Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Male

nagyúr

válasz Cifu #23 üzenetére

Belépő szintű 5.1-es erősítő, a HDMI bekötés probléma, de nyilván 100K-s alaplap van hozzá amin olyan jó DAC van, hogy az analóg átvitel ellenére is jobb minőséget hoz, mint az erősítőben lévő... azért ez nem túl reális.

1: Bármilyen Dolby-t át kell kódolni: nem igaz. A Dolby Digital átmegy (sima, EX egyaránt), én általában ezzel találkozok magyar szinkronoknál.
    2: BR-rel nincs tapasztalatom, lehetséges, hogy ott olyan hangsáv van, ami nem fér bele az optika sávszélességébe. BR rip-ek hangsávját eddig 100%-ban áttolta optikán nekem, a magyart is.
    3: Oké, módosítom akkor a kijelentést, amilyen formátumokkal én eddig találkoztam, azokkal garantáltan nem lehet rosszabb. ( bár nem tudom, hogy egy aktuális 158.34-es Dolby Hyper Mega Brutál Sorruond akármit ha a gépben lévő hangkártya lekever 5.1-re, dolgozik rajta a saját DAC, aztán analóg kábelen átküldi miért lenne jobb, mintha csak lekeveri, és átkódolja DTS-re, de legyen igazad )

Az egészet Balika911-nek írtam, akinél az volt a gond, hogy HDMI-n nem tudja bekötni, ezen az erősítőn meg amiről a topic szól, már nincs analóg bemenet... erre javasoltam az optikát, mint lehetőséget... szóval de, erről volt szó, legalábbis én erről beszéltem végig, nem pedig arról, hogy HDMI-n is be tudná kötni, de kösse inkább optikán... utóbbira nyilván ha nincs semmi különösebb ok/kényszer, akkor hülyeség lenne.

Hunpriest: Így van.

• Hunpriest

senior tag

válasz Cifu #23 üzenetére

1.: Direktbe, ha DTS alapú, ha Dolby alapú (bármilyen), akkor át kell kódolnia, a magyar hang meg általában Dolby...

Bármelyik normális digitális kimenettel rendelkező hangkártya tud DTS és DD passthrough-t. Ha esetleg tud DD Live-ot vagy DTS Connectet akkor is érintetlenül engedi át a DTS / DD streamet.

Új hozzászólás Aktív témák