Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DraXoN

addikt

LOGOUT blog

válasz CPT.Pirk #374 üzenetére

tudom... rengeteget számolgattam már mi-hogy-mennyi lenne..
    általában amiben kevés a gépem az sokszor a ram, a 16GB-el-el fogy egy-egy komolyabb munka művelet közben, de másban elég.. még a "néha játszom" dolgokra is (ami inkább zavar vele, hogy "hangos" a benne levő 4db merevlemez miatt, csak ha már azt "megoldanám", akkor máshoz is hozzányúlni, "stb." ... inkább akkor most még se, majd később megteszem, vagy ha ténylegesen kevésnek érezném arra amit csinálok).

de fejlesztéskor emiatt nekem minimum a 32GB-ram kellene... (2011 vége óta 16GB-on "ragadtam" :D )..
    illetve, talán a monitor az amit előbb lecserélnék, jelenleg 2 monitoros a felállás, de csábító valami ultrawide, hogy a 2 helyett 1 széles nagy legyen (lehet abba "ölném" előbb a pénzt, csak nekem színhűség az inkább fontos, a képfrissítés annyira nem, de a színhűbb monitorok meg drágák)...
    így ha egy részhez hozzányúlok, akkor már máshoz is nyúlnék, így nehezen állna meg félmilla alatt a "projekt".. ha "eddig vártam" kicsire meg már akkor nem adok :DDD .
    ...de még függ az új iroda helyétől is, még nem végleges "hova" és több helyről megy a vita, ha "jó a hely" akkor az otthoni munka kvázi megszűnne (max "vész esetén"), így egy-két paraméterből akkor lejjebb lehetne adni (pl. elegendő "normális" IPS/VPA monitor, mindenféle sRGB vagy adobeRGB hitelesítés nélkül)... mondjuk NT-t akkor se vennék.. ramból is lehet beérném akkor továbbra is 16GBal...

sok tényezés ez, hogy "mennyitől éri meg"... egyenlőre vannak fontosabbak, hogy mire költsek (jelenleg egy veteránkorú autóba "lapátolom" a pénzem.. ez se "jobb hobbi" ;] )

Új hozzászólás Aktív témák