Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
CocooN-z
őstag
Idén lesz 10. éve, hogy az elődjét használom, Shure párnákkal [link] és egyszerűen imádom. (Már csak egy értelmesebb hangkártya kéne alá....) Volt szerencsém kipróbálni az M40x-et is és az is nagyon meggyőző. Biztos hogy AT fejhallgató lesz a következő is ha a mostani tönkre menne...ha egyáltalán tönkre fog
[ Szerkesztve ]
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
Nekem garancia lejárta utáni héten esett szét: mindkét oldalon eltört a kagylók csuklójának belső műanyag eleme. Pontosan ugyanolyan volt mindkét oldalon a törés.
Hangzásra tökéletes volt, nagyon sajnáltam, de eladtam és az új tulaj összeeszkábálta és boldogan használta tovább.Viszont sikerült kb. 35 ezerért szereznem egy nagyon szép Beyerdynamic T70p-t, azzal nincsenek minőségi problémák.
Nagyon jók ezek a zenhallgatásra szánt fejhallhgatók mindenre. Én FiiO X1-gyel, X3 2nd edition-nel és E18-cal hajtottam az M40x-et és a T70p-t is: játék, filmek, zenehallgatás mind tökéletes volt velük.
(#7) dabadab
Bajonettzár a szerkezet becsületes neve, és ha jól emlékszem kompatibilisek az Sennheiser kábelek az M40x-szel.Üdv, pengwin
-
törölt tag
Ha már ez ide került, és füles témában szóba került a kiegyenlítettség-munka kapcsolata:
Nekem annak a korábbi 84-85-ös "M" változata van, fix kábeles 600 ohm-os, párba válogatott betétekkel és kifugázott üregekkel a pánt körül, kapszula mögött. Szóval elég fürgén és tisztán szól, nincs meg az a mély-középben smearing, ami miatt "nehezen hajtható"-nak titulálják ezt a változatot.
Arra pont alkalmas, hogy 1-1db dolgot magában meghallgass, hogy nincs-e benne anomália, zaj, vagy fázisprobléma. Még arra lehet jól használni, hogy 1db sávot, ami semmi hasonló karakterűvel nem lesz összeengedve, érthetőre, kellemes-re be EQ-z, bekompresszorozz pl.: felolvasott szöveget, reklámhoz.
De arra hogy 2-nél több, (dobok+bass+ének) széles sávú dolgokat véglegesen összedolgozz vele, arra nem ajánlott. - mert ahogy az összes - ez is színezetten szól, és óhatatlan, hogy, ott ahol kiemel a füles, bele ne akarj nyúlni valamelyik sávba, ahol amúgy nem is biztos hogy kellene...
Amíg ezt nem teszed meg, addig nem szólnak tisztán, füllel elkülöníthetően egymáson lévő a sávok, ha már megtetted, akkor meg azok a sávok kezdenek majd fedetten szólni, amik a füles kiemeléseinél fontos információkat hordoztak, addig.
Meg lehet próbálni előre szaladva kiegyenesíteni EQ-val, de viszont alapból szól annyira "transzparensen", hogy az elé rakott EQ-fáziscsavarását, késleltetését fogod onnantól hallani benne, ami ugyan olyan fárasztó, és kontra produktív, mint a színezett alaphangját kerülgetni füllel.
Szóval erre is - mint a többi fülesre is - érvényes, csak kész, összedolgozott hanganyagot érdemes rajta hallgatni, például:
Zenét.
A lecsatolható kábeles verziónak, van egy kemény/zajos tónusa a magas közép hangokra, ha olyan erősítővel van összeengedve, ami próbálja csillapítani a betétet, mondjuk visszacsatolással, az nem fogja úgy szeretni, mint a fix kábelest.Persze erősen megoszlanak a vélemények, hogy lehet-e fülessel hatékonyan dolgozni, nekem az a véleményem, hogy egy bizonyos szintig el lehet gurítani vele egy mixet, de az első "nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy amit csináltam, az jót tett-e a mixnek" pillanatában, át kell ülni monitor elé, mert úgy nem kell olyan sokat vissza menni a projekt kezdetének irányába, hogy megleljük hol ment félre az egész.
Bocs az OFF -ért.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy 32e forintért kapható fejhallgatónál nem elvárható, hogy 2-3x drágább külső eszközről legyen meghajtva. Megvesszük ezt a fejhallgatót mert jó és olcsó, aztán aki ért hozzá és pénze is van rá, az vesz mellé rendes meghajtást.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
bot1978
senior tag
Emlékszem rá, de nem igazán volt olyan pillanat, amikor labdába tudott volna rúgni azon az áron, amit kértek érte. Akkoriban amikor ezt még nyomták nagyon be is szakadt az ára a használtpiacon. Az ST ment ilyen 25 körül ilyet meg már 50-ért is lehetett találni, ami elég nagy zakó volt annak, aki megvette akkor 120-ért Aztán ahogy elfelejtődött szépen lassan megszépült, már láttam 100-ért is idén használtat Akinek Asus kell az kifizeti és mindenki örül.
-
bot1978
senior tag
PC hangkártya, mobiltelefon és fejhallgató egy mondatban... Addig nincs gond, amíg nagyon olcsó fejhallgatókról beszélgettek, de egy pont felett már azon vitáztok, hogy a kabátgomb jól mutat e egy ujjatlan pólón
Nagyon tisztázni kéne ki mibe dugta bele, mielőtt véleményt alkot egy fejhallgató hangjáról. Egy retek forráson mit monitorozol stúdió fejhallgatóval? Hogy tényleg szar e? Segítek: Tényleg szar. -
Yodamest
veterán
Nagyon rendben vannak, csak valahogy nem tolják úgy a marketinget, meg nem telítik úgy a piacot, mint egy audio technika pl.
Most, hogy csak egy közelítő példával éljek: mechanikus billentyűzetekből is első amit megvesznek az emberek az asusnak a mindenféle csilicsálé, (egyébként nem biztos, hogy rossz, csak túlárazott) termékei, miközben ugyan annyiért már tudnának rendelni pl. Ducky billentyűzetet, ami sokkal magasabb minőséget képvisel minden téren, csak kevesen ismerik így fel sem merül.
-
nubreed
veterán
Hmm, köszi az ötletet, körbenézek Yamaha fronton. Yamahából eddig csak erősítőket használtam, azokkal meg is vagyok elégedve, füles/fejest még nem használtam tőlük, de mindenképp érdekes lehet.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Yodamest
veterán
Yahama cuccok egyébként elég konstans minőséget képviselnek, nem egy mainstream cucc, meglepően kevesen használnak Yami fül és fejhallgatókat, viszont szerintem nagyon ott vannak ár/érték arányban. Most én is ha csak az előző MT220-mat vagy a mostani MT7-met nézem, árában szerintem kimagasló mindkettő, mind anyag mind pedig hangminőségre. (MT220 ugye már kifutott, de best buy volt sokáig)
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz #00137984 #22 üzenetére
Én sok évvel ezelőttig szintén eléggé Sony párti voltam fejesben és fülesben. De aztán épp úgy alakult, hogy tönkrement a fejesem és kellett egy új, és az Amazon a 300$ -os ATH-A700 -at 125$ -ért adta, nagy akció volt. Le is csaptam rá, és nagyon de nagyon jól tettem, imádom, vigyáztam rá, igaz utcára nem hordom, csak otthon, annyi történt vele az évek alatt, hogy tönkre ment a műbőr réteg az eredeti párnán és rendeltem hozzá nem műbőrőset.
Fülhallgatók tekintetében volt valami brutálisan nagy ugrás igazából, már mint a Sony -khoz képest. Először CKS77 -em in ear bud -om volt, mai napig meg van, egyáltalán nem rossz, de nagyon mély kiemelt. Aztán később vetten ebay -ről egy CKS99 -et. Azóta ez számomra az etalon, hihetetlenül szép hangzása van, sokkal drágább Sony füleseket is porba aláz. Sajnos már hosszú évek óta nem gyártják, már az egyik oldal ki is esik a tokjából, valószínűleg meg tudnám javíttatni, de még nem adtam le javításra. Azóta a Audio Technica is elkurvult, legalábbis in ear bud -ok tekintetében, ez a felső középkategória egyszerűen kipusztult. Vagy túl olcsó szarok vannak a kínálatban vagy brutálisan drága (250$++++) high end cuccok a vezetékesek között, nekem bluetooth -os meg a hátam közepére sem kell, én már csak ilyen régimódi vagyok e tekintetben. Szóval egyelőre fogalmam sincs milyen fülest vehetnék, 250+ $ -t tuti nem adok ki azért egy ilyenért bármennyire is tudom, hogy mennyire jók az Audio Technica cuccok.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehh, én meg már azt hittem, hogy csak én vagyok helikopter, de akkor neked is feltűnt.
Ezt az EVGA cuccot eddig nem ismertem, de megnézve mi van rajta, tényleg beteg! Na hasonló paraméterű külső dac + OTL csöves erősítő jelenti nálam a meghajtást az M40X-nek, ha a gépről használom.
Telefonról meg most szintén minőségben tudom használni, mert haver OnePlus 5T telóját megvettem és abban külön dedikált DAC van a fejhallgató kimenet meghajtására, oda is ver elég szépen. Utoljára 2011 körül az akkori Xperia Mini Pro telóm szólt így, azóta amik voltak telefonjaim, azok csak elég közepes hangzást nyújtottak...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Áhhá, úgy már érthető. Mondjuk a magas hangnak nem tapasztaltam hiányát ennél a fejesnél.
Nekem amúgy a viszonylag ritka X-FI Fatal1ty verzió (azt hiszem SB0466) volt meg, olcsón adták a Pécsi vásárban... Aztán némi próbálkozás után visszamenet az Audigy helyette, ami bár minden paraméterében szerényebb, de az mégis jobban szólt. Később meg jött helyettük a Xonar, mikor már Linux alatt is lehetett használni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A grafikon az az APO előtti állapotot mutatja?
Amúgy volt nekem is X-Fi kártyám, de kukáztam mert nem szólt jól. Chrystalyzer nélkül totál lapos volt a hangzása, azt bekapcsolva már nem, de azzal meg szoftver kutyulta össze a hangzást... Vettem helyette Asus Xonart, az jó by default. Fejhallgatónak meg vettem / építettem külön USB-s DAC-ot.
-
Yodamest
veterán
Na ezt mondjuk jó végre így első kézből hallani valakitől. Nekem személyes tapasztalatom nem volt az MT5-el. Kérdés még, hogy mondjuk milyen forrásról hallgattátok össze és milyen minőségű anyaggal? Mert egy telefontól lehet nem jön ki a kellő különbség a két cucc között.
-
válasz #16820480 #67 üzenetére
Igen, a dinamika is egy fontos dolog, mert a puffogó mély is kiemelésnek tűnik, ha meg eleve kiemelt a mély, akkor csak ráerősít. S ez fordítva is igaz, mert a gyors, dinamikus mély az jól tudja kompenzálni a mélykiemelést. M40X-ről csak ITT találtam egy vízesés diagramot, ami ráadásul 500 Hz alatt tök hiányos, szóval meh.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Objektíve az a mély jó, ami nincs se kiemeltve, se visszafogva. Az M40X meg nem ilyen (mérések szerint sem). Én meg szubjektíve azt a mélyet szeretem, ami ilyen (azaz objektív jó, vagy legalábbis közel van hozzá), ezért számomra természetellenes az M40X mélye, ennyi. Másnak meg más a preferenciája. Az egész onnan indult, hogy a cikkben le lett írva, hogy neutrális hangja van a M40X-nek, ami ugye nem igaz, lásd a korábbi mérés linket.
Mély meg akkor elég, mikor a zeneszerző, az együttes, a hangmérnök gondolja, és nem akkor mikor te mondod.
Ez egy teljesen másik kontextus. Eddig egy fejhallgató karakteréről volt szó, nem adott hanganyag karakteréről.
-
törölt tag
Ha már mérések: nem az a lényeg, hogy egy folyamatos jelre milyen görbét rajzol ki, hanem hogy milyen a válaszideje és lecsengése a membránnak. Ezt meg marha kevesen mérik igazából (a Goldenears mért ilyesmiket, de általában csak drágább cuccoknál). De az simán lehet, hogy folyamatos jelnél viszonylag egyenletes hangot ad, de aztán meg alig tud megállni a membrán, és tovább/többnek hallod a basszust.
-
Shyciii
veterán
Nekem eleve természetellenes már az M40X mélye is. De ez lényegtelen. Akkor elég a mély, amikor neked elég, mert ugye neked kell tetszenie.
Nah ez itt a probléma. Össze-vissza beszélsz. Természetes hangzásról beszélsz, aztán most meg egyéni preferenciáról, hogy kinek mi a jó. A természetesen hangzás nem attól temrészetes, hogy te minek hallod, hanem hogy lemérve a frekvenciaátvitelt akár db skálához viszonyítva milyen az "egyenes". És itt egyáltalán nem jelentős az M40X, bármennyire szeretnéd ezt beállítani. Mély meg akkor elég, mikor a zeneszerző, az együttes, a hangmérnök gondolja, és nem akkor mikor te mondod. Ha ők dübörgő mélyet álmodtak meg, akkor az a természetes azon a lemezen. Ha már a neutrális hangzásól szólunk...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
gproject
aktív tag
Hat igen... ahogy irtam fogalmam sincs az egeszrol. Amiket leirtal nekem mind uj informaciok, koszonet erte. En sem voltam biztos azert a tesztek hasznossagaban, illetve remenykedtem a pontatlansagukban .
Jo, hogy irtal a 820-rol, igy kb eltudom helyezni, ha esetleg uj fejhallgato vasarlasara kenyszerulnek.(realme x50 pro, <[ ultrasone 480i 580i 820 ]>)
-
Auratech
őstag
Remek a hallásod! Ha nekem nem lenne hasonlóan denevérfülem, irigykednék. Azért magyarázkodok, mivel írtad, hogy foglalkoztál a dologgal...
A helyzet az, hogy a 18 kHz feletti tartományok hallásérzetét gyakran nem a tényleges magas frekvencia, hanem a DA konverter és erősítő aliasing torzítási termékei és a fülesmembránon ebből keletkező, néha elég magas frekvenciákból összegződő halk sípolássszerű hallásérzet adja. A bizonyitéka, hogy valóban hallod a18 kHz és feletti hangokat a fülesből az lenne, hogy a bal és jobb füledre füledre külön-külön küldött monó 18kHz sinusjelet (-15 dB) egyértelműen beazonosítod. A torzitások ugyanis monóban jelennek meg "középen, vagy a fejed mögött" virtuálisan, fázisfordítva). Főleg, ha az ember csutkára tekeri a hangerőt, hogy az egyre halkuló magas frekis hallásérzetet kompenzálja.
A még ma is működő, hallgatott FM rádiók frekiplafonja 15 kHz. Nagyon ritkán van az embereknek hiányérzete.
A 820-as az M50x-es ATH "klónja"-ként keletkezett. Basszusa erősebb, de néha ingadozó, kontrollálatlanabb az M50-nél. Magasa picit több, tere emiatt is jobb az M50-nél, de nem minden zenei stílust kezel egyformán jól. A mély ereje néha elfedi a magasakat, emiatt fedettnek tűnhet a hangja, de ez zenefüggő. Jazz, klasszikus és az elektronikus pop meghálálja, de például rockzenére néha harsány, vagy épp erőtlen. Áráért jó füles.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
gproject
aktív tag
Sokaig csorgattam a nyalam erre, es a beyerdynamic dt 240 pro-ra. Mindketto honapokig benne volt az amazonasos kivansag listamban, de vegul nem azokra esett a valasztasom. Soha nem volt, es meg csak probalni se probaltam hasonlo kategoriaju(a max az egy skullcandy hesh 2.0 volt evekkel ezelott) fejhallgatokat. Fogalmam se volt mire szamitsak, mekkora minosegbeli javulast kell tapasztaljak az aktualis fuleseimhez(taotronics agybadugos vezeteknelkuli, illetve xiaomi mi sport) kepest. Nem is ertek a temahoz, ezert probaltam utana olvasni mire kellene odafigyelni vasarlaskor. Igy bukkantam ra egy magyar nyelvu cikkre, ami reszletesen es szamomra is erthetoen leirta mi, mit jelent, mire kell figyelni a fej es fulhallgatokkal kapcsolatban. Na ebben a cikkben volt jo par kep fejhellgatokrol, melynek a tobbsege egy szamomra ismeretlen marka termekeit abrazolta. Rakerestem hat az amazonon, es mivel nem voltak tul rossz ertekelesei a termekeiknek es az egyik belepo szintu es nekem kedvezo aru fulesuket is eppen felaron(52£) adta az amazon warehouse, igy kotottem ki az ultrasone performance 820-nal.
Miutan kezhez kaptam, elkezdtem osszehasonlitgatni a taoval es xiaomival. Kerestem teszteket, amivel megallapithatom eleg jol szol e, minden megvan e, aminek lennie kell. :)
Par youtubes frekvencia teszt utan viszont eleg csalodott lettem, ugyanis 18kHz felett nem halottam semmit az ultrasoneban, mikozben a xiaomival a 20-21kHz-es hangot is atadta. Ez annyira zavart, hogy vissza is akartam kuldeni, de vegul nem tettem. Elkezdtem hasznalni es azt vettem eszre, hogy nem akarom letenni. Ezutan barmikor utrakeltem es a bt fuleseket vittem magammal, hatalmas csalodas es rossz erzes volt azokat ujra hasznalni. Kellemetlenul visitottak az ultrasonehoz kepest, pedig elotte meg voltam elegedve veluk. Bo felev elteltevel, egyaltalan nem benom amiert ezt vettem. Kenyelmes, es elegedett vagyok a hangzassal. Egyetlen dolog zavar benne, ha hasznalat kozben eszek, nyekereg. :)
Nem tudom van e masnak tapasztalata ezzel a fejhallgatoval.
Amennyiben van igeny ra es valaki a lapcsaladtol letesztelne(az en a tapsztalatom, leirasom nyilvan fabatkat se er), szivesen elkuldom. :)[ Szerkesztve ]
(realme x50 pro, <[ ultrasone 480i 580i 820 ]>)
-
Auratech
őstag
Amikor megvettem a legutolsót, a 80-as 770Pro-t, még talán nem is volt 880-as..
A 880-as félig nyitott volta miatt nekem nem lenne opció. A zártakat monitorként felvételhez, a nyitottakat a vágáshoz. Mivel 50 körül csíptem meg őket, nem volt indíttatásom drágábban venni bármi mást.Auratech Field Recording
-
Polllen
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A másik videót megnézni se volt eddig időm. Viszont mindkét videó alapján az M40X vezet a kommenet nagyjából erről szólnak.
Amúgy nekem kicsit nehézkes így összevetni a fejeseket, hogy nem ugyanazt a részletet hallom rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
Azért az mókás, hogy egy korábbi hsz Sonic Sense tesztje szerint az M40X 100% transzparens, míg amit most linkelsz ugyanúgy tőlük, ott meg az M50X az, legalábbis a második szám alapján, mert az elsőnél meg az M40X a jobb, de nem teljesen transzparens. Ennek meg semmi köze a valósághoz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sonic Sense - Audio Technica M50X Review vs M20x, M30x, M40x
How Does Sonic Sense Record Headphones for Online Audition and Reviews?
-
r00r1
aktív tag
Aki semleges fejesre vágyik az AKG K240 studio-t vesz, az összes stúdióban van 1-2 elfekvőben.
-
RpPRO
őstag
Igen, jól döntöttetek. Zenéléshez, játékhoz mindig ezt használom, imádom. Ár/értékben talán a legjobb ebben a családban.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Nekem eleve természetellenes már az M40X mélye is. De ez lényegtelen. Akkor elég a mély, amikor neked elég, mert ugye neked kell tetszenie.
Ha objektíve nézzük, akkor meg ugye transzparensnek kell lennie, s hát ha ez alapján vizsgáljuk a mély mennyiségét, akkor a legtöbb zárt fejhallgató csúnyán elbukik, mert eleve már a zárt kialakítás elég komoly mélytöbbletet okoz. Habár azt se felejtsük el, hogy ez zajos környezetben kifejezetten hasznos, ugyanis hiába szigetel akármilyen jól egy fejhallgató, a külvilágból csak a közép és a magas hangokat fogja tudni szűrni, a mélyeket nem, így a külső zaj elnyomja a zene mélyhangjait, mélyhiányosnak fog tűnni a fejhallgató. Ez probléma pedig aktív zajszűrés híján csak mélykiemeléssel kezelhető.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tisztességes meghajtás mellett véleményem szerint erőteljes mélyet produkál az M40X, ha ennél több lenne, az már természetellenes lenne számomra.
De amúgy ez egy érdekes kérdéskör, hogy mikor elég a mély.
Nem rég egyik topikban téma volt a zenék dinamika tartománya és én ott mutattam egy igen minőségi The Kelly Family felvételt 90 körül (a Gold c. albumról) ami jó dinamikus szám volt igazi hangszerekkel és énekkel de erre válaszul azt kaptam, hogy ez ma már sokaknak kevés, mert az ilyen félig-meddig dubstep számok mennek erősen túltolt mélyekkel és már ahhoz szoktak.Valaki mondjuk megveszi a Dr. Dree bassmonster cuccokat is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest