Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid
aktív tag
Lesz itt az 1DX Mk II-ről is hozzászólás?! Érdekelnének igazi, tapasztalaton alapuló vélemények.
-
-Skylake-
addikt
Hat mar nemazert, de ha valaki fogyatekkal el azzal egy hazigazda pont annyira semmit nem tud kezdeni, mint egy ujonc vagy akarki. Az egesz alapfelvetes amire ludasmatyi haverunk az """erveleset""" alapozza mar onmagaban teves. Erre az egyetlen (torvenyes) megoldas szerintem is az, hogy elkuldod a picsaba...
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
HÁZIGAZDA
válasz matyi012345 #29 üzenetére
nem hogy elnézést nem fogsz kapni, hanem utoljára figyelmeztetlek. a hír tök oké volt, nem bírtál semmit cáfolni belőle, nincs benne valótlanság és nem reklámszöveg.
a k-1-hez meg gratula, tizenöt évet várni valamire nem akármi (és mellesleg tök jó váz lett, akkor is, ha piacilag nem sokra megy majd vele a cég).
ja, és a k-1 és az 1dxm2 af rendszere között most is van vagy 10 év..!
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
nkmedve
őstag
válasz Stauffenberg #11 üzenetére
Én nagyon jót röhögtem amikor egy régebbi cikkben megláttam ezt a 3 milliós ISO-t a Nikonnál. Valaki a marketingcsapatnál nagyon jó anyagot szivott, és ami a legrosszabb, hogy a mérnökcsapatnak is adott belőle
A D5 elődje (D4S) a maga 400000 ISO-jával olyan "képeket" produkált, hogy öröm volt nézni. Sajnos még nem láttam 3 millió ISO-s D5 képet, de nagyon kiváncsi vagyok rá. Azért ott már jó esély van rá, hogy valami absztrakt művészeti termék legyen az azajfénykép, vagy esetleg egy alternativ dimenzióba nyújtson betekintést -
HÁZIGAZDA
válasz matyi012345 #25 üzenetére
úgy látom, nem érted. ez még mindig nem a "ki volt az első" óvodás vetélkedő, akkor lenne igazad, ha elhangzott volna bárhol, hogy ez az. nem vettünk át semmit, én írtam a saját kis kezemmel a hírt, miután ott volt benne a váz.
el kellett volna titkolni, hogy mik az új paraméterek? nem.
na látod. illetve nem látod, semmi gond, csak légyszives tiplizz a topikból, amíg még szépen beszélek.
-
matyi012345
őstag
-
bteebi
veterán
válasz t72killer #14 üzenetére
Már meg nem mondom melyik gyártónál, de legalább az egyiknél a sok közül a 24 MP az tényleg 24 MP, vagyis 6000×4000, ami azért elég kerek szerintem... Azt hittem, hogy a Nikon az, de ha jól láttam, akkor nem. Lehet, hogy a Sony, a Samu vagy a Pentax, de most nem fogom csekkolni.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
HÁZIGAZDA
válasz matyi012345 #22 üzenetére
lyézusom, ne erőltesd már ezt, neked kínos! senki sem mondta, hogy a canon világelsőként hozott létre -3ev érzékenységű af pontot. kapott egy címet a hír, erre idejön a pentax-kommandó elit öngyilkos alakulatának egy tagja és elkezdi osztani az észt, hogy de a pentax így, a pentax úgy. mit számít ez?
a f.szhosszméregetős versenyt pedig vívd meg máshol, mert értelmetlen. persze ott majd azt is fejtsd ki, hogy a pentax szegény párévente gazdát cserél, nem bír nem veszteséges lenni és még sokkal nagyobb cégek sem szívesen tüntetik el a nagyobb cégcsoportjukban a veszteségeit. valahol ott áll, ahol a samsung digicam üzletága: fél lábbal a halálban. kár értük, ahogy a samsungért is, de ez van, egy zsugorodó piacon hamar kihullanak a kicsit. még akkor is, ha gyorsan csináltak egy tök jó középformátumú vázat is (még inkább niche piac, nem is értem...).
mindez nem a termékeket minősíti persze, azok jók. de idejönni "de a pentax"olni, háááát....
-
matyi012345
őstag
válasz matyi012345 #21 üzenetére
Vagy inkább onnan fogjam meg, hogy a Hold mellékesen nem -3EV? Mivel a Gossen Lunasix tudta először kimérni a teliholdat és -4-re mérte?
-
matyi012345
őstag
Attól még tudja a -3-at, ugyanúgy mint a 6D is tudja középen már jó ideje. Nem most jövünk rá erre a holdfényben fókusz dologra.
Hogy jön ide FF?
De ha már idejött, nézzük már meg, hogy a Pentax MF-ben is jelen van, nem is akármilyen gépekkel. A Canon meg sehol nincs ott és még csak nem is beszél róla. Ha már szóbajött a szenzorméret minden ok nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz matyi012345 #19 üzenetére
remek példa pont a pentax, aki:
- az őskor óta képtelen kiadni egy ff digitális vázat, de beszél róla addig is
- pont az autofókuszban olyan lemaradásban vannak, hogy élő sportfotós az őskor óta nem bírja használni a gépeiketpersze, ezzel együtt a k-5 az egyik személyes kedvencem volt és nekem több mint elég is, de azért nézzünk már körül, mielőtt elkezdünk baromságokat írni!
-
matyi012345
őstag
Mi ez a nevetséges reklámszöveg és cím???
A Pentax ~3,5 éve tudja a -3EV-t amit több gépe is használ már, házon belül pedig a 6D ugyanonnan indul. Nézzünk már körül kicsit mielőtt ilyen szövegeket nyomunk.
-
gergejly
aktív tag
Mennyi a belső tárhely mérete?
-
t72killer
titán
20 és 24MP között minimális a különbség, lineáris felbontásban 10%. Viszont ha cserébe a 4k-videót kevesebb crop-pal/full-szenzot-readout-tal meg tudták oldani, az sokkal többet hoz a konyhára. A nagy canon vázakat veszik rendesen a filmesek is.
#15: Aha, csak a kötekedés végett, a 24* kerekebb a 20nál ?
*Ez is 24,x szokott lenni sokszor.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bteebi
veterán
Nem gyenge, sőt, lenyűgöző . Amúgy nem vagyok nagy híve a MP háborúnak, de szerintem egy kicsit már növelhették volna a felbontást (pl. 24 MP-re). Kár, hogy a WiFi csak opcionális, ezt nem igazán értem. Pedig nagyobb a haszna, mint a geo-taggingnek...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
t72killer
titán
válasz scarbantia #10 üzenetére
Igen, maradhattunk volna a jóöreg DIN-skálánál is, ott alapból nem kéne ilyen nagy számokkal üresbe dobálódzni. Amúgy a linkelt cikkel inkább azt akartam mutatni, hogy a számok (még így FÉ lépésekben is) irreálisak, nem tükrözik a valós szenzorteljesítményt, a marketingosztály erősen túltolta a biciklit (aka, "nekem 50MP-es telóm van!").
Canonnál nem néztem, ezek úgyis tuti egymást másolják. Nikonnál így néz ki a marketing:
D1: 1600, D3: 25.6k, D4: 204.8k, D4s: 409.6k, D5: 3'280k, azaz 0, +4FÉ, +7FÉ, +8FÉ, +11FÉ.
A D1-re és a D5-re sajnos nincs DXO-s adat, D3-D4s között így néz ki a valóságban a történet. A marketing 4FÉ előnyt ír a d4s javára, ami a valósában kevesebb 2-nél. Ezekkel a szörnyekkel amúgy kb iso100k-ig lehet elmenni, ha fényképnek szeretnéd hívni az eredményt.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
"400 ezres ISO , lassan a katonaság éjjellátók helyett ilyesmit fog használni "
A szintén napokban bemutatott (egyébként kategóriatárs) Nikon D5 meg ISO 3.280.000-ig mehet el. Én őszintén szólva kicsit meg is lepődtem, hogy "csak" ennyit tud, manapság ez már olyan "átlagos".
-
-
t72killer
titán
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
4k-ban "csak" 60fps, de az is piacvezető a fényképezőgépek között.
ISO: gondolom el van ez egy kicsit túlozva a marketing kedvéért, de ha annyit tud, mint egy A7s, akkor már szuper darab.
Tömeg: 1340 g - ez akksik nélkül értendő . Weight (inc. batteries) 1530 g
[ Szerkesztve ]
-
tag
Jó "vóót". Csak engem zavar, hogy ebben az árkategóriában a Wifi modul még mindig csak opcionális!? Nem hiszem, hogy nem fér el benne....
LG:GT540,P990,G2,G3,G4 Nokia Lumia 900,920,1520,930 Samsung: S1,S2,S3,S5,S8 Huawei: Mate 8,9,10,P8,P9P iPhone: 3gs,4s,5s,6s,6sp,7,7p,8p,X,11,12 mini, 12 Pro MAX, 13 Pro MAX, 15 Pro MAX; S24 Ultra
-
Strezi
őstag
Ez egy fos Sok telós kamerában több a megapixel
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Örni
senior tag
Végre már tud egy DSLR 120p-t... Nem értem miért a telefonok kiváltsága volt eddig a nagyobb fps. Technikai okok?
There's too many men, too many people, making too many problems!
-
hemaka
nagyúr
Eleg jonak hangzik, varom az elso tesztet, hogy tenylegesen mit tud. Bar engem nem fenyeget a veszely, hogy egy ekkora monstrumot vegyek.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
nagyúr
Tegnap olvastam róla az Engadget-en, de a Te cikked szerteágazóbb, ott csak azon rugóztak, hogy tud felvenni 4K-ban 120fps-t, mintha nem is fényképezőgép lenne,hanem egy kamera
400 ezres ISO , lassan a katonaság éjjellátók helyett ilyesmit fog használni
Köszi a cikket! Ahogy sejtem az ára vetekedni fog egy olcsóbb autóéval,bár valami olyasmi hír terjeng, hogy az új obik lesznek most húzósabb áron és a vázakat fogják kisebb profittal piacra dobni. Mondjuk attól nem tartok, hogy az Ócskányban ott fog fityegni a lopásgátló dróton az akciós csirkefarhát mellett[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Bundyta
tag
Durva. Ára: csilliárd Ft.
A pénz nem boldogít. Pláne, ha nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest