-
PROHARDVER!
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz
attilav2 #5699 üzenetére
igen, a win10 frissítései okozhatnak sajnos ilyet.
nincs összefüggésben a viruskergetővel a gond? Mi van ha letiltod, akkor sem működik a kapcsolódás?
volt olyan víruskeresőm (Bitdefender) ahol manuálisan kellett az asus ip címét hozzáadni a kivételek közé, de utána minden jó lett. -
attilav2
őstag
Nekem is ez a gondom, én már évek óta win10-et használok és amp r13 fw van a lejátszón, vrtn skinnel. Eddig mindig látta a win10 megosztásokat a lejátszó, de úgy kb fél éve egyáltalán nem látszanak a megosztások a lejátszón, a gépet sem látja. Ha az usermount modullal felcsatolom a megosztásokat, a gép ip-jét megadva akkor látja a megosztásokat a mounts menü alatt. De sima hálózati tallózásnál nemhogy a munkacsoport de még a gép sem látszik. Mitől lehet ez? Eddig vrtn skin alól mókolás nélkül látszottak a win10 megosztások. Mi lehet a gond? Manuálisan a usermounts modulban megadva a paramétereket mindent lát a lejátszó, de a sima hálózatböngészés nem megy. Valami windows frissítés változtatott valamit?
-
gojko.m
senior tag
válasz
kenesei1982 #5697 üzenetére
Mi van ha pl. kettéparticionálod? Az egyik kollégának régebben bejött ez a megoldás [link].
Egy másik kolléga pedig, a partíciós tábla ellenőrzését is javasolta [link]....és lenne még néhány kérdésem:
1) Milyen módon, melyik programmal hasonlítottad össze a két WD HDD-t?
2) Melyik programmal formáztad a PC-den a HDD-t?
3) Melyik firmware van az ASUS lejátszódon? -
Hello!
Már jópár éva használom az R1-esem. van 5 HDD-m filmekkel, ezeket eSATA-n egy dokkolóval használom. Vettem egy hatodikat, amit ha berakok mindig formázni akar. Semmi különbség az eddigiekhet képest, egy ugyanilyen típusú, méretű már megvan rég és az megy. 2TB WD green. Megvettem ntfs formázás és ennyi. A működővel összehasonlítottam és minden stimmel, mégsem megy.
Ha megformáztatom az ASUS-szal, akkor működik, de akkor a PC nem ismeri fel automatikusan és vmi nagyon eszetlenül formázza az ASUS. 3 partíciót csinál összevissza.
Ötlet?
-
gojko.m
senior tag
Érdemes elolvasni összefoglalót. Ott megtalálod az AMP firmware letöltési helyét, és részletesen le van írva a telepítés menete is.
A moServices modulok hozzáadásával lehet plusz szolgáltatásokkal bővíteni a lejátszó tudását. Az összefoglalóban ezek közül - egyenlőre csak - a Youtube modul van megemlítve, de persze van több is (habár sok ezek közül orosz nyelvterületű lejátszó tulajdonosoknak készült). Csak néhány modult sorolnék fel, amiket hasznosnak találtam:
Play link
A modulnak küldött videó stream link alapján, a linkhez tartozó online videót játsza le. Firefox kiegészítő és android alkalmazás is elérhető hozzá, amikkel egyszerűbben megosztható egy youtube videó elérhetősége. Egy kis trükközéssel a firefox böngészőből nemcsak youtube videókat, hanem más videómegosztók, videó tárak (pl. Vimeo, Indavideo, Mediaklikk stb.) videóit is lejátszhatjuk a Play link-kel.vsFTPd FTP daemon
Segítségével FTP kapcsolaton keresztül elérhetjük a lejátszó, vagy az ahhoz csatolt USB eszköz tartalmát.IPTVList
Saját videó stream listát adhatunk hozzá ill. szerkeszthetünk.SHOUTcast
Online rádió csatornák lejátszása.Capture TV screen
A böngészőben láthatjuk a lejátszó videó kimeneti képét, és egy virtuális távirányítóval vezérelhetjük a készüléket hálózaton keresztül.Transmission
Torrent modul....stb.
-
CSA3
újonc
Az előbbi hozzászólásokból láttam, hogy nem hivatalos firmware is van (amp_r3_nogui filmware), ezekhez hogyan lehet hozzáférni, illetve milyen plusz szolgáltatásokat tud?
-
CSA3
újonc
Sziasztok!
Régóta megvan az R1 lejátszóm, de eddig nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy milyen lehetőségek vannak a kütyüben.
Jelenleg 01.41P firmware van rajta.
Kérdésem, hogy melyik a legújabb, és honnan tölthető le?Köszi.
-
gojko.m
senior tag
Szerintem, kérdezz rá a Windows 10 topikban, mivel ez inkább operációs rendszerrel összefüggő probléma. Viszont ha sikerül megoldást találnod, akkor nagyon örülnék neki, ha itt is megosztanád a tapasztalataidat.
-
wagi
senior tag
válasz
gojko.m #5688 üzenetére
A munkacsoportnál lesz valami gond.
Amikor átnevezem a workgroup mappát a gépen akkor jó lesz minden!
Függetlenül hogy milyen nevet adok neki.Viszont újraindítás után ismét semmi.
Ismét átnevezem és megint jó lesz szóval nem értem...Olyan,mintha nem csatlakozna a gép automatikusan a munkacsoporthoz.
-
-
wagi
senior tag
válasz
gojko.m #5686 üzenetére
Igen a regeditet átírtam és a reg fájlt is futtattam.
Nos most már felismeri a gép a lejátszót illetve megjelent a workgroup mappa is benne a megosztott tartalommal viszont gép újraindítás után ismét eltűnt
Viszont minden újraindításkor az otthoni csoportban kézzel kell bekapcsolni a média adatfolyam továbbítást.
Ezt nem lehet automatikusra állítani? -
gojko.m
senior tag
Szerintem, win10-nél is mindegy, hogy melyik meghajtón vannak a megosztott mappáid. De tapasztalati tanácsot nem tudok adni, mivel win8.1-et és Linux Mint-et használok.
Nálam a lejátszón a WORKGROUP mappa win8.1 és linux esetében is látszik. Azon belül található a helyi hálózat (egyedi elnevezéssel), azon belül pedig a megosztott mappák. Úgy emlékszem, akkor is látszódik a workgroup mappa, ha nincs a pc-n megosztott mappa.
-
wagi
senior tag
-
gojko.m
senior tag
Hálózati megosztással lehet probléma. Ez a videó segíthet a megfelelő beállításban:
Microsoft Windows 10 - Hálózati Megosztás | ITFroccs.huA videó alatti kommenteket is érdemes elolvasni.
-
wagi
senior tag
Win7-ről váltottam win10-re mindent ugyanúgy beállítottam,mint az előző oprendszernél viszont a WORKGROUP mappát egyszerűen nem látja a lejátszó.
Mi lehet a gond?
-
gojko.m
senior tag
válasz
#67656192 #5673 üzenetére
Szia!
Talán, érdemesebb lenne a Milyen asztali médialejátszót? topikban próbálkoznod.
Mivel full HD filmeket nem nézek, nekem még mindig megfelel az o!play. Ha lecserélném, akkor az mini pc, Raspberry Pi vagy valamilyen hardveresen erősebb androidos eszköz lenne.
-
törölt tag
Sziasztok szakik!
Jelenleg egy 2012-ben vásárolt Oplay air tipusu szerkentyűvel nézek torrentről letöltött filmeket de sajnos mostanában elég sokszor megáll film közben a lejátszás. A kérdés az, hogy milyen eszközt ajánlotok ami mai szinten van, mindent lejátszik. 4k nen érdekel, egy 60" Panasonic plazma tv-m van és az is marad.
-
SANKADI
aktív tag
Sziasztok ! Nagyon jó, hogy rátaláltam erre a topicra , nagyon régi R1 tulajdonos vagyok, szinte a megjelenés évében megvettem. Tökéletesen működik, de főleg a filmware frissítés tette tökéletessé, amit az MPEG4 fórum instrukciói alapján csináltam, a tegnapi napig a HD2_11206_r5 filmware volt rajta. A legnagyobb baj (a gyerekeknek) hogy nem ment a youtube.Most feltettem az amp_r3_nogui filmware-t, vtr skinnel. Nagyon tetszik, a youtube hasít. :-) A hálózatban SAMBA-t használtam, rögtön feltettem, működik, semmi gond. Azonban csináltam egy kis problémát, fix IP címet akartam, beállítottam , és kikapcsolt a SAMBA, vissza sem tudtam kapcsolni. Ujra DHCP-t állítottam, megkapta az előző IP-t, már ment is a samba. Akkor marad a DHCP, ha netán változna, rátalálok. :-) Azért is csináltam ilyen lázasan, mert megrendeltem a jófogáson egy második készüléket, amely a gyerekeknél fog az emeleten üzemelni, és szeretném ha elérnék a lenti számítógépet, és a lenti Oplayhez kapcsolt 2 TB-os HDD-t. Nem tudom van-e valakinek két lejátszója egy hálózatban, kipróbálta-e már valaki milyen megbízhatóan működik így. Olvasgattam itt hogy nem nagyon viszi jól hálón keresztül a nagyobb bitrátájú filmeket, nekem gondom eddig nem volt a HD filmekkel, egyedül a HD 3D filmek laggoltak kicsit, ezeket közvetlen a HD-ra kellett másoljam. Most viszont elindítottam egy HD 3D filmet a PC HDD-ről,és laggolás nélkül vitte. Hát ki érti ezt? Remélem ha megérkezik a másik lejátszó, az is ilyen jól fog működni, és "összedolgoznak". Áldom az eszem, hogy ennél maradtam, mert nézegettem az Aliexpresszen az Androidos csodákat, valószínűleg befaragtam volna velük.
-
gojko.m
senior tag
Én köszönöm, hogy megosztottad velünk. Le is cseréltem az összefoglalóban lévő hivatkozást erre a linkre.
Hogy őszinte legyek, nem néztem még utána az mksquashfs kapcsolók szerepének. Ha jól emlékszem én az MPEG4-Players Fórumról gyűjtöttem be ezeket az infókat. Mivel nálam ez működött, nem változtattam rajta.
Azt biztos észrevetted, hogy a menüben minden le van fordítva, viszont a párbeszéd ablakoknál vannak még hiányosságok. Esetleg nem lenne kedved tovább fordítani?
-
babb1
csendes tag
más.
Lehet módosítani a távirányító kezelést, hogy a föl-le (jobbra-balra) nyíl mindig léptetés legyen? Nagyítás esetén a kép scrollozása lesz, felirat esetén meg a felirat föl-le mozgatása, ezek nekem feleslegesek.
Normál lejátszásban meg kb 30mp-es ugrás. -
-
gojko.m
senior tag
Ha a vrtn.tar-ban található fájlokat szeretnéd buherálni, akkor egy kicsit több infóra lesz szükséged.
Ugyanis a .tar csomagban van egy bin.squash nevű fájl. Ebben a bin.squash fájlban találhatók a nyelvi fájlok, amikből az egyiket le kellene cserélni magyarra, aztán újra csomagolni a bin.squash fájlt.
A bin.squash ki- és becsomagolása parancssoros programokkal oldható meg. Én erre a
squashfs_tools-3.0-i686-cygwin.tar.gz-ben található programokat használtam [link].A kicsomagolás az unsquashfs paranccsal történik:
unsquashfs bin.squash
A nyelvi fájlokat (.str) a squashfs-root\Resource\ mappában találod.
Becsomagolás mksquashfs paranccsal:
mksquashfs squashfs-root bin.squash -noappend -all-root
-
gojko.m
senior tag
A lejátszón az usr/local/bin/Resource/ mappában találhatók .str kiterjesztéssel a nyelvi fájlok (pl. ENGLISH.str az angol). Sajnos ez a mappa tartalom csak olvasható, ezért az itt található fájlokat nem lehet lecserélni. Így a magyarítást sem megoldható egyszerű felülírással, fájlcserével.
Az amúgy online frissítéssel települő vrtn.tar fájlt kellene átszerkeszteni, ebbe lehet belerakni a magyarítást. Aztán az újraszerkesztett vrtn.tar már offline módszerrel telepíthető a lejátszóra.
-
gojko.m
senior tag
A hiba jelenség alapján arra tippelnék, hogy a videó kimenet beállítása nem megfelelő a TV-hez. Viszont egy frissítés, illetve youtube videó elindítása nem indokolja, hogy ez a beállítás megváltozzon.
Mindenesetre, ha megy a moS webes beállító menüje, akkor megpróbálhatnád telepíteni a Capture TV screen modult. Ugyanis, ha a lejátszó újraindítása után ezen van képernyőkép és távirányítóra is reagál, akkor tényleg a videó kimenetnél érdemes keresgélni.
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Olyankor mi lehet a baj ha sötét képernyő fogad bekapcsolás után? A lejátszó ip címén megy a mos, amit eddig próbáltam hogy kiválasztok másik skint, de ugyanúgy fekete a képernyő. Néha induláskor az asus felirat bevillan. Egyébként mos szolgáltatások frissítése után próbáltam volna youtube-on elindítani valamit, azóta van ez a jelenség. Ágyhoz vagyok kötve pár hétig, jó lenne megnézni pár filmet...
-
gojko.m
senior tag
válasz
Des1gnR #5655 üzenetére
Gyanús volt a leírtak alapján, hogy 1 hangsávos filmről van szó.
Más:
Pár hete jött ki a vrt skin új verziója (r48). Végre megoldották azt a felirat kezeléssel kapcsolatos régi problémát, ami engem nagyon zavart. Így végre kényelmesen nézhetők a feliratos sorozatok, nem kell minden egyes résznél újra állítani a feliratozást. Most már automatikusan megjelenik a csatolt felirat, és mentődik az utolsó felirat beállítás is. -
Apa+Fia
aktív tag
Sziasztok! Van egy asus o'play hdp-r1 készülékem és ha hálózaton nézek filmeket szaggat.
Router:TPL-link TL-WR1043ND v2 openwrt a NAS:Thecus N2310. Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest