- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
Sok off után, legyen on topic is. 6670 mellett döntöttem, meglévő 4850esem helyett nem más miatt, hanem mert árban/értékben/fogyasztásban elsőrangú a maga 18.e. ft-os árával.
Miért fizessek az eon-nak ilyen áram árak mellett feleslegesen? 4850em (sajnos) 40 watt körüli (ha jól tudom) alapjáraton. Ehhez számítsuk hozzá a +100 wattot arra az esetre ha esetleg meg akarom izzítani valamilyen játékkal. Mivel rengeteget megy nálam a PC, a villanyszámla erősen nyomós ok. Mellesleg néhány tesztben még jobban is teljesített a 6670 mint a 4850es, ami még fura is tekintve hogy elvileg 25%al lasabbnak kéne lennie a shader szám, teljesítmény stb. szerint. Szerintem egyáltalán nincs itt fikázni való. -
degu
senior tag
Majd meg orultem az oromtol,hogy bejottek az olcso 6xxx-es Radeonok!
100.000.-korul mar kaphatok is a gagyibbak.
Es ez eleg is egy atlagfelhasznalonak!
Minek kene a 2.300.000.-es Tesla eromu a 700W-os fogyasztasaval?
Igaz,hogy az S3 Trio sem volt olcso,amikor megjelent. A Vudu-1 rol nem is beszelve!verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
1989rigo
tag
-
Tirexi
addikt
Hi all.
6770-et lehet már rendelni valahonnan?
Bocs, hogy itt kérdezem de nincs neki topic-ja.
THX.
-
1989rigo
tag
Bár aki megveszi ezek küzül bármelyik passzívast és esetleg még szeretne játszani is az majd megnézehti a jelenséget nyáron 40 fokba. Előkerülnek a garipapírok. passzív hűtés kell a szellős ház sőt elengethetetlen.
A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs
-
nkmedve
őstag
Na most csináltam egy kis tesztet, Furmark+Prime kombóval. Igy a VGA kicsit hangos kezd lenni (és gondolom a táp is felpörög). CPU/VGA 75 fokig merészkedett, és a szobában is vagy 2 fokkal melegebb lett A táp ilyenkor langyos levegőt fúj, ellenben a felső házventi (prociról szivja a levegőt) már elég meleg levegőt présel ki. Konnektorból mérve 450W-ot zabált a gép.
Megjegyzem, játék alatt a következő értékek a megszokottak: GPU 60, CPU 50 fok, fogyasztás 250W, ventik alapfordulaton.
-
nkmedve
őstag
válasz KKaresz45 #103 üzenetére
"Nem is étem teljesen, hogy miért csinálták ilyenre, hiszen így a táp fölötti melegebb levegőt szívja a VGA hűtés..."
Inkább forditva, a táp szivja el a VGA-ról a meleg levegőt. Ez egy csendes oldalventivel kombinálva egész hűvös VGA-t eredményez. Másképp nem lenne ami kifújja a VGA alatti meleg levegőt (hacsak nem teszi ezt a VGA hűtése ami elég ritka)
Persze biztos nem jó a tápnak sem ha túl forró a beérkező levegő, de nálam a GPU általában 60 fok alatt van terhelés alatt úgyhogy kétlem hogy annyira ártana a tápnak (eddig legalábbis nem panaszkodott, a táp ventije mindig alapfordulaton megy és alig langyos a levegő amit kifúj)#104 Nagyon függ a háztól és a ventik elhelyezésétől. Amint irtam nálam nem segit ha leveszem a ház oldalát, sőt olyankor sokkal jobban kihallatszik az 5 belső venit (2x VGA, 2xCPU, 1xTáp). Tehát levett oldallappal az 5 venti hangosabbnak hallatszik, mint zárva a 9 venti (ami valahol érthető, mert a házventik gyakorlatilag hangtalanok, a zaj 90%-át az 5 fennebb emlitett venti + a vinyó kelti)
Szerk: A fenti tápos dolgok arra az esetre vonatkoznak amikor a táp ventije felülről szivja a levegőt nem alulról (általában mindkét féle képpen be lehet szerelni). Én direkt úgy raktam hogy szivja el a VGA-ról a levegőt, és eddig jól működik.
Én azt mondanám, hogyha szellős házat akarsz kialakitani és nem lesz 300W-ot (vagy többet) zabáló VGA a házban akkor ez a megoldás a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
KKaresz45
senior tag
válasz _Volkovy_ #104 üzenetére
Hmmm... Szerintem most teljesen perverz kíváncsiságból veszek egy rendes házat, amiben kipróbálom a belső szellőztetést, és ha beigazolódik amit mondasz, akkor legközelebb ismét a legolcsóbbat veszem, és kidobom az oldallapot.
Nem azért, mert nem hiszek neked, csak tényleg szeretném kipróbálni. Soha nem volt még normális házam, mindig a házon spóroltam, egyszerűen kíváncsi vagyok, ennyi.
Alsó táp vagy felső?
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz KKaresz45 #99 üzenetére
Ha számít a belső szellőztetés, akkor fontos, milyen házat veszel..
Amennyiben nem, akkor eltaláltad, tökmindegy.
Ha most feltenném az oldallapot, bekapcsolnám az összes, "szakik" által "jóváhagyott" irányban forgó ventilátort, két dolog történne. Megjelenne a hajszárítóhang, és 5-10 fokkal melegebb lenne a processzor. Ezek után mindenki vonja le a következtetést[ Szerkesztve ]
-
KKaresz45
senior tag
válasz Kassadin #102 üzenetére
Persze, elhiszem, teljesen jónak tűnik. Igazából nem is értem, hogy kerülhette el eddig a figyelmemet, mert azért áttanulmányoztam a kínálatot. Árban is nagyon jó. Az általam kinézett chieftec még a klasszikus felső tápos változat, bevallom hogy, nekem az egy kicsit szimpatikusabb, mert az alsó táposokban túl közel van egymáshoz a videokártya és a táp. Nem is étem teljesen, hogy miért csinálták ilyenre, hiszen így a táp fölötti melegebb levegőt szívja a VGA hűtés... De biztosan megvan az oka, a felső táposoknál meg a procinak van ugyanígy melege, szóval az sem jobb ilyen szempontból semmivel.
Sajna a májust még meg kell várnom vele, de már csak másfél hét.
[ Szerkesztve ]
-
KKaresz45
senior tag
válasz _Volkovy_ #98 üzenetére
OK, rendben. Én is ki fogom próbálni feltétlenül.
Ha tényleg otthon vagy a témában, akkor esetleg tudnál nekem ajánlani valami házat? Sima ATX (nem mikro, nem is óriás) házra gondoltam, max. 15K körül. Én ezt néztem ki. Mi a véleményed róla? Esetleg jöhet privibe is, hogy ne ide szemeteljünk, bár tegnap délután óta nem nagyon pörög a topik.
Szerk.: Esetleg azon a véleményen vagy, hogy mindegy, milyen háza van az embernek, csak az oldallapot vegye le?
[ Szerkesztve ]
-
KKaresz45
senior tag
válasz _Volkovy_ #94 üzenetére
Figy, én nem mondtam, hogy nem úgy van, csak annyit, hogy nem biztos. Bizonyára igazad van, szívesen kipróbálnám, de jelen pillanatban nincs lehetőségem rá. Ha jövő hónapban megveszem az új házamat, akkor majd megnézem, hogy mi a halkabb, ha leveszem az oldalát, vagy ha ráteszem és beizzítom a ház ventiket.
Másfelől viszont ilyen esetben ne az legyen már az indok, hogy X éve ezzel foglalkozol. Sírba lehet kergetni az ilyen érvekkel. Én nem becsülöm le a tapasztalatot, de attól még senkinek nem lesz automatikusan igaza, hogy 200 éve azt csinálja. Én ismerek szakembereket (nem kizárólag informatikában, de ott is), akik évtizedek óta a pályán vannak, és fingjuk sincs róla, hogy egy komolyabb problémához hogyan álljanak hozzá. Ez nekem utoljára az oviban volt mindent elsöprő érv, hogy nekem azért van igazam, mert már nagycsoportos vagyok. Most tényleg nem akarok bunkó lenni, de így gondolom.
Egyébként nekem több, mint 12 évem van ebben, de egyáltalán nem gondolom úgy, hogy ettől automatikusan igazam lenne bármiben. Látod, most is igazat adok neked.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz _Volkovy_ #94 üzenetére
Akkor lehet lemaradtál a jó öreg passziv 486 SX és Trident/S3 videokártya kombóról és hasonlókról. Nekem volt olyan, hát nem volt egy csendes gép még azzal együtt sem, hogy csak a tápban és a vinyóban voltak mozgó alkatrészek (azok orditottak rendesen). Annak a gépnek konkrétan nem lehetett levenni az oldalát, csak felnyitni mint egy motorháztetőt
-
V!ck
senior tag
Tényleg durva volt az elmúlt hét... olcsóbbak lettek... bezzeg a kávém még múlt héten 950Ft volt, most meg 1150
Bocsi ha nem vagyok túl egyértelmű, az elmúlt napokban nem sikerült napi 2-3 óránál többet aludni, ma meg 27 órája fent vagyok :S szóval húzok is aludni... addigra hátha még olcsóbb lesz pár dolog amire szükségem van 6850-re fáj a fogamEgyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
félisten
Picit rájátszottam, nagyjából be tudom lőni mit érdemes venni (az aláírásomban épp új VGA-t árultam a kérdésfeltevéskor ), az eredeti hsz. amire válaszoltál vicc volt.
De olyan türelmesen magyaráztad és nem is mondtál hülyeséget, csak az árakkal maradtál le ~1 hetet.
Az "elég lesz-e az 5Ghz-en ketyegő 2500K" is vicc volt."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
joshua7
veterán
Nem tudom, miről beszélsz, én D1Rect kolléga hsz-ra válaszoltam, h mit írtál korábban, azt meg sem néztem, meg egyébként sem arra válaszoltam.
Egyébként neki van igaza, 30k körüli új HD5850 mellett semmi értelme nincs a 23-28k-s HD5700-nak vagy HD6670-nek. Ja, HD5770 jó lesz újonnan 25.6-ért is. Igaz, cukor...Semper Fi
-
KKaresz45
senior tag
válasz _Volkovy_ #89 üzenetére
Nem biztos, mert egyrészt a szellőztető ventiknek sem kell nagy fordulatszámon menniük, elég, ha csinálnak egy kis huzatot. Azoknak aztán tényleg nem kell hajszárító módban pörögni. Másrészt pedig ne felejtsük el, hogy a zárt ház is lefog valamennyit a hangból, tehát nem hallatszanak ki a belső ventik.
[ Szerkesztve ]
-
_Volkovy_
nagyúr
Nyitva van az oldala, a proccon van egy 12 centis ventilátor 5v-ra kötve, és megy.
Egyáltalán nem vészes a hangja. Az 5870 nem gyári hűtéses, egy 9 centis ventilátor pörög rajta, csak durva terhelésen hajszárítHa beteszel akár csak 3db szellőztető ventit, 5V-on, már az is nagyobb zajt csinál, mint nálam az egész gép.. De mindenki tegyen ízlése szerint
[ Szerkesztve ]
-
V!ck
senior tag
Igen, a pénz nagy úr akkor inkább ne cseréld le... az 5750 sem erősebb a 4850 Toxicodnál, szvsz szimplán a DX11 miatt fölösleges lenne 23ezret kicsengetni... esetleg az alacsonyabb fogyasztás és a gari ami mellette szól. Egyébként pénzkidobás. Ha érdemben fejleszteni szeretnél, akkor minimum 5770, de inkább 6850... előbbi 27-től indul, utóbbi durván 39-től.
mod: a procid mindenre elég, sőt
(#87) KKaresz45: nem kutakodtam, csak felugrottam IP*N-ra, nyilván körül kell nézni, 1-2 ezer is sokat számít manapság, legalábbis nekem igen.
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
veterán
válasz KKaresz45 #84 üzenetére
Ha a levegő útja megfelelően van kialakítva, vagyis jól húz, az oldallap levételével nem fog javulni a helyzet. Ezt otthon is meg lehet csinálni, nem kell hozzá 30K-s ház. Nekem egy kb. 500 Ft-os 486-os szerverházam van, tényleg minimális moddolással - a szellőzés érdekében (no, meg a festés) és jól szellőzik..
[ Szerkesztve ]
-
V!ck
senior tag
De rohadtul elegem van már abból, hogy mindenki a használt, garis, aprón vásárolt dolgok áraival jön kapásból, sőt, valaki ezt az árat hasonlítja a másik kártya új árához...
Szerinted dísznek írtam előzőleg azt, hogy "KISKER BRUTTÓ"?
Amúgy meg ha vki 24-25 körül használtat vesz, az új 28ezres árával szemben, vegye... én nem venném...mod: abban mondjuk egyetértek, hogy inkább mint egy 6670... az csak 18 körül érné meg.
[ Szerkesztve ]
-
KKaresz45
senior tag
Szerintem háztól is függ az, hogy mennyire segít az oldallap levevős téma. Nem a ház típusára, inkább a kialakítására gondolok, hogy mennyi tér van belül, és hogy van felosztva. Úgy látom, hogy neked elég minőségi házad van, azt megértem, hogy annak mindegy, hogy rajta van-e az oldallap vagy sem. Sőt, valószínűleg úgy van kialakítva, hogy jobban szellőzik, ha rajta van a burkolat. Én nem akartam házra költeni, amikor vettem a gépet. Egyáltalán nem foglalkoztam vele, milyen házam lesz, és a legolcsóbbat vettem. Talán 3-4K körül lehetett, de már évekkel ezelőtt. Most már nemhogy az oldallapja, de az előlapja sincs rajta, dróton lóg ki belőle a power gomb. Jövő hónapban tervezem, hogy orvoslom ezt a problémát.
-
tetrix
tag
válasz _Volkovy_ #62 üzenetére
Van amit nem lehet zárt házban halkan működtetni.. ;ahogy megfigyeltem egy álló normál gépház alkalmatlan erre, mivel a légmozgás össze vissza örvénylik benne; ellenben ha pl. egy rack szerver házat veszünk példának, ahol a szelőzés párhuzamos, és nincsenek is nagyon fölös terek ahol az örvény kialakulna. jó, tudom ott 5000 -en pörögnek a ventik, ami szintén segít.
Nálam ugyancsak a VGA kártya miatt nincs az oldallap fent,az egyik gépen, bár 8 venti pörög benne elég jó a gép hangfekvése, ezt használom melóra is, és sok küzdés volt amíg normális hangra kottáztam. Bár hozzáteszem egyi darab gyári venti sincs már benne.pl. két darab 14-es 400-on járatott LianLi csodákat művel friss légmennyiség belökésben. -
nkmedve
őstag
válasz _Volkovy_ #50 üzenetére
Azért nincs mindenkinek szüksége 4.1 GHz-re húzott LGA1366-os i7-re, gondolom nem egy hűvös jószág. Oda már durván szellőztetett ház kell hogy csendes maradjon (nem beszélve arról, hogy a procihűtőnél se árt ha minőségi). Az 5870 is hangos féle?
Amúgy nálam pl. semmit nem csökkennek a hőmérsékletek ha leveszem a ház oldalát. Ugye megszűnik az az enyhe huzat amit a házventik csinálnak...
-
VIC20
őstag
Végre!
Egy csendes HIS 6570-est kinéztem magamnak.
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Motion_Blur #69 üzenetére
nein. ich bin born in nineteen-sieben und achtzig, your goodness
-
zetecR
addikt
válasz bluemirage #30 üzenetére
Az ATi és a Cuda nem jó barátok...
-
törölt tag
Valahogy sejtettem, hogy ezek is nagyrészt kétslotos hűtésűek lesznek... Az XFX pedig gondolom szokás szerint közvetlen 12V-ra kötötte a ventilátort mindegyiken, a BIOS-ban pedig csak a maximális órajelek szerepelnek.
freeapro: Ennek mi köze az ATX-hez? AT-házban ugyan így állnak a kártyák. Legalábbis PCI-tól kezdődően. Az ISA-s kártyák még felfelé néztek. De az sem jobb passzív hűtés esetén. A por legalább annyira tudja akadályozni a hőleadást, ha nem jobban.
[ Szerkesztve ]
-
V!ck
senior tag
A teljesítményét nézve egyértelműen NEM. Az 5770 több mint 40%-kal gyorsabb a 6670-nél, ami kb a 4870-et hozza... ebből kiindulva ~20% körüli a 4850 előnye a 6670-hez képest...
A 6670 mellett szól a jóval alacsonyabb fogyasztás (Idle ~12W, Full ~45-50W), DX11 és a legújabb UVD motor.
Nem tudom milyen ára lesz, de ha 20e fölött lesz, akkor inkább dobj rá pár ezret és vegyél 5750-et, vagy 28-30e (kisker bruttó) környékén egy 5770-et... Érdemi javulást az 5770-nel érnél el.[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
-
Kassadin
addikt
válasz _Volkovy_ #62 üzenetére
Nekem tetszett, anyámnak nem tetszett, azt mondta elfog romlani a gép... Szóval muszáj volt felrakni az oldallapot, lényegtelen hogy 70 fokon ment a proci.... Játéknál le kellett venni az oldallapot, netezésnél nem volt gond. De jó, hogy nem szenvedek már ilyesmivel. :>
[ Szerkesztve ]
-
_Volkovy_
nagyúr
Bizonyítsd be. Sok évig szenvedtem a szellőztetéssel, de sose lett igazán jó.
Ha felteszem az oldallapot egy 92-es ventivel, meg bekapcsolom az első 12-est, 5 fokot emelkedik szinte azonnal a procc hőfokom. Vga szintén. Terhelve meg tízzel több.
És már orkán hangja van, pedig még a venti és oldallap nélküli hőfokot se érte el felülről, nemhogy hűvösebb lenne.Ja, és miféle számítógépbuzi az olyan, akinek nem tetszik a gép bele? Méghogy csúnya. Ok, ez szubjektív
-
Devid_81
félisten
Egyik csúnyább mint a másik!
Talán a passzívak néznek ki jól...
-
Komplikato
veterán
" Az ATX ház a lefelé fordított vga kártyákkal egy hibás konstrukció, mert a videokártya alatt megreked a meleg amit sehogyse tudsz átszellőztetni."
Na ezért találták ki a fordított ATX házakat
(Nem az elfuserált BTX-re gondolok.)A GigaByte megoldása meg igen szemét, anno még Radeon 9550-9600 ügyben volt ilyen szemét húzásuk, már az Asus mellett. Bár nem überelte a DDR1-es GF6800-at
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
superecneB
őstag
válasz Motion_Blur #3 üzenetére
Egy hűtő inkább túlméretezett legyen mint alul nem?
-
superecneB
őstag
Ezek a low budget kártyák nagyjából ugyan azt tudják évről évre. Mi értelme van fejleszteni őket?
-
DrJános
aktív tag
A Hibrid CF re nagyon kíváncsi leszek. Ezek a 6670 teljesítményben már nem rosszak, sőt a 4670 nél jóval erősebb és már azzal is lehet, ha az ember ésszel állítja a grafikát.
Ezek közül a legjobban az MSI és a Sapphire 6670 tetszik.Erre a passzív/aktív hűtés dologra annyit mondanék, hogy nekem megvan a saját tapasztalatom. Kényszerből egy ideig X600 at használtam a borda kisebb volt rajta mint egy értelmes Déli híd és társult mellé egy nagyon csapágyas "rack" hűtő. Amikor lecseréltem azt mondtam, hogy csak passzív kell semmi más és így lett a mostani 4670-em jól is működött meg minden, de Win alatt alapból 48-50C volt mondtam, hogy magas-magas de hát passzív ez van. De mikor játszottam és megláttam a 109C akkor már tudtam hogy kell vele kezdeni valamit mert ez így nem lesz jó. Találtam is egy 90-es ventit meghallgattam és kellően halk volt gondoltam ez pont jó lesz rátettem azóta is úgy működik játék alatt 58C max és még sosem volt melegebb és a táp ventije bőven túlharsogja.Szerintem a bazi nagy borda és a lassú ventilátor a nyerő, mert hiába halk a gép ha megfő egy fél év alatt.
[ Szerkesztve ]
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
kenwood3
addikt
válasz Motion_Blur #3 üzenetére
+1
Én se értem miért kellett Twin Frozer edition ebbőlMi az az ekezet dragasag??
-
Boxi88
őstag
Választékból nem szenvedünk hiányt!
-
őstag
Jól gondolom, hogy ezen kártyák mindegyike jó lesz a Llano mellé CFX-be?
-
blackydan
senior tag
Radeon HD 6570 - 2 GB DDR3 ez aztán nem semmi párosítás régi ddr 3 és hozzá a parasztvakító 2gb...minek? hova?
-
nkmedve
őstag
Csúcskategóriás alkatrészekből tényleg lehetetlen teljesen halk gépet osszerakni, de némi kompromisszummal egész jó eredményeket lehet elérni.
Nekem a mostani konfigom az eddigi leghalkabb ami valaha volt és egyben a legerősebb, legenergia-éhesebb is, nagyjából minden játék megy tökéletesen FullHD-ben, és konstans alacsony a zajszint terhelés közben is (+ minden alkatrész hűvös). Persze ehez szukség van 4 db 12-14cm-es alacsony fordulatú házventire amik biztositják a megfelelő légmozgást a házban.
Nem mondom, hogy teljesen hangtalan (egy enyhe szélzaj hallatszik), HTPC-nek valószinűleg nem lenne alkalmas, de mint játék-/munkagép nagyon csendes. Hozzá teszem kis buherálással sokkal többet is ki lehetne hozni belőle, alacsony terhelés mellett gyakorlatilag zajtalan lehetne, ha néhány ventinek alacsonyabb lenne a minimum fordulatszáma, a hűtés úgy is bőven elég lenne. -
b3Ro
senior tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #46 üzenetére
En se akarom a gts 250 ---> 6670 valtast, csak ez a kartya nem egy rossz alternativa, mert adott felbontashoz gyors, es kevest fogyaszt.
A gts 250 em is 1366x768 on mindent visz, meg szerencsere nem volt ami megfektettne, igaz nem hasznalok AA-t.
-
-
vinibali
őstag
nem ugyanaz, ha valami 40 fokos meleg levegőt "szór" szét meg ha valami 70-80fokosan ontja a forróságot. a növekvő hőmérséklet egy ördögi kör, vele exponenciálisan nő a fogyasztás is!
[ Szerkesztve ]
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
freeapro
senior tag
Azért tisztázzuk: én nem HTPC-ről, hanem halk munka és játékgépről beszélek.
A jó szellőzés kell, de nem oldja meg a VGA alatti sarok hűtését. -
veterán
Club3D Radeon HD 6670 Azt hiszem, kezdhetek spórolni.
-
DMG
senior tag
Sapphire féle 6570-es LP elfogadnék.
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
Kassadin
addikt
válasz _Volkovy_ #27 üzenetére
Ez adja magát. De szerencsére már nincs ilyen problémám, megoldotta a cm430.
Csak ha leveszed, minden alkatrészeden kiló porcica lesz.freeapro: Régebben még a 9800gt előtt volt egy passzív atim, az például nem fűtőtte fel a régi szutyok gépház belsejét, de ez a kártya teljesítményében is látszott, semmire se volt jó.
Abban azért egyetértünk remélem, hogy egy szellős ház és egy nem szellős ház között hatalmas különbség van, akárcsak alsó tápos/felső tápos elrendezésű házak között.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én passzív rajongó vagyok. Előnye mozgó alkatrész hiánya miatti csend és tartósság. De ezek a kártyák jellemzően nem a friss játékokra valók, de enkódolásra már igen... pl. egy jó kis CUDA segítséggel.
Na mindegy, azt nem értem, hogy ha a chip ugyanaz és ezért kb. az áramfelvétel ugyanaz, akkor egységnyi hő keletkezik legyen akár passzív, akár aktív a kártya. A passzív ezt nagyobb felületen adja le és ahogy egy kedves ismerősöm mondja "szépen, csendben eldiffundál róla a hő" Én nem értem, hogy a fizika szerint miért fűtené jobban a házat.
De! A ház szellőzése nagyon fontos és egy passzív kártyánál még fontosabb, de csak azért, mert ott a hőelvezetés adott és fix és nem mindig van túlméretezve. Azaz sok órányi csúcs után sincs semmi ami felpörögjön a kártyán.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
freeapro
senior tag
Nem egészen. Az ATX ház a lefelé fordított vga kártyákkal egy hibás konstrukció, mert a videokártya alatt megreked a meleg amit sehogyse tudsz átszellőztetni. Ahogy szép lassan felforr a passzív kártyád sugárzással átadja a hőt a többi komponensnek és onnan vége a halk gépnek. Kell oda egy légkeverő ami lehűti a forró blokkot.
Hidd el tudom mit beszélek sokat szívtam zajtalan gép készítéssel, de a passzív megoldások nem jöttek be. -
atti_2010
nagyúr
Az nem gond hogy 2 venti van az MSI kártyán mert lassabban forognak és kevesebb zajt gerjesztenek viszont nagyon jól néznek ki.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Kassadin
addikt
Hűtőtt videókártyánál se jobb a helyzet nehogy azt hidd. Régebbi gépházamban a videókártyám simán felfűtőtte a procit 70-80 fokra, ha az oldallap fennt volt. Gondolhatod hogy mekkora hőt termelt és milyen meleg lett tőle a gépben lévő levegő. A gépház szellőzése számít, nem az hogy passzív vagy nem, szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
-
Oppenheimer
nagyúr
a HD4890 szintjét melyik HD6000-es kártya hozhatja?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Yutani
nagyúr
Talán a 6670 hozza a 4830 szintjét. Kb. ezt látom, ahogy összevetettem a PH-s GTS 450 és a TPU 6670 tesztjét százalékilag.
Mondjuk egy 4830 kártyán még el lehet játszogatni, ha az ember nem akar a csúcson nyomulni, és ehhez a teljesítényhez a 6670 fogyasztása nagyon jól tud esni. A 4830 elég sokat eszik, ha úgy vesszük. Az is igaz, hogy a 4830 használt ára igencsak leesett az elmúlt hetekben.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
ZSOOLT2
tag
A Radeon 6670 0.5 és 1GB GDDR5-ösök közt vajon lesz észrevehető teljesítmény különbség? Mármint alacsonyabb felbontáson (1440X900, 1366X768).
-
T_Stark
őstag
A 2 ventis MSI kártyákat meglátva azt hittem megfejelem a falat...
-
moli.hu
őstag
HIS Radeon HD 6670 Silence - 1 GB DDR3
6570.
-
D.Orion
veterán
A Gigabyte megoldása nálam kiverte a biztosítékot! Undorító dolog OC-ként nevezni egy lassabb rammal szerelt példányt, még ha a GDDR3 referenciánál gyorsabb is.
-
GIJoe
addikt
remek hír, csak passzívban tudom elképzelni...
-
Móci
addikt
Jó, hogy jött ki pár passzív kártya.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
félisten
Ezek közül melyik hozza a 4870 szintet Dx11 támogatással áramot termelve 49$-ért?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
gyiku
nagyúr
Abu, szepen osszeszedted.
hüllő
-
smkb
őstag
Asus Silentek tetszenek, a Sapphire-nak, meg a Power Colornak meg külön respect, hogy készítenek 6450-est GDDR5-el.
-
pip
aktív tag
A felmagas passziv hutesu HIS 6570 egesz jonak tunik, bar nem tudom mennyit ront a teljesitmenyen a ddr3... Valoszinuleg teljesitmenyben nem eri utol a regebbi gddr5-el szerelt 5570-es karikat, de HTPC-be kivalo lehet
-
Motion_Blur
félisten
MSI-nél megint túlzásba vitték a hűtést..
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
mirrmur
aktív tag
most néztem nagyker árát. Nevetséges mivel az 5770 felé lőtték
a kutyának sem fog kelleni ennyiért. (6790)Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...
-
McCoy20
tag
Úgy látszik az Arctic nagy kedvenc lett hűtésügyileg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest