- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
Kerlek, ne keverd a DirectX-et az OpenCL-lel. Az egyik egy nagy rakas sz*r, legalabbis diagnosztikai szempontbol, a masik (OpenCL) meg egy joval konnyebben behatarolhato es sokkal megbizhatobban hasznalhato API. Amit az AIDA64 az OpenCL-rol mond, azt nyugodtan veheted keszpenznek -- de ha gondolod, tudod ellenorizni mas szoftverrel az infok pontossagat. Mar ha talalsz erre megfelelo szoftvert
"Ez lehet, de Carizzo igpu-ja köszönőviszonyban sincs, teljesítményben értem, mondjuk egy 390X-hez."
Kiveve, ha olyan feladatot kell GPU-val gyorsitani, amit az SVM segitsegevel gyorsabban vagy egyszerubben tudsz megoldani. Vannak olyan feladatok, amiknel oriasi kihivas a nem-SVM alapu GPGPU implementacio, pl. lancolt listak vagy bonyolult strukturak miatt. Az adatok ide-oda masolasa a device memory es a host memory kozott sem mindig trivialis, nem beszelve a nagy overheadrol. Meg van tehat a maga letjogosultsaga a relative lassu, de SVM-képes GPU-knak is; es persze hamarosan talan eljon az a nap is, amikor a "best of both worlds" APU-t is megkapjuk.
"Hadd kérdezzem már meg, te szándékosan írsz ékezet nélkül? Rohadt idegesítő."
En csak angol kiosztasu billentyuzetet hasznalok, mivel programozokent ezzel sokkal konnyebben tudok dolgozni. A napom nagy reszeben angolul beszelek ill. irok-olvasok, emiatt szoba sem johet a magyar billentyuzet. Es igen, tudom, hogy at lehet kapcsolni magyar kiosztasra, es tudom, hogy mekkora rohadek magyar vagyok, hogy nem hasznalok ekezetet, de igazsag szerint egyszerubb lenne nekem angolul irogatni a magyar forumokba is, tehat vedd ugy, hogy mar azzal, hogy ekezet nelkul irok magyarul is megeroltetem magam a nyajas olvasokozonsegre valo tekintettel Ha valakit ez idegesit, azzal nem tudok mit kezdeni, engem is sok minden idegesit, megsem teszem szova minden egyes embernel, hogy kiben mi idegel Pedig vannak koztuk prominens forumozok is
Peace
[ Szerkesztve ]