- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGa59
őstag
Az említett kis trükk teljesen hivatalos. Megveszel három évi Live Goldot és egy az egyben becseréli neked GPU-ra, egyetlen havi GPU áráért, amennyiben nincs aktív GPU-d. 12 havi Live Gold 18-20 rugó -között jön ki a hivatalosan leszerződött kereskedőknél. Nem hivatalos forrásból lehet valamennyivel olcsóbban is, úgy 13 körül venni. De még a hivatalos ár is egészen baráti, hisz max hatvanezerért van három évig lehetőséged játszani, nem kevés, egészen jó minőségű játékkal gyakorlatilag bármin. Boxon, PC-n, mobilon, felhősen is. Vagyis még nagy teljesítményű gép se kell mögé. Ez manapság nem egészen három A osztályú cím ára.
-
Chaser
legenda
soha nem lesz olyan pontos mint egér+billzet, olyannál meg biztos nem aki azon nevelkedett és 3-mal kezdte
exem csak kontrollerezett, aztán kipróbálta az ac-ket egér+billzettel pc-n, a véleménye:
sokkal jobb
:d
forzához nagyon szeretem a kontrollert, de már tps-nél is sokkal jobb vagyok egér+billzettel, úgy érzem hogy benne vagyok a játékban, kontrollerrel csak egy külső szemlélő vagyok, kb így tudnám leírni
de azóta már még jobban lesz@rom a gameket, szóval mindegy ( : -
ughhh
senior tag
SX nagy királyság GPU -val, megjelenés napja óta megvan, mellet tolom PC-vel is.
-
nem akarásnak nyögés a vége
kontrollert, mint minden mást, meg lehet szokni.... csak ahoz kell egyfajta hozzáállás is, ami sok pécésben nincs megSOHA nem térnék vissza bill-egerezni, pedig én se kontrollerrem születtem (hanem quickshot II-vel
), egyedül az RTS-eknél nem érzem, hogy született volna áttörés, de olyan játékokat már úgyse nagyon játszok....
#42 LurkerSheik
egyetértünk, az xbox dash förmedvény, ahogy a ps is elbukta a maga jó megoldását (előző genben a ps dash jó volt, az xboxos pedig a korábbi 360as témák után folyamatos lejtő, ott nem is várok semmit, egy rohadt nagy csillivili reklám-mocsok az egész)és igen, röhej, h ps-en a kikapcsológomb nem kapcsolja ki a konzolt.... kár h az EU nem b***** meg a sonyt ezért az energiapazarlás erőltetéséért (bezzeg a tévégyártókra minden sz*rt rákényszerítenek, a 2w standby is gond náluk, itt meg a tízszerese se?!)
-
Chaser
legenda
az ssd csak az egyik
ott a tényleg erős hw, "valid" 4k
vagy 120 fps
a néma elég szubjektív, nekem üvölt a 2,5-es hdd is több méterről
a bekereülhet már jó irány, de ha be is kerül az lesz a tényleg jó rány
anno kipróbáltam a doom 2018-at, még most is ott ülnék kontrollerrel az első pálya előtt -
válasz
#72042496 #37 üzenetére
Én eladtam a one X et és most kicsit PS5-t ízlelem, de ugyanezt érzem.
a PS5 gui csúnya és nem intuitív, idétlen a menü.
a hibernált àllapot, ami nincs is csak készenlét, amikor világít… így hétköznapra nem hagyom
ott.
a kikapcsoláshoz szintén turkálni kell a menüben.A kontroller, gyönyörű, de ha már a két középső joyt kell használni, az Xboxè kényelmesebb így felcserélve nekem.
Pc n meg csak a mazochisták kínozzák magukat.
1-2 dologra jó lenne egyszerűbb megoldás. Azért szeretem őt is. -
induló eladásokról beszélünk, nem?
összességében az x360 kiemelkedően a LEGJOBB konzolja (volt) az ms-nek ....#39 Chaser
az ssd-hiány "régi" hátránya volt a konzoloknak, ezt aláírom, de ezt a revelációt te és én jobban megéljük, mint az említett "tömegek"... nekik jobban "mindegy", a dashboard viszonylagos lassúsága sem akkora kellemetlenség, hogy emiatt maradt volna inkább eddig pécén, stb.az én xox-om teljesen néma volt, ahogyan a régi xos-om és a mégrégebbi xo-m is
a mostani xos-om zajongósabb
bill+egér támogatás már hivatalosan bekerülhet játékokba, erről a fejlesztő dönt, egy RTS-nél szerintm biztos lesz is támogatás (de egy COD-ban remélem nem) -
Chaser
legenda
csináltam egy képet anno mennyi/milyen játékok voltak fenn nálam, fér arra azért ( :
az ssd miatt - is - egyértelmű volt hogy nagyon fog pörögni az új gen
nekem volt több régi x, s, lassúak, hangosak a hdd miatt, nem is viseltem el sokáig őket
teljesen más világ az új gen, ezt ők is tudták
a kis s mérnöki remekmű, valami 2,6l, kvázi néma
egér+billzetet akinek volt pc-je azért többnyire szeretne, ha azt is megoldanák a konzoloknál na onnantól érdekes lenne ki foglalkozik még pc-vel - max aki extra grfaikát akar és/vagy csillió fps-t meg aki melózik - -
valamennyivel kell kevesebb hely S-en BIZONYOS játékokban
ehez képest SSD helyből a játékok S-en KEVESEBB, mint az X-es gép FELÉT kapják.
802GB vs. 346GB !nem lehetetlen élni egy 500gigás konzolon, csak ha mondjuk pl egy Warzone is pörög, nagyon megfontoltan kell/lehet telepítgetni
---
Bár anno az XBOX ONE tényleg iszonyat rosszul kezdett, de még így is jó számokat hozott (a PS4 kezdésébe inkább senki ne gondoljon bele, amikor 6:1 arányban adták a sony gépét az usa géphez képest
). Szerintem a relatív olcsó ár (vs PC) nagyon sokat számít most.
---
#3 Chaser
az x360 a maga idejében ennél pc-killerebb volt, mégse fogyott jobbannem az ssd adja el a konzolt.... (és a jaguáros előző gép is jobban fogyott a világverő 360-nál
mert nem is a soc adja el....)
szerintem most minden jól összeállt MS-nek, a körülményekhez képest:
- korrekt gép (kicsit még a ps5nél is erősebb)
- olcsóbb variáns + gamepass
- PC komponensek irgalmatlan ára
- PS5 hiány
- sok játékban bill+egér támogatás(csak viccelek, ez a kutyát nem érdekli a vérpécéseken kívül)
-
törölt tag
Az X nagyon jó gép, nekem két kifogásom van vele:
- A GUI számomra csúnya és nem intuitív, hogy mit hol találni benne.
- 2021-2022-ben lehetne ODD nélküli változat belőle. Az ODD minden induláskor kattan és a dizájnt is rontja, meglennék nélküle. (Nem fogom fölnyitni és lehúzni a kábelt.)Egyébként egy klassz, halk, végre megfelelő teljesítményű szerkezet, most már erre veszem meg a játékokat. Akár azt is, ami PC-re és/vagy PS5-re már megvan, mert az XBOX-ot részesítem előnyben, amikor megtehetem.
Game Pass szolgáltatás is szuper, de én ahhoz boomer vagyok. De mindegy is, megérdemlik ezzel a generációval a sikert.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Baltazár123 #25 üzenetére
Szerintem meg nagyon sokat kell varni arra, hogy a beleposzintu videokartyak kivetelevel ertelmes arszintre sullyedjenek. Annyi fele crypto currency van es annyira nagy a hype korulotte, hogy mindent benyelnek, CPU-t, GPU-t meg evekig, de lehet hogy evtizedekig.
Lehet hogy a profitmaximalizalas miatt a jelenlegi allapot mindket nagy gpu chipgyartonak idealis, bar nem tudom, hogy a nagy let ki zsebeli be a lancbol. A Nvidia/AMD, az OEM-ek, vagy a kereskedok? Arra tippelek hogy talan mindegyik.
Persze sokan jatszanak PC only jatekokkal, de a legjobb minel hamarabb efogadni, hogy a PC-s gaminghez vagy gazdagnak kell lenni, vagy elfogadni, hogy beleposzintu kartyakkal jatszol, vagy cloud gaming szolgaltatason keresztul. A tobbieknek meg ott vannak/lesznek a konzolok.
-
Chaser
legenda
válasz
Baltazár123 #30 üzenetére
engem néhány játék érdekelt csak, meg ugye játékokra is van alternatív megoldás, ezért lemez sem kellett
martonx
sztem amíg a vga helyzet marad nem upgradelnek
de s-nél a játékoknak kevesebb hely kell mint x-en - az újaknál biztos, ahol már külön textúra pakk van 1440p-re és 4k-ra -, szóval nem akkora érvágás az 500gb
játék promot mellécsapják ha kicsit lassabban fogy az s, sztem az most az upgrade -
totopad
senior tag
Én vettem egy chromecast-ot egy controllert és egy game pass ultimate előfizut, és még spóroltam is...
-
-KP-
addikt
válasz
Croissant #24 üzenetére
Ja én is. Azért a komplett iparnak nem kevés árbevétel és jónéhány gyártónak lenne azért néhány szava a dologhoz. Nem beszélve, hogy hány pc-s hajlandó konzolra áttérni. Én biztos nem fogok fps játékokat kontrollerrel és célzás rásegítéssel tolni. Ahogy RTS-t sem játszanék kontrollelrről. Ezzel pedig vagyunk így nem kevesen.
-
Chaser
legenda
válasz
Baltazár123 #25 üzenetére
series s kb mindig van készleten megjelenése óta msrp áron, kevésbé népszerű
látszik is hogy nem úgy pörög ahogy szeretnék, különben nem tolnák már promókkal
pedig nagyon jó kis gép azért az árért - én jobban is szerettem mint az x-et, sokkal kisebb és majdnem néma, cserébe gyengébb a hw és olcsóbb - -
Baltazár123
őstag
Sokat ehhez nem lehet hozzátenni, azt mindenki tapasztalja, hogy series x nagyon gyorsan elfogy, ahogy készleten van valahol. Series S kicsit jobban elérhető, de az is fogy. Érthető is a dolog olyan szempontból, hogy egy sz.ros használt 1050ti is már 70e pénz, kenjék a hajukra az eladók. Én kivárom, amíg normális áron lesz vga újra, addig jó a ryzen apu nekem amire kell azt a pár játékot tudom rajta futtatni illetve ott vannak a konzolok játékra.
Arra viszont kíváncsi voltam, hogy vajon hányadik hozzászólásban jön elő a PS. Nem csalódtam ismét
-
kriszpontaz
veterán
"az Xbox One generáció anno nagyon erősen kezdett"
Nekem mintha úgy rémlene hogy a gép mellé csomagolt kinect miatt pont nem (magasabb ár). De lehet rosszul emlékszem. A PS4 húzott el az elején keményen. -
Johnny
senior tag
PC-s játék piacnak meszeltek, nincs értelmes áron vga. Átterelődik a játékos a konzolok irányába. Ettől még a PS5-től messze vannak, ha van azt veszik.
-
ricsip
addikt
még a redmondiak is meglepődtek
Az agyalágyult mikroszoft főhülyéi általában mindig mindenen meglepődnek ami konzumer kategóriás cuccaikkal történik. Ki kéne már zavarni őket a fantasztikus kampuszuk területéről a való életbe. Hátha meghallják mit akar a klienturájuk.
Ez az évek óta elkezdett titkolózás az eladott darabszámokról meg alapvetően arra jó, hogy minden ezzel kapcsolatos beszélgetést a phil hülyével lehetne azzal kezdeni, h. BULLSHIT MAN. Your lips are moving, I know you are lying.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Egy aprócska észrevétel; nem az üzletekben nem tudnak eleget szállítani, hanem az üzletekbe.
-
.LnB
titán
"Xbox One generáció anno nagyon erősen kezdett"
Micsoda?! -
Chaser
legenda
válasz
AssAssynn #13 üzenetére
értelemszerűen az ms-től vásárolható hivatalos megoldásra gondoltam
az alternatív dolgok más téma, nyilván az itteniek zöme inkább olyat használ ( : - persze az is legális, csak trükkösebb -
jah tényleg, az ultimate már pc-re is él, tehát box+pc+multi
boltból sem drága a kis s, van amikor jól eladható promóval is tolják
előfizut nemrég vettem, gépet meg eladtam, úh. nálam végtelen játék így nincs meg ( : ilyenkor sajnálom is hogy nem lehet eladni az eőfizut -
joysefke
veterán
2021
Nintendo Switch sold nearly 20 million
PlayStation 5 selling around 15 millionXbox Series X/S about 5-6 million units
NEM ezt írja.
Hanem ezt, idézem:
"I’d guess that the PS5 will outsell the Series X in 2021 by about 5-6 million units, but that’s honestly an educated guess based on rough estimates. "
Tehát, hogy (adatok híján) szerinte PS5-ből 2021 év végére 5-6 millióval több fog fogyni mint Xboxból. Tehát a becslése szerint Xboxból kb 10m fogyott 2021 végéig, szemben a PS5 15m-val. -
martonx
veterán
Nálunk is lesz idén Xbox One -> Xbox Series X csere. Egy szál értelmesebb VGA kétszer annyiba kerül, mint egy konzol. Live Gold-dal meg jön a végtelen új játék.
-
oriic
HÁZIGAZDA
VGA-k a bányákban, nyilván többen vesznek konzolt.
-
keIdor
titán
Videokártya árak nagy szerepet játszanak ebben. A PC-sek nagyrésze amikor rájön, hogy upgradelni kéne és nem tud, akkor mennek konzolra. Minél tovább marad a jelenlegi állapot, annál inkább felgyorsul ez.
-
Chaser
legenda
abu, ne már :d
első gen amiben ssd van, és ráadásul extra gyors
a soc teljesítményéről nem is beszélve, nem az elavult ezeréves jaguár talán, hanem 3xxx alapú cpu és rdna1
hülyének is egyértelmű volt hogy vinni fogják mint a cukrot az x-eket és ps-eket is - tudom, ez volt a blabla a gyártók részéről, nem gondolták volna hogy mekkora kereslet lesz-
ha nem lenne ez a vga hülyeség akkor is durván pörögnének, de az még ráfejelt egy nagyot, tény
arról van konkrét adat esetleg, mennyi xsx és ps5-öt adtak el eddig?szerk:
hokuszla
az mondjuk érdekes hogy ps5-ből 3x annyi fogyott, xsx-ekből is ritkán van raktáron msrp áron - itthon biztos -
lehet a sony több soc-ot rendelt ugyanannyi időre?
valami 5-5m rémlik első körben, amit később meg is dupláztak -
hokuszla
senior tag
2021
Nintendo Switch sold nearly 20 million
PlayStation 5 selling around 15 million
Xbox Series X/S about 5-6 million unitsmeglepően jól fogy
-
Nem meglepő hiszen a PS5-öt alig lehet kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Xbox Series S és X gépekre mutatkozó igény a Microsoftot is meglepte.
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest