Az Intel visszahozza az önálló OpenCL SDK-t

Az Intel még egy évvel korábban jelentette be az INDE (Integrated Native Developer Experience) nevű fejlesztőkörnyezet, amely többplatformos fejlesztést kínált az érdeklődőknek. Erről a csomagról az alábbi oldalon bővebben is írtunk, de sajnos a vállalat úgy értékelte az elmúlt évet, hogy az INDE nem hozta meg azt, amit vártak tőle, így gyakorlatilag a kivezetése mellett döntöttek.

A változással a vállalat bejelentette, hogy visszatérnek az INDE elérhetősége előtti fejlesztőkörnyezetek. Utóbbi csomag ugyanis több komponenst integrált, ráadásul úgy, hogy az önálló fejlesztőkörnyezetek meg is szűntek. Többek között az OpenCL SDK is ennek esett áldozatul, és ez nem úgy sült el, ahogy az Intel szerette volna. Emiatt ez visszatért önálló formában, és az INDE csomagon belül végrehajtott fejlesztéseket is megkapja.

Az OpenCL Code Builder továbbra is része marad a Media Server Studio fejlesztőkörnyezetnek, amely az INDE-vel ellentétben továbbra is elérhető marad. Az INDE kivezetése egyébként nem jelenti az eddigi vásárlók számára a terméktámogatás megszüntetést, illetve maga az INDE név sem tűnik el, csak mostantól nem egy nagy fejlesztőkörnyezet lesz, hanem több fejlesztőkörnyezet gyűjtőneve.

Az önálló OpenCL SDK az alábbi oldalról tölthető le. A változástól minden bizonnyal azt várja majd a cég, hogy az INDE miatt korábban elpártolt fejlesztők visszatérnek. Erre viszonylag sok esély van, ugyanis a fejlesztők az Intel OpenCL SDK-ját általánosan kedvelték, egyedül az INDE, mint komplett csomag volt az, ami sokak számára szükségtelen volt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés