- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Forrmell.enn
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xelo
addikt
megjött tegnap az 1070-em, jelenleg 10339 centis az epéniszem vrmark szerint.
4790k 4.5ghzen de minden létező energiatakarésságot elősegitő opció bekapcsolva (adaptiv vcore, speedstep on, c-states c7s, epu on, stb), vga az alap oc-mentes változat +200mhz-cel a magon, memóriáihoz nem nyúltam. pontos órajelet nem tudok mondani a gpu boost 3 miatt de battlefield 1 multiban 2025mhz-en üzemel stabilan a gpu.
szerk: most látom ez timespy téma, elnézést az offért. -
törölt tag
-
F e Z o
veterán
A 372.54-es driverrel nálam teszt előtt közvetlen kikapcsolja a monitort, ha visszakapcsolom, akkor van vibráló kép, de tiszta artifact az egész. Régebbi driverekkel nincs gond.
-
Vadasz1
tag
Sziasztok miért nem engedi letölteni.ki próbálnám én is
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vigilante #138 üzenetére
Raven / Fortress / HAF X, vagy milyen hazad volt ami birta ezt az eszmeletlen hotermelest legen?
jaja, komplexebb, de ha megnezed akkor gyakorlatilag pl a Crysis 3 tempojaval elegge jol korrelalnak aranyaiban a time spyos pontszamok, es az se egy mai program. viszont gyonyoruen GPU bound.
ja, hat visszanezve a 290X jobban allta az idot a 780Tinel. viszont a 980Tivel meg egy ideig biztosan nagyon jol elleszel.
-
Vigilante
őstag
válasz
proci985 #136 üzenetére
Sima léghűtéssel.
A Time Spy sokkal komplexebb az eddigi benchmarkoknál, talán azért is remekelhet itt a 2db R9 290X-ed. Én is anno gondolkoztam egy második GTX 780 Ti-n, de aztán az SLI és a kevéske memória miatt, inkább váltottam.
Full HD - 144 Hz mellett elég lesz egy ideig 1 db GTX 980 Ti is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vigilante #134 üzenetére
Köszi a kimerítő választ. Akkor egy 100-assal több, mint nekem anno az i7 920 (4.0 GHz) +a húzott GTX 480 SLI-vel volt ilyen 750 körüli
ööö
, oké, azt eddig is tudtam, hogy sokat eszik, de azért a 480 SLIt nem hittem volna veri. Te egyébként mivel hűtötted?
Valley alatt 105.6 fps / 2660 score (D3D11, fHD 8xAA / custom / ultra / extreme beállításokkal), ez ahogy nézem még mindig alacsony, de reális érték.
Time Spy mutatja egyébként a rendszer reális tudását, játékok alatt (amíg van multiGPU támogatás) 1080 környéki fpseket tud extrém felbontásokban. ilyen szempontból egyébként nekem pozitív meglepetés a Time Spy, benchmarkokat utóbbi években egyáltalán nem néztem mert multimonitoros rendszerekről nem adott reális képet (előtte használtam húzott q6600al 6950 2GBt 3840x1024re majd alapórajeles i5-760al 7850 2GB OC CFet is 5760x1080ra). annak meg úgy sok értelme nincs, ha a bench alapján hasonló az eredmény mint az enyém, aztán valós játékok alatt meg az enyém másfélszer gyorsabb.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vigilante #127 üzenetére
Valley D3D11 fHD 8xAA ExtremeHD alól 76 fps és 3180 pont. Tippre procilimit, bár igazából ez a setup 1080pre játszani overkill.
gyakorlatilag 390X gyári tempón mennek a kártyák. a trükk annyi, hogy az enyémeken mindkettőn full cover vizesblokk van így nem dobálják az órajelüket. 290X / 390X CF teljesítményben bivaly (amíg megy a multiGPU), csak éppen megfelelő hűtés kell nekik. nekem se véletlenül van custom vizem
.
855W volt a rekord amit láttam konnektorból, Unigine Heaven alatt
.
akoska07: érzésre mennyivel jobb a 980Ti SLI mint a 970SLI volt? HEDTre váltással nyertél valamit?
-
-
duke
aktív tag
válasz
#41133696 #113 üzenetére
"Már őskövületnek számít."
Tudom, hogy mar nem tamogatjak, es ezert sok minden elavult, de ha nem a profit maximalizalas lenne a legfontosabb, (ami azert ertheto) akkor kb tized annyi energia befektetessel, mint amennyibol azota tobb felesleges operacios rendszert megjelentettek, korszeruen szinten lehetett volna tartani a win7-et.
Nem hinnem, hogy volna barmilyen akadalya, hogy a win7 tamogassa peldaul a dx12 -t, leszamitva azt, hogy akkor nem tudnak rakenyszeriteni az embereket a win10-re. -
Vigilante
őstag
válasz
proci985 #126 üzenetére
Mennyin megy az a 2 R9 290X!?
Esetleg majd, ha egy Valley-t is lefuttatsz megköszönném.
Mert itt a TimeSpy alatt valami elkúrt erős az a 2 kártya, ahogy így elnézem.
Nah és mennyit zabál ez a dög!?
750-800W!?
Persze nem árt az a 90%-os hatásfokkal megáldott 1000-es táp alá.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, hat eleg szep hatmagosod van
.
domos: eyefinityben dx11es jatekoktol kevesbe van procilimit, dx9-10 pedig eleg regi, hogy izombol megoldja a HW. egyetlen baja, hogy kb 10%al alacsonyabb a single thread scoreja mint ami kene az Oculus VR tesztje szerint, de azon nemi OCvel tudok segiteni, ha nagyon kell.
-
Interceptor
addikt
válasz
#41133696 #121 üzenetére
Microsoft fiók
Ettől múlt héten szabadultam meg. A történet, hogy ki akartam próbálni a frissen megjelent pc-s forza 6-ot, de azt csak windows store-on keresztül lehetett letölteni, ahhoz meg microsoft fiók regisztrációt kért. Miután ez megtörtént, onnantól váratlan fagyások, időnként belassuló játékok, befagyott startmenü és ehhez hasonló jelenségek történtek. Miután legyalultam ezt a szemetet, azonnal jó lett újra minden. Szóval engem annyira még nem győzött meg a windows 10. Egyetlen előnye eddig számomra, hogy a második gép amiben 2Gb ram van, gyorsabban fut 10 alatt mint 7 alatt. Ez is volt az ok, hogy először oda raktam fel tesztelni.
-
törölt tag
válasz
Interceptor #118 üzenetére
Pl nincs Microsoft fiók szinkronizáció sem, meg egy csomó dolog... Most oké, kiadta az MS az elmúlt évek biztonsági frissítéseit hozzá, de addig még azzal is szívás volt.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
proci985 #114 üzenetére
Nálam meg pont fordított a helyzet, a CPU húzza föl a végén.
-
Sárpac
nagyúr
Ha valaki csúcsot akar dönteni íme egybe megveheti álmai Spy gépét.
[link] -
duke
aktív tag
válasz
MasterMark #64 üzenetére
"Remélem ez nem volt komoly."
Hat nem, csak a fene akar egy uj oprendszert megszokni, megtanulni, csak azert, hogy fussanak a jatekok.
Oke ne ragadjunk le az xp-nel, de egy 64 bites win7 az tenyleg eleg lett volna mindenhez a kovetkezo 100 evben. -
Interceptor
addikt
GTX 970(1500/2000): 3727 pont, gpu score: 3879
-
GodGamer5
addikt
Kiváncsi vagyok, hogy a 6gb-os 1060 elveri-e a custom rx480 8gb-os karikat. Ez alapján már tudni fogom mit vegyek... 😀
-
tomcat78
őstag
Azért leteszteltem,kicsit megcibáltam a rendszert...3598 pontig jutottam,de sztem kb ez a maximum környéke,amit tudhat.Igaz,csak a procit piszkáltam meg(4.62gHz,fölötte már nem volt stabil,de valahogy az az érzésem a ram miatt),az lett 2135pont.Így 4000 fölé ment a videókártya is.
Viszont ami biztos ebben az esetben,kb nem éri meg az a néhány pont,bár proci tesztnél szemre is látszott javulás.Cserébe rendesen megugrott a fogyasztás
Valószínüleg igazad van proci téren,de amit talán jó látni,hogy úgy tűnik dx12 alatt valamelyest csökkent a differencia a gyártók között teljesítményben.Legalábbis ami a grafikus teljesítményt illeti.Ez pedig hosszú távon talán nekünk-vásárlóknak-lehet jó.Egyik cégnek sem vagyok elkötelezett híve,de az újdonságok érdekeltek mindig is,mindkét oldalról. -
Crytek
nagyúr
Egyébként csak én nem látom azt a hatalmas "fejlődést" amit titkon sokat vártunk?
Szakzsargont nem írok ,de beszéltek itt minden együttmüködik mindennel ez átveszi amaz szerepét juj de frankó lesz és érdekes sehol nem látok egy ilyen stratégiát vagy bármit... Nekem nem kell fotorealisztika (persze jó ha valami brutálszép) ,de hogy fizika sincs az egyre jobban lehangoló. Lassan már a gondolatunkkal vezérlünk mindent azt a mai napig a fűszálak a legbefolyásosabb elemek ,mert minden szaron átlógnak -
tomcat78
őstag
válasz
->Raizen<- #99 üzenetére
Télen,mikor nem volt 30fok a szobában stabilan ment 4.8gHz-en,érezhetően jobban pörgött a gép.Most vissza van véve,bár nem tudom ebben az esetben mennyit jelent.Ami viszont biztosnak tűnik,hogy ez alatt a teszt alatt kevésbé teljesít gyengén,mint dx11-ben.
Ez akár hasznos infó is lehet amd tulajoknak -
tomcat78
őstag
válasz
->Raizen<- #72 üzenetére
Na akkor most egy sima(ref) R9-290-től,AMD Fm2plusz rendszer alatt a 3503 pont az elmegy?Mert,ha igen,egyenlőre nem görcsölök váltáson....
-
Valdez
őstag
Nekem 3018 pont a gpu score (1100/6400), a cpu teszt valamiért nem fut le (hibával elszáll a program betöltés közben).
-
T_Stark
őstag
Szép diavetítést nyomott...
i3 4170 + R9 270 1476 pont. -
SylverR
senior tag
válasz
->Raizen<- #88 üzenetére
Nekem se nagyon.
szerk.:
Figyelj, nem kell nagyon trollkodni itt. Mindenkinek, neked is, nekem is örülne kellene annak, hogy a jövőben a DX12 és Vulkan alatt úgy néz ki kiegyensúlyozottabb lesz a küzdelem. Egyelőre úgy néz ki legalábbis.És igen, 5 évre raktam össze legalább, 2012-ben. A VGA-t utólag kapta meg a rendszer.
-
SylverR
senior tag
válasz
->Raizen<- #86 üzenetére
Ha a felárát nézzük a te rendszerednek, igazán büszke lehetek rá.
-
SylverR
senior tag
válasz
->Raizen<- #72 üzenetére
3700? Egy 970-nel? Ráadásul tuninggal? i5?
2600 pont @ R9 3802G + A8-5600K @alapon. -
törölt tag
válasz
->Raizen<- #77 üzenetére
Pont mint a játékok kilencven százaléka.
-
nonsen5e
veterán
válasz
->Raizen<- #79 üzenetére
Akkor meg mit kell azon csámcsogni, hogy pénzbe kerül?
-
nonsen5e
veterán
válasz
->Raizen<- #77 üzenetére
A 3DMark egy profi eszköz arra, hogy összehasonlítgathasd különböző hardverek teljesítményét.
Van egy "buta" verziója is, amivel a lényegét bárki ki tudja használni ingyen, cserébe minden egyes teszt előtt végig kell néznie egy hűdehosszú két perces videót.
Aki meg napi szinten használja (általában nem az, akinek egy gt210-re sincs pénze), mert minden nap más videokártyát vagy processzort tesztel (munka), annak meg ez a munkaeszköze, és azért fizethet is egy keveset (meg tudja engedni magának, hogy megvegye; a nem professional edition pedig igazán nincs túlárazva, főleg ha azt nézzük, hogy mekkora kupac *** játékokért mennyit elkérnek).
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #75 üzenetére
Akkor ellent mondasz magadnak
A játékok java már csak techdemó. -
TTomax
félisten
válasz
->Raizen<- #65 üzenetére
Nekem megért egy doboz cigi árát,hogy ne kelljen a demot nézegetni....
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #65 üzenetére
Akkor játékot se sokat vehetsz!
-
Szoval hiaba vettem meg a legujabb 3d markot steam en egy eve most ezt is vehetem meg kulon.
-
domos
senior tag
Laptop: i5-4210U, 6GB RAM, Geforece GT 840M 2GB - 536 pont.
-
nonsen5e
veterán
válasz
MikaVejneGI #67 üzenetére
Érdekes, hogy 110 mhz-en lassabban 80 ponttal többet kapott graphics-ra, mint az enyém (280X).
[16.7.2 Beta] van itt. -
MikaVejneGI
aktív tag
Az én eredményem:
[link]Igazán az Nvidia gtx 1060 eredményére vagyok még kíváncsi.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
MasterMark #64 üzenetére
Dehogy!
Letöltöd Steamről a 3DMARK demo verziót és futtatod a Time Spy tesztet.
Itt az én eredményem. -
->Raizen<-
veterán
válasz
MasterMark #64 üzenetére
Benchmark programért pénzt kiadni... Én sosem tenném. Egy tech demóért...
-
duke
aktív tag
"és ez a teszt csak DirectX 12 alatt indítható el, vagyis Windows 10 kell a futtatásához "
Ezek szerint, meg mindig nincs win7-hez dx12 ?
pofatlansag -
MK VII
veterán
válasz
Lotus_Omega #61 üzenetére
Az mán' döfi..
Szép eredmény. -
Lotus_Omega
tag
Gigabyte G1 GTX 1070SLI:
TIME SPY 1.0 -
arn
félisten
hude kemeny, asszem ideje lenne fejleszteni
-
Gpety
tag
Akkor hamarosan lesznek majd új, csaló driverek is, amik erre a tesztprogramra is "optimalizálva" lesznek. A régi szép idők újra előjönnek, mint amikor az ATI és az Nvidia is úgy csalta szét a 3DMarkot, mint Volkswagen a károsanyag kibocsájtást.
-
csabi63
senior tag
most expensive program ever.
1. Buy it.
2. Run it.
3. Go buy CPU/GPU.
4. Run it again.
5. Repeat from step 2.
-
Crytek
nagyúr
Nálam ennyit megy Dx12 bench
-
Sárpac
nagyúr
GTX 960M 151 pont 0.8fps tuti nem okés valami.
-
McSico
senior tag
Na végre kijött már ez az e-penis mérő is.
Kivételesen ezt már vártam. -
Hendil
csendes tag
Sziasztok, csak egy kérdés valami szakitól a DX12-ről. Nagyon tetszik benne ez a több kártya párosítgatása. Kérdésem az lenne hogy az amúgy haszontalan processzorba integrált (i7-4720) működni fog e cooperative-ban a gtx 970m-el. tök jó lenne végre kihasználni a feleslegesen kifizetett prociba integrált karit is. Vagy felejtős az egész? Ennek nagyon sok laptopos örülne, plusz sebességet kapnánk amit valójában ki is fizettünk. előre is köszi.
-
Raymond
titán
Az a gond hogy az Europai hireknel (nem csak PH-n vagy Mo-n) mindig a bejelentett USD arakat hasznaljak es ismetlik mint kategoria jellemzot. Ennek van ertelme, de sajnos sokszor nincs mellette foleg az elejen az europai "utcai ar". Ami peldaul egy $240-es kartyanal es atlag AFA-van szamolva €260 es igy siman szamolva soha nem jott meg ossze semmi. Ehez kepest a 269-279 ar a matematikai 260 helyett nem rossz. Az NV kartyak rohadt dragak, de ott nincs mit tenni, veszik a nepek igy nincs nyomas senkin ertelmesebb arakat hasznalni.
-
doubleVv
újonc
Jogos!
Elnézés is kéretik.
Én is 283 euro-s árat találtam a 8gb-os kártyának Mo.-n ( a reddit szerint), ez durván olyan 89-90 ezer forint.
Viszont még mindig csak olyan boltokat találok, ahol 95-98 között árulják a referencia kártyákat.
Ami persze elképzelhető, hogy csak a kisker. árrés miatt van, de végeredményben akkor is 240$-ból (67 ezer forint) 335$ (95 ezer forint) lesz. Ami a jó magyar áfán kívül még 30$ különbség.
Viszont remélhetőleg tényleg rosszul gondoltam a hypeal kapcsolatban és inkább valami más áll a dolog mögött.
Nézzétek el nekem. Érettségi után, gép építés előtt nem esik jól egy 20.000Ft-os árrést látnom (és szerintem az AMD-nek se esne jól ha látná). Főleg hogy referencia kártyákról beszélünk. -
TTomax
félisten
-
tibaimp
nagyúr
Ebből is lehetne ide új 3Dmark rovatot készíteni
Eleve lenne is értelme, mert elég sok újítást hoz ez a teszt.Csak egy tipp
-
kisbalázs
tag
AMD A10 7850K alapon 592
-
domos
senior tag
Kíváncsi vagyok mit fog gurítani a régi HD7990-em
Mondjuk ezt a fél évet már így is, úgy is ki kell bírni neki.
-
partxxx
tag
két hete megvettem a 3DMark-ot Steamen
már akkor voltak hírek a Time Spy-ról és gondoltoam, egye fene, 5$-t megér
... erre megint fizetnem kell érte ... refoundfrancért fizessek egy programért ha a frissítések is fizetősek
-
doubleVv
újonc
Várhattak volna még egy picit vele..
Így, hogy Európában mindenki a hype alapján árazza az új RX szériát, egészen a csillagos égig, most rendesen elszállnak majd az árak megint.
Eddig sokan gondolták úgy, hogy bizony a 970, 480 harcot elzöldítik.
Még kijön vagy két cikk az OC headroomról az AIB kártyáknál, aztán mire Európába érnek a VGA-k potom 150 dollárt emelkedik az áruk.Ja és kíváncsian várom a Vulkan benchmarkokat még mielőtt kártyához jutok. Akkor a félretett összeget inkább minőségi padlószőnyegbe fektetem..
-
stratova
veterán
Ne Tom5-öt kérdezd bár az ő RX 480-as konfigja 1300-on egész szépen beérte az MSI R9 390X Gaming értékét. Boss emeny-nek szerintem nem voltak e-penis gondjai.
Keldor papa ez stimmel is. De 1,5x csak Titan P-re érvényes, a kérdés az fogja-e órajellel kompenzáni a kieső 4 SMP-t az órajel. AIB egyedi (pardon kosztümös
) kártyáknál esélyes, FE-ben kétlem, mert árban és teljesítményben is kellene némi helyet hagynia NV-nek Titan P és GTX 1080 Ti között (vagy megint csak az idővel játszik, ahogy eddig és fél év késéssel megkapod ua. teljesítmény ~100e Ft-tal olcsóbban).
-
keIdor
titán
Nálam a GTX-1080 alapon csak 100% TDP limittel 6800 pontot hozott 6700K mellett. (4,5GHz)
1900MHz környékére boostol alapból a kártya és ott is marad. Már tudjuk, hogy a GP102 az egy GP104+50% lesz, tehát hozhatja a Titan X SLi erejét simán. -
actival63
aktív tag
Kipróbáltam de slideshow.
-
stratova
veterán
-
Tom5
addikt
válasz
->Raizen<- #1 üzenetére
-
Mondjuk a Dx12 Tier-ek és a Hardware besorolások ismeretében még kevesebb értelme van a 3DMark eredményeknek, mint valaha.
Annak van értelme, hogy X játékban ennyi, Y játékban annyi az FPS ilyen és ilyen beállítások mellett. De hogy most Time Spy vagy Firestrike alatt mennyit mutat a kártya, az kb. teljesen irreleváns...
-
->Raizen<-
veterán
3314 pontot kapott a rendszerem. Kiváncsi vagyok majd hogy fog menni 1080ti karin talán folyamatos lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest