- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Plazma TV topic
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- TCL LCD és LED TV-k
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadallat88
tag
sziasztok.
kicsit fel szeretném újítani Alpenföhn K2em. Már nem olyan szép tiszta és fényes mint volt. a bordák között már inkább fekete. levegővel fújtam már de nem sok eredménnyel. estleg valakinek ötlet? javaslat? bármit meghalgatok. köszönöm -
Tibl
tag
Nehéz egy hütö az tuti, de egyszerű a megoldás. El kelll fektetni a házat azt jol van.
-
Taragas
aktív tag
válasz
Merlinclub #52 üzenetére
...
-
Merlinclub
senior tag
válasz
Merlinclub #51 üzenetére
Megérkezett!
-
Merlinclub
senior tag
A jövő hét második felétől elérhető, rendelhető!
-
Isee
senior tag
válasz
fenergie84 #45 üzenetére
Jóvanna, nem is komolyan gondoltam
-
Stiky
senior tag
Ráteszed egy 1500-ös Lada blokkra még azt is lehûti...
-
Isee
senior tag
Méhbe leadom, többet kapok érte
-
mikej95
aktív tag
Nekem is Alpenföhn hűtőm van az is jó nagy darab vas(750g), de kevés magyar tesztet és összehasonlítást találni róluk pedig nagyon jó márka.
-
Találtgyerek
veterán
NOCTUA NH-D14 több hűtőcsővel.Ahhoz viszonyítva nincs is vészes ára.
-
Möhe
addikt
beteg
mozgatja a fantáziámat a hűtő,már csak a fűtőtest kell alá
-
Probber
őstag
Egy kisebb fémhalom.
-
Recon666
Közösségépítő
Szep
-
Georg17
tag
Ezek az alaplapok bitang erősek. 1,5 kg meg se kottyan nekik. Szállítani én a gépemet majd költözésnél fogom, akkor meg majd leszerelem a CPU hűtőt. Nem nagy meló, talán 1 perc.
Kíváncsi vagyok, mire képes ez a nagy dög. A kék-fekete venti nekem speciel jobban illene a házamba, de most az All-Black a divat ahogy elnézem, meg a fekete-fehér. Amúgy meg aki ilyen hűtőre pénzt áldoz, az már a színkérdést is megoldja valahogy. Nem nagy kunszt az Internet korszakában.
-
Komplikato
veterán
"Ha meg igazán csendes gép kell,akkor ott a víz nem sokkal drágább mint a cikkben szereplő."
Egy szintig halk csak. Ismerek valakit, aki anno több száz ezeret költőt rá, hogy kifejlessze a saját vízhűtését, meg is csinálta, de akkor elérkezett egy pontra, ahol a radiátorra ventiket akart tenni, és ott rájött, hogy halkabbra már nem tudja faragni.Az árról meg vitatkoznék, még barkács hűtés használt cuccokból is igen alsó hangon 60-80K, egy normális cucc meg 100K+. Amit készen 20-40K között meg lehet venni, az egy halom döglött lepkét nem ér. A tévedés és hülyeség jogát fenntartom
-
Komplikato
veterán
Annak idején javaslatomra vett a haverom egy Asus Silent Square hűtőt, ami mai szemmel már nem nagy szám. A C2D E8200 proci (amit hozzáértők szerint NEM lehet tuningolni) elment vele egész 4.7Ghz-ig, rendes használatban 4.5-ig. Most "csak" 4GHz körül használja, de passzív hűtéssel ...
Szóval ezen bazi bordáknak nem csak tuningnál van értelme, bizony.Viszont a Zalmann "tegyél rá 1.5Kg rezet, mert az jó neked" hűtőkkel jó időre megállt a fejlődés, jellemzően a Zalmann még akkor is erőltette amikor már a noname gyártók is hőcsöves megoldásokkal jöttek ki. Azért vicces volt, amikor egy CM TX fele áron rávert jó sok fokot. Persze aztán kijött a 9000-es széria, de akkor is. Másik furcsaság, hogy anno a Zalmann volt a halk hűtés mestere. Viszont mikor már mindenki 8-9-11 dB ventiket gyártott, akkor ők még keméynen tolták a "szuperhalk" 25dB ventiket. Elég rendesen fáziskésében vannak, kb. mint a Thermaltake. Ehhez képest jól megélnek az évekkel ezelőtti hírnevükből.
A hírben lévő hűtő nagy, túl nagy. Akkor venném meg, ha lenne egy brutál belsőterű szép nagy házam, és benne szénnétuningolt proci. Valamint ha biztos lennék benne, hogy az alaplaplemez és az alaplap is túléli. A telefonok alaplapja a napi használattól is simán görbül annyit amitől végleg meghal, pedig be van burkolva és pici, na akkor nem szeretnék egy számítógép alaplapon felületi szakadást látni ...
-
cer
tag
Milyen magas? Milyen magas?
Állandó probléma szokott lenni a magasság.
Légyszíves kérősen: Kéretik beleírni a cikkbe hogy mekkora.Előre is köszönet!
-
naszvalo
tag
Nem nagyon értem a hűtők fejlődési irányát.Elvileg az egyre újabb procik,egyre kevesebbet fogyasztanak,és kevésbé melegednek.A proci hűtők meg már 8 hő cső,1,5Kg
.Ráadásul elég komoly áron.Az hogy a proci hűtő mennyire halk nem a hőcsövek számától,és a mérettől függ.Elsősorban a ventitől,és a bordák kialakításától függ.Az Artic már csinált nagyon halk hűtőt potom 7000ft-ért ,szóval ez sem magyarázat .Ha meg igazán csendes gép kell,akkor ott a víz.nem sokkal drágább mint a cikkben szereplő.
-
KisTopi95
aktív tag
Ez nagyon durva hűtő, súlya is van. Megjelenés után 1 héttel, bemondják a hírekbe hogy egy ilyen hűtővel vágtak valakit agyon xy városban, önvédelemből.
-
yakuza.tora
addikt
-
Dany007
veterán
-
Vigneau
félisten
Mostanában elég megalomán lett a gyártó. Előbb a Peter, most meg ez. Vajon a rögzítések segítségével jól elbír a nyák a nagy tömeggel?
-
-
MZperX75
addikt
válasz
yakuza.tora #18 üzenetére
Nem hiszem ,hogy hülye van ,mindig szimpatikus hozzásszólásaid voltak,kicsit sem mondanám rólad ,azt hogy hülye vagy,inkább azt válaszolnám ,hogy minden érdeket,és cél számításba ,nem tudok venni,mindenki más céllal vásáról,így ebből következtetést levonni nehéz,(nem kell mindent magadra venned,tudom hogy fontos és értékes ember vagy)ezt nem nyalizásként modom.
Számomra drága 22e-hűtőt rátenni egy 12e Ft procira,én,mondom én hülye lennék rátenni,ha neked ezt megérte,akkor csak az számít!
OFF -
lexandro
tag
jesszusatyaúristen! Ezzel már ölni lehet és hulladékvasként is sok bevételt fog hozni
-
Gyufaaa
veterán
Komoly cucc. Igazi alaplap görbítő
-
TomiLi
addikt
Ez nagyon tetszik!
Kíváncsi vagyok, mit hoz a konyhára a plusz két hőcső, egy D14-gyel szemben....
-
rankesz
veterán
Csodálkozom hogy elhagyták az Alpenföhn csúcstermékekre jellemző kék ventilátorlapátokat!
-
Gerisz
addikt
A D14 is egy kiló csupaszon, két hűtővel meg 1,3kg körül. Szerintem nem sok.
Én várok jó oldaltól tesztet és lehet veszek egyet.
Regirck: A H80 akkor alternatíva ha nem fér el ekkora borda, egyébként azok gyengébbek. A H100-ra meg egy tizest rá kell fizetni. Arra meg akkor már még egy tizes és van normális vízhűtésed.
A H100 meg ott van a D14 és Silver Arrow szintjén. -
yakuza.tora
addikt
Egy jó backplate esetén nem kell félni a deformálódástól. Ha meg hurcolásszni a akarod a gépet, akkor ki is lehet kötni a bordát.
Nálam az Orochit, ami nem sokkal könnyebb ennél, gyönyörűen tartotta a Scythe AM3-as hátlapi merevítője a Crosshair III-as deszkán.(#14) MZperX75: Nekem egy Athlon II 240-et hűtött az Orochi passzívan. Tehát akkor hülye vagyok?!
-
mghltm
addikt
szepen fejlodik ez a tipusu huto: eloszor volt a 4 hocsoves, aztan a 6 hocsoves es most a 8. kivacsian varom, ki all majd elo a 10 hocsovessel! illetve van-e ertelme elmenni az ilyen iranyu fejlesztesbe vagy sem?
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #4 üzenetére
arra meg minek!
-
Dany007
veterán
-
Regirck
senior tag
Ha már ennyit szánnék egy professzor hűtésére akkor erősen elgondolkodnék, hogy még pár Mátyás és akkor egy Corsair H80 esetleg H100.
De amúgy egész pofás darab, ha megveszed és 2-3 év után újat akarsz és nem tudod eladni akkor a mélybe elviheted! -
radi8tor
MODERÁTOR
Majdnem másfél kg.
Nem semmi.
Nagyon meg kell gondolni, hogy bele merje-e rakni az ember a torony házba. Azért a hátlap sem segít 100%-ban meggátolni az alaplap eldeformálódását. -
Jim-Y
veterán
Nekem nagyon tetszik, elfogadnék egyet, de magamtól ennyit ~22K forintot nem költenék egy hűtőre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az 1 kg feletti tömegű hűtőre akár három ventilátor is felszerelhető.
- Gyúrósok ide!
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Háború Izraelben
- Elektromos autók - motorok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest