Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Vajon az idei B szériában már lesz VFR?
-
moland007
tag
Gabika1972 -re nem látok választ.
Engem is éredekelne tavalyi C kontra idei B !?
Köszi55A83J
-
Thom!
veterán
Pro/ kontra esetleg már hivatalosan 400e alatt beszerezhető...
-
alaves
addikt
A táv. sokadrangú dolog, a TV lényege a remek képminőség, és az OLED-é az. Egyébként a régebbi súlypontja nem volt teljesen rendben, pl. ágyon, kanapén a besüllyedő felületen felborult, valamint 2 év után már látszottak felirat kopásnyomok. Az új felülete és feliratai kopásállóbbnak tűnnek.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Cicero
őstag
Kár a magic remote redesignért, egyik legpofásabb, kézbe illő távkapcsolója volt az LG-nek..
-
Neurotoxin
őstag
@Balika911
De most akkor ha jól értem, tegyük fel (a példa kedvéért), ha van egy Xbox SX-em, amin (1!?) darab HDMI kimenet van, akkor kénytelen vagyok a TV-ről eARC-on visszaküldeni a jelet az erősítőbe vagy az erősítőbe kötni közvetlenül az Xboxot és onnan kiküldeni a videó jelet vissza a TV-be? Ezért volt még jó, hogy Xbox One-on volt optikai kimenet is. (Amivel le lettem hurrogva, hogy mit akarok kezdeni optikaival 2020-ban...)
Ugyanez a problémám BD/4K lemez lejátszásakor is Xboxon: Ezekszerint nincs DTS-passthrough? Ez nem kicsit nonsense így 2021-ben. Mindegy, lesz erősítő is a TV mellé idővel, de addig is jó lett volna, ha tudja, így marad a DD 5.1-es hang.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
törölt tag
Oh köszi, így a PS5-re se rakok majd Plexet. Marad a Shield TV, pedig jó lenne a kevesebb kütyü.
#83 FeRRaR1
Soundbarok is támogatnak DTS-t, de én meg a hálóba tervezett tévéhez nem szeretnék semmi ilyesmit. Esetleg egy másik Shield TV-t vagyok hajlandó elrejteni mögötte, hogy legyen gyors Plex és direct play a médiaszerverről.[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz #72042496 #51 üzenetére
Így van, köszönöm a tanácsokat. A kérdésre feleltél ami szerintem a legjobb. Sok helyen és topikban, itt is csak lehülyézve van az ember vagy megmondva hogy miért hülye kérdés megválaszolása helyett. (persze ennek is lehet oka néha)
Egyébként van egy Denon 4700 a fő TV-n de a nem DTS lejátszós az a konyhában van, oda nem tennék be azért egy 5.1-et.
-
gabika1972
tag
Kérdés ér-e 150 ezerrel többet mint a 2020-as BX3 55"-os modell amit 340-ért még el lehet hozni pár helyről de a cx3 is 390 körül kapható még...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lemezeken igen, és még játékkonzoloknál opció (XSX-en van DTS és DTS:X, de szerintem PS5-ön is). Nem próbáltam, hogy játékoknál az Atmos és DTS:X mennyiben más, de nyár előtt beszereljük remélhetőleg a mennyezeti sugárzókat is és majd akkor.
Streameknél maximum DD (5.1) vagy DD+ (veszteséges Atmos) sávok vannak, ott nem érdekesek a DTS formátumok és az eARC se.
-
törölt tag
Helyi hálós lejátszáshoz szerintem is célszerű külső lejátszóban gondolkodni. Az eARC talán két-három éve kezdett megjelenni. Mára elég általános, de lehetnek vele gondok. Tévé által nem támogatott formátumok (pl. DTS), lipsync csúszás, vagy forrásváltáskor pattogás.
Utóbbi kettőt épp az idei Sony tévékről olvastam, amelyeket azért kezdtem el nézegetni, mert azok támogatják a DTS-t is. De így ez az egyik dealbreaker számomra. A másik a Mediatek chip videós limitációi (két HDMI 2.1 amiből az egyik eARC port is, sávosodás 120 Hz HDR mellett, és nincs VRR).
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz #72042496 #75 üzenetére
Pont a kompatibilitás miatt is érdemes külső lejátszó (szerintem), annak cseréje, vagy frissítése még mindig egyszerűbb, mint egy jól bevált tv-t eladni, újat keresni, megvenni. Illetve mivel a tv-k döntő többsége képtelen értékelhető hangot produkálni a filmekhez, ezért (főleg ilyen, komolyabb tv megvételekor) erősen javasolt külön hangrendszert beszerezni. Az eARC elterjedése, támogatottsága hogy áll? Melyik évtől lett általános az eszközöknél?
#76 Hoplitész
"Hát, az is messze van az ideálistól, hogy bármiféle videójelet küldünk a hangcuccba."
HD hangok esetében kénytelen vagyok az erősítőbe küldeni a képet is. Megoldás lehet egy 2 hdmi kimenetes lejátszó, vagy PC, de ilyennel nem rendelkezem. -
törölt tag
A pillanatnyi bitráta mehet 100 Mbps fölé is.
#73 Hoplitész
Nem látom, hogy miként lenne ideális minden tévé mellé venni valamilyen komponens vagy integrált rendszert a hanghoz. Vagy ezek cseréje a videós formátumok miatt, ahelyett, hogy a meglevőt kötné rá valaki eARC-on a tévére.De ha csak az elvet nézem, ne hangnál nagyságrendekkel komolyabb videójelet küldjük már végig a láncon. Azt a lehető legközvetlenebbül dolgozza föl inkább a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Kipróbáltam egy 85 Mbps bitrátájú 4kHDR remux anyagon (DLNA, belső lejátszóval). Igaz, akadozik, bár a belső lejátszó 50 Mbps-ig garantál lejátszást, illetve az is lehet, hogy az én rendszerem gyenge (Tenda N300, i5-4460, 8GB RAM, win7, SERVIIO).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
adm
őstag
Nem csak a dtsre kihegyezve, inkább gigabites háló, lejátszási listák, meg ezek a tipikus funkció hiányok.
nincs olyan milliós tv ami kivált egy 80 ezres médialejátszót.
nem féltem a gyártókat, bőven van olyan ami a következő generáció eladhatósága miatt marad el, pl még most is a hdmi 2.1.16core - 32thread - 64gb
-
adm
őstag
Mivel nincs olyan gyártó aki minden reklamált dolgot ad, így kezd esélyessé válni hogy nem az 5-10-25$ okról van szó. A Samsung alá vághatna az olednek, a tcl/hisense 25$ okért szerezhetne rekord gyorsan piacot, de nem teszik mégse.
és még az sincs hogy mindenkinek komoly BD lejátszó portfóliója lenne és azt a piacát védené.
Nem lehet hogy a jogdíj kezelők nem akarják, hogy neked olyan eszközöd legyen amivel bármilyen tartalmat korlátlanul lejátszhatsz? Meg lehet rajta nézni a családi videókat, mennek a pénzt termelő streamszolgáltatók, de warezt nem segítik. Az apple tv vagy amazon firestick is fizetős szolgáltatásra van kihegyezve.
egy noname stick gyártó, bérgyártóval gyártat, kis létszámmal fejleszt, ha kitiltják az EU-ból majd lesz kínai webshop vagy bemegy valamelyik lánc sajátmárkásának.egy világcég, pl: lg meg sokszorosan bukik ha kitiltják, kötelezik egy végrehajthatatlan változtatásra.
16core - 32thread - 64gb
-
törölt tag
Az eredeti felállás szerint nincs erősítő. Egy darab tévé van, amin nem szól a DTS. Itt annyin változtat egy külső lejátszó, hogy a belső appokról nem támogatott TrueHD megszólalhat a tévén, amúgy a hajára kenheti.
Optikán támogatott a DTS (5.1-ig), sok más formátum (DD+, TrueHD, DTS-HD és DTS:X), illetve a CEC meg nem. Megold egy problémát úgy, hogy kreál több újat, ennél hirtelen kitalálni se tudok rosszabb bekötést.
Az optikánál sokkal jobb HDMI-n csatlakozni az erősítőhöz ha van olyan erősítő, de ezzel ilyen problémák lehetnek:
- Hibás HDMI handshake, amikor kapcsolgatni kell az eszközöket, hogy legyen kép.
- A tévéről kiadott CEC parancsok tudnak érdekes dolgokat.
- Forrásoktól függően az erősítő videós képességei jelenthetnek szűk keresztmetszetet, mondjuk ha egy 120 Hz-re képes konzol vagy PC a lejátszó.
- Ha játékhoz és filmhez is van rajta forrás, akkor a képmódokat is érdemes eszerint kapcsolgatni a tévén. Az ALLM óta ez szerencsére működik automatikusan.A fentieket nagyon jó eséllyel kikerüli az, ha a tévé HUB. Ehhez kell a DTS támogatás is, plusz nyilván egy értelmes eARC implementáció.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
A 4kHDR anyagok maximum 100 Mbps-os bitrátával rendelkeznek (általában inkább 30-95 Mbps). Elvileg a mostaninál nem kell nagyobb átvitel DLNA-n sem.
-
mad823
őstag
-
Osynho
addikt
Persze, hogy el tudja dönteni, de ameddig 10e Ft egy lejátszó, egy 500e Ft-os tv vásárlásánál szerintem hiba nem a lényeget mérlegelni. Milyen TV-d van, hogy lejátssza a HD hangsávot? Nem csak a core sáv megy ilyenkor?
Ezt viszont tényleg nem értem: "Majd ha szükség lesz rá. (=soha, mert minek)."
Tehát hiba, ha egy tv nem tud bizonyos hangsávokat, de ahhoz, hogy biztos sebességgel tudj mondjuk otthoni hálózaton 4K filmet nézni, már kellene gigabit lan, de szerinted az felesleges.
Balika911: lejátszó-hdmi-tv, lejtászó-optikai kábel-erősítő. -
tacsk0
aktív tag
Gigabit ethernetig mikor fognak eljutni?
-
törölt tag
Ha külső lejátszót használsz, akkor a külső lejátszóról nem fog szólni a DTS sáv, és éppúgy nem lehet külső erősítőnek se továbbküldeni a hangot. Ezt a problémát ez nem igazán oldja meg.
A Philipset nem ismerem, de a Sony OLED-ek (az idei A80J és A90J-re gondolok) képminőségben épp jobbak egy LG B-nél, drágábbak is.
[ Szerkesztve ]
-
mad823
őstag
Minden márkának van elég jó képminőséget produkáló készüléke, technológiától függetlenül. Nyilván ezek a felső(bb) kategióriás tévék. Mivel ezek nem kifejezetten olcsók, aki ennyit áldoz rá, az el tudja dönteni, hogy melyik op.rendszer vagy kép- v. hangformátum fontos neki.
És az is jogos elvárás lehet, hogy ennyiért meg igenis tudjon mindent, ne kelljen még n darab eszközt körérakni.
A HD-t nem értem, az én TV-m simán lejátsza a HD hangsávot is.
Illetve igen, a vásárlók 1%-a (az itt jelenlévőknél ez a szám valamivel magasabb) számára a TV csak egy megjelenítő, én meg azt mondom, hogy műszaki szempontból alkalmas tud lenni bármire (ebbe fizikai okokból a hangsugárzást nem értem be), szóval igenis tudjak vele TVzni, streamelni vagy zenét hallgatni tökéletesen, minden kiegészítő sallang nélkül. -
Osynho
addikt
Nem belépő kategóriának gondolom, ezért is, de eleve, véleményem szerint egy megjelenítő eszköznél a képminőség a legfontosabb szempont. A és B tv között a képminőség (és egyéb szempontok) mérlegelése mellé felvenni a támogatott formátumokat és emiatt akár gyengébb minőségűt választani, mert pl DTS-t nem tud, az én szememben érthetetlen (egyébként a HD hangokat se tudják a tv-k, akkor ez is lehetne szempont). Egy megjelenítőnek nem a lejátszás az elsődleges feladata, erre vannak dedikált eszközök. Az elvárásod valóban releváns, ez a készülék működik, ráadásul nem is rosszul!
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Ezt már többször is kérdeztem: egy ilyen kategóriájú tv vásárlásakor komolyan döntő szempont, hogy milyen formátumokat támogat a beépített (egyébkétn erősen kényszermegoldást jelentő) lejátszó? 30-40 dollár egy Amlogic box, ami Coreelec rendszerrel gyakorlatilag minden formátumot ismer, sokkal jobb eszköz a médiatartalmak lejátszására. El kell felejteni a beépített lejátszót és máris könnyebb az élet.
-
alaves
addikt
Az LG A1 gyakorlatilag értelmét vesztette a Philips OLED705 megjelenésével (100-120Hz, HDMI 2.0, mozgásjavítás CX szintű, de inkább Sony-hoz mérhető, android, DTS-t is és szinte mindent támogat). (A 65OLED705 az Alza-ban volt már 420 eFt is!)
-
RM1
aktív tag
Valójában van bármilyen lényegi előnye ennek a TV-nek az abszolút belépő szintű LG OLED TV-hez képest? Csak mert az árkülönbség jelentős. Mostanában gondolkoztam el rajta, hogy kipróbálnék egy OLED tv-t, de néhány tesztet átnézve nem nagyon látok olyan dolgot, ami miatt megérné az alapmodellnél drágábbat venni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #72042496 #42 üzenetére
Ahogy néztem, tavalyi Sharp LCD-kben is ott van még a DTS + az AC3-at is viszik, a 65"-os VA modell 2.1-es hanggal elvihető 220k HUF körül.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
dkess
őstag
válasz #72042496 #28 üzenetére
Azért amennyire jól tudom ez sem tud semmilyen HD hangsávot kikódolni vagy belső app -ból HDMI -re tenni. AC3 (erre mondták a Dolby 5.1 -et) meg E-AC3 -at (ezt akár Atmos -al) aztán slussz.
Dolby TrueHD -t külső médialejátszó eszközről tud passthrough -ban átengedni magán, de ennyi.
Igen, szép is lenne, ha nem tudná az AC3 -at sem hiszen akkor nemcsak a streaming -eknek (pl. Netflix) nem lenne hangja, hanem a TV adások egy részének sem ...
Szerk.: Plex/Emby átkódol DTS -ből illetve HD hangsávokból (TrueHD Atmos/DTS:X -ből is) AC3 -ra, de értelemszerűen a végeredmény "nem ugyanaz" ... Már egy alsó-közepes NAS -on is HW transcode nélkül sem zabálja meg azért a vasat - itt azért nem video átkódolásról van szó ...
[ Szerkesztve ]
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz #72042496 #35 üzenetére
Erősen elfogok gondolkozni egy Pana oleden, amiből az olcsóbb sincs lebutítva / félre kalibrálva illetve van DTS és felmegy a Mi Box, vagy ha gyárilag Androidos marad az.
Ez egy rossz vicc kategória, hogy 100 mb/s a lan csatlakozó, kihagyják a DTS kodeket, még a félmillió feletti modellekből is.
-
Amerigo49
csendes tag
Valaki meg tudná mondani a készülék méretét?
Újabban ezt MINDEN terméknél eltitkolják.
Se pdf, se infó oldal... -
törölt tag
-
törölt tag
egyébként mi ez a hülyeség h nincs dts az új modellekben?
-
törölt tag
"Azt nem tudom még hogy a pass trough DTS is tiltott e HDMI-n."
Sajnos igen. Én jórészt emiatt kezdtem Sony tévében gondolkodni, csak azok meg játékos funkcióban nem tudják, amit szeretnék.
A Mi Boxhoz nem tudok hozzászólni, nem ismerem. Este talán ránézek, hogy nálam mit csinál a Plex szerver ha tiltom a kliensben a DTS-t. (Syno 718+, és lifetime pass-szal használom a hardveres traszkódoláshoz.)
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz #72688384 #31 üzenetére
Köszönöm, ne fáradj, Balika írta fent hogy a tiedben még volt DTS, a mostaniakban már nincs.
Balika911
Emby és Plex átkódolás van, de 90% felett pörgeti a felső kategóriás NAS-t is... Illetve az eredmény sem valami fényes, lassabban is reagál mindenre...
Azt nem tudom még hogy a pass trough DTS is tiltott e HDMI-n. Van itthon egy elfekvőben lévő Mi Box S-em valahol, valyon azzal szólna e a TV-n a DTS hangsáv ha Androidon fut az Emby pl.
-
törölt tag
Sajnos igen, LG OLED-ek közül a 9-es (tavalyelőtti) sorozat kapott utoljára DTS támogatást. Tavaly óta már egyik LG-ben sincs, se OLED-ben, se LCD-ben. Nem tudom megnézni, de a beépített lejátszóban és/vagy az Emby kliensben nem lehet kivenni a DTS hangok mellől a pipát, hogy a szerver átkódolja a hangsávot?
A Sony és Philips tévékben van még DTS.
Jasso B7-esén még szólni fog a DTS, és nálam is szólna a C8-on.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz #72042496 #28 üzenetére
Igazad van, a DTS-re gondoltam. Valamiért AC3 rémlett de kipróbáltam és a DTS-t nem viszi. A régi igen, az új nem. Érdekelne hogy az OLED-eknél is ekkora sóherek voltak?
jasso
Köszönöm, DTS hangsáv lesz az amit nem visz. Van kép, és megy a Magyar hang mert az AC3 általában, de ha átváltok angolra akkor elnémul ha DTS. Ezt megnéznéd nekem? Akármi lehet, sorozat, film, bármi csak DTS legyen legalább az egyik hangsáv.[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Van egy 6 éves LG 55" tv-m és lejátszik szinte mindent a beépített lejátszó, android box-al pedig emby, plex és társai. A kérdésem az AC3 kodek. Mert a konyhába vettem egy új 43" olcsó LG-t és nem játssza le az AC3 hangot se a beépített média lejátszó sem az emby a TV-re telepítve. Azt már meg sem említem hogy mennyire gáz hogy kihagynak egy filléres kodeket, és még csak opcionálisan se veheted meg az LG storeban...
Szóval a kérdésem ha az 5-6 éves nagy tévét le szeretném cserélni LG oldere, akkor van olyan ami lejátssza az AC3 hangsávokat is?
-
törölt tag
24 komment és még nem sir egyetlen nem-oled tulajdonos sem a beégés miatt? mivé lettél prohardver forum...
-
DjFlanker
aktív tag
"a régi iskola híveként úgy gondoljuk, hogy nagyjából el tudjuk dönteni hogy mire vagyunk kíváncsiak"
Végre valakiJó pilóta alagútban nem katapultál
-
wallace 234
őstag
Szerintem azért emelik az oled fényt, mert gyárilag az lg lentebb veszi. Így ahhoz, hogy ugyan azt szintet elérje több oled fény kell. Rtingsen ha össze hasonlítod, a Cx vs C1 el már ott is látni, mennyit vettek el a fényerőből. Bár még az sdr 100 nit felett vannak, de már egyre közelebb vannak hozzá. Szerintem meg a fényerő kell, hogy a részleteket, kellően meg tudja mutatni! Meg ugye kinek milyen fényerőn, tetszik a tv. De majd az Evo panelnál úgy is meg fogják, magyarázni miért jobb a magasabb fényerő addig jó az alacsony is.
-
alaves
addikt
válasz wallace 234 #17 üzenetére
Nem egyértelmű és egyöntetű a kalibrálás a teszteknél. Rtings pl. B7-nél 17 OLED fénnyel (100 nit) kalibrált (én is 25-ön használtam). B8-nál 19 OLED fénnyel (100 nit), viszont 2019-es szériától kezdve már nem is írja, hogy hány nitre (csak azt, hogy OLED fény a környezeti fénytől függően). Flatpanelshd az OLED805-nél 120 nitre 54 OLED fénnyel kalibrált, CX-et 180 nitre 65 OLED fénnyel, az A90J-t pedig 252 nitre csutka(!) OLED fénnyel. A kalibrátorok talán értik miért van ez így, de én sem nagyon értem.
Tudtommal az SDR referencia fényereje a 100 nit. HDR-nél is elvileg pl. a fehér papírnak, a 18%-os szürkének, bőrtónusnak, stb. meghatározott nit értékei vannak (100 nit alattiak).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
őstag
Talán majd a kb. 11-ik LG OLED tesztből már ki lehet hagyni az LCD-kre utaló fátyolosság hiányát. Tudom a copy-paste nagy úr, meg általánosságban jellemző, de ez nem is fog megjelenni, így elhagyható.
-
wallace 234
őstag
Látom azért az oled fényt, szépen tekerik fel! 69 es oled fényre. Annak idején a B7 25 ös oled fénnyel bőven elég volt. Bár mondjuk az utóbbi időben, szépen le vitték a fényerőt, így érthető módon feljebb kell húzni, hogy jó legyen. Vagy csak én látom kicsit furának ezt a magas oled fényt?
-
X2N
őstag
Kedves Prohardver, mi értelme van oledet 120 cd/m² fényerősség, 6500 K színhőmérséklet, 2,2 gamma-ra állítani? Ez nem egy monitor hanem TV könyörgöm. Filmes DCI-P3 színtérnél 48cd/m² fényerősséget, 6300K színhőmérsékletet, 2,6 gamma-t használnak sötét szobára...az hogy srgb színtérben mit tud irreleváns szerintem egy ilyen tv-nél. Jobban is kitérhetett volna a teszt a mozgás megjelenítésre mert ez elég sarkalatos pontja az oledeknek, gondolok itt az interpolációra, és a black frame insertion-ra.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Pedig a nagyobb paneleken hatványozottan észrevehető a jelenség. Én is csak tippelek, hogy a tükröződésgátló réteg okozza. Az LG ezt sose ismerte el, nekem is szó nélkül cserélték a panelt azzal, hogy biztos hibás darabot fogtam ki. Az eredmény ugyanaz volt panelcserét követően is. Volt aki 3-4 panelt is elfogyasztott emiatt eredmény nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Jakesz
addikt
A tesztben az szerepel, hogy a mozgásmegjelenítés remek, ugyanakkor a korábbi évek B-szériájának ez volt a leggyengébb pontja. Akkor itt most fejlődött?
-
biscuit
aktív tag
Természetesen egyetértek az állításoddal és maximálisan támogatom!
Mondjuk ezt én sem értem. Igazán kellemes meglepetés volt amikor bekapcsoltam a tv-t és meghallottam, hogy nem úgy szól (szerintem teljesen vállalható), mintha egy tejesdobozból szólna valami, de ettől még rádugtam a z5500-re, hamá van!
[ Szerkesztve ]
Mióta Scarlett Johansson sztár lett jól alszom!
-
Petyás
tag
"Már egy szimpla hangprojektor is lényegesen organikusabb, élettel telibb hangzást produkál"
Még jó, hogy egy szimpla hangprojektor is jobban produkál."A beépített hangrendszer jobb megszólalást produkál, mint amit a legtöbb mai tévé kínál, azonban szokás szerint nem éri el azt a szintet, amit az integrált hangprojektoros vagy a nézők felé fordított hangszórókkal ellátott tévék produkálnak"
Miért kell leszólni, ha jobb, mint a legtöbb mai tévé?Szinte az összes tévé tesztben előjön, hogy nem szól elég jól.
De szerintem irreális elvárás, hogy jól szóljon.
1. Fizikai oka van: mert jelenleg hangdobozt használunk, a tévé meg csak egy vékony felület, nem doboz.
2. Piaci oka van: így külön plusz pénzért lehet hangrendszereket árulni hozzá. -
kalmani
tag
"...homogén tartalmak esetén akár 15 százalékos is lehet a fényerő-eltérés az egyes képtartományok között..."
Saját tapasztalatom is ez. Ráadásként a fekete sem tökéletesen homogén . -
Végre egy Elefant teszt
Panel a 40-120- Hz maga a panel végzi passzívan vagy szoftveresen állítja ?Másik ebben a modellben maga az SSB hűtést az ami nem tetszik , maga a passzív hűtő borda egyben az ellen tartó elem hogy a hátlappal ne érintkezzen, ellenben nincs hűtő rács élvezetés (itt jegyezném meg hogy nem tudom hogy mekkora a hő leadása az Alpháknak és a hozzátartozó rész egységeknek ) így egy zárt hatlappal hosszú távon kiváncsi leszek hogy meddig bírja . Plusz alul végig a hangszóró “doboz” sem segít a légáramlaton .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Yany
addikt
"Az LG B1 OLED 55 hüvelykes változata járt nálunk egy rövid időre, hogy megnézzük, milyen a képe, hogyan szól, és miben más, mint a közelmúltban kipróbált, papíron nagyobb tudású LG C1."
Őőőő, alaposan végigolvastam mindent, de egyetlen betűnyi információt sem találtam erre vonatkozóan. Elsiklottam felette?Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
athomi
veterán
A mostani modelleknél is megfigyelhető színtorzulás (pl. sárga->zöld) a betekintési szögek változtatásánál, mint a korábbi 2018-2019-es modelleken?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest