Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Jól látom, hogy konkrétan nincs is rajta analóg 5.1 bemenet?
LoL, oké, digitális bemenet párti vagyok, csak meglepő, hogy az olcsó Hi-fi erősítőkről szépen eltűnik az analóg bemenet...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Nagyon nem ertek a dologhoz, szoval elnezest, ha hulyeseget kerdezek, de ez a max teljesitmeny-meghajtott csatorna dolog gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha rendesen radugunk 5 hangfalat meg egy melynyomot, akkor csatornankent kb 15watt marad, amit ki tud nyogni magabol, vagy valamit nagyon felreertek?
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Fred23
nagyúr
A termék csatornánkénti maximális teljesítménye normális minőséggel viszont csak 100W.
-
félisten
Nem, ez azt takarja, hogy egyetlen hangszórót tud ekkora teljes teljesítménnyel meghajtani (6 ohm-os hangfal, 1kHz-es hanggal, amúgy ekkor már 10%-os a THD értéke). A hivatalos adatok szerint 2 hangfalat 70W-al tud meghajtani (de itt már 20 Hz - 20 kHz mellett és 0,09%-os THD-vel).
Az, hogy pontosan mennyit tud leadni a hangfalaknak, az nincs kifejtve, de átlagos fogyasztásnak 260W-ot tud felvenni a hálózatból a kézikönyve szerint, maximálisan pedig 600W-ot. Ha reális veszteséggel számolunk, akkor hangfalanként kb. 60-70W-ot tud az 5.0-ás hangfalrendszer felé továbbítani. Ez a kisebb polchangszóróknak elég lehet, átlagos használatra, csodát nem kell várni tőle, de hát belépő szinítű erősítőkre nem is szokás extrém komoly házimozi hangfalakat kötni.
A mélynyomók manapság általában aktívak, tehát ott csak jelet ad, a mélynyomó saját tápja látja el delejjel.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
"termék csatornánkénti maximális teljesítménye 135 watt (6 ohm, 1 kHz, 10% THD, 1 meghajtott csatorna), emellett megadták a 100 (6 ohm, 1 kHz, 0.9% THD, 1 meghajtott csatorna), illetve 70 wattra (6 ohm, 20 Hz-20 kHz, 0.09% THD, 2 meghajtott csatorna)"
Akkor itt mit jelent a meghajtott csatorna?
Nem a csatlakoztatott es eppen hangot ki is ado hangfalat kell ez alatt erteni?[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
félisten
Ez egy tesztlabor szintű érték, hogy ha csak egy hangfal van rákötve, és azon 1kHz-es hangot nyomnak ki, akkor max. 135W-ot tud a hangfal felé leadni.
A (hangfalankénti) 70W-os érték az, ami már reális használati értékre mutat rá, itt két csatorna (két hangfal) van a rendszerre kötve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Több éve a drágákon sincs, talán egy-két flagship kivételével. De már a Denon X8500H-n se látok többcsatornás analóg bemenetet.
(#9) Cifu: Bennem is a hetekben tudatosult. Van két komolyabb erősítő is a háztartásban, de mindegyiket csak HDMI-n tudnám PC-re kötni. Most szimpatikusabb pedig az analóg, mert a HDMI-vel egy másik monitor is megjelenik. (Átvezetni nem tudom az erősítőn a jelet, mert a monitorom 1440p 144 Hz G-Sync, és ehhez DisplayPort kell.)
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
PC-hez pedig nekem is újra jól jönne most az analóg 5.1 bemenet.
PChez minek?
GTX460/5xx, Radeon 57xx/6xxx óta mindegyik dedikált VGA tud HDMIn hangot generálni.
Intel GPUval szerelt alaplapokat, laptopokat mondjuk még nem próbáltam erősítővel.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
félisten
@nyunyu: Lehet, hogy akkor egy évtizedes lemaradásban vagyok. Nekem az egyik erősítőm itthon egy SR-605-ös, és azon még volt. Ezek szerint az volt az utolsó mohikán.
PChez minek?
GTX460/5xx, Radeon 57xx/6xxx óta mindegyik dedikált VGA tud HDMIn hangot generálni.
Tud, de Balika nem HDMI-n akarja a videojelet továbbítani, hanem Displayporton, mert a monitorán olyan felbontás van, amit az erősítő nem támogat.
Szóval meg van lőve, mert ugye a HDMI kimenet miatt egy második kijelző is megjelenik a PC-n, holott azon nincs monitor, csak a hang...
Egyébként nekem is részben ezért van az Onkyo-ra szégyenszemre analógba kötve az alaplapi hangkártya...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igaz, de a monitorom jelét említettem, hogy nem tudom az erősítőn átvezetni. Így rákötök a gépre egy HDMI-s erősítőt, két kijelző fog látszani. Ez talán a VGA-t is jobban tekeri, de jobban aggódom afelől, hogy hogyan fogom ezt normálisan beállítani. Két módot látok:
- Kiterjesztett asztal, ami szívás. Ilyenkor egy fantom kijelzőm lesz, amin alkalmanként eltűnnek dolgok, vagy az egérkurzor, vagy az ablakok. Egy ideig próbáltam, végül inkább kerülöm.
- Klónozás, de nem tudom, ez 1440p-vel (az erősítőnek nyilván 60 Hz-et beállítva) működik-e. Már várom a hangfalakat, hamarosan talán ki tudom próbálni ezt is. Nem túl bíztató mindenesetre, hogy korábban amikor 4K@60 képet klónoztam, néhány játék egyszerűen kifagyott, amikor 1080p fölé állítottam a felbontást.Apróság, de az is zavar picit, hogy a kép elsötétül egy-egy pillanatra amikor ki-/bekapcsolom a HDMI-s erősítőt. Analógon meg hangfeldolgozás nincs ha jól tudom (effektek, mátrixok nem élnek), de lényegében csak játékra kell az 5.1, így ez nem probléma. Filmekre van egy másik rendszerem.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
(#9) Cifu: Bennem is a hetekben tudatosult. Van két komolyabb erősítő is a háztartásban, de mindegyiket csak HDMI-n tudnám PC-re kötni. Most szimpatikusabb pedig az analóg, mert a HDMI-vel egy másik monitor is megjelenik. (Átvezetni nem tudom az erősítőn a jelet, mert a monitorom 1440p 144 Hz G-Sync, és ehhez DisplayPort kell.)
Ezzel mondjuk én is szoptam monitorcserekor, hogy az erősítőm csak fullHD jelet tud átengedni, 2.5k-t nem.
Aztán valaki ezt a beállítást javasolta a melyik monitort topikban:
Elsődleges kijelző DPn a monitor, másodlagos HDMIn az erősítő.
Kiterjesztett asztal miatt nincs limitálva a monitor felbontása a másodlagos kijelzőére, kurzort véletlenül áthúzni a második kijelzőre meg csak a start gomb környékén lehet, ha netán sikerülne a baleset, akkor jobbra-fel egér mozdulattal ismét a fő képernyőn van a kurzor.Annyit kellett csak pluszban állítani, hogy a monitoron letiltottam a hangot, mert a VGA mind a DPn, mind a HDMIn küldi.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
-
törölt tag
Köszi, ez működhet! Nem tudom miért, de nekem tévével legutóbb nem sikerült így beállítani. A fő kijelző 4K felbontású volt, alatta középen pedig egy 800x600-as az erősítő miatt. A kurzor úgy sem tűnt el, akkor volt csak gond, amikor a második kijelzőn nyitott meg valamit a Windows.
Akkor ismertem meg a Win+P kombót.
Ideális esetben HDMI-n lehetne külön tiltani a videojelet, hogy csak hangot küldjön a VGA. Elvileg egy HDMI-s hangkártya is megoldás lenne ide, de az meg érthető okokból egy tiszavirág életű kategória volt.
Nem olyan régen még azt írtam, hogy az összes analóg bemenetet ledúrnám az erősítőmről. Erre most visszanyalt a fagyi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy jó ideje már az analóg 5.1-es csatlakozást megszüntették a házimozierősitők és a DVD, Blu-Ray lejátszóknál. Az optikai és a koax, meg a HDMI digitális hang megmaradt, de egyes esetekben az analóg csatlakozások hiánya gondot jelenthet. SACD hang főleg a régebbi lejátszóknál az analóg kimeneteket használta. Most a bakelit lejátszók újra népszerűvé váltak, ezért a Phono bemenet hiánya szintén gond lehet.
-
törölt tag
RX V-377 házimozierősitőm van, de ezért nem tervezek váltani egy ettől újabbra. A 4K/60Hz fontos, meg a banán csatlakozást sokan hiányolták és ez most mindegyik csatornának ott van. Burr-Brown DAC fejlődőtt, de ezt a változást nem tudom mennyire lehet majd kihallani. Bluetooth beépitése már igen időszerű volt, mert a noname audió készülékeken egyre sűrűbben találkozni a Bluetooth-al. Viszont a csatornánkénti teljesitménye nem nővekedett, de nekem ez az 50-60 W az 5.0 csatornára mindent megmozgat. -30 dB nálam már jó hangerőnek számit, de lehet a hangsugárzóim jó megválasztása miatt nem kell nagyon tovább emelnem a hangerőt.
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz #72042496 #16 üzenetére
A DisplayFusion-t próbáld ki, talán megcsinálja ami neked kell.
Amúgy meg ott az optikai és coax digit bemenet... ha normális az alaplapod, azon is bekötheted úgy, hogy meglesz az 5.1-es hang... nálam is így van optikán (DTS Connect a kulcsszó). -
félisten
-
törölt tag
Ránézek a erre programra, köszi. W10 alatt úgy hallottam, problémás a DD Live és DTS Connect is. De a lapom (Asus Strix Z270G) sajnos nem támogatja egyiket sem, pedig ez egy felszereltebb fajta. Sonic Radar III meg mindenféle kutyatöke, amiről azt se tudom mi, bezzeg van hozzá.
Valami megoldást úgyis találok rá, csak azt sajnálom, hogy ilyen körülményes a dolog. Pedig egy korszerű, elterjedt, kiforrott interfészről van szó. (Haha.)
(#20) Cifu: Nekem a mezei 5.1 elég lenne. Se több csatorna, se HD, se objektum alapú hangok nem kellenek. De tény, a DD Live és DTS Connect sem tudja ugyanazt, mint a HDMI.
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Igen, 1.5MBit-es DTS 5.1 megy amikor kódol... ezen lehet vitatkozni, hogy milyen minőségű egy analóg kábelekkel bekötött 5.1-hez képest, főleg alaplapi gagyi hangkártyák esetén, ahol az itt lévő DAC is beleszól, de nem tartom valószínűnek, hogy rosszabb lenne (ráadásul a filmek hangsávját direktben tolja ki, tehát az nem változik, így garantáltan nem lehet rosszabb, mint az analóg, csak jobb, a játékoknak meg nem hinném, hogy ne lenne elég egy ilyen minőségű tömörített hang ).
PCM sztereóra meg magától vált, forrástól függően (pl win hangok, zene megy PCM-ben, elindítok egy filmet, vagy játékot, és vált 5.1-es DTS-re), ha ezért írod.Oké, persze, a HDMI többet tud, de itt most egyrészt egy 5.1-es erősítőről van szó, ahol a 7.2 lehetősége nem releváns túlzottan, másrészt nem a HDMI - optika, hanem optika - analóg 5.1 az összehasonlítás.
Balika911: Az szívás, ha a lap nem tudja... egy hangkártyával megoldható esetleg. ( Win7-et használok, ott nincs gond, amikor próbáltam a Win10-et, úgy emlékszem ment vele a DTS Connect simán, de az még az első Win10 volt )
[ Szerkesztve ]
-
félisten
ezen lehet vitatkozni, hogy milyen minőségű egy analóg kábelekkel bekötött 5.1-hez képest, főleg alaplapi gagyi hangkártyák esetén, ahol az itt lévő DAC is beleszól, de nem tartom valószínűnek, hogy rosszabb lenne
Ez az adott alaplaptól függ, és korántsem biztos, hogy "gagyi" DAC van rajta, ugyebár...
(ráadásul a filmek hangsávját direktben tolja ki, tehát az nem változik, így garantáltan nem lehet rosszabb, mint az analóg, csak jobb,
1.: Direktbe, ha DTS alapú, ha Dolby alapú (bármilyen), akkor át kell kódolnia, a magyar hang meg általában Dolby...
2.: Direktbe nem tudja a DTS-HD-t sem, márpedig manapság a legtöbb film BR-re Dolby Atmos / DTS-HD (és így a jobb minőségű BR ripeken is az van), tehát ezt is át kell kódolnia.
3.: A fentiek miatt a "garantáltan nem lehet rosszabb" ugyebár téves megállapítás.másrészt nem a HDMI - optika, hanem optika - analóg 5.1 az összehasonlítás.
Nem volt ilyen összehasonlítás emlékeim szerint...
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Ha érdekel egy ilyen árfekvésű erősítő akkor ajánlom figyelmedbe az arukereso.hu-t és a népszerűségi rangsort, persze érdemes szűkíteni pl. milyen csatlakozóra van igényed, x ezer forint alatt legyen stb.
A népszerűségi lista elején Denon AVR-X540BT erősítő tanyázik. Nem hasonlítottam még össze a két erősítő tudását de lehet jobb Denon.
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
Kifejezetten tetszi, hogy nem csiptetősek a hangfal csatlakozók. Itthon a hálóba pont jó lenne amúgy.
Gamer for Life
-
Hunpriest
senior tag
1.: Direktbe, ha DTS alapú, ha Dolby alapú (bármilyen), akkor át kell kódolnia, a magyar hang meg általában Dolby...
Bármelyik normális digitális kimenettel rendelkező hangkártya tud DTS és DD passthrough-t. Ha esetleg tud DD Live-ot vagy DTS Connectet akkor is érintetlenül engedi át a DTS / DD streamet.
-
Male
nagyúr
Belépő szintű 5.1-es erősítő, a HDMI bekötés probléma, de nyilván 100K-s alaplap van hozzá amin olyan jó DAC van, hogy az analóg átvitel ellenére is jobb minőséget hoz, mint az erősítőben lévő... azért ez nem túl reális.
1: Bármilyen Dolby-t át kell kódolni: nem igaz. A Dolby Digital átmegy (sima, EX egyaránt), én általában ezzel találkozok magyar szinkronoknál.
2: BR-rel nincs tapasztalatom, lehetséges, hogy ott olyan hangsáv van, ami nem fér bele az optika sávszélességébe. BR rip-ek hangsávját eddig 100%-ban áttolta optikán nekem, a magyart is.
3: Oké, módosítom akkor a kijelentést, amilyen formátumokkal én eddig találkoztam, azokkal garantáltan nem lehet rosszabb. ( bár nem tudom, hogy egy aktuális 158.34-es Dolby Hyper Mega Brutál Sorruond akármit ha a gépben lévő hangkártya lekever 5.1-re, dolgozik rajta a saját DAC, aztán analóg kábelen átküldi miért lenne jobb, mintha csak lekeveri, és átkódolja DTS-re, de legyen igazad )Az egészet Balika911-nek írtam, akinél az volt a gond, hogy HDMI-n nem tudja bekötni, ezen az erősítőn meg amiről a topic szól, már nincs analóg bemenet... erre javasoltam az optikát, mint lehetőséget... szóval de, erről volt szó, legalábbis én erről beszéltem végig, nem pedig arról, hogy HDMI-n is be tudná kötni, de kösse inkább optikán... utóbbira nyilván ha nincs semmi különösebb ok/kényszer, akkor hülyeség lenne.
Hunpriest: Így van.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Nagy plusz pont hogy végre elfelejtették a rugós/csiptetős kábelrögzítést a centerhez és a háttérsugárzókhoz...
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
tecsu
addikt
Hogy jött ki az a 75 ezer ft? Jah, hogy a Google így váltotta a dollárt? Plusz áfa minimum.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
félisten
Nekem van egy Yamahám, de az nem tud ennyit és 130 K ért vettem, igaz nem most. Nincs BT , nincs 4K HDMI ,nincs bemérés. Szívesen lecserélném, 80 K megérne nekem illetve ha ez menne eladásra akkor kb 40 K-t.
Yamaha NS p51 hangfal van most rajt , ez azért gyakran változik hol jobbra hol rosszabbra. Mozira megy+ ps4 pro.80 ezerért van ez állítólag, amit erősen kétlek, hogy annyi lesz. mi az ami ennél jobb újan 80 K ért erre vonatkozva szól a kérdésem akármire is használnám hisz ugyan arra menne ez is meg az is.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
SunMount3r
nagyúr
Meg az is jó kérdés ilyenkor, hogy a DD Live és DTS Connect konverziónál mennyi a minőség veszteség, ahhoz képest, ha direktbe tolná ki az 5.1-et az analógon...
Bár, ha lenne már legalább egy ilyen erősítőm akkor valszeg. nem szenvednék a plusz analóg kábelekkel az 1db SPDIF helyett, hacsak nem éri meg tényleg annyira...
-
Hunpriest
senior tag
válasz SunMount3r #38 üzenetére
Hát az már a hangkártyától is erősen függ. Egy külső, saját tápos high end kártyán már lehet hogy jobb az analóg. Alsó kategóriaban meg jobb választás a digitális, tömörítéssel együtt is.
-
Male
nagyúr
válasz SunMount3r #38 üzenetére
Nekem jobb lett a hang amikor optikára váltottam. Igaz, normál alaplapi hangkártyám van, semmi extra ( Asrock Z87 Extreme 4, Realtek ALC1150-el ), és sima alap analóg kábelekkel kötöttem be először, arról váltottam optikára.... a hang különbség meg leginkább abból jött, hogy eltűnt az alap súgás ( pocsék volt a földelés, ez is okozhatta ), nincs kiemelkedő hallásom (én egy 128-as MP3-at se tudok megkülönböztetni a FLAC-tól ), én nem hallom meg ezt a tömörítést.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"Ha reális veszteséggel számolunk, akkor hangfalanként kb. 60-70W-ot tud az 5.0-ás hangfalrendszer felé továbbítani. Ez a kisebb polchangszóróknak elég lehet, átlagos használatra, csodát nem kell várni tőle, [..]"
Egészen biztos vagy ebben?
Azért kérdezem, mert én házimozi célokra még mindig egy Cambridge Soundworks DTT2500 szettet használok, és annak a valódi, névleges teljesítménye még ennél is kisebb.
Mégis, egy nem kifejezetten kis alapterületű és légterű (~25 m2, 3 méteres belmagasság) szobában bőven olyan dübörgést, torzításmentes hangerőt produkál, ami elegendő. Nem lehetséges kihasználni a maximális kapacitását.
Most is csak azért tervezem lecserélni, mert a DTS hangszabványokat nem ismeri.
Utódjául egy ilyen erősítő például kifejezetten megfelelőnek tűnik...
"Aquila non captat muscas."
-
törölt tag
Ugyanezt az nVidia control panelen állítottam be, és most egyáltalán nem lehet áthúzni a másodlagos kijelzőre az egeret. Még csak ma próbálgattam, eddig a programok is mind a fő kijelzőn nyíltak meg. Ha ez így marad, és játék alatt a teljesítménnyel sem lesz gond (szerintem nem lesz), akkor ez egy tökéletes megoldás, köszönöm a tippet!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Wise (ex-TransferWise)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest