- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varoz
addikt
válasz
#65675776 #63 üzenetére
Ezt a párhuzamos műveletvégzéses hibát tanúsítom, nálam is iszonyatosan be tud lassulni, ha mondjuk egyszerre 2 dolgot másolok.
„Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #52 üzenetére
Lehet neked nem volt adatvesztésed, de a felhasználók egy igen jelentős részének igen. Szegény nFos délihíd (tetszik, nemtetszik, akkor is van ilyen) olyan szinten instabil volt, hogy ha csúnyábban ránézett az ember, már akkor összehányta magát. Ráadásul párhuzamos műveletvégzéskor iszonyat be tudott lassulni (IDE-n és SATA-n is).
A melegedését értelmes megoldásokkal kézben lehetett tartani (lásd Abit AN8 v2 lapok), ez nem volt igazán probléma.
-
Varoz
addikt
Valahogy én nem értek egyet velük.
Én erre az nForce témára csak annyit mondok, hogy nekem sincs vele bajom ( lekopogom) végül is (na jó, néha csinál érdekes dolgokat az IDE rész, eléggé be tud lassulni). De ettől függetlenül elég hulladék, úgy forr, hogy az hihetetlen. 30 fokos procinál vagy 50 fokos, most van rajta egy 8cm-es venti és így is 34 fokos. Nem tudom mi lenne vele nyáron, terhelve, venti nélkül? Leolvadna a lapról bordával együtt?
[ Szerkesztve ]
„Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Zeratul
addikt
Intel is melegedik mint a pokol, de nem is ez önmagában a probléma míg nem hibázik, hanem a hogy vinyókezelés csapnivaló. Anno a K8N-n raid0ban 2 HDD közel hozta a dupláját az a szimpla sebességének, adig nF4ben alig haladta meg a szimpla vinyó sebességét és még iszonyad lagos is volt. Szimpla vinyón hasonlóan lagos volt. Ezért cseréltem raptorra a stripped kötetet.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
szerintem arcoskodás helyett inkább dobják végre piacra.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Az igazi az lenne, ha a VIA beújítana mondjuk 28nm-es gyártástechnológiára a mostani 65nm helyett... Egy "icipicit" jobb lenne a fogyasztás/teljesítmény aránya.
Ebből egy 2Ghz-es kétmagos verzió mondjuk az nV 28nm-en gyártott majdani ION3 lapjába, amiben 64sp is lehet, és el is jött a kánaán.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
bsh
addikt
válasz
antikomcsi #52 üzenetére
teljesen így van
(#56) Zeratul: pont akartam is írni, hogy akik itt fikázzák az nforce-ot a melegedés miatt, nézznek már meg egy példul nforce 720d-s alaplapot meg egy hasonló, mondjuk amd 770x vagy 790x lapot. azok is pont annyira melegszenek. csak azokon még van egy külön csipes déli híd is, míg az nforce-nál ez egy csipbe van integálva az északival. ha emiatt jobban is melegedne, akkor is érthető lenne. de egy 770-es északi hídja is melegszik annyira, mint az all-in-one egycsipes nf720d.
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz
antikomcsi #52 üzenetére
Éppen SLI chipsetes asusom volt, olyan fos vinyó kezelést addig csak Asrockban láttam.
-
Oliverda
félisten
Ha valóban 40nm-en fog készülni az ION 2 és nem viszik túlzásba a teljesítményhajhászást akkor még éppen jó is lehet. Úgy értem hogy a 40nm miatt nyilván jóval kevesebbet fog enni hacsak fogják egekig felnyomni az órajelet és ezzel párhuzamosan a feszt is.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
antikomcsi
veterán
NF3-ból az értelmesebb felhasználók, csak a 250GB-t vették, nf4-ből, csak ultra/sli, 5-ös szériából 570/590.
Én használtam nf és amd chipes lapot is, és teljesen alaptalanok ezek a dolgok, pont ugyan olyan gyors, vagy lassú az nf chip, mint bármelyik más. Minden szériában lehetnek hibás darabok, amik okozhatnak ilyen problémát, bármelyik gyártónál. Mikor kiöregedett az nf4 ultrás lap lekerült az irodába, minden nap megy 12 órát, egy deka adatot nem veszített, és a sebességével sincs gond, a jó üreg DFI-t szintén nf4-ultra chippel, ami sli-vé lett alakítva egy kis áthidalással, a gyerekem nyúzza soha nem volt gond azzal sem, a lemez kezelése a mai lapokéval egyen értékű.
Egyetlen gondom volt ezekkel a lapkákkal, és az a hardveres tűzfal, illetve annak szoftvere.
De mivel van a winben tűzfal, meg a routerban is, ennek nem is láttam értelmét, úgyhogy a problémák elkerülése végett inkább nem is használtam. -
-
Alchemist
addikt
válasz
Tigerclaw #14 üzenetére
"Nem hiszek a nagyon keveset fogyasztó, de cserébe nagyon gyenge gépek piacában"
Ha leszámítjuk az olyan extremitásokat, mint 3D-s grafikájú játék és HD filmnézés, pl. terepen való méréstechnikai alkalmazáshoz bőven-bőven erősek a netbookok... és fontos, hogy viszonylag olcsó, könnyű és kisfogyasztású legyen.
Ugyanakkor egy PDA-hoz képest gyorsabb és megszokott Windows/Linux környezetben működik."Jó lenne egy kis 10-11 collos méretű tablet:"
Ez OK...
"- Kijelző 16:9 arány 720p felbontással)."
Sok olyan felhasználás létezik, ahol nem szempont a HD-s filmek lejátszása... és oktalanság lenne ennek a képarányt is alárendelni.
"- SSD (kisméretű 32-64GB)"
Ennek előnyei (fogyasztás, olvasási sebesség) és hátrányai (ár, nem csúcs SSD-nél a random írás lassúsága) is vannak...
"- 1db 2.0 USB"
Minimum kettő... vagy esetleg PCIe alapú saját dokkoló.
A többi OK.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Zeratul
addikt
válasz
antikomcsi #44 üzenetére
nF3 óta ami szintén nem volt hibátlan ide kezelés szempontjából minden újabb délihíd generáció csak visszalépés volt a HDD kezelés szempontjából, nV minden HDD gyorsító feature-t bekapcsolva lassabb és lagosabb mint az intel ICH legacy ide módban.
-
Akkor nem értem, hogy a PH tesztben az ION GPU-jánál papíron lassabb 8200 miért van kb. párban a 3200-zal...
Tulajdonképpen mindegy is, mert az Atom proci úgyis visszahúzza.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
antikomcsi #44 üzenetére
Nekem eddig két nForce-os lapom volt.
A winyó sokkal lassabb volt velük, mint AMD-s vagy inteles csipkészletes lapokban (vagyis inkább ingadozó sebessége volt), és a hang vezérlővel is voltak problémák. Ezt leszámítva nem volt baj velük, csak nagyon melegedtek. Ha vennék megint nV chipkészletet, akkor az IGP jobb linux támogatása miatt venném. Más esetben, akkor sem, ha megnyúznak.[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Semmi baj nincs az nv chipsetekkel, ugyan olyan jók, mint bármely társaik az adott kategóriában.
Amúgy szinte csak igp-s chipjei vannak már, de nem értem, hogy ugyan mitől kritikán aluli? Nem kell szeretni senkit, de hülyeséget se beszéljünk már.
Az intel pedíg mindig is ilyen volt, hiába szarabb az ő cucca, az üzleti érdekei nyilván fontosabbak számára, mint, hogy a felhasználók jól járjanak. Pedig most igaza van az nv-nek, dehát az így jártál esete forog fent.
-
törölt tag
Az Atom pont jó az Nvidia-nak arra, hogy legyen egy olcsó windows kompatibilis cucca amibe belepakolhatja a nagy számítási kapacitással rendelkező chipjeit. Már csak a CUDA kompatibilis alkamazások számát kellene egy kicsit megemelni. Az x86-os liszensz helyett ez sem rossz elgondolás.
-
Móci
addikt
Muha muha, nem semmi kijelentés...
Kíváncsi leszek, hogy ezek után mivel rukkolnak elő, ha már úgyis szinte mindenkinél mindent jobban csinálnak."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
rudi
nagyúr
Egy lényeges előnye az NV grafikus magoknak, hogy méréseim szerint h.264 lejátszása közben kevesebbet fogyasztanak mint az Intel vagy AMD megoldásai. Plusz ugye flash gyorsítás sem kutya egy gyenge procis kütyünél, és driver meg támogatottság szinten is kicsivel mintha az NV lenne előbbre.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
04ahgy
nagyúr
Az nV chipsetek (az ION-t kivéve) sosem a fikarcnyi hőtermelésükről voltak nevezetesek.
A többi hozzászólásra: sem az intel, sem az AMD nem akarja a harmadik felet beengedni a buliba. Intelnél lassan már chipset sem lesz, AMD-nél meg jelenleg a déli híd igen jóra sikerült, az északi hídnak pedig kvázi PCIe vezérlési szerepe van, semmi más. Ráadásul az is igen jól sikerült, mert jó ideje ott a piacon a 790FX és a 790X. Nem is sietnek leváltani, mert bevált, és felesleges is. No meg az AMD chipset CrossFire támogatása... Kötve hiszem, hogy az nV egy legyártott lapkakészlettel az AMD (VGA téren ugyebár erős konkurens) technológiáját támogatná.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Psych0
őstag
gondolom a szóismétlés elkerülése végett van, mert akkor azért szólna be valaki, hogy 6 mondatban miért van 6szor az amd szó és 8szor az nvidia.
amúgy tényleg szarul hangzik ez a zöld/kék/vörös
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Sasal1ty
tag
Szerintem is jobb chipsetet készít az Nvidia , de lehet elkezdek a garázsban pcket építeni hátha lesz akkora sikerem mint Apple-nek.
GTA V : Pacikuki007
-
rankesz
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD-nek nem kell, de az NV megcsinálhatja, hogy ha akarja.
rankesz: Hát valami szinonimát érdemes bevetni, mert sok lesz a szóismétlés. Amúgyis olyan zöldek.De majd próbálom ritkítani, esetleg Green Goblin-nak nevezem majd őket.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Grigorisz
aktív tag
Én már csak ezt nem értem (sok egyéb mellett), hogy az NV miért nem ül le az AMD-vel és építi az ion2-őt Amd proci alá.... nem hiszem, hogy lehetetlen lenne, mint ahogy ezt a gépemben lévő NV chipset és Amd proci is tükrözi. Szivatja az intel? van alternetíva.
Szerintem.
Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!
-
Oliverda
félisten
Analyst: Nvidia Will Enter the CPU Market
Remélhetőleg nem a chipseteik rossz tulajdonságait fogják ötvözni benne.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
FRENK1988
veterán
Már azt hittem, hogy az nV elismer valakit/valamit hogy jobb az övénél
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem az NV megpróbálja még black friday előtt kiadni, de lehet, hogy nem sikerül, akkor viszont Q1-re csúszik.
Hát egyelőre vegyesen érkeznek a pletyik. Én is a DX10.1 felé hajlok, de annyi különböző infó van, hogy nem merek semmit mondani, mindenesetre biztató, hogy 40 nm-es gyártósoron készül a TSMC-nél, így a GT218-at át lehet menteni (ez is inkább a DX10.1-et erősíti). Az NV persze hallgat, illetve annyit mondanak, hogy kurva jó lesz, de hát ennek nincs sok információ tartalma.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Oliverda
félisten
Q1 lesz abból akkor. A sima ION-nal kapcsolatban sem törték össze magukat a gyártók.
Ez már DX10.1 lesz?
Nos ha Q1 akkor az ION 2 majd AMD oldalról megkapja a nyakába a Geneva-t amiben már HD4200 lesz, DX10.1, SATA 3, AHCI 1.2, stb...
-
Quan-Chi
őstag
mondani valómnak nem sok köze van az ION-hoz!
DE
nekem van NV680 és NV650 csipes lapom is és mind2 egymáshoz közeli ám remek teljesítményt nyújt! P35 és X38 körülit produkálnak! remekül bírják a tuningot is ... csak a hidat hűteni kell, mert a P5N-E lap bordája kegyetlen meleg a Striker-é nem vészeskajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már hogyne lenne ideköthető a második generációs ultravékony AMD platform, az Ion 2 ennek és az Intel Montevinának lesz az ellenfele.
Miért baj az, hogy az egy szegmensbe nevező ellenfelek meg vannak nevezve? Ez szerintem általános dolog a tájékoztatás szempontjából.
-
aram01
nagyúr
gyerekek ebből a viszályból még komoly baj is lehet
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Atis707
tag
-
DriderG
tag
-
osztraksajt
őstag
válasz
#65675776 #12 üzenetére
Valóban így van és részben meg is érdemli a koszorút, sokat dolgozott érte, a Core arhitektúra nagyon jó lett. De remélem koppannak akkorát mint anno a netburst P4-el, mikor szintén ráültek a babérokra. Bár lehet nem az AMD meg az ION, hanem a sok SoC tesz be neki az atom szegmensében. 1-2 év alatt sok minden változhat.
-
smkb
őstag
Talán azért vetettem fel, mert az ION 2-ben erősebb lesz a Gpu mint az ION-ban. Úgyhogy nem kellene úgy fogalmazni, hogy majd az eljövendő csipszet Gpu szinten veszélyes lehet a Hd3200-ra, mert ez masszívan azt sugallja, mintha közelítgetne, pedig nem, mivel a jelenlegi Gpu is erősebb. Ennyi.
De a Google is segít ebben, nem kell itt fiktív eredménykeből számolni.
Lényeg, hogy az Abu féle megint a cikk tartalmához nem kötődő megjegyzést oda kellett biggyeszteni. Megint nem bírta ki, hogy ne sugalljon csúsztatást. Szomoorú, hogy a Prohardver portált teljesen szétveri ezekkel a hülyeségekkel. De hát ez van, ha ezt hagyják neki akkor erre van itt igény.
[ Szerkesztve ]
-
Miért, hogy hasonlítanál össze két GPU-t, amit nem lehet egyforma procival használni?
Egyébként a tesztben szereplő 8200 majdnem ugyanaz, mint az ION-ban lévő GPU, csak 450 helyett 500-on megy a GPU, 1100 helyett 1200-on a shaderek, tehát, ha a 8200 sebességéből levonsz egy kicsit, akkor megkapod az ION teljesítményét.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én drukkolok nekik (meg az AMD-nek is). Nem hiszek a nagyon keveset fogyasztó, de cserébe nagyon gyenge gépek piacában, ha net/notebookokról van szó. Legyen integrált, de ne olyan vacak amiket az intel szokott piacra dobni.
Jó lenne egy kis 10-11 collos méretű tablet:
- Kijelző 16:9 arány 720p felbontással).
- SSD (kisméretű 32-64GB)
- 1db 2.0 USB
- Bluetooth
- WLAN
- Webkamera
- 3,5 jack fejhallgatónakMindez max. 10mm vastagságban és valami ION szerű platformon.
Opcionálisan mehet kiegészítőnek BT-s bill/egér
Lehet, hogy az apple tablet valami hasonló lesz?
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Honkydoo
őstag
Az NVIDIA szerint jobb lapkakészleteket fejlesztenek mint az Intelnél
Ez nem így lenne helyes? Mert a mint nélkül a címből az derül ki, hogy az intelnél fejlesztenek jobb lapkészletet.
A cikkben viszont nem ez van:
Brian Burke kiemelte, hogy az NVIDIA jobb lapkakészleteket készít az Inteles megoldásoknál."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
törölt tag
válasz
osztraksajt #10 üzenetére
"Ebben az iparágban nem lehet a babérokon ülni."
Az intel azért elég kényelmesen elhelyezkedett rajta, a maradékból meg font koszorút a saját fejére...
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
Szerintem amíg egy AMD X2 + 780G olcsobb mint az ION addig azért nem fog nagyon terjedni. Tudom nem ugyanaz a kategória, de a haszonkulcsról azért ad némi képet. hogy ennyiért nem veszik mint a cukrot?
Nem is értem
(Én is akartam venni, de a 40 feletti árától visszariadtam) Viszont pár hónapja megjósoltam, hogy az intelnek létkérdés késlelteni az desktop IONt, mert jönnek az olcsó fullHD lejátszók, és tényleg be is néztek azóta jóval 30e alá. Így már egyre nehezebb megindokolni egy gyenge desktop konfigurációt 70e körül. (akármennyire is sztárolják, azért egy atom+ION desktopra harmatos, bővíthetőség nuku, játék gyakorlatilag nuku.)
Netbookba vele, alig várom azokat a gépeket, oda frankó lesz, remélem elkenik az intel száját a gáncsoskodásokért, tényleg elég komoly kerékkötővé vált, ezzel a chipset függő atom árral.
Aki felül van az szabja a piacot, emlékszem én még nem is olyan régen a 150e körüli csúcs AMD X2-re, meg a Nv8800GTS-re is, a világ mulandó, ezt üzenném az intelnek. Ebben az iparágban nem lehet a babérokon ülni.
-
Oliverda
félisten
Mikor jön az ION 2? Jövőre?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát ha nem ellenfele a két rendszer egymásnak, akkor csak a közvetett összehasonlítás marad. Közvetlen majd csak az Ion 2-höz mérhető az újgenerációs AMD platform.
Ezek neveznek ugyanis egy szegmensbe.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És a netbookba nevező Ion platform mióta ellenfele az ultravékony gépekbe való HD 3200-nak?
Ha meggebed az NV, akkor sem lehet ultravékony gépbe Atom processzort rakni, így az AMD második generációs ultravékony platformjának az Ion 2 lesz az ellenfele.
Amúgy véleményes, hogy erősebb. A desktop szinten ez a két mag fej-fej mellett haladt egymás mellett, mobil szinten az alacsonyabb órajelek miatt nem tudni, mi a helyzet, de majd összemérjük.
Sőt ha jól látom már össze is mértük, de gyanítom, hogy a proci is beleszól a dolgokba.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
"Az Ion 2 árazásáról még nincs túl sok információ, de a gyártópartnerek szerint valamivel drágábbak lesznek az NVIDIA platformra épülő mobil gépek az Intel Montevina rendszerekhez viszonyítva. Ez persze nem probléma hiszen a zöldek megoldása sokkal erősebb integrált grafikus magot tartalmaz, amely a sebesség és a multimédiás szolgáltatások tekintetében, még az AMD második generáció ultravékony platformjában dübörgő, integrált Radeon HD 3200-ra is komoly veszélyt jelent."
Már megint a csúsztatgatásos utalások....
A jelenlegi ION-ban lévő Gef9400M is erősebb, mint a HD3200
-
"a vállalat befagyasztotta a fejlesztéseket" <-> "Természetesen az Ion 2 is hamarosan érkezik"
Hát most akkor az Ion 2 honnan lesz? Vagy csak átnevezgetés ez is? -
-
Zeratul
addikt
Savanyú a szőlő? Lehet hogy IGPs chipsetben jobb a nV, de déli hídja valami kritikán aluli még mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Konkurens nélkül a Santa Clara-i óriás máris lassabb tempóra kapcsolt.
- ÚJ LAPTOPALKATRÉSZEK KIÁRUSÍTÁSA (egyben)
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A14 (FA401WV-RG012W), Jaeger grey szürke, 3 év garancia
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD IPS Touch, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Rog Gamer Laptop Ryzen 7 3050TI 16gm ram
- Új HP 16 Spectre 2in1 OLED Touch 4K+ i7-1360P 12mag 32GB 2TB SSD Intel Arc A370M 4GB Win11 Garancia
- Új MSI GF63 Thin 15 FHD IPS i7-12650H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 2050 4GB Wi-Fi6 Win11 Garancia
- Acer Aspire 7 Intel Core i5-7300HQ 16GB DDR4 GTX 1050 Ti 4GB Windows 11 gamer laptop
- Új LG Gram 16 WQXGA 2in1 Touch i7-1360P 12mag 16GB 1TB SSD Intel Iris XE Aktív Toll Win11 Garancia
- 17.3 HD+ nagyképernyős Dell Inspiron gyors internetezős laptop Intel Core i3 8GB DDR3 120GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest