Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Notebook hibák
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz
#72042496 #75 üzenetére
Pont a kompatibilitás miatt is érdemes külső lejátszó (szerintem), annak cseréje, vagy frissítése még mindig egyszerűbb, mint egy jól bevált tv-t eladni, újat keresni, megvenni. Illetve mivel a tv-k döntő többsége képtelen értékelhető hangot produkálni a filmekhez, ezért (főleg ilyen, komolyabb tv megvételekor) erősen javasolt külön hangrendszert beszerezni. Az eARC elterjedése, támogatottsága hogy áll? Melyik évtől lett általános az eszközöknél?
#76 Hoplitész
"Hát, az is messze van az ideálistól, hogy bármiféle videójelet küldünk a hangcuccba."
HD hangok esetében kénytelen vagyok az erősítőbe küldeni a képet is. Megoldás lehet egy 2 hdmi kimenetes lejátszó, vagy PC, de ilyennel nem rendelkezem. -
Osynho
addikt
Persze, hogy el tudja dönteni, de ameddig 10e Ft egy lejátszó, egy 500e Ft-os tv vásárlásánál szerintem hiba nem a lényeget mérlegelni. Milyen TV-d van, hogy lejátssza a HD hangsávot? Nem csak a core sáv megy ilyenkor?
Ezt viszont tényleg nem értem: "Majd ha szükség lesz rá. (=soha, mert minek)."
Tehát hiba, ha egy tv nem tud bizonyos hangsávokat, de ahhoz, hogy biztos sebességgel tudj mondjuk otthoni hálózaton 4K filmet nézni, már kellene gigabit lan, de szerinted az felesleges.
Balika911: lejátszó-hdmi-tv, lejtászó-optikai kábel-erősítő. -
Osynho
addikt
Nem belépő kategóriának gondolom, ezért is, de eleve, véleményem szerint egy megjelenítő eszköznél a képminőség a legfontosabb szempont. A és B tv között a képminőség (és egyéb szempontok) mérlegelése mellé felvenni a támogatott formátumokat és emiatt akár gyengébb minőségűt választani, mert pl DTS-t nem tud, az én szememben érthetetlen (egyébként a HD hangokat se tudják a tv-k, akkor ez is lehetne szempont). Egy megjelenítőnek nem a lejátszás az elsődleges feladata, erre vannak dedikált eszközök. Az elvárásod valóban releváns, ez a készülék működik, ráadásul nem is rosszul!
-
Osynho
addikt
Ezt már többször is kérdeztem: egy ilyen kategóriájú tv vásárlásakor komolyan döntő szempont, hogy milyen formátumokat támogat a beépített (egyébkétn erősen kényszermegoldást jelentő) lejátszó? 30-40 dollár egy Amlogic box, ami Coreelec rendszerrel gyakorlatilag minden formátumot ismer, sokkal jobb eszköz a médiatartalmak lejátszására. El kell felejteni a beépített lejátszót és máris könnyebb az élet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk, leteszteltük a kedvező árú B sorozat idei, legújabb tagját.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen alaplapot vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Windows 10
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Exkluzív órák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Last Epoch
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest