Hirdetés
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Khan13
senior tag
Én nem félteném az Intelt a helyetekben : ) Aki Intelt használ, annak ha jól számolok, ugyanúgy drága lenne átállnia AMD-re mint i7-re, és akkor már inkább i7 ha teljesítmény kell. Eddig a 4+ procis rendszerekben Opteron volt a használatos, mostmár ez sem probléma az Intelnél. Új szerverek esetén talán az AMD jobb választás, mivel jók (tudtommal) a szerver fronton is az áraik.
-
gV
őstag
mwgemlitendő h H2-ben jön 8 magos Xeon is, ha már a konkurens 6 magosáról szó esett
-
leviske
veterán
Jól emlékszem, hogy a Fioriano-val kéne érkeznie az első AMD server chipset-nek? Vagy az majd csak a következő foglalattal jelenik meg?
-
Peter13
senior tag
Azért van ennek egy árnyoldala is: ha olyan programokat használsz ahol nem processzoronként, hanem magonként kell licence fee-t fizetni (nálunk az oracle 10G ilyen), akkor nem annyira örülök a 6 magos technológia bevezetésének...
De mindettől függetlenül: hajrá AMD!
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
Raymond
félisten
"Több elemző szerint az AMD Shanghai magos szerverprocesszorok megjelenése miatt kényszerült az Intel a döntés meghozatalára."
Termeszetesen hogy azert Annak talan tobb koze van hozza hogy a valsag miatt az eladasok gyakorlatilag melyrepulesben vannak es nem is nez ki ugy hogy egyhamar elindulnanak felfele. Ez a raktarkeszletet meg nagyobb novekedeset hozza ami nem tesz jot nekik ha ki akarjak szorni a regi termekeket mielott a teljesen uj Nehalem alapu Xeon rendszerek bevezetesre kerulnek Q2-ben...
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Borgi
aktív tag
áááá nekem nem jön be az oldal már vagy 20 perce csak tölti ugyanis pont azt kerestem énis de a te linkedet is csak tölti
pedig sajnálnám lecserélni ezt az alaplapot, nagyon szeretem és még LPT is van rajta igaz kivezetés nélkül. amit ha mindenn igaz megint fogok használni mert visszajön a nyomtatóm a mindent elsöprő HP LJ 1100 -esem .
ez egy megbízható tipus láttam belőle 125 ezer példányost is igaz laser egységet kellett már cserélni rajtaüdv,
Borgi[ Szerkesztve ]
Resistance is Futile!!
-
Borgi
aktív tag
hi
jó látni hogy nem elveszett az AMD én ha veszek akkor csa AMD-s procit veszek intelt csak kéynszerből használok
ui.: vajon belemegy egy Phenom II X4 az ASUS M2N-E lapomba? bár a 4400+ os x2 még szépen muzsikál
üdv,
BorgiResistance is Futile!!
-
robyeger
addikt
ja és akkor még ott van az FB-DIMM Intel szerver részről ami további drágitó tényező...
igen tudni kell jó oldalt választani vagy ha lehet nem választani, az AMD most a DDR2 és DDR3 kapcsán vagy nyer a dolgon vagy semmit sem veszít.Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Cagm^c
tag
Nekem az utolsó mondat második fele tetszett nagyon: az AMD ezek ellen a hatmagos Opteron processzorokkal operáló Fiorano platformot kívánja majd bevetni
Ebben a legjobb az, hogy az Istambul kompatibilis lesz a Shangival. Thát desktopbban is megoldható, hogy AM3-ba 6 magos cuccost pakoljunk 125W TDP-vel. ( addígra a mostani X4 3.0GHz lehet, hogy már 95W-os lesz, a magok és a hozzájuk tartozó fél mega L2 pedig nem eszik annyra sokat )
-
robyeger
addikt
a gazdasági válság közepette egyáltalán nem biztos, hogy a DDR3-nak sikerül rövidebb időn belül ledolgoznia kapacitás és árbeli hátrányát a DDR2-vel szemben, ez pedig az Intelnek sok pénzbé fog kerülni, nem csodálkoznék ha ez lassítaná jobban vagy kevésbé, de az összes platformon a Nehalemre történő átállást.
Az külön a sors iróniája lenne, ha AMD-nek a grafikus chipeknél az új GDDR5, processzoroknál viszont pont a régebbi DDR2 szabvány támogatása hajtana hátszelet[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
04ahgy
nagyúr
Bizony. Kérdés, hogy melyik hatás lesz erősebb. Az intel-féle árcsökkentés, vagy az AMD csak-CPU-csere típusú? Én is az utóbbira tudok gondolni, ráadásul ott még jelentős újrakonfigurálásra sincs szükség a csupán CPU csere folytán. Szerver szinten ez nagy szó ám, mind macera, mind idő, mind járulékos költség tekintetében.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
laci666
senior tag
Na végre egy jó hír itt legalább verve van az Intel
Lassan asztal fronton is érikFőleg ez dicséretes:
Az AMD stratégiája is nagyon ügyes (a gazdasági válság hatásait ellensúlyozandó), hiszen az új Shanghai alapú Opteron termékek kompatibilisak a régebben megjelent Barcelona alapú rendszerekkel[ Szerkesztve ]
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Garanciális Intel Core i5-10400F
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest