- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen egeret válasszak?
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Projektor topic
- Powerbank topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
válasz
#09634560 #46 üzenetére
"Sztereó erősitő simán lekörözi a házimozi erősitőt hangban. Ezt nem is kérdéses. "
Ezt te írtad ,erre ment a kérdésem,de mindegy
Terméket hasonlítasz össze válaszul termékkel
,(persze itt sem konkrét termékről beszélsz,csak úgy általánosan ,nesze semmi fogd meg jól)de én nem ezt kérdeztem,hanem azt ,hogy mitől jobb a sztereó erősítő,mint egy házimozi erősítő?erre nem kaptam választ.
Bár szerintem erre nincs igazán válasz......te tőled biztos nincs
Sztereó erősítőt csak használtan tudsz szinte csak venni,így kár a gőzért.Mi szól mitől jobban?
"A sztereó erősítőben két csatornányi elő és végfok van,"
Te aztán értesz hozzá " élő végfok"
Köszönöm boccs,de hagyjuk azt hittem valamit tudsz amit én nem tudok....
-
MongolZ
addikt
Számomra ott vesztik értelmüket az Onkyo/Denon/NAD stb. erősítők, hogy a HK már jó ideje nagyon jó árban adja a nem is akármilyen minőségű belépő kategóriáját. Ha ez tényleg 400 dollár lesz (legyen itthon 120e), és tényleg 5x100 W és még minőségre is jó, akkor jó vétel. De ezt egy Onkyotól hiszem ha látom.
Sanci38: Miért is spórolnának ott az AVR-eken, ahol tudnak? Nem véletlenül kerülnek többe. A többivel sem értek feltétlen egyet.
-
törölt tag
A sztereó erősítőben két csatornányi elő és végfok van, valamint méretesebb és jobb alkatrészek, nagyobb puferkondik,abból is csak 2, az AV-ban 5-10, plusz D/A konverterek, Dolby Digital és DTS dekóderek, licenszek, Pro Logic áramkör, rádióvevő és még ki tudja mi egyéb. Ezek sok pénzbe kerülnek. És igy az Av receivereken ott spórolnak ahol tudnak.
Ezért stimmel, hogy egy 200000 forintos AV úgy szól, mint egy 60000-es sztereó. -
MaUser
addikt
Árban és tudásban nem is, de hangban szvsz nincs túl nagy érdemi difi. Az akkori belépő tx (414 talán?) és a csúcs tx (809 talán?) árában volt 200 difi, hangban dinamikában volt érezhető az árkülönbség, de nem eget verő. Tér, színpad, stb. kb. ugyanaz. Ellenben hangfal oldalon az egyébként meglepően kellemes 100eFt-os Jamo S (807 talán?) és a 200eFt-os B&W 684 között jóval nagyobb volt a difi. Na kb. ekkorát ugrott megint a hang a 684-eken immár Rotel-ekre váltva (Kb. 350e volt ugyanúgy az erősítő/cd páros, az egyébként nagyon kedves eladó javasolta a meghallgatást és teljesen igaza volt.
). Ezen mondjuk meglepődtem, mert nem gondoltam volna, hogy ekkora itt a difi. Volt pár régebben CA és Nad erősítőm, de pont azért adtam el őket, mert nem
láttamhallottam értelmüket egy komolyabb receiver mellett.(Aymara helyett Annex.
)
gyomordzsák: CA 540/640 volt nálam, de hogy őszinte legyek én nem nagyon hallottam nagy difit az ősrégi Sony QS-hez képest. 540-nél konkrétan semmit, 640-nél meg talán talán. Nem hallottam vissza az okot a nagy hype-ra ami a CA körül van. Csövesben egyetértünk.
Pio-t vagy három éve hallgattam, de az sem ösztökélt a cserére, Denon meg egyenesen összeveszett a hangfalaimmal.
-
Sza_Sa
senior tag
Az Onkyo nem egy zenei hm. erősítőt gyárt, már ha ez mondat így értelmezhető. Ellenben a Denon a Pio a CA és még talán a Yami sokkal muzikálisabb, persze itt is a csúcs közelében kell keresgetni. Én a mostani (Pio csúcs alatt eggyel) cuccommal meg vagyok elégedve sztereón is, de ha csak sacd-t hallgatnék nem csak flac-ket meg moziznék, akkor biztos vennék egy jó csövest. Annak van igazi analógos és tiszta hangja.
De hogy a cikkhez is hozzászóljak: felesleges a 4k-ért erősítőt venni mert hogy az mennyire jövőálló, egy nagyobb összegel mernék fogadni, hogy mikorra a 4k a háztartások zömében annyira elterjedt lesz mint a fhd (talán 35-45%?) és lesz hozzá tartalom is, addigra a csilli-villi 4k receiver pont nem fog tudni egy addigra kifejlesztett szuper tiszta hangzásképet, vagy nem fog menni a 72p, és még sorolhatnám.
Tudatos avultatás (szerk. tervezett), ez jusson mindenkinek az eszébe, pláne ha elektronikáról van szó. Ez nem egy fa hintaló -
MZperX75
addikt
válasz
#09634560 #42 üzenetére
"Sztereó erősitő simán lekörözi a házimozi erősítőt hangban"
Ezt nem értem,miért is kőrözi le hangba?
Bár a térhangzásra elegendő 2 csatorna is,volt quadro phone,ami aztán nem terjedt el a 70" években .
5.1-7.1 miért is lenne lekőrözve?A végfok az végfok,azt ,hogy digitálisan hány csatorna hogyan van vezérelve tök mindegy a erősítéshez.
A Hangfrekvenciás tartomány (HIFI) 20Hz-20Khz sávban helyezkedik el. Általában több utas rendszerrel ,az az nem 1 hangsugárzóval hanem Mély-közép ill magas hangsugárzóval fedik le ezt a hangtartományt.
(persze vannak széles sávú hangszórók is)Na most ha a frekvencia tartományt nem 1 hangládával ,hanem különszedve 6-8 részre fedjük le akkor ennek mitől jobb egy a sztereó erősítő?
Én szeretem a sztereó erősítőket ,egy jó pár volt nekem,sőt Quad 405
is építettem,Hangfalakat rengeteget,de csak dupla sztereó rendszereimhez a 90'-es évek közepéig.A sztereó az 2 különböző csatornával ,a házimozi 6-8-10 csatornával,az az jóval több végfokkal.
Mitől is szól jobban a sztereó???
-
MaUser
addikt
De azt miért itt keresed? Volt szerencsém meghallgatni a tavalyi csúcs Onkyo receiver-t és bizony az ugyanannyiba kerülő Rotel stereo erősítő/CD-lejátszó páros még az Aymara elég visszhangos termében is hallhatóan lemosta már a B&W 683-akra kötve is.
Ahhoz azonban messze jól szólnak, hogy élvezhető legyen a zene. Mozi meg pláne.
-
Auratech
őstag
Az éttermünkben 609-es erősítő lóg a neten és másfél éve rendesen zenél (ABC-Lounge csatornán többnyire) a ráakasztgatott KEF sugárzókkal (C1, C4 C6LR). Az Audessey XT-vel egész tűrhetően beállítottam.
Rockzenén kívül mindent jól közöl...
Az ios távvezérlő progival jól konfigurálható, a netes csatornák feltöltésén kívül vagy a beépített webes felületén.
A netes szolgáltatásai kissé érzékenyek a hálózat terheltségére. Korábban le-eldobta a netet.
A ruterben magasabb prioritást adtam a fix ip.címének, azóta megy.
Esténként étlapírás közben meg szoktam döngetni rendesen, nehogy besavanyodjon.
A felkínált csodás 2-to5-7.1 hangzásképeket nem sokra tartom. Mindig az all-ch-stereo marad, mert az homogén és független a zene sztereójától. 7.1-ben minden ok. -
Gabor970
addikt
válasz
#09634560 #34 üzenetére
Sokféle dac van azért, ami ezt megoldja, akár egész olcsón is. Mulkorában meg pl egy sony es 650 d erősítőt 35e Ft áron találtam az egyik hirdetőn. Pioneer 814-es hm erősítő is futott 30e-ért Keszthelyen, annak sincs rossz hangja ennyiért, plusz azon van 5.1 vonalszintű kimenet, a már meglévő sztereó erősítővel a frontokat lehet hajtani...
-
MZperX75
addikt
válasz
KismarciAA #30 üzenetére
"különböző szintű minőségi változásokat érnek el kábelek cseréjével. "
És mégis milyen minőség változásra gondolsz?
" ne "lámázd"" Ezt te benézted,olvass vissza ,hogy kinek és mit írtam
És ha nem inged,nem kell felvenni
-
KismarciAA
csendes tag
"1x bekötöd ,nem kell ahhoz hozzányúlni.
Aki Láma az meg megérdemli,kevés erősítőt láttam nem fix kábellel......
"
Csak megjegyezném: én meg kevés erősítőt láttam FIX kábellel. Szóval ez csak árkategória kérdése.
Légy szíves ne "lámázd" le azokat, akik különböző gyártási eljárásokkal különböző szintű minőségi változásokat érnek el kábelek cseréjével. Az erősítő gyártók egy bizonyos szint felett már rád bízzák az ízlésednek és pénztárcádnak megfelelő tuningolást. Ha nem így lenne, akkor a közép és felső kategóriába is fix kábelt szerelnének.
-
Anubis_9
addikt
Én örömmel látom, hogy a belépőkben is van már 4K. Jelenleg a 10 éves Yamaha RX-V540RDS erősítőm használom, amiben még HDMI sincs. Szóval a következő erősítőm tuti 4K-s lesz, még ha rá 5-10 év múlva is lesz csak 4K-s TV-m.
-
MZperX75
addikt
"Szerk: A fix bekötésű tápcsatlakozót nem tudod cserélni, ha például megtörik valahol, ilyenkor marad az, hogy nekiállsz barkácsolni, vagy hívsz egy villanyszerelőt..."
1x bekötöd ,nem kell ahhoz hozzányúlni.
Aki Láma az meg megérdemli,kevés erősítőt láttam nem fix kábellel......
Gabor970
Ha otthonodba kevés a hely 5-6 hangfalat nem akarsz nagyon pakolászni,akkor (nekem ) egy sima jó minőségű Sztereó erősítő 4db 8Ohm-os kimenettel bőven elég.....(4x50W avgy 4X75W 8Ohm-ra) de 2X100W-is elég Fillérekből ládával együtt
-
drdr
senior tag
Talán a közép kategória alja ez az 525 (bár szerintem a belépőszint teteje)... Volt már 609-esem, most egy Pioneer van. Kb. azonos kategória a kettő, de zenét hallgatni egyik sem az ideális. A Pio talán részletezőbb, dinamikusabb, viszont az Onkyo menüje, OSD-je és szolgáltatásai messze jobbak. A távírányítóról nem is beszélve. Úgy tudom Onkyo-ban ha jobbat akar az ember, akkor 7xx kell legalább, bár most már MutiEQ van az alacsonyabbakban is. Talán az segít valamit (bár a dac-on több múlik).
Kicsit több pénzt kellene rááldozni és kilépni ebből a kategóriából....(persze ezt csak magamnak írtam)
-
drdr
senior tag
Én azt szeretném tudni, hogy vajon mi az újdonság az új szériában. Azóta már van 626 is. pl. miben más a 616 v. 609-hez képest. Egy dolgot láttam, a MultiEQ a 626-on, végre elfelejtették a 2EQ-t, bár mért nem MultiEQ XT legalább...???
A másik, hogy azt sem láttam hangoztatni sehol, hogy végre megoldották volna a problémát a hdmi board-on, nevezetesen, hogy 2-3 év után egyik napról a másikra elnémul a szerkezet. Ezt többen tapasztalták már 607, 608, 609-en, pont mire lejár a 2 év gari... a 616 még valsz nem elég régi... Youtube-os videó is van, amin a kondikat cserélik házilag a garancián túli erősítő hdmi board-ján... (Ami éppen kicsit old a helyzeten, hogy legalább kijavítható a hiba és olcsón) .
-
beef
őstag
A fix bekötésű tápcsatlakozót nem tudod cserélni, ha például megtörik valahol, ilyenkor marad az, hogy nekiállsz barkácsolni, vagy hívsz egy villanyszerelőt...
Nem ezért szokták szeretni a nem fix tápkábeleket (az elmúlt 20 évben nem is találkoztam olyannal ami megtört volna). Hanem azért, mert lehet kapni horror összegekért spec kábeleket ide is.
-
LonGleY
veterán
24" FullHD-n nem férek el, ha melózok, és 1 méterről kiszúrni a pixeleket (amúgy DELL U2410f). Jó lesz az a 4K, egyáltalán nem elvetemült szerintem még 30-36" környékiben sem - grafikára, munkára.
-
simbazz
aktív tag
LOL.
LE40A656 van nálam secondary képernyőnek, időnként primary is. Szomszédom meg 676-ost használ, monitorja nincs. Szal vagyunk páran, akik nem szabványosak -
-
hiszen 3 méternél messzebbről 40/42"-os TV esetében felesleges a FullHD felbontás: ez egyszerűen hülyeség, és még nem is igaz.
Szoktál érvelni is, vagy csak pocskondiázol?
Volt a nappalimban tesztelésre Samu LE-40A457 HDReady LCD TV, mellette a saját FullHD-s Samu LE-40A659-esem. Összesen hét embert kértem meg, hogy mondjanak véleményt róluk. 3 méternél messzebbről senki sem tudta megkülönböztetni a FullHD-s felbontást az A659-esen. A saját megállapításom is ez volt, mellesleg.
Épp egy 40"-os tv-ről írok neked, amit 90 cm-ről nézek nap, mint nap.
Én is egy LE-40A659-est használok monitornak. De mi vagyunk az alig kimutattató kisebbség.
És igen, lenne értelme 40"-on is nagyobb felbontásnak.
Max. ha monitornak használod. A nappaliba max. akkor, ha 2 méternél nem messzebbről néznéd. Egyébként nézz utána a különféle házimozi oldalakon mik a javasolt nézési távolságok 40"-os FullHD TV-knél. Ilyen 5-8 láb (!) távolságokat fogsz találni...
-
nbg
senior tag
Nem ertem ezt a termeket... az 515 ugyanezt tudja, talan meg tobbet is, es kb. 350€-ert hazaviheto.
-
Pro Koryak
addikt
valóban felesleges ebben az árkategóriában 4k erősítő.
amire a nem gagyi 4k megjelenítők számunkra is elérhető áron lesznek(kb 8-10 év), addigra ennek az erősítőnek nyoma sem marad.
a plazma tv-k mikor lettek átlagember számára is megfizethetőek??? úgy 5 éve, pedig már a 90-es években a pio elkezdte nyomni őket.
megint egy f.s ficsör, amiért emelhetik a belépőszintű, 5kg-os szutyok hm erősítők árát.
-
pincehely
addikt
Több dologban is tévedsz:
hiszen 3 méternél messzebbről 40/42"-os TV esetében felesleges a FullHD felbontás: ez egyszerűen hülyeség, és még nem is igaz.
kétlem, hogy sokan néznék a nappaliba 2 méterről a 40/42"-os TV-jét : Épp egy 40"-os tv-ről írok neked, amit 90 cm-ről nézek nap, mint nap.
És igen, lenne értelme 40"-on is nagyobb felbontásnak.
-
@Chrys_: És te évente le is cseréled az erősítődet? Pont azért jó dolog, mert kiépíted a házimozi rendszered (erősítő, 5.1-es hangfalrendszer, forrás (HTPC/BR player), megjelenítő (TV/projektor)), majd ha később veszel egy már elérhető árú 4K-s megjelenítőt (és forrást), akkor az AV erősítő és a hangfalak maradnak.
Szerk: A fix bekötésű tápcsatlakozót nem tudod cserélni, ha például megtörik valahol, ilyenkor marad az, hogy nekiállsz barkácsolni, vagy hívsz egy villanyszerelőt...
@Anubis_9: Azért ehhez kellett több, mint 10 év, és megjegyezhetjük, hogy a HD Ready még mindig nem kifutott dolog, hiszen 3 méternél messzebbről 40/42"-os TV esetében felesleges a FullHD felbontás. Sőt, éppen emiatt a 4K nem is biztos, hogy belátható időn belül "megérkezik" kisebb képátlójú megjelenítőkbe, hiszen reálisan úgy 55" alatt értelme se nagyon van (kétlem, hogy sokan néznék a nappaliba 2 méterről a 40/42"-os TV-jét).
-
Fr3eWar
őstag
Egész pofás lett a hátlap, el tudom képzelni benne a mostani ugyancsak belépő katergóriás HT-R390-esem utódját.
-
gianni85
veterán
100e körül egész jó vétel lenne ez az erősítő, 5.1 teljesen elég szerintem. Kevesebb HDMI-ért cserébe szívesebben látnék nem fix bekötésű tápkábelt, de ez Omkyo-nál csak a királykategória kiváltsága. Az előlapi csatlakozókkal kezdhetnének valamit... el lehetne rejteni valami elcsúsztatható fedéllel, mert még mindig ronda, főleg így 2013-ban
(#3) Chrys_
egy erősítőt és minőségi hangfalrendszert meg jobb esetben 5+ évre vesz az ember, vagyis én mindenféleképpen -
Chrys_
addikt
Ha valaki vesz egy 4K megjelenítőt, valószínűleg hozzá tud csapni egy 7.x hangrendszert is, és ez az AVR máris nem lesz jó neki. Akkor meg minek ebben az árkategóriában ezt integrálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Csatornánként 130 watt maximális teljesítményt produkál az UHD tartalmak kezelésére képes TX-NR525.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jövedelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Android szakmai topik
- Assetto Corsa EVO
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest