Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fiery

veterán

válasz DRB #18 üzenetére

A DirectX detektalasa egy nyakatekert tema. Kulon lehetne detektalni a DX10 elotti adaptereket, kulon a DX10+DX11 adaptereket, es megint kulon a DX12 adaptereket. Ehhez vagy 3 kulon oldal kellene az AIDA64-ben, ami kapasbol zavart keltene jo nehany felhasznalo fejeben -- pl. mert nem ugyanazok az adapterek szerepelnenek mindharom oldalon. Vagy ossze lehet oket vonni egy oldalra, de az kompromisszumos lesz. Ez utobbit csinalja most az AIDA64, kiveve, hogy a DX12 adapterek detektalasa me'g nem kerult implementalasra. Ezert nem mutat helyes DX12 hardver megfelelest a DirectX Video oldalon az AIDA64 jelenleg.

"Erről az iGPU sebességről meg felesleges szerintem vitázni, ha valamelyik emlegetett dGPU támogatná az SVM-et, akkor lenyelné keresztbe a Carizzo gpu-ját, még úgy is, hogy hozzászámoljuk a PCIe késleltetését."

Errol tenyleg nem erdemes vitatkozni, ugyanis nem igy van :) Nyilvan lenne olyan konkret GPGPU feladat, ami egy SVM-képes dGPU eseteben nagyon jo sebesseggel futna, de kozben meg lehetne boven talalni olyan kodot is, ami megroppanna a PCIe kesleltetese miatt, es iGPU-n me'g mindig gyorsabban futna. Minden attol fugg, mennyit kell ide-oda turkalni a memoriaban, es egy-egy iras/olvasas alkalmaval mekkora adatokat kell mozgatni. Ha sokszor nyulkalsz ide-oda, ha a CPU es a GPU felvaltva dolgozik az adatokon, akkor egy SVM-es APU nagyon jol tud muzsikalni.

Hidd el, nekem angol kiosztasu billentyuzetem van, es a Windowst es a mobil eszkozeimet is angol nyelven hasznalom. Akkor szoktam csak egy-egy ekezetes betut beszurni, ha ugy erzem, azzal egyertelmusithetek egy-egy szot. Az iget meg olyan ertelemben nem hirdetem, hogy mas is csinaljon ugy, ahogy en -- bar nemtom, erre a fajta ige hirdetesre gondoltal-e. Nekem mindegy, ki hogyan ir, el tudom olvasni a magyar szoveget ekezettel es anelkul is :) Es a csajozas nalam mar nem jatszik, iden immar 15 eve ;] De ha megis jatszana, akkor egesz biztosan nem IT temaval probalnek egy holgyet becserkeszni :DDD

Új hozzászólás Aktív témák