Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bimbiri

tag

válasz hcl #157 üzenetére

A "megbeszéltük" egy kicsit túlzás. Folyamatosan elbeszéltünk egymás mellett, nem sikerült megértetni veled egy másik álláspontot. Így nem folytattam egy parttalan vitát, amíg nem jut eszembe újabb megközelítés.
    De talán most sikerül:
    "Ha megtanulja használni az wödör2003-at, akkor a 2010-től hülyén fog nézni.
    Ha tudja az alapműveleteket, és azt a lényegtelen információt, hogy ezeket kb. minden programban így kell, akkor megvan az alapja."

Az iskola feladata, hogy naprakész, piacképes tudást adjon a diákok kezébe. Már ne tanítson Office 2003 programmal, használjon Office2007-et vagy Office 2010-et. Mert ma ezek a legelterjedtebbek. Így a piacon ezen programok ismerete a leghasznosabb.
    "A kb. minden programban így kell..." kevés. Szükséges egy program készség szintű használata. Egy állás felvételi procedúrájának utolsó lépésében, a próbanapon vagy a próbaidő alatt elküldik ha kb. a tudása. Egy program napi szintű használatánál nincs idő bogarászásra. Az adott feladatra adott idő van, a majdnem kész kevés. A több program "egyszer láttam" tudásszint kevés. Szintén saját tapasztalat, gépipari iskola, informatika tagozat. Tudom nem közismereti informatika, hanem szakmai. A használt program AutoCAD2000, AutoCAD2004, Inventor6, Autodesk termékek. Ott nem lehetett különböző gyártó termékét bemutatni, program lett volna: SolidWorks, CATIA, stb... legyen egy programban "profi" felhasználó és a meglevő tudására alapozva meg tudja tanulni az új szoftverek sajátosságait. Hasonlóan a nyelvtudáshoz, egy erős bázisra rá lehet építeni egy másik eltérő nyelvet, de alapelvek ismeretével és kb. tudással nehezebben tanulsz újabb nyelveket.

Hozzáteszem, ez olyan diákokra vonatkozik akik utána napi szinten használják majd az adott programot. De én ilyeneket tanítottam.

Egy olyan területen, ahol a felhasználói felületek pár évente változnak, másképp nem tartom jónak.
    (Ld. még win8.)"

A példa jó, az 1990-ben megjelnő Win 3.0 felhasználói felületét még 1997-ben megjelent Win95 osr2-ben is be lehetett állítani. A későbbi verziókban nem próbáltam mert megszokottá vált a tálca és a start menü. Az 1995-ben megjelent Win95-ben megjelent tálca, startmenü alapú munkaasztal még elérhető (személyesen nem próbáltam, tévedés jogát fenntartom) az 2012-es Win8-ban.
    Tudom vannak különbségek, néhol elenyésző, néhol lényeges. De nem változnak olyan sűrűn.

Új hozzászólás Aktív témák