bajom egyébként, hogy láthatóan mindenki az S1/S1r-t várta a Canontól, dual-pixel AF-fel, ehelyett ez már a második használható, de nem kimondottan jó vagy olcsó vázuk tükör nélkül, mert ugye ha azt a párost hozták volna ki, akkor senki nem venne többet tükröst (meg Cxxx-et sem), és nyilván azt nem akarhatják.
-
Vitamincsiga
tag
Kicsi könnyű, ami jó!
"Kicsi, könnyű", ami...A Canon és a Nikon a felső kategóriájú mashinériák kivételével az ár függvényében mindig kispórolt valamit, ami a "kicsiknél" alap volt.
Az a kombó hogy: kicsi, könnyű, nagy tudású, véletlenül sem fordult meg a fejükben - ár ilyenkor másodlagos!! Hogy valaki tudná sok szolgáltatását használni, csak cipekedni nem szeret! Nem olyan fotós nincs! Nagy fotó, nagy gép! Nagy fotó, nagy pénztárca!!Ebből a konstrukcióból a FF, valamint a 48 és fél deka ami jó. Bár a majd' fél kiló "valami" jobban illik hozzá.
Na jó, a 24-105 f4 "kittobi" - legalább nem a 24-70 f3,5-5,6, hogy pusztulna ki!! - az tényleg jó, persze még egy ezresért! Dolcsiban.
És?És vinni fogják, mint a cukrot...
Szomorú nap lesz, amikor csak ilyen gépeket látunk majd...
Bár ezen sem lehet sokat vidulni... -
.mf
veterán
Kicsit furcsállom a Canon stratégiáját. Jelenleg itt van a legolcsóbb új gép, de hozzá a legdrágább obik. Hiába 1300 USD a váz, ha olyanok vannak, hogy 28-70 f2, 50 f1.2, 85 f1.2; még a 24-105 f4 is kedvezményesen kitben 1000 USD, külön meg 1200 vagy hogyan mérik... Úgy hallottam, hogy emiatt néhány piacon nem is ez az alapkit, hanem EOS-RP, R-EF átalakító, és EF 24-105 IS STM...
Na mindegy, nem panaszkodok, legalább árverseny van, remélem más vázak árait is kicsit lejjebb húzza, és második generációra a Canon és Nikon is kikupálódik.
-
PuMbA
titán
"...amit a net már csak EOS RiP-ként emleget"
Még szerencse, hogy nem a neten dőlnek el a dolgok. Az M50-et is veszik elég rendesen
Ha megnézed néhány hazai bolt kínálatát, akkor látszik, hogy adapterrel adják, de elég drága így is az USA-hoz képest, szóval nálunk nem lesz nagy üzlet. USA-ban pedig még megkapod a markolatot is, szóval duplán jobban járnak.
-
törölt tag
...amit a net már csak EOS RiP-ként emleget
Amire kíváncsi lennék amúgy, hogy most akkor az alap doboz tartalmazza-e az EF adaptert, vagy külön kell megvenni? A yt videókban már minden verziót hallottam szinte. Adapter nékül azért nem olyan nagy ajánlat. Mosndjuk azzal sem, de úgy már elfogadhatóbb talán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új kamera az EOS R súlycsökkentett verziója.
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest