- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricco_hun
senior tag
Akkor mi volt azzal a dumával, hogy a win7-en jobban mennek a játékok stb. stb. Ezekszerint nem. Ne firtassuk már a szakértelmemet oké? Én se firtatom a tiédet. Na, pont.
"Fontos, hogy a Vista, és a Win 7 sokkal inkább CPU zabálóbb, mint az XP. Tehát inkább ezért csökkent az fps."
A HD4670-nel akkora vga-limit van mindenhol, mint egy ház. Ezt onnan is tudom, hogy az E5200-at 2,5GHz-ről felhúztam 3GHz-re és semmit nem változtak az fps-ek. A GTA4 az ahol vegyes limit van.....annak minden kevés.
(#47) lsc: Csakhogy a ccc küröl is lenne mit szorgoskodni, ugyanis vannak anomáliák, főleg a tv-out beállítások meg a scaling-ok körül.
-
lsc
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #45 üzenetére
Érdemes és ajánlott.
Más : Sokan odavannak hogy a ccc verziószáma nem változott, a driver a lényeg, a ccc csak egy kezelőfelület, vagy rosszul tudom?
Mod Ricco_hun: Kicsit részletesebben ?
-
kola.11
tag
válasz
Ricco_hun #36 üzenetére
"Szóval az AMD stratégiája az, hogy kb fél évente vegyél egy új ATi-t, különben catalyst téren szopóágra kerülsz."
Akkor ezért hal be néha az ATI Control Panel-ja XP alatt bejelentkezéskor, mert a jó "öreg" 3870 már nem kívánatos az ATI részéről az új driver csomagokban...
Én meg mindig abban bíztam, hogy ez a hiba az újabb csomagokkal megszűnik...
Hát, ezért lehet, hogy nem veszek másik karit.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az új GeForce WHQL-t már beteszteltem. Sokat javult sebességben, bár még mindig lassabb az XP-hez képest (talán ez már az oprendszer miatt van), de most már rá lehet mondani, hogy kb. rendben van. A bugok is gyomlálva vannak, persze akad még, de tényleg haladnak. Úgy látszik az NV-nek nem jönnek be az oprendszerváltások. Szerintem a Win 7-re is későn reagáltak.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Ricco_hun #36 üzenetére
Egy HD4670-nel a Win7-re váltáskor egyértelműen csökkentek az fps-ek (ahol számít: cod2, cod4).
Gratulálok a szakértelmedhez olvasni való.
Két különböző operációs rendszeren soha sem fog ugyan úgy futni egy játék. Fontos, hogy a Vista, és a Win 7 sokkal inkább CPU zabálóbb, mint az XP. Tehát inkább ezért csökkent az fps.A másik az hogy akkor neked az NVidiáról le kell mondanod, mert ott bizony nem 2 fps-el fogsz kevesebbet kapni, hanem sokkal többel. Az Win 7-es driverek mérföldekkel rosszabbak mint az ATI-k.
Totál bugos az összes ráadásul. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ricco_hun #36 üzenetére
Miért nem jó ez a Catalyst a HD 5000-hez? Én jó darabig használtam a 9.11-et és semmi gondom nem volt vele. Most raktam fel a 10.1-et, így erről még nem tudok nyilatkozni, de látszatra megy minden. Ugyanaz, mint a 9.11.
Yany: A POM az a Parallax Occlusion Mapping. Tömören az a lényege, hogy a sík felület kitüremkedő hatást keltsen. Nagyon jó hatásfokkal működik, mert képes reagálni a fényekre is. Alacsony betekintési szög mellett azért látszik, hogy trükk az egész, de annyira tényleg nem zavaró. Ami a lényeg az AF esetében, hogy a szűrés korlátozódik rajta. Legegyszerűbben úgy lehet ezt leírni, hogy a 16xAF nem 16x-ként működik, hanem 2x esetleg 4x-ként. Tulajdonképpen ezért nincs alapból AF-re vonatkozó beállíáts a Crysis-ban, nem működik tökéletesen a technika. Driverből lehet kényszeríteni, de 16x-es szűrést nem lehet elérni a POM miatt. Ez egyébként régóta ismert jelenség. A DirectX 10.1-ben vezették be a LOD utasításokat, mint gyógyír. Ezekkel egyéni shader alapú szűrést lehet írni.
Aggregátor: Az ATT képes a LOD szint változtatására. Persze azt nem garantálja az ATI, hogy működik, mert lényegében harmadik féltől származó program.
-
bigdigit
addikt
Gratulálok ismét adtak a szarnak egy pofont jó szokos szerint.
Simán desktopon kék halál!
Amennyiben mostanában cserélt dirvert blabla..sucks -
Ricco_hun
senior tag
Az oké, hogy telepíthető az összes HD szériás ATi-hoz, csak én már valahogy kiábrándultam a catalystokból. Egy HD4670-nel a Win7-re váltáskor egyértelműen csökkentek az fps-ek (ahol számít: cod2, cod4). Az öcsém egyenesen követelte, hogy rakjuk vissza az xp-t, de mondtam: nem! Az nem a Win7 hibája, hogy az AMD nem tud drivert írni. Most éppen a 9.11 van fennt, de kb minek. Nem tudom, hogy van-e értelme feltenni a 10.1-et. Az AMD egyértelműen mindig csak az éppen frissen megjelent vga-kkal törődik. A régebbi szériákat szépen felejti el. Ugye az új generációs kártyáknál meg mindig megy az első pár hónapban, hogy ezek még béta driverek meg satöbbi, lesz ez még jobb is. Hát persze. Akkor kb van egy olyan 4-5 hónapos periódus, amikor az optimális teljesítményen tudod használni a vga-dat, mert előtte nem volt hozzá normális driver, utána meg már felejtik el. Szóval az AMD stratégiája az, hogy kb fél évente vegyél egy új ATi-t, különben catalyst téren szopóágra kerülsz.
ui: Remélem nyáron nekem is jut egy jóárasított HD5770 és akkor pár hónapig biztos jó lesz a catalyst.......míg meg nem jelenik a HD6 széria.
ui2: Ez a driverben elírom a verziószámot kb a vicc kategória. Látszik, hogy sokat törődnek a szoftverrel: nulla fejlesztés, 2 játék optimalizálva, congrat.
ui3: Ha jönne egy középkategóriás fermi 40k-ért, simán azt venném, mert a twimtbp még ennyi idő után is érezteti hatását, dx11 ugyanúgy lesz, tesszellálás úgy néz ki gyorsabb lesz, ráadásként meg ott van a physx, leszarom, hogy megveszik a játékokat, engem az fps érdekel a többi nem, vegye meg az AMD is játékokat ennyit tudok hozzáfűzni.
Na de szusszanjunk egyet, mivel úgyse lesz középkategóriás fermi egy jóideig, ha lesz is, akkor sem 40k-ért. Szóval marad az ATi és reméljük, hogy a 10.5-6 környékére már rendes catalyst is lesz a HD5 szériához, mondom, kb addig amíg meg nem jelenik a HD6 széria.Na ez elég hosszú lett, nem baj, kijött belőlem (majdnem
) minden.
-
Dr_Syrex
senior tag
hát ez nem hangzik jól
mellesleg nálam még a 9.11 van felrakva, de mivel nagyon kesvesett játszottam az utóbbi időben, ezért gondoltam, hogy nem telepítem a 9.12-t, hanem majd csak a januárit.
De ha jól érzékelem, akkor 48xx vonalon semmi +-t nem tud, így nem sok értelmét látom -
arthur3d
tag
Igaz nem Catalystot használok, hanem FirePro drivert, de az én tapasztalatom a legújabb driverről nagyon elszomorító
(azt január 21-én adták ki)
Nagyjából 10-20%-os sebesség csökkenést tapasztaltam, de volt olyan kirívó eset is amikor a régi driverhez képest kb. 30%-kal esett vissza a teljesítményem modellezés soránwinxp64 és win7_64 alatt is...
-
Diego2002
tag
Új driver telepítéséhez le kell szedni az előzőt?
-
Devid_81
félisten
Felejtos, annyival nem szebb a cucc, mint amennyi sebesseg csokkenest okoz.
Vagy felre ertettem a dolgot? -
Killing
addikt
Végre, már vártam. Amint hazaérek repül is felfele.
-
CCC-ből ami lejön, annak a telepítője bitre egyezik a 9.12-vel, és a fájlnév is 9.12-es, most én vagyok a hülye, vagy erre céloz a hír végén a megjegyzés?
(ugyanis itt nem verziószámot felejtettek el átírni, hanem nem írtak át semmit.)
Sőt kiírva is 9.12 van CCC-nél, az ati oldalán -
barnam_
nagyúr
Azért nagyobb képnek örültem volna Crysis összehasonlításnál.
Ati tray tools-al is lehet ilyen LOD-ot állítani (textúra LOD), azzal is hasonló javulást lehet elérni látványban?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az anizot eleve nem támogatja rendesen a Crysis a POM miatt. Erre jelent majd megoldást a shader alapú szűrés. Nyilván Anizo nélkül készültek a képek a motor sajátosságai miatt. Az SSAA-s képen a LOD kitolja a részletességi szintet, ezért lesz élesebb. Az az AutoLOD lényege 8xSSAA mellett -1,5-ös beállítás.
Gaboman: Hát ez ilyen.
-
Yany
addikt
Szép ez a supersampling, de mi az a mosott kaka az MSAA képen a talaj helyén? Így könnyű szebbet mutatni, ha közben az előző megoldáson meg butítunk. Talán nincs anizo bekapcsolva, vagy hogy lehet ez a részlettelen talaj?
-
SzlobiG
félisten
Vajon miért csak HD 5000-es szériánál elérhető?
Hogy váltson a jónép.
Ez hogy elfelejtik megint átírni a verziószámot egy vicc.
-
DV
senior tag
Remelem a Mobility Radeon nagyobb merteku tamogatasa mielobb meglesz, mert a Dell nem frissit havonta... Win7 elott a Catalyst Beta driverek siman felmentek a gepemre, de a mostaniak nem...(marmint a CCC nem telepul)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Komoly erőforrásigénye van. A 8xMSAA-hoz mérten eléggé bezuhan az FPS, mondhatni feleződik, vagy harmadolódik.
rocket: kiegészítve.
AMD_ok: A 9.12-es hotfix javítja azt a hibát. Azt használd.
A 10.2-es már annak a továbbfejlesztése.
Esetleg itt a 8.70RC2: Win7 , WinXP - persze csak saját felelősségre. -
PH-User
addikt
válasz
yakuza.tora #3 üzenetére
Én meg tegnap.
-
AMD_ok
őstag
Valaki tudja, hogy ebben már rendesen meg van oldva az egér - nagyobbodás probléma?
-
törölt tag
Ez az AutoLOD SSAA nagyon tetszik, sőt, még annál is jobban. Az a nagyon sok erőforrás, amit igényel, pontosabban mit jelent? Van erről valami teszt?
-
rocket
nagyúr
válasz
yakuza.tora #3 üzenetére
Ezt ugy irtad mintha orakig tartana egy driver telepites, 2 rebootal egyutt is siman belefer 5 percbe
Abu jo lenne bele a hirbe, hogy a CCC-ben rossz verzio szam jelenik meg installalas utan, de ez tuti a 10.1-es Catalyst, igy is mar slager tema lett ebbol lenyegtelen dologbol
-
törölt tag
válasz
yakuza.tora #3 üzenetére
Időben frissítettél !
-
yakuza.tora
addikt
Remek! Tegnap előtt tettem fel a 9.12-t...
Mindegy, holnap ezzel kezdek! -
sz.mich
tag
Tépjük, tépjük.
-
gyiku
nagyúr
navegre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A WHQL aláírással rendelkező driver főleg hibajavításokat tartalmaz.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest