Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
válasz Silentfrog #80 üzenetére
Én albérletben élek olyannál, akinek kisebb fodrászata és kozmetikája van, itt a házban. Milliomosok. A férje sem bróker volt, gumijavítással foglalkozott. Ma már autómosójuk van. Azt nem tudom, hogy bányászkodnak-e, de szerintem nem
it's more fun to compute
-
gege547
tag
ASUS Radeon RX 570 4GB GDDR5 Átlagár 2017.04.21: 79 000 forint
ASUS Radeon RX 570 4GB GDDR5 Átlagár 2017.07.02: 120 000 forintASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 Átlagár 2017.04.22: 109 000 forint
ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 Átlagár 2017.06.30: 153 000 forintSAPPHIRE Radeon RX 580 Pulse 4GB Átlagár 2017.05.26: 77 000 forint
SAPPHIRE Radeon RX 580 Pulse 4GB Átlagár 2017.06.23: 114 300 forintA legtöbb nem is kapható. A használt árak Hardveraprón is ezek körül mozognak.
RX 580 4G kértya 140 ezer hardveraprón és kereslet-kínálatra hivatkozva még védik is az embert a pofátlanságért. Nvidia kártyákat eddig a kutya nem akart bányászatra mert az AMD sokkal jobb volt. De most hogy nincs már készleten majd szépen elszállnak az Nvidia árak is.Bár:
GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB Átlagár 2017.06.10 : 91 00 forint
GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB Átlagár 2017.07.11: 131 000 forintASUS GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 Átlagár 2017.06.08 :108 000
ASUS GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 Átlagár 2017.07.11: 147 700 (159 700 !!! legmagasabb peak)Szerintem rohadtul nem hisztizek legalábbis az áradatok az én "hisztimet" igazolják.
Nem tudom hol vettél 90 ezer körül gtx 1060 at de oszd meg pár bányásszal egy kis jutalékért cserébe így legalább te is jól jársz. (Ha használt akkor külön gratula hogy új kártya áráért vettél használtat) -
gege547
tag
Az Intel Elérte hogy a több magra optimalizálás csússzon éveket mert abban az MD volt a jobb. Lefizetett forgalmazókat meg az atyaúristent is hogy NE forgalmazzanak vagy vásároljanak AMD-t. Ezért meg is bírságolták de az ítéletre éveket kellett várni addig az AMD mér jócskán bent volta gödörben az Intel meg egyeduralkodó lett és röhögve kifizette a bírságot.
Az NVidia meg a fejlesztőket fizette azért hogy csak az ő termékükre optimalizálják a játékokat. Ez divat most is csak már nem ennyire nyíltan(vagy csak végleg elfogadta társadalom mint a hálapénzt). Erre rátett az is egy lapáttal hogy megvette az Ageia céget a PhysX kártyáért és a szabadalmakért. Régen ugyanis a PhysX egy külön erre a célra készült kártyával futott ami egy pice slotba került csak. Ezt gyorsan megvette az Nvidia integrálta chipet a kártyákba elkezdte módszeresen írtani a driverekből az Ageia támogatást. Végül aztán a GPU-ba építette a funkciót ezzel ki is nyírva az Ageia kártyákat. Ehhez jött a pénzelés és a PhysX re optimalizálás ami nem ment Ati kártyákkal de a legtöbb AAA cím csak azzal hozott normális fizikát és akkor az volt a játék húzó szlogenje hogy mekkora durva fizikát támogat.
Pedig kompetens terméket lakott le az Ati az asztalra akkoriban. Csak hát nem volt PhysX. -
ceia
őstag
(#48) Hunmugli "Had emlékeztessek mindenkit, hogy eredetileg számolásra találták fel a számítógépet."
Én pedig hadd emlékeztesselek, hogy a videókártyát képmegjelenítésre, a GPU-t pedig a megjelenítendő grafika számításaira. És akiknek erre a célra kéne, azoknak most nincs elérhető áron normális teljesítményű.Tudom, x@r példa ide az autó, de talán mégis megfelel. Képzeld el, hogy alsóközép kategóriás autót akarnál venni, de valakik felvásárolták, hogy használják valamire. Van amit nem is lehet kapni, és amit lehet, azt is horror áron. És akik felvásárolták, nem ám utazásra használják, hanem csak a motorjával hajtanak meg valami gépet. Arra is azt mondanád, hogy rendben van? Alsóközép helyett vehetnél egy kisebbet, mondjuk Golf helyett csak Polot, de azt is jóval drágábban, mint előtte volt. F@$za lenne, mi? Mert én pont így jártam, GTX1060 3GB volt betervezve, de mire összejöhetett volna, már állt a bál és most vehetek 1050 Ti-t, azt is jó drágán, mert a normálisabbak nincsenek 55 alatt. Belépőszintű játékos kártya az alsóközép 1060 helyett. Az teljesen jó lett volna FHD-re, ez meg csak kompromisszumokkal.
"a bányászat értékteremtőbb, mint a játék"
Ne mondd.. Kárt okoztak az árak felverésével a normál PC-s társadalomnak, és adót csalnak. Ez aztán értékteremtő. Ennyit a játékosok is teremtenek. Dolgozzanak, hozzanak létre valamit, tegyenek jobbá valamit, az értékteremtő(#60) Silentfrog Igen, a fodrászok havi 150-et keresnek tisztán! Abból van meg mindenük! Akkor nem a többszázból, na ezt is megtudtuk.
(#69) gege547 Van igazság abban, amit írsz, de hogy "Az NVidia és az Intel mocskos trükkökkel kicsinálta az AMD-t és az Atit"?? Akkor nem azért, mert jóval kisebb cég, és mert nem tudtak olyan jó vasat csinálni, mint a másik kettő? Remélem, hogy legalább a Ryzenből lesz még valami, hogy lejjebb verje az árakat. A GPU piacnak meg most úgyis keresztbe tett a bányászat.
it's more fun to compute
-
-KP-
addikt
válasz gyurkikrisz #72 üzenetére
ember, 6gb-t írtam, nem 6 darabot.
-
pomorski
őstag
válasz gyurkikrisz #72 üzenetére
Igen, meg gondolom az is baj, hogy nem miner forgószékben ül a fórumtag.
-
gege547
tag
Azért kíváncsi vagyok mennyi adót fizet be a bányászata után. Úgyhogy az hogy nem károsít meg az nem feltétlen igaz (Jövedelem kiegészítő tevékenyégnek be lehet vallani a hobbi bányászatot is és csak SZJA-t kell fizetni utána ha ez a vállalkozás akkor informatikai rendszer üzemetetés címszó alá befér és ehhez még csak szakirányú végzettség sem kell). Akiket felsoroltál az nem feltétlenül a kihasználásból él. Ez megint attól függ hogy csinálják.
Teszem azt ki vagyok tömve pénzel nyitok 1 darab malmot és felvásárlom a piacról az összes búzát 500 forint/zsákért (vagy csak a hazait). Őrölgetem a kis malmocskámban adom el a lisztemet. Közben meg a búza hiány miatt elszállnak az árak a boltokban nincs pékáru. A kis malmom önti be a pénzt a drága búza miatt és egy zsáknyi búzából 5000 forintot hoz. Csinálom pár hónapig aztán mivel tarthatatlan a helyzet 750 forint per zsákért behozzák a külföldi búzát Amikor megérkezik also szállítmány fogom magam és saját pár hónapja poshadó búzámat eladom 500-550 forint per zsákért. Ez még így is olcsóbb mint a külföldi. Ez ezek szerint nem élősködés mert végülis befektettem meg vállalkoztam (kockázatot vállaltam) és az embereknek is néha volt kenyér igaz rohadt drágán. A végén meg ott vagyok hogy szarrá kerestem magam és a romló félben lévő búzától is legalább beszerzési áron vagy még fölötte megszabadultam (Jókai Mór Aranyember nyomán). És én vagyok a becsületesség mintapéldája. Ha még adómentesen is csinálom az még jobb mert itt úgyis mindenki adócsal szóval nekem is szabad.
De ami az IT szektorban meg ya utóbbi 10 évben az kő kemény kizsigerelés. Taccsra tették az egész PC piacot az egekbe verték az árakat leépítettek minden gyártósort aztán meg ha hirtelen egy picit megugrik a kereslet borul a bili. Ebben nagy szerepe volt az Intelnek és az NVidiának de a többi sem kullog sokkal mögöttük. Nincs ram mg SSD normális áron és rá van kenve smartphone üzletre hogy nem számoltak vele. Na persze végül is csak a leggyorsabban fejlődő üzletág és 1-2 évente új szart lehet az embereknek eladni. Erre most kezdenek gyárakat felhúzni? Az NVidia és az Intel mocskos trükkökkel kicsinálta az AMD-t és az Atit ezután kihasználták az egyeduralmi pozíciójukat és leszivaták a piacot. Lásd processzor fejlődés és ár + chipsetekkel való trükközés. Az Nvidia legalább fejlesztett valamit de horror áron ad mindent ő is. De az AMD-s free technológiákat valahogy nem tudja implementálni de minő meglepő pont neki is van egy nagyon hasonlója igaz durva felárral dehát aki piacvezető az piacvezető.
Most fel is tenném a következő kérdésem. Akkor mit csinálna a drágalátos gyártó ha becsúsznak egy Note 7 féle blőd baki és vissza kéne hívni egy nagyobb terméksorozatot? Hardver nélkül marad a piac mert kizsidóztuk (ha sérti a zsidókat akkor kiskótoztuk ha valaki skót zsidó az meg szálljon le a szomszédja netjéről és fizessen elő magának akkor tárgyalunk) pontosan mennyit kell gyártani és üresek a raktárak? Tudom tudom Kanban gyártási módszertan van ezért nincs termék raktáron szóval a módszertan kitalálója a hibás.
A jövő évi termék csúszni fog mert újra kell gyártani a fél palettát?
Én már csak azt remélem hogy az informatikai boltok sorozatszám szerint felírták maguknak a bányászkártyákat és nem roskadnak bele gariztatásba. Így is drága minden nem hiányzik hogy a piac fele kihulljon. Felismerni egyszerű valaki nem Áfa mentesen vásárolt 10-200 kártyát "egyszerre". Azért az idézőjel mert ha Bányász Pálnak volt egy kis esze egyesével rendelgette a kártyákat hogy mindegyikről külön blokkot kapjon hogy el tudja adni őket később. -
-KP-
addikt
válasz [CS]Blade2 #65 üzenetére
https://logout.hu/bejegyzes/zolaman/mennyire_veszelyes_a_gpu_banyaszat_a_hardverre.html
-
[CS]Blade2
addikt
Nincs róla adat, hogy mennyi megy tönkre, de szerintem nem lehet olyan jó a bányászok statisztikája.
...talán azért sem, mert több a user error.
4-6-50-100 kártyával rendesen a csúcsra lehet járatni az áramhálózatot, a tápokat, a kártyákon a VRM is kap, a ventik pörögnek, mint állat, főleg, ha már poros a cucc és egymás hegyén hátán vannak.A gamernek elenged a forrasztás, a bányásznak eldurran a VRM.
Most lehet, hogy üzemórában nagyon jó a statisztika a 24/7-es működés miatt, de éves vagy több éves szinten szerintem sok lesz a halott kártya. 1-2-3 év alatt annyi órát megy, hogy mondhatni természetes halált fognak halni.
Ha van előtte valami plusz védelem, szünetmentes, a táp túl van méretezve, nincs csúcsra járatva, a helység hűtése meg van oldva rendesen, folyamatosan takarítva van, a ventik gondozva, a kártya alúlfeszelve, TPD 60%, stb. akkor biztos nagyon jó arányt el lehet érni.
-
kolopele
nagyúr
Van itt valami ami nekem nem tiszta:
"Ha szocializmus lenne akkor azt mondanám hogy keressük meg azokat akik kihasználják a többit"
Hogyan is van ez? Aki vállalkozik, belevág, kockáztat, alkot, sorolhatnám, az abból él jól hogy másokat kihasznál? Valami téveszme van a te fejedben. Az ember a saját tudásából él, jó esetben munkát is ad másoknak, embereket gyógyít meg a kutatásaival, ezeket hívjuk értékteremtő munkáknak. Az meg egy teljesen természetes dolog hogy a vezető, aki teszem fel az egész termelést vezeti, fejleszti keres a legtöbbet, ez a világon mindenhol így van, ha gond lenne a felelősség is az övé. Ez nem kihasználás. A bányász sem másokon élősködik, a saját pénzéből veszi meg a kártyákat, a saját áramfogyasztását fizeti, téged egy petákkal meg nem károsít, még ha munkának csak jóindulattal lehet is hívni (főleg, ha azt nézem mennyire értékteremtő vagy mennyiben segíti elő a gazdasági növekedést).
A helyesírási hiba meg sajnos bosszant, főleg amióta politikai oldalakon is fenn vagyok és a kormányt anyázók többsége két szót nem tud helyesen leírni egymás után de azért lázadoznak minden ellen[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
"A piacgazdaságban a kereslet-kínálat érvényesül, itt meg az ennyi van ja hogy több kéne akkor szopóroller meg másfélszeres ár de a megnövekedett kínálat kielégítésére baszunk mert így jobban megéri"
Még ha igazad is lenne ebben (Nincs.) akkor ezek szerint a gyártók hibája lenne a mostani helyzet. Akkor miért a bányászokon akarsz "bosszút állni"?
Aki hülye, haljon meg!
-
Yany
addikt
Sokmindennel egyetértek. A helyesírással is. (kényes is vagyok rá és nem is használok korrektort )
Na de... van egy beidegződés, amit te is erősítesz a tájékozatlanok körében, miszerint a bányász kártyákat nem szabad majd megvenni, mert szét vannak 0-24-ben hajtva. Nos, a legtöbben, akik keresni is akarnak vele, éppenhogy visszafogják, hogy a legjobb fogasztás/teljesítmény mutatót érjék el, ahogy én is tettem. A gyári gpu órajelet rendesen visszavettem és a TDP értéket is csökkentettem 60%-ra(!). Ezen felül a 0-24 sokkal kisebb terhelést jelent egy ilyen alkatrésznek, mint a hc játékosok, ugyanis alig van teljesítményingadozás, ezáltal nem fárad az elektronika. Természetesen a ventilátorok többet dolgoznak, de egyrészt az a legolcsóbb része, másrészt ma már nem olyan rosszul méretezik őket és egy forrasztásos nyűg sokkal gonoszabb az egyébként jól hallható/látható ventibajoknál (ld. még VGA kártyák sütése, amit sokan hülyeségnek tartanak, de már én is csináltam... sikerrel! ).
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
gege547
tag
Ez rohadtul nem azokról szól akinek jobban megy. Ha szocializmus lenne akkor azt mondanám hogy keressük meg azokat akik kihasználják a többit és kobozzuk el mindenüket, kezüket, lábukat törjük el és vessük őket munkatáborba. Na ez szocializmus. Igen piacgazdaság lenne de rohadtul nem az.
A piacgazdaságban a kereslet-kínálat érvényesül, itt meg az ennyi van ja hogy több kéne akkor szopóroller meg másfélszeres ár de a megnövekedett kínálat kielégítésére baszunk mert így jobban megéri (ez nem csak a videokártya HDD,SSD, Memória, Processzorok elmúlt 7 éves hatalmas fejlődéséről meg ne is beszéljünk na nem árazás terén) a paraszt meg úgyis megveszi mert nincs más.
És igazad van megy magyar mentalitás sír rí mindenkinek a pofája fórumokon de ha valaki tenni is akarna ellene, az húzzon a picsába mert mi nem teszünk semmit csak belökünk 1-2 demagóg dumát(meg egy kivágott gif et filmből meg valami megerősítést hogy mégse legyen egyedül a gifes srác), hogy miért szar a helyzet és, hogy mennyire nem tudunk ez ellen semmit tenni azt megyünk vissza rinyálni a következő hír alá. Ja és emeljük ki az egyetlen helyesírási hibát mert az raj és nagyon magyar. De én legalább helyesírás ellenőrzés nélkül gépelek amit kíváncsi vagyok hányan mondhatnak el magukról főleg ekkora hibaaránnyal.
A kockázatok között az is benne van hogy a piac fellázad és bebukják azt a sok pénzt amit befektetnek a hardverbe. Valamint tudomásom szerint a nagy piacgazdaságban nem tilos bojkottálni egy termék vásárlását valamint alacsonyabb árakat kiharcolni. De nekem 8 vegye meg mindenki a fél éve 0-24 ben járatott "megunt vagy jobbra cserélt" RX 580-akat mert 70-80 ezerért így is sokkal olcsóbb mintha 100 ért vennék boltból. -
Yany
addikt
Az MSI Z270-A-Pro lapján meg is lepődtem, mikor benéztem a BIOSba. Azóta már szépen teszi is a dolgát.
Mondjuk nem kicsit vagyok kíváncsi, hogy mégis mi a ráknak kell ez az opció a BIOS-ba ahhoz, hogy menjen a 6 kártya. A 6 PCIe az 6 PCIe. Valamilyen erőforrásokat átcsoportosít? A PCIe lane-ek kiosztásán variál, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
törölt tag
Aki megterheli a SAJÁT villanyszámláját, de ezzel keres, az szar ember. Indok: Unalmas ez a bányász hír.
Ez ellen össze kell fogni.De azért, hogy az építőipari, vendéglátói, vagyonőri, stb. vállalkozások normálisan jelentsék be a dolgozókat, s pláne ne négy alvállalkozón keresztül kapjon valaki 1200 helyett 420-as órabért, az olyan lényegtelen.
Értem én, hogy zavaró, ha bizonyos árakat felnyomnak bizonyos dolgok miatt. De nem vesz az átlag ember szüntelenül alkatrészeket, hogy ennyire eret kelljen vágnia most emiatt.
Viszont a legtöbbünk a piacról él. Talán csak fontosabb az, hogy többek között velünk se csesszenek ki!
Persze lehet úgy nyomni, mint Szakácsok fater: "Bisztos!" -
kromatika
veterán
Bányászatra optimalizált BIOS.Huuh már ez is van?Ez már hihetetlen.
-
kolopele
nagyúr
"megfogja" Sorry...........Megint jön a nagyfokú magyaros rosszindulat, és ez nem csak a bányászokról szól ahogy elnézem hanem mindenkiről akinek egy kicsit is jobban megy. Félre kellene már ezt tenni úgy gondolom, szerencsére itt már csak az nem boldogul aki nem is akar vagy eleve képtelen rá. Piacgazdaság van nem szocializmus, mindenki saját tudása szerint boldogulhat, nem tudom mi ezzel a probléma. Aki kockázatot is vállal az vagy nyer vagy bukik, de előbb be is kell vállalni.
[ Szerkesztve ]
-
gege547
tag
Hát ha nagyon nem tetszik a népnek akkor a kezünkbe kell venni az irányítást. Össze kell fogni a fogyasztói társadalomnak és ha lecsengett az aranyláz csak a kártyák aranyláz előtti értékeknek maximum 40% át szabad kifizetni a használt cuccokért. ÉS senkinek nem szabad e fölé mennie. HA nem adják oda ennyiért ott rohadjon rá. Mással nem lehet visszavágni. Ha majdnem a komplett profitját elbukja mert nem tudja eladni a kártyáit legközelebb elgondolkodik a dolgokon. Az azokat is megfoglya akik nagy tételben megveszik a kártyákat és busás haszonnal tovább passzolják.
A kapzsi embert a pénztárcájánál fogva lehet megragadni a legkönnyebben.
De még egyszer mondom ehhez teljes összefogás kell. -
madgie
titán
válasz rocketry23 #36 üzenetére
Én még olyan fodrásznál sem jártam, aki számlát adott volna.
-
Hunmugli
aktív tag
Igazából nem értem mi bajotok van. Had emlékeztessek mindenkit, hogy eredetileg számolásra találták fel a számítógépet. A bányász is számol. Sőt azelőtt a háborúkban alkalmazták az előfutáraikat (ld. pl. Turing munkásságát) a titkosítások feltörésére. A bányászat pedig pont olyan algoritmusok futtatását jelenti, mint egy titkosítás feltörése. Én inkább a játékosokra vagyok pipa, hogy azt a tömérdek teljesítményt nem használják ki 24/7.
Tudom azóta sok minden változott, de szerintem logikus az érvelésem. Ja és igen: a bányászat értékteremtőbb, mint a játék, főleg, ha valaki PrimeCoint bányászik (nézz utána kérlek ). És a pénz is örömet okoz, nem csak a játék. Lehet nekem esni
A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.
-
kolopele
nagyúr
válasz t72killer #46 üzenetére
Én sem vagyok bányász párti, de mint írtam azokat a kártyákat azért meg is kellett venni pár misiért, nem úgy kapta senki. Amikor részvényekbe fektet az ember arra is meg kell előtte keresni a rávalót, és az is egyfajta kockázat. Amit meg egyszer kihozol újonnan az máris veszít az értékéből, ennyi erővel az ember soha ne vegyen semmit főleg ami nagy értékű. Na igen, elszálltak kicsit az árak, de azért remélem a lényegre (kaja, rezsi, nyaralás, stb.) ettől függetlenül mindenkinek futja.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
"mi ez a bányász hate"
1. Mert a VGA-árak totál elszálltak, sőt, alkalmasint várni kell egy-egy karira.
2. A múltból tudjuk, hogy a piac időről időre összeomlik, tehát ha (nem bányászként-befektetőként) "csak játékra" veszek karit, az 2x annyit fog veszíteni az értékéből, mint békeidőben.
3. és természetesen egy picike irigység, hogy egyesek "ingyen pénzhez" jutnak.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kolopele
nagyúr
Ez igaz, Paks 2 - re egyébként is szükség van, de így már hatványozottan igaz
Azért még annyival kiegészíteném a mondandómat hogy akik komoly pénzeket fektettek most ebbe bele lényegében nincs miért rájuk haragudni, azt a pénzt meg is kellett rá keresniük, lehet úgy gondolták pár milliót bele fektetnek ebbe is, olyan ez mint a lottó csak költségesebb. Szerintem azok haragszanak rájuk a legjobban akiknek még annyi sincs hogy egy 1060 - as kártyát vegyenek most használtan, szóval egy kicsit lehet hogy eltúloztam azt a hosszú monológomat az elején...................
KP: Most tértem ki pont erre én is.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
Várom a bányász székeket.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
t72killer
titán
Ezen kívül, ha egybites userként bele akarnál vágni, akkor bukta lesz a vége. Mert mire eljut hozzád a hír, hogy "jövedelmező a bányászat", addigra közeledik az aktuális bányásszezon vége, és a drágán megvett vasak 3-4 hónap elteltével féláron se fognak kelleni a kutyának sem. Ha tagunk nem lopott árammal, céges számlára vett karikkal dolgozik, akkor borítékolható a bukta.
Persze, az elmúlt 6 hónapban lehetett kaszálni, de ez kb olyan, mintha egy már majd' teljesen kitermelt aranymezőt reklámoznánk az aranylázban égő zöldfülűeknek, hogy "nekünk" húdemennyiremegérte. Persze, csak már alig maradt learatható profit.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
olle
senior tag
válasz rocketry23 #36 üzenetére
Ahány könyvelőnél jártam vagy azt mondta hogy nem tudja hogy hogyan kéne bevallani vagy azt hogy ő nem vallaná be...jelzem csak hobbi szintem nyomom apróért. Szívesen adakoznék a hazai helikopterezés fellendítésére.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
[CS]Blade2
addikt
Úgy tudom, hogy majdnem mindet lehet GPU-val, szóval szerintem egy darabig nem fog lecsengeni a dolog. Ha az egyiket nem éri meg, akkor csak átállnak egy másikra a meglevő kártyákkal. Vesznek ezek 460-tól a 1080-ig mindent, így csak-csak találnak hozzá valami coint, amit megéri az adott kártyákkal bányászni.
Aztán lehet, hogy jól beszívják, és nyakukon marad ez a sok kártya. Ha nagy lenne az előrelépés a köv. generációknál, akkor simán előfordulhatna.
A fogyasztás pedig az egekben, 24/7 mennek a 100-150W-os kártyák 50-100-asával, van ahol több 1000 db egyszerre. Gigawattban mérhető fogyasztás lehet most. Havi 150.000-200.000Ft-os villanyszámla simán beugrik a bányásznál. A szolgáltató biztos örül, bővítik a villanyórákat.
A boltoknak kicsit gáz, hogy sok lesz a garis ügyintézés, mert a bányákban jobban döglenek a kártyák. 24/7 az 24/7. Közben viszont minden kártya azonnal elfogy, nem rohad a polcon, és még minden más összetevő is fogy gazdagon, mert gépenként csak 4GB ram, csak kell akár egy celeron proci, és csak kellenek az 1300W-os gold tápok.Szerk.: Akinek van egy 7000W-os bányája, annak már azt a szobát nem nagyon kell télen fűteni. Ez egy előny.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Senki nem irigyli a modern kor bányászaitól a pénzt, el vagy te tévedve. Most rendelem majd meg az LG új papírvékony 77" - os Oled tévéjét, miért is kellene irigynek lennem rájuk? Mert keresnek havi 300 ezret munka nélkül teszem fel tíz kártyával? Ugyan már...........Ennyit még egy pedagógus is keres (pl. a nejem), egy immunológus, egyetemi tanár meg ennek a háromszorosát is (pl. sógornőm). A problémám ott van az egyik mondatban, munka nélkül. Értékteremtőnek sem nevezhetjük, mivel nem foglalkoztat embereket, nem adózik, semmivel nem járul hozzá az ország gazdasági fejlődéséhez. Ez egy nagy semmi, amivel ideig-óráig lehet némi kenyérre valót összeszedni, most nem azokra gondolok persze akik már régóta hatalmas szerver parkot üzemeltetnek, hanem akik pár kártyával most vágtak bele. Mivel magam is a termelésben "jeleskedek", a többlet gyártása nem úgy működik hogy jó, akkor mától elkezdünk többet gyártani mert nagyobb lett az igény, látszik hogy fogalmad nincs az egészről, de itt ezt nem is akarom neked elmagyarázni. Magyar ember könnyen akar pénzt keresni, ha meg nem sikerül akkor másokat hibáztat. Kihagytam valamit?
-
gege547
tag
Szerintem a mai trendeket figyelembe véve ki kéne találnunk pár egyéb alternatív felhasználási módot a még beszerezhető hardverelemek vásárlására.
A tiltott hardver: SSD és a Memória mert smartphone, Video kártya mert bányász.
Részlegesen: tiltott HDD mert árvíz.Saját ötletek:
AMD processzor: hátvakaró és sűrű fogas test és hajfésű.
Intel processzor: csempézés, mozaik képek kirakása.
Számítógép házak: Mexikói fal felépítéséhez (és egyéb könnyű szerkezetű építészeti célra) kitűnő könnyű szerkezetű óriástégla. Valamint a plexi lapos házak hörcsög terráriumnak.A többihez várom az ötleteket.
-
justflash
aktív tag
Most lett akkora a jövedelmezősége, hogy akkora réteg álljon neki ami már komolyan torzítja a hardverpiacot.
Innentől pedig hírértéke van és generálja az oldalletöltést. Kicsit túl is van fújva a dolog.
mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...
-
TBMC
addikt
mert fogy a bitcoin. már egyre jobban meg vannak számlálva a napjai, belátható a vége
és mindenki gőzerővel próbálja kibányászni a "maradékot". ami nyilván feltűnt a gyártóknak is, s próbálnak ebből hasznot húzni. (amivel nincs is baj, csak picit fura fordulatot vett a piac...)
-
M0ng00se
őstag
de amúgy eddig is lehetett bányászni, miért most verik nagydobra?
V6
-
TBMC
addikt
minden napra bányász. köszi
-
kormoskandur
tag
mikor pukkan ki a bányász/bitcoin/eather lufi?
-
NandoXXL
senior tag
Szeretnél róla beszélni?
- A gyártók legalább kezdenek némi supportot adni
- Sajnos nem éri meg egy lufi miatt extra termelés kapacitást bérelni, abba belerokkanhat az AMD, pl. nyakukon marad a sok termék.
- A kereskedők forgalmazó a ludas az árak miatt
- Jó látni hogy azért van kereslet a haldokló pc piac iránt
- Akár még igazad is lehet, volt már már hdd kartell, de ez úgy is csak évek múlva derül ki, az a kérdés a bányász lufi után rendeződnek e az árak.
- Kezdjetek el bányászniV.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
törölt tag
Tudtam, hogy eljön a nap, amikor már nem lesz olyan óra, hogy "bányász" hír ne jönne ki. Wazzeg
-
törölt tag
Most néztem ki a munkahelyem ablakán. Szemben a Gozsdu udvar előtt három fiatal úriember. Az egyik éppen "bányászik" az orrában. Úgyhogy már nem szólok neki, hiszen nem gusztustalankodik, hanem a napi híreket kivitelezi...
-
L4CI2
aktív tag
Off sorry [link]
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Igen...
De azért van itt olyan is ahol megállapítható, hogy mi az ok és okozat: Pl. vga-t könnyebb 10x annyit megvenni a boltban bányászatra mint teljes gyártókapacitást egyik napról a másikra növelni. De ezt már nehéz belátni - józan ész nélkül.Azt is furcsa volt olvasni, hogy a cégek a pénzéhesek, aki meg 10-20db vga-val rohan haza bányászni az... ? Na mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
Nem tudom mirül beszélsz.
A gamer lapokon szerintem eleve "gamer bios" van.Más: Inkább az érdekelne, hogy az állítólagos bányász kártyáikon bányász firmware van-e. Illetve hogy az AMD-nél lobbiznak-e bányász driverért vagy csak rányomják a gyártási selejtjükre a bányász jelzőt és drágábban adják.
[ Szerkesztve ]
Aki hülye, haljon meg!
-
justflash
aktív tag
"Nem a kib.szott penzehes cegeke akik nem gyartanak tobbet mert az a profit karara mehet?"
Az a baj, hogy nem feltétlenül így működik, kicsit összetettebb a téma.
Véges kapacitású minden gyártósor, eddig pedig nem nagyon szárnyalt a piac. Új gyártósort beállítani pedig nem 2 perc és 5000ft. Komoly ára van egy SMT sornak, na meg kell rá kezelő is, akiket fel kell venni, és be kell tanítani. Plusz kell beszállítói kapacitás is, hiába a sor meg az ember ha nincs PCB és FET a gyártáshoz.
A másik fele pedig az, hogy a multi (mint minden nem nonprofit cég) nyilván a minél nagyobb profitra hajt, illetve elég bizonytalan mikor durran a lufi és esik be megint minden, tehát nem is valószínű, hogy bővítik a kapacitást a közeljövőben. Nagyon bizonytalan a megtérülés ekkora befektetéshez.
Úgy an block szívás van amíg le nem cseng ez a láz.
mióta a barátnőm terhes lett minden megváltozott...a telefonszámom, a lakcímem, minden...
-
LeslieG Jr.
őstag
Egy időben anno minden Fatality volt, aztán jött a Gamer örület, aztán a LED-es karácsonyfa alaplapok, videókártyák most meg van ez a bányász örület. Én már nagyon várok egy Fatality Gamer LED Miner alaplapot mert az hiányzik az életemből.
Minden PH tagnak azonnal egy Fatality Gamer LED Miner (FGLM) alaplapot.
Akkor erre frappáns lenne mondani egy régi Kern András kabaréból egy fő mondatot:
- A fiúk a bányában dolgoznak
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
senior tag
"Az okozatot ruhellni/gyulolni az ok helyett ostobasag."
Csak az a baj, hogy a XXI. századi globál kapitalizmusban sosem lehet tudni, hogy mi az ok és mi az okozat.
Az oksági összefüggés három elemi kritériuma közül a legtöbb esetben csak egy, jó esetben kettő az, amiről értékelhető, releváns információval rendlekzhet egy átlag ember."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Zolik
senior tag
Valószínű az a baja mint sok már pc-s felhasználónak és dolgozó embernek:
- tönkre vágták a pc piacot, az árak az egekben
- teljes készlet hiány sok helyen
- adó csalás, a megszerzett javak után ezek a kedves userek egy Ft adót vagy járulékot sem fizetnek.
..ne ítélkezz felette, csak elmondta a véleményét! Ha azoknak el lehet akik éltetik a bányászatot akkor neki is!
Ilyen alapon te is senkiház lehetnél mert mást gondolsz, ugye nem vagy az? Minden csak nézőpont kérdése.Megértem a bányászokat, mindenkit csábít a könnyű pénzkeresési lehetőség, de ezzel kiszúrnak sok más emberrel. Eddig éveken át ment a síránkozás hogy a pc-s eladások a padlón vannak, most meg sírnak hogy készlet hiány van??
Nyilván a gyártók most lapátolják be a nagy hasznot, de ha lecseng ez az egész, mert le fog, akkor ott fog állni halmokba a sok szét hajtott vga és proci aztán meg újra kezdődik a síránkozás. Nem lesz ennek jó vége.'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
LLam
senior tag
Neked mi a bajod? Az hogy emberek penzt keresnek a gepukkel? Ja, a hiannyal van bajod, hogy nem lehet lassan semmit sem kapni? Es ez szerinted a fogyasztok (banyaszok, gamerek, etc.) hibaja? Nem a kib.szott penzehes cegeke akik nem gyartanak tobbet mert az a profit karara mehet?
Az okozatot ruhellni/gyulolni az ok helyett ostobasag. Ezt hangoztatni is meg egyenesen rosszindulatu sotet idiotizmus. Ha nem jott volna at: igen, korlatolt senkihazinak mutat a hozzaszolasod. Ugye nem vagy ilyen...
Stay hungry!
-
Lacika112
aktív tag
De rühellem már ezt a bányászatot.
Gagyi ram? rosz az időzítése? alacsony az órajele? bányász
Gagyi alap? sok pci? nem baj jó lesz bányásznak
vinyó? kicsi? lassú? nem baj jó lesz bányásznaklassan semmiből nem lehet kapni mert elviszik a bányászok meg van aaaaa? ja már nincs azt is elvitték bányásznak
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
Juuj
csendes tag
A Bányász az új Gamer 2017 ben. Ledes Bányász cuccokat a népnek! Várom mikor lesz bányász DXRacer szék.
-
Sinisi
senior tag
Igen, ez a bányászat most nagyon megy :-)
-
t72killer
titán
Napi bányászhír kipipálva.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest