Új hozzászólás Aktív témák
-
.:ZS:.
senior tag
válasz
-Skylake- #121 üzenetére
Nem a Pendrive-on drága az USB-C hanem a laptopon ahova be fogod dugni. Ott kell a PD, a DP-ALT-mode, a Gen1, Gen2 sebesség vagy kezdhet a laptop gyártó magyarázkodni (akár bíróság előtt is), hogy az az USB-C miért is nem olyan mint a másik, mert az egységsugarú felhasználó nem fogja elolvasni az apró betűs részt, hogy azon a laptopon az USB-C bizony nem olyan USB-C. Mindkettő nagyon drága mulatság.
-
senior tag
válasz
-Skylake- #113 üzenetére
Azért itt elfelejted, hogy az USB Type-C nem csak szimplán egy “mechanikai” formàtum váltás a Type-A-hoz képest.
Alapból drágább és nagyon szigorú compliance tesztelésnek kell megfelelni: [link]
Egyszerűen túl drága ezért nem kerül rá a budget eszközökre, ugyanakkor ebből van a legtöbb eladás így nyílván a periféria gyártók is olyan formátumot fognak gyártani ami nagy tételben, nagyobb marginnal eladható. -
senior tag
válasz
-Skylake- #105 üzenetére
" Bele se menjunk olyanokba, hogy vehetsz usb-c monitort benne hubbal, ethernettel meg minden szarral, mikozben meg a toltokabelt is megsporolod."
Egyébéként ezzel speciel egyetértek, a gond azzal van, hogy egy valóban TB3 képes monitor még hszilard666 banános analógiáját követve is nagyon drága banán, lásd LG UltraFine 5k. A monitorok többségén csak USB-C DP-Alt mode van, aminek az esetében ha 4k 4:4:4 60Hz-et akarsz átvinni, akkor a DP elviszi mind a 4 highspeed lane-t az USB-C-ben, úgyhogy adatnak marad a hagyományos USB2.0. Teszem hozzá, hogy még ez is sokkal jobb mint a semmi.
-
senior tag
válasz
GeryFlash #86 üzenetére
Miért is? Nem tudtam, hogy szent tehén az MBP.
Egyébként miért lehet ez csak gamer gép? Mint lejjebb is írtam paramétereit tekintve teljesen jó lehet Photoshop/Lightroom netán Premier Pro-ra is. A kijelző sem tűnik rossznak, bár nem tudjuk a DCI-P3 színtér lefedettségét, de a 99%-os kalibrált sRGB sem rossz 14"-on WQHD felbontással és egyébként meg simán meghajthat egy 4k monitort.
Egyetlen kérdőjel az az amit már korábban is kérdeztem, hogy tudja-e az nVidia GPU-n keresztül a 10 bites workflow-t, ami mellesleg sok embert egyáltalán nem érdekel és bőven jó nekik a 8 bites színmélység is. -
senior tag
Sziasztok,
Azt lehet tudni, hogy ez az AMD+nVidia hibrid grafika hogyan is működik a gyakorlatban? Nekem egy régi Intel+AMD Enduros noti van itthon és ott tudomásom szerint a kijelzőt az Intel chip hajtja meg csak a teljesítmény ígényesebb számításokat offloadolja az AMD-nek és ezáltal az Intel chip határozza meg a max felbontást, színmélységet.
Azért lenne ez érdekes, hogy pl lehetne-e erre a gépre az nVidia studio drivert telepíteni, amit elvileg GTX 1xxx-től fölfele támogat az nVidia. Szerintem ez azért lehet fontos kérdés, mert ez a gép kifejezetten szimpatikusnak tűnik képszerkesztésre (Lightroom+Photoshop) esetleg valamennyi videószerkesztésre, de a 10 bites színmélységet OpenGL-el az AMD csak a Radeon Pro kártyákkal támogatja, míg az nVidia a studio driverrel már a consumer kártyákkal is támogatja nem csak a Quadroval.
Erre van valakinek ötlete? Azért elég gáz lenne egy ilyen összeget belefeccölni, aztán rájönni, hogy arra amire szeretném arra csak az AMD APU-ját tudom használni érdemben.
Szerk.: Nyílván a kérdés akkor releváns ha az ember megfelelő külső monitort csatlakoztat rá, amit az USB-C-s DP1.4-el lehet is elviekben.
BTW még a legdrágább verziós sem tűnik annyira vészesen drágának ha összehasonlítjuk a "content" gyártók mekkájának számító Macbook Pro-val..A 800.000-es új Macbook Pro 13" a környékén sincs ennek a teljesítményéhez, ha használható portot akarsz vegyél csilliárdokért dongleöket és a hűtés cserébe pont olyan "rossz" mint ennek és mégis az az etalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest