Új hozzászólás Aktív témák
-
llax
senior tag
Lapok vannak bőven 20k alatt is (Zotac).
SO-DIMM RAM szinte egy árban a DIMM-el (legalábbis DDR2 esetén).
VGA-ra csak akkor lenne szükség, ha valaki játszani is akar, HD gyorsítás a desktop proci miatt nem szempont (szerintem). Így a táp sem probléma.
Hűtők: olcsón vannak 1U rack házba való hűtők is, nem kell a "mini-ITX matrica" többezres felárát mefizetni. De a gép céljától függően megfelelhet akár a procihoz adott is...
Az Atom megjelenése óta a házak is gombamód szaporodnak, minden árkategóriában, egyre könnyebb egyedi igényekhez is találni egyet.
Slim optika: általában lassabbak, de legalább már nincsenek túlárazva...
Hűtés-szellőzés: ha nincs VGA és a 45nm-esek közül bármely kétmagos vagy szerényebb négymagos kerül bele, akkor az sem olyan nagy probléma... Aki tuningolni akar, vagy valamely "nagyobb" procit használni, annak nem a mini-ITX való...
-
Kíváncsi leszek, hogy mire jutsz végül. Én tegnap fejben szépen összeraktam a Codegenbe egy gépet, egyedül a slim optika nem tetszik, meg az egyslotosnak tűnő vga, amira nem hiszem, hogy akár egy alacsony halk hűtő, pl. egy Chilla is beférne. Hely lenne egy ssd-nek meg egy 5400-es hdd-nek is, a proci hűtése megoldható és szerintem a szellőzés is pl. ha a hátsó 8-as befelé szív és egy alacsony hűtő, pl Shuriken, ha ez ugye befér széltében nyomja szét a beszívott friss levegőt, ami oldalt a rostélyon tud is távozni(egyedül a vgájé kérdéses, mert nagyon be van zárva alulra), a táp 12-ese (nekem pl. fontos a normál méretű táp, mert az halk és nem képezi korlátját a méreten kívül semmi másnak) meg szívja le a levegőt a 3.5-ös bayben levő 5400-es hdd-ről. Probléma az értelmes alaplap ugye és ahogy néztem nincs 30k alatt, ráadásul, ha az emberfia amd-t szeretne, mert időtállóbnak tűnik a platform, akkor keresgélhet az alaplap miatt 65w-os drága e-s procikat. Lehet, hogy a m-atx mégis a jobb megoldás, de az nem tűnik sokkal kompaktabbnak egy kisebb atx rendszernél Én is ezirányba szeretnék elmozdulni a halknak most is halk, de nagy és melegedésre hajlamos jelenlegi rendszerről. Ezért érdekel, hogy Te mire fogsz jutni végül és mik lesznek a tapasztalataid.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB GDDR6 Zalman T4 Plus ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest