Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz #72042496 #75 üzenetére
Pont a kompatibilitás miatt is érdemes külső lejátszó (szerintem), annak cseréje, vagy frissítése még mindig egyszerűbb, mint egy jól bevált tv-t eladni, újat keresni, megvenni. Illetve mivel a tv-k döntő többsége képtelen értékelhető hangot produkálni a filmekhez, ezért (főleg ilyen, komolyabb tv megvételekor) erősen javasolt külön hangrendszert beszerezni. Az eARC elterjedése, támogatottsága hogy áll? Melyik évtől lett általános az eszközöknél?
#76 Hoplitész
"Hát, az is messze van az ideálistól, hogy bármiféle videójelet küldünk a hangcuccba."
HD hangok esetében kénytelen vagyok az erősítőbe küldeni a képet is. Megoldás lehet egy 2 hdmi kimenetes lejátszó, vagy PC, de ilyennel nem rendelkezem. -
Osynho
addikt
Persze, hogy el tudja dönteni, de ameddig 10e Ft egy lejátszó, egy 500e Ft-os tv vásárlásánál szerintem hiba nem a lényeget mérlegelni. Milyen TV-d van, hogy lejátssza a HD hangsávot? Nem csak a core sáv megy ilyenkor?
Ezt viszont tényleg nem értem: "Majd ha szükség lesz rá. (=soha, mert minek)."
Tehát hiba, ha egy tv nem tud bizonyos hangsávokat, de ahhoz, hogy biztos sebességgel tudj mondjuk otthoni hálózaton 4K filmet nézni, már kellene gigabit lan, de szerinted az felesleges.
Balika911: lejátszó-hdmi-tv, lejtászó-optikai kábel-erősítő. -
Osynho
addikt
Nem belépő kategóriának gondolom, ezért is, de eleve, véleményem szerint egy megjelenítő eszköznél a képminőség a legfontosabb szempont. A és B tv között a képminőség (és egyéb szempontok) mérlegelése mellé felvenni a támogatott formátumokat és emiatt akár gyengébb minőségűt választani, mert pl DTS-t nem tud, az én szememben érthetetlen (egyébként a HD hangokat se tudják a tv-k, akkor ez is lehetne szempont). Egy megjelenítőnek nem a lejátszás az elsődleges feladata, erre vannak dedikált eszközök. Az elvárásod valóban releváns, ez a készülék működik, ráadásul nem is rosszul!
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Ezt már többször is kérdeztem: egy ilyen kategóriájú tv vásárlásakor komolyan döntő szempont, hogy milyen formátumokat támogat a beépített (egyébkétn erősen kényszermegoldást jelentő) lejátszó? 30-40 dollár egy Amlogic box, ami Coreelec rendszerrel gyakorlatilag minden formátumot ismer, sokkal jobb eszköz a médiatartalmak lejátszására. El kell felejteni a beépített lejátszót és máris könnyebb az élet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest