Az új Xbox konzolok a leggyorsabban fogyó generációvá léptek elő

Az Xbox Series S és X gépekre mutatkozó igény a Microsoftot is meglepte.

A Microsoftnak ugyan az egyes Xbox generációkkal mindig sikerült túlszárnyalni az elődöket, félő volt, hogy az Xbox Series S és X opciók esetében ez nem lesz így, mivel az Xbox One generáció anno nagyon erősen kezdett. Mára ugyanakkor láthatóvá vált, hogy alaptalan volt kételkedni a sikerben, ezt pedig Phil Spencert, az Xbox divízió vezetője is megerősítette a New York Times által készített interjúban.

Számokra vonatkozó konkrétumok ugyan nincsenek, de Phil Spencert az Xbox Series S és X konzolokkal az eddig leggyorsabban fogyó Xbox generációt adta ki a cég. Sőt, az igény akkora, hogy még a redmondiak is meglepődtek rajta, és ennek a következménye, hogy nem mindig tudnak elég gépet szállítani az üzletekbe.

A Microsoft egyébként a pandémia számlájára írja a játékkonzolok iránti igény megugrását, de persze nem kizárt, hogy egyéb tényezők is szerepet játszanak ebben. Ne felejtsük el, hogy az aktuális generáció nagyban épített a visszafelé kompatibilitásra, így a játékosok nem várták meg, amíg kellő mennyiségű tartalom vált elérhetővé az új konzolokhoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés