Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- E-book olvasók
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jolti
senior tag
válasz
szekzol #5848 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ismerem a kütyüt! 11 éve megvan. Eddig egy 500 gigás mobil winyóról használtam. Csak mivel vettem egy új tévét, ami okos, így ez az R1 megy fel a hálószobába a plazmával együtt. Ott meg tudok neki zsinóros netet adni.
Ezért gondoltam a Netflix re. Meg mert előfizettem rá. Kidobni sajnálom, sok örömöt okozott a sok jó film alatt, amit lejátszott nekünk!Pribi
#5847Nem a gyári van rajta. A legutolsó a ruszkiktól.
Köszönöm szépen a választ neked is! -
szekzol
tag
Szia,
Netflixre nem lesz jó. Ez egy hálózati média lejátszó, csak LAN van benne wifi nincs. NAS-ról, PC-ről hálózati megosztással (pl. smb1) lehet tartalmakat lejátszani (video, kép, zene). Vagy offline (HDD, pendrive).
Az összefoglalóban lévő orosz custom rom felrakásával lehetett Youtube tartalmakat nézni. Ez nem tudom működik-e még, soha nem próbáltam. Netflix-et nem láttam, hogy megcsinálták volna bár szerintem lassú lenne. Online orosz TV-k biztos vannak
Szvsz Netflix, Youtube és HBO Go-ra érdemesebb pl. a Xiaomi Mi Box S, Mi Stick, Amazon Fire TV (4k), Nvidia Shield (TV, pro), Mecool KM2, Apple TV választása. -
jolti
senior tag
Sziasztok!
Nekem 11 éve megvan ez a kütyü, de még netre nem volt kötve'.
Azt szeretném kérdezni, hogy csak a seggébe dugom a netkábelt és kész, vagy kell még vele mókolni' valamit?
Netflixet lehet rá rakni? Igazából csak azért kellene. -
szekzol
tag
De lehet. Én is így jártam. Átmenetileg le kellett porolnom a már régen nem használt R1-et. És nem tudtam smb-n kapcsolódni a laptophoz (Linux Mint 20) amin a filmek vannak. Jelszót kért, pedig más eszközök (telefon, CoreElec) simán kapcsolódnak nélküle. Sajnos már nem emlékeztem, hogyan oldottam meg korábban.
A megoldás, hogy az SMB1-et külön be kell kapcsolni, alapból nem megy mert már nem igazán biztonságos.
Linuxon az smb.conf fájlban a [global] szekcióban a WORKGROUP sor alá be kellett szúrnom:
server min protocol = NT1
ahol az NT1 jelenti a samba 1-et. Így már csatlakozott simán. Windowson (Win 10) van rá grafikus megoldás ahol csak pipálgatni kell.
Egyébként még mindig nagyon szerethető kütyü ez a kis lejátszó. Nyilván venni már nem lenne érdemes, de ha már megvan még mindig jó szolgálatot tehet ha csak sima lejátszás az igény. Vannak új formátumok amit nem kezel illetve a sok beépített feliratos mkv-ba is bele törik a bicskája (ott MKVToolNix programmal ki lehet törölni a felesleges feliratokat és már megy is) A képe még egy kicsit nekem jobban is tetszik mint a Beelink Mini S905X CoreElec-es boxomnak. Az viszont funkciókban sokkal gazdagabb (KODI, Android miatt).
Ezen fórum összefoglalója segítségével telepítettem az AMP firmware-t ami még szuperebbé tette ezt a lejátszót. Köszönöm.
Most, hogy megy az smb megosztás, úgy döntöttem, hogy használom még egy darabig, aztán meglátjuk mi lesz. -
mogyi71
csendes tag
Sziasztok.
Az R1 lejátszóm nem tudom csatlakoztatni a nas-hoz ( synology DS 220+)
Megadom az IP címet a felhasználó nevet és a jelszót is de semmi.
Más eszközökkel nincs gond. Valakinek esetleg ötlete, hogy ez miért van? -
flesh
tag
Egy [ilyennel] megoldható!
LAN kábel helyére kell dugni, a tápot meg az USB-ről kapja.Csak előtte számítógépen kell [konfigurálni] !
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Az R1-hez nincs olyan wifi stick amivel lehetne wifizni vele?
Nem akarnám átkábelezni a szobát a nettel. -
mickemoto
őstag
Sziasztok.
Van egy HDP-R1 lejátszóm, amit ma frissítettem az összefoglalóban leírtak szerint. Minden rendben sikerült, de annyi negatív észrevételem van az új felülettel kapcsolatban hogy nem tudok sem törölni sem semmilyen fájlművelet elvégezni a távirányítóval, mivel az eddig erre használt MODE gomb nem csinál semmit.A képernyő jobb alsó sarkában van ugyan egy zöld színű "Műveletek" gomb jelölés, de ilyen gomb nincs a távirányítón.
Valaki tud esetleg ezzel kapcsolatban segíteni? -
törölt tag
Win 10-el egy mappát szeretnék lejátszani, de jelszót kér. A Regedit-en belül átállítottam mindent már a gépen. A lejátszóra feltettem, a legutolsó Firm.-et is. Valakinek valami ötlete még? köszi.
-
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy O!Play HDP-R1 készüléket.
Az lenne a dolga,hogy Pendrive-ról fényképeket folyamatosan játszon le.
Viszont a 3 pendrive-ból mindegyikre azt írja,hogy nem támogatott. FAT-ra formáztam,majd NTFS-re is,de úgy sem jó. Mi lehet a gond?
Köszi -
John3:16
csendes tag
válasz
rammstein99 #5826 üzenetére
Helló, én is szerettem volna életet lehelni a meglevő HDP-R1 eszközbe. API kulcs beillesztése után megmutatja a videók kezdőképeit a Youtube modul, de egyiket sem játssza le, "Cannot play this file" hibaüzenettel leáll. Az ajánlott AMP r13 firmware-t tettem fel. Tudtok segíteni?
-
Zahire
tag
Sajnos, AVI, MKV, MP4, stb. esetében ugyanaz történik.
Előzmény : már régebben előfordult, , hogy időnként lassabban jelentek meg a kijelzőn a "kék panelen" az adatok - tehát, cím, időtartam, kiterjesztés, audio, video, stb , és ugyanígy nem működött a lejátszás folytatása - most az adatok megjelennek késedelem nélkül, de a lejátszás folytatása nem üzemel. -
Zahire
tag
Segítséget kérek ! Mi lehet a baj az Asus O Play ! Resume Play funkcióval, ha nem folytatja ott a videó lejátszást, ahol abbahagyta ? A beállításoknál a Resume Play - nél az on - van beállítva, de mégsem történik a film folytatása, csak elölről kezdődik.
Köszi. -
rammstein99
csendes tag
válasz
rammstein99 #5825 üzenetére
restart után viszont ment! API + restart az eszköznek. (ha valaki elakadt)
-
red_wings
friss újonc
Sziasztok!
Nem tudom hogy álltok vele, de ismét sikerült életet lehelnem a youtube modulomba. Sajna az van, hogy Google API kulcsot kell beírni a modul beállításánál, és csak akkor müxik.
Ezt a kulcsot viszont létre kell hozni. A segítséget itt találtam meg: [link] persze az oldal fordításával.. -
Vályi Gyula
újonc
Sziasztok! Lenne egy nagyon keveset használt Oplay R3 lejátszó, ha valakit érdekelne. Távirányító gyári állapotban. A készülék frissítve, magyaritva..
-
juhi56
tag
Az oiplay média lejátszóhoz keresek távirányítót.
Valakinek van eladó? -
gojko.m
senior tag
válasz
Vályi Gyula #5817 üzenetére
Kedves Gyula!
Utánanéztem. HD2 felületeken találsz az Online Media menüpont alatt Opera böngészőt. Egy rövid próbát tettem is vele, de használhatatlan.Már egy 2010-es bejegyzésben [link] azt írták, hogy a komolyabb weboldalak lefagyasztják a készüléket.
Sajnos, több sebből is vérzik ez a dolog. Az egyik a gyenge vas. A másik, hogy egy tíz év körüli böngésző változatról beszélünk, amit nem fejlesztettek azóta.
Szóval, ha az online tartalom szempont nálad, akkor inkább okos tv, androidos médialejátszó, vagy mini pc, amiben érdemes gondolkodni.
Üdv: gojko -
Vályi Gyula
újonc
válasz
gojko.m #5816 üzenetére
Kedves Gojko!
Köszönöm válaszod.. kár, hogy nem lehet többet kihozni ebből a masinából. De hát ne legyünk telhetetlenek... . A műszaki cikkek ezen szegmense olyan ütemben fejlődik, hogy egy közel 10éve megtervezett készüléktől kész csoda, hogy még egyáltalán használható..
Az összefoglaló remek volt, köszönöm! Azért ha eszedbe jut, hogy melyik skin-ben láttad, kérlek jelezd.. tennék egy próbát mielőtt okos TV-re váltanék. -
gojko.m
senior tag
válasz
Vályi Gyula #5815 üzenetére
Szia! Rémlik, hogy valamelyik skin-en belül volt ilyen próbálkozás. De - sajnos - gyenge ez a hardver egy böngészőhöz.
-
Vályi Gyula
újonc
Sziasztok!
Elovastam a téma összefoglalót és élő is vettem leporolni az öregecske O'play R3 lejátszómat. Mindent úgy csináltam ahogy le volt írva, és szuper lett.. köszönet érte. Viszont segítséget szeretnék kérni abban, hogy miként tudok rátenni webböngésző modult? Valahol azt olvastam, hogy az Opera fut rajta, de nem találom sehol..
Előre is köszönöm!! -
gojko.m
senior tag
válasz
almastaska #5813 üzenetére
Szia!
Első körben, megpróbálhatod - a lejátszó menüjén keresztül - felrakni az utolsó gyári frissítést: [link].
Ha ez megoldja a problémád, kezeli a készülék a 4TB-os vinyót és elégedett vagy a gyári firmware-rel, akkor nincs más teendőd.Ha továbbra se működik a HDD, akkor olvass utána itt a topikban az MBR-es partíciókról szóló hozzászólásoknak [link], mert valószínűleg ezzel lesz gond.
AMP FW-rel kapcsolatban minden lényeges infót megtalálhatsz az összefoglalóban. Viszont előtte érdemes lenne frissítened a lejátszód bootcode verzióját, hogy működjön a hard reset módszer is a későbbi updatek során. Ennek menetéről itt olvashatsz: [link]. Vagy a régi bootcode verziós készülékekhez külön is van AMP firmware, amit soft reset módszerrel fel tudsz rakni:
amp_r13_nogui_install.zip -
almastaska
újonc
Sziasztok !
Van egy asus oplay hpdr1 es masinám.(ezek vannak most rajta Bootup 17. ,rev:01.38P magyaritott)
Vásároltam egy 4 tb-os winyót(seaget) amit nem kezel.
Az AMP firmwareből melyik verziót érdemes telepitenem ,illetve melyik skin bugmentes.
Frissités után fogja látni ezt a winyót?
Köszi a segitséget
Üfv -
Doky1978
újonc
Sziasztok!
A YT már működik, de a Yahoo Weather elszállt. Tud erre valaki valami megoldást? Vagy felejtős? -
gojko.m
senior tag
Megérkezett az r22 frissítés a youtube modulhoz. Belenéztem egy-két videóba, amik nem mentek pár napja. Most lejátszhatók, mennek gond nélkül.
-
gojko.m
senior tag
válasz
Doky1978 #5808 üzenetére
Egyenlőre nincs még - a jelenlegi problémákat megoldó - frissítés a youtube modulhoz (r21 az utolsó frissítés). Nekem úgy tűnik, hogy főleg az official csatornákon található videók nem lejátszhatók. Úgyhogy, addig marad a kiválasztott yt videók letöltése számítógéppel. Azokat meg tetszés szerint megnézheted hálózaton keresztül, vagy a lejátszóhoz csatlakoztatott HDD-ről.
-
gojko.m
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #5802 üzenetére
A HDP-R1 gyári táp kimenete 12V/3A. De ugyanilyennek kell lennie az R3-nak is, mivel a wi-fi-n kívül nincs lényegi eltérés a két készülék közt.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok! HDP-R3 lejátszóhoz gyárilag 3A-es táp jár? Meg tud erősíteni valaki, akinek van ilyen? Köszi!
-
gojko.m
senior tag
válasz
Belfhegor #5800 üzenetére
Korábban ajánlottam a AOMEI Partition Assistant nevű programot, amivel Windows alatt mindenféle lemez és partíció műveletet könnyen meg lehet oldani. Régebben a freeware verziókban is volt MBR/GPR konvertálás. Sajnos, újabban már csak a Pro verzióban van ilyen lehetőség.
-
Belfhegor
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #5797 üzenetére
A 1,5 TB is és a 2TB is ketté van osztva.
Először usb hibára gyanakodtam, de nem az.
Ha még van más ötlet...
Azért köszönöm.
Üdv. Belfhegor -
Belfhegor
csendes tag
Sziasztok!
Régóta használok 1 R3-at nagy megelégedéssel.
Kisebb problémába ütköztem, ebben szeretnék segítséget kérni.
Az előző 1,5 T külső helyett tettem egy új 2T külső wincsit a lejátszó mellé.
Nem látja a gyári firmwerrel a meghajtót, feltettem egy AMP firmwert, ezzel látja, jól működik
A gondom vele, hogy a lejátszási listában nem látom a filmek nevét.
Ha vissza rakom bármelyik gyárit, nem látja, a wincsit.
Valahogy láthatóvá lehetne tenni?Előre is köszi a segítséget.
Üdv. Belfhegor
-
gban
veterán
YT: minden beállítással azt írja, hogy nem tudja lejátszani a videot.
Frissítettem a skinek listáját, installáltam a vrt-n kívül másikakat is, mindegyiknél ez a helyzet, minden beállítással.
File megosztás: igen, pendrive-ra másolom a file-okat, SD tartalmakat néztem mindig is a másolás rövidsége okán leginkább, de mindig akad 1-2-több gigás is ami azért becsúszik, ezért gondoltam hogy megnézem hogy megy a megosztás.
De leginkább a kíváncsiság hajtott, csakúgy mint a YT esetében, nem létszükséglet szerencsére egyik sem.
Majd lehet adok neki még egy esélyt ha nagyon ráérek. -
szjoci
őstag
Így van, meg kell osztani azt a mappát vagy fájlt amit le szeretnél játszani. Ezekről is van infómorzsa az összefoglalóban, de nem biztos hogy segítség lesz...
Az lenne a legegyszerűbb móka, ha rámásolod egy pendrive-ra amit meg akarsz nézni és az oplay-be dugva lejátszod. Persze a hálózatos megosztós dolog is működik, ha be van állítva minden rendesen. -
gban
veterán
-
gban
veterán
O!Play HDP-R1, Amp R12-es firmware-rel, a menüben elérhető a wifi, persze eszköz nélkül, csak mint lehetőség.
Megoldható valahogy ennél a modellnél a wifi? -
IamGabor
tag
Köszi mindenkinek!
-
Roni72
újonc
Amit írsz, azt az O!Play mini v2-ről el tudom képzelni: én magam azt a HDP-knél egyértelműen jobbnak találtam (és egyébként a WDTV-knél is). A Mede8er-en van viszont LAN csatlakozó, kezeli a NAS-ról lejátszást (sőt: maga is képes NAS funkcióra, NTFS-re formázott HDD-vel, ami azért nagy szám!), és játssza a 3D filmeket is: mindemellett a képe-hangja sokkal jobb. (A hangjával kapcsolatban van pár összehasonlítási tapasztalatom, ha érdekel.)
Aztán persze van az a tábor, aki nem filmeket néz, hanem pixeleket (4K stb.): ők meg a Mede8er-t nem tartják semmire :-I -
Roni72
újonc
válasz
IamGabor #5783 üzenetére
Az én javaslatom e helyett a Mede8er MED600X3D. Realtek chipsetes ez is, de már 750MHz. Használtan 15-20eFt. Az appok már nemigen mennek rajta, de video lejátszásra maga a tökély. DivX kódolású filmet nem játszik, mivel az jogdíjas: de van pár segédprogi (FCC Tool, AVI FourCC Code Changer), amivel belül át lehet írni Xvid-re, és már megy is. Skinek itt:
http://www.mede8er.org/skin_pack_downloads/X3/
Amúgy a gyári beállítómenüje nagyban hasonlít az AMP/VRT-re.
Ez pedig egy alternatív távirányító: én jobban szeretem, a gombok 3-as elrendezése jobban kézre áll (a gombfelirat persze érdektelen).
http://m3digital.hu/amiko-programozhato-taviranyito -
IamGabor
tag
Sziasztok!
Nekem csak erre kéne egy Asus O play, hogy USB-ről, vagy max hálózaton filmet nézzek. Erre alkalmas még egy sima gyári firmware-s lejátszó? (támogatja a mosatni MKV, AVI -kat?
Köszönöm!
Üdv.,
Gábor -
rambolo
tag
Sziasztok!
Sajnos problémáim akadtak a AMP firmware telepítésével az asus oplay mini plus-ra.
Nem hajlandó tovább lépni a telepítés előkészítésén, pedig az elvárásoknak megfelel, tehát elméletileg telepíteni lehet rá.
Ötlet valakinek?
Mindent a leírás alapján csináltam, Több pendrive-ot is kipróbáltam, fat 32 re formázva.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Roni72
újonc
Sziasztok! Ajándékba kaptam egy HDP-R3 lejátszót, ami rejtélyes módon, alig észrevehetően ugrik, úgy 10 másodpercenként, éppeg hogy csak egy kicsit. Filmen és zenén is ugyanezt csinálja, felbontástól/minőségtől/fájlformátumtól függetlenül. Megpróbáltam rá AMP r13 firmware-t telepíteni, de azt írja ki, hogy ez az image nem ehhez a "board"-hoz való. Nem tudom, nem-e esetleg az 1.29N gyári firmware védelme aktivizálódik ilyenkor? Megpróbálnám a v12-est is, de az már fellelhetetlen. Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm.
-
Zoltán2019
újonc
sziasztok.teljesen amatőr vagyok úgyhogy elnézést.Röviden
play hdpr3 készülékre a számítógépről osztom meg a filmeket wifin.frissítés volt.Újraindítás volt.minden működik,felismeri,lejátsza tök jó.csak...nincs felirat.sehogy nem tudom elérni hogy általam felrakott srt-t lássa.Ugyanaz a neve mint az mkv-nak.mondták lehet hogy túl hosszú,vagy sok benne a pont.Átírtam semmi.köszi előre is.
-
szjoci
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #5776 üzenetére
Szia!
Esetleg még a fájlrendszerre ránézhetsz hogy megegyeznek-e.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
gojko.m #5775 üzenetére
Szia!
Igen, közben ráleltem én is a user manualra és ott tényleg 2.0-át ír, akkor vszínű ez lesz a probléma oka.
Próbáltam már párszor újraformatálni majd megint másolni, de ugyan azzal az eredménnyel zárult minden próbálkozásom.
A lényeg, hogy nem megbihásodás az ok, akkor használom így. A későbbi terv úgyis a nasról való lejátszás lesz.
Köszi a segítséget! -
gojko.m
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #5774 üzenetére
Szia!
Az tény, hogy mindkét USB csatlakozó 2.0 eszközökhöz készült (lásd: O!Play Air user’s manual in Hungarian). Viszont - elvileg - a pendrive-odnak visszafelé kompatibilisnek kéne lennie a régebbi USB szabványokkal. Újraformázni próbáltad már? -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom egy hdp-r3 lejátszóhoz és a következőt tapasztaltam: ugyanazt az mkv-t minden probléma nélkül megnyitja egy adata uv100 pendrive-ról, de egy kingstone datatraveler usb3-asról már nem. Hibának azt írja, hogy az eszköz nem támogatott. FW: Rev: 01.28P.
Nem támogatná az usb3-at?
Köszi!! -
crixtm
tag
Köszi az összefoglalót! Szép munka, életet lehelt a playerbe. Netre mondjuk nem merem kötni, de ez csak a paranoia miatt van. Mégegyszer köszönöm
-
Angelotti
tag
válasz
Angelotti #5769 üzenetére
közben odáig eljutottam, hogy ez a parancs kell a lejátszónak telneten:
mount -t cifs -o username=felhasználó,iocharset=utf8 '\\192.168.2.102\megosztas' 'tmp/nfs/m
nt/Megosztas'viszont a fentirekre ezt kapom:
failed: No such file or directory
a win megosztásnál beállítottam mindent, SMB telepítve.
5let? -
Angelotti
tag
válasz
tpeter77 #5768 üzenetére
Szia!
Telepítettem az SMB-t, felraktam a módosított firmware-t, majd moservice alól felraktam a mounts modult, ahogy attilav2 írta.
Viszont valamiért nem engedi beríni normálisan a címet, a Device(Address)-nél megduplázza a backslash-eket bármit írok is be.mount előtt - [link]
mount után - [link]Valakinél valami ötlet?
Köszönöm az eddigieket minden fórumtársnak!
A kollégánál is felmerült korábban már a probléma: [link]
-
gban
veterán
Sziasztok, van egy HDP-R1-em, ha minden igaz Amp R12-es firmware-rel, de ebben nem mélyedtem még el.
A feliratokkal kapcsolatban lenne kérdésem, nem találtam egyikre se megoldást:
- mindig be kell kapcsolni a feliratot, nem jeleníti meg automatikusan
- mindig alap beállításon van ekkor a felirat, nem menti el a korábbi méret, pozíció és egyéb beállításokat
- a fehér a legolvashatóbb, de nagyon szürkés, lehetne fényesebb fehérEzekre létezik megoldás?
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
ASUS O!Play Air HDP-R3 gyári/alap "legfrissebb" firmare-el felejtős egy win10-es gép elérése hálózaton?
Köszi! -
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Lecseréltem a gyári os erre az AMP-re. Itt hogy tudok internet rádiót hozzá adni?
Raktam fel apot, de állomást nem talál, illetve nem is tudod kerestetni vele.
Segítséget előre is köszön. -
gojko.m
senior tag
válasz
n_b_forrest #5760 üzenetére
Egyébként - ha már a modul hibái szóba kerültek, akkor - érdemes megemlíteni egy másik dolgot is: a youtube modul nem tud feliratokat megjeleníteni. Ami nem hiba, csak hiányosság. Viszont az ilyen és hasonló problémák esetén, a legcélszerűbb a videó(ka)t letölteni inkább.
Szerintem, az egyik legkönnyebben, legjobban használható számítógépes megoldás erre a 4K Video Downloader. A programmal MP4 formátumba letöltött videókat gond nélkül lejátsza az O'Play. Ráadásul, a 4K Video Downloader a videóhoz tartozó feliratokat is képes letölteni vagy beágyazni. -
gojko.m
senior tag
válasz
n_b_forrest #5760 üzenetére
Amit leírsz, nem egyedi eset alternatív youtube lejátszóknál (legyen az egy ilyen asztali lejátszó modul, android app vagy PC program). Pl. a számítógépen gyakran SMPlayer vagy VLC lejátszóval nézek meg YT videókat. És ott is tapasztalom, hogy bizonyos videók nem indulnak el és csak a böngészőben lehet őket megnézni. Csak gyanítom az okát, de biztosat nem tudok.
Amit tehetsz: mindig a legfrissebb youtube modult használod a lejátszódon. Ha azzal sem mennek egyes videók, akkor esetleg a moServices fórum megfelelő topikjában tudod jelezni a hibát. Angol nyelvű topik: [link] (itt jó ideje nem volt új bejegyzés), orosz nyelvű Youtube modul topik: [link] (ez még mindig aktív).
-
n_b_forrest
csendes tag
Sziasztok!
Leporoltam a pincében talált kis O'Playt és fel is raktam rá az AMP firmware-t kiegészítve a youtube modullal.
Sajnos nem hibátlan a működése, mivel számomra érthetetlen okból van olyan youtube video amit megnyit, másokat pedig nem, hanem hibaüzenetet dob, hogy a videot nem tudja megnyitni.
Mi lehet az oka ennek? Illetve mi lehet a megoldás? -
szjoci
őstag
válasz
gojko.m #5757 üzenetére
Bekapcsoltam a wifit, utána működött a youtube modul... Beállításoknál a misc résznél van olyan hogy network info, az nálam így festett:
[kép]
dhcp-vel van ip cím osztva, és valamiért az átjárót nem állította be. Manuálisan bepötyögve a lan beállításokat működik minden. Szóval probléma megoldva, de ez az átjárós mizéria picit bosszant hogy mi okozza. -
szjoci
őstag
Most melóból nézem a www.moservices.org oldalt, és működik... Lehet hogy a routernél kell majd keresgélnem a megoldást
Mindenesetre holnap megnézem egyszerre az oldalt a UPC-s netemmel, és mobilnettel is. Akkor remélem kiderül a turpisság(#5757) gojko.m: igen, arra gondoltam most én is hogy valami tiltja az oldalt. A lejátszó napi használatban van a fiam szobájában, mesét néz elalvás előtt a médiaszerverünkről. A routerhez UTP kábellel kapcsolódik. Igaz hogy most meg lett bolygatva a rendszer házfelújítás miatt, átkerült 1-2 routerekhez kapcsolódó dolog más helyre, de a beállításokhoz nem lett nyúlva. Vagyis gondolom, de holnap kiderül
-
gojko.m
senior tag
Azért érdemes lenne még egyszer ellenőrizni, hogy nem elavult-e a youtube modulod. Illetve ellenőrzés helyett a legkézenfekvőbb, ha rögtön lefrissíted az összes modult (katt az Update repostory list ikonra, aztán meg katt az Update all modules ikonra). Ha ez rendben, akkor nézd meg a youtube modul beállításainál mi van beállítva a Cast-hoz. IconBit hds42l 120923 felületnél ezt Local proxy-ra kell átállítani.
-
szjoci
őstag
Halihó!
Segítséget szeretnék kérni... A youtube modult indítva "Ничего не найдено", azaz "semmit nem talált" üzenet fogad. Hogy lehet működésre bírni? oPlay Air, IconBit hds42l 120923 felület, minden a legfrissebb elméletileg.
Köszönettel, Joci
-
gojko.m
senior tag
válasz
sagvary #5751 üzenetére
Elvileg a 4TB-os vinyókat is kezeli a készülék (link). Csak ellenőrizd az MBR-t. Ehhez illetve a partícionáláshoz ajánlom az AOMEI Partition Assistant Standard nevű programot. Windows alatt fut, magyar nyelvű, képes az MBR-t újraépíteni, tud MBR/GPR konvertálást, ...stb.
-
sagvary
aktív tag
Nem kezeli a 4 TB-os Maxtor külső HDD-t egyik USB portról se! Ha lehetne valahogy 2 DB 2TB MBR-es particiót létrehozni, de szerintem ez lehetetlen. Asus O!Play HDP-R1
-
carpit
csendes tag
Sziasztok !
ha valakinek szüksége lenne rá:
https://www.jofogas.hu/budapest/Asus_O_Pay_r1_r3_tipusu_medialejatszohoz_valo_taviranyitok_77872622.htm -
vibra
tag
Most már jó.
Leírom, hátha egyszer másnak is jól jöhet.
Tettem egy utolsó próbát külső ODD-vel,tökéletesen működött.
HDD ill. a pendrive "hibájára" gyanakodtam.HBCD-ről MBR check és máris látszott , hogy mindkét adattárolón hibás vagy ismeretlen MBR van.Diskpart-al teljes törlés és MBR rebuild után minden rendben, a lejátszó újra kezeli a két eszközt. -
gojko.m
senior tag
Nem igazán tudom, hogy mit javasolhatnék...
HDP-R1-es lejátszóm van, így nem vagyok képbe a Mini hibajelenségeivel kapcsolatban.Esetleg nézz szét ezekben a topikokban is:
Asus O!Play Mini V2
ASUS O!Play Mini Plus
Kipróbáltuk: Asus O!Play Mini -
vibra
tag
Elnézést kifutottam az időből.
4GB-os mSD FAT32-re formázva kb. 200MB videóval kártya olvasóba vagy adapterrel USB-re dugva -beolvassa,lejátszás elindítható,de a fájl 3/4-nél kifagy mintha pause-t nyomtam volna.A lejátszó a távvezérlőre nem reagált kikapcsolni sem lehetett.Tápcsatlakozó kihúz majd visszacsatlakoztatása után újra be lehetett kapcsolni.
-
vibra
tag
válasz
gojko.m #5742 üzenetére
Szia !
Köszönöm a válaszod !Le ellenőriztem mikor az első hiba jött,de MBR partíciós táblát lát a p.c.
Többször újra kellett formáznom a HDD-t mert amikor visszadugom a p.c.-re a win egyből javítást javasol.
A HDD egy 30GB Asus slim, de az tökéletes, HDS szerint is 100/100-as.
Pendrive-al sem működik NTFS alatt ami szintén MBR-es.
Próbáltam a formázást úgy is,hogy a foglalási egységen változtattam,nem vált be.
Formáztam Linux-al,de így sem lett jó.
Nincs több ötletem. -
peterbacsi
csendes tag
válasz
attilav2 #5704 üzenetére
Szia Attila!!
Az lenne a kérdésem hogy ha beírom a megosztási címet \\gépnév\megosztás akkor ha mentem akkor kiegészíti így a megosztást \\\\gépnév\\megosztás de így ugye nem mountol-ja fel mert hibás!
Hogy lehet beírni hogy jó legyen ha "\\" nélkül írom akkor rak be elé mentéskor \\ ilyet!
Megoldás?
Ha be telnet-elek és ugy mount-olom fel akkor működik de a user mount-al nem megy!
Köszi a segítséget!
-
vibra
tag
Sziasztok !
OPlay mini V2-es van ami a mai napig jól működött.
Előző nap este néztem volna filmet,de nem ment.Pontosabban nem ismerte fel a rácsatlakoztatott HDD-t.
Reggel ránéztem mi lehet a baj mert a HDD jó.A problémám az,hogy minden NTFS-re formázott adattárolót nem tud beolvasni, a FAT32-ket igen.Tápcsatlakozó kihúzás ,reset stb. nem segített.
Evvel hibával lehet mit kezdeni ? -
LDC
csendes tag
válasz
attilav2 #5704 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségedet. Ezzel fel tudtam tunningolni a már halóban lévő Oplayemet....
Viszont elakadtam amikor a muont point beállításánál.
A felhasználó név és jelszó alatt mit értesz?
Win10 alatt létrehoztam egy külön fiókot, jelszóval s ezeket írtam a megadott helyre, azonban mégsem akar bezöldülni a sor. Normálisan, vagy aposztrófba kell tenni a nevet és jelszót?
Vagy mi lehet a gond?
-
gojko.m
senior tag
Használható stream linket kibányászva a Play link modullal megoldható a lejátszás a legtöbb esetben. A stream link kinyeréséhez leginkább a Firefox Video DownloadHelper kiegészítőt érdemes használni. Ezzel Copy URL, majd a kimásolt hivatkozást beilleszted a Play link-be: <a lejátszó IP címe>/?page=playlink
-
wagi
senior tag
amp r13+vrt gui-ra létezik valami webböngésző plugin amivel online stream csatornákat lehet nézni?
-
gojko.m
senior tag
válasz
Hiroshi87 #5732 üzenetére
Túl nagy elvárásaid már ne legyenek ezzel a lejátszóval kapcsolatban. Szerintem, amit hardveresen engedett a készülék, abból a legtöbbet megpróbálta kihozni az orosz csapat. Gondolom x265 kódolású videók voltak, amit nem kezelt. Ami érthető, mivel amikor a lejátszót piacra dobták ez a kódolási mód még nem is létezett.
-
Hiroshi87
csendes tag
Sziasztok. Nem mai masina, az biztos, és ahogy látom már az AMP13-as verziójánál meg is áltak az orosz fejlesztők, legalábbis 2016.02 óta nem volt újabb az AMP 13-nál. Esetleg tudtok valami másik csapatról, akik foglalkoznak még a jó öreg HDP R1-el?
Egyre több olyan sorozattal futottam már össze, amit nem tud kezelni :/ -
fulke74
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Asus o!play r3 lejátszóval, próbálok iphone-val (videó formátuma *.mov,) függőlegesen tartott kameraállássalfelvett képet lejátszani, de a video képet elforgatva jeleníti meg. A firmware moServices r13.
Hogy tudom a lejátszót rábírni, hogy a képet függőlegesen jelenítse meg?
A számítógépen, vlc és windows mediaplayer "rendesen" jeleníti meg.
Üdvözlettel:
FeFe -
gojko.m
senior tag
válasz
baliakos49 #5728 üzenetére
Szia Ákos!
Manapság már a moServices Manager elég felejtős. Ha moServices szeretnél a lejátszódra, akkor jobban jársz ha a legutolsó AMP firmware-t telepíted fel. Az tartalmazza a moS3-t.
Ha ennek ellenére mégis kísérletezni szeretnél moS Manager-rel, akkor esetleg http://www.moservices.org/mos3 tároló címmel próbálkozhatsz, de így sem biztos hogy eredménnyel jársz. -
gojko.m
senior tag
válasz
FinicroRasi #5726 üzenetére
Ha fagyást tapasztalsz, akkor inkább ne erőltesd a torrentezést (lásd pl.: link).
-
FinicroRasi
újonc
Sziasztok, van egy R1-em, rendszeresen fagy. Olvastam hogy az ftp és a transmission nem szeretik egymást.
ftp kuka lett, de nem változott semmit. Nagyon melegedett így kapott egy ventillátort, de ugyanúgy megfagy vagy újraindul menet közben. Szeretnék médiát lejátszani és torrent kliensnek használni a készüléket. Van erre megoldás? Előre is köszi. -
mikej95
aktív tag
Sziasztok!
4TB-s külső merevlemezzel elboldogul a dolog?
-
Sakab
senior tag
Sziasztok. Egy gyors kérdés, van/lesz egy NASom amin lesz VPN v SSH szerver. Egy másik helyen pedig egy netre dugott Asus R1 mókolt FWvel. Megoldható valahogy, h osszetudjon csatlkozni a 2ő?
-
gojko.m
senior tag
Valószínűleg mégis a kapcsolódás módja okozhatja a problémát. Úgy látom, hogy UPNP-n keresztül játszod le a filmeket, ellenben én Network-ön keresztül. Úgy tudom az UPNP stream jellegű kapcsolat, míg amit én használok az fájlböngészés jellegű. Gyanítom, hogy ebből adódik az eltérő viselkedés thumbnail nézetben.
-
hermit
tag
válasz
gojko.m #5720 üzenetére
Szia,
igy nez ki a kepe, ill. ezeket latja ha bemegyek a konyvtarba.
Ezek alapjan a lejatszo meg tudja jeleniteni a kepet (mind jpg, a meretuk valtozo).A masik amit eszrevettem, hogy rejtett ssd-s halozathoz nem csatlakozik. Ahhoz hogy fel tudjam venni egyaltalan a lejatszora az itthoni haloatot, engedelyeznem kellett az ssid broadcastot. Miutan felvettem, ujra visszakapcsoltam az ssid elrejteset, de akkor ugyanugy nem talalta neg... :-/ Jelenleg broadcastolja az ssid-t, kulonben nem talalna meg.
-
gojko.m
senior tag
Szia!
Elég fura, hogy nem működik a thumbnails. Lefagyás problémám már volt bizonyos képekkel, de az általad leírtakat még nem tapasztaltam. Ha a mappában van kép (esetleg képek), akkor a sárga mappa ikon helyett az jelenik meg mind Thumbnails, mind Preview módban. NAS-nak nem hinném, hogy köze van hozzá. Nálam van előnézeti kép a számítógépemen lévő anyagnál is (hálózaton keresztül), és a külső HDD-nél is (USB-n keresztül).
Talán azt lehetne megnézni, hogy milyen méretű és kiterjesztésű képekről van szó (bár szerintem, amit a lejátszó megjelenít, az thumbnails képnek is jó). Én általában 1080 képpont szélességű .jpg képeket használok, amit mappába másolás előtt az IrfanView képkezelő programmal méretezek át.
-
hermit
tag
Meg1 kerdes: hol lehet beallitani a wifi jelszavat? Az ssid-t beirom neki, utana kerdez egy host ip-t es ezutan mar onallo akar lennem de igy nem tud csatlakozni a wifi-hez...
-
hermit
tag
Sziasztok,
feltettem a vrt gui, megy is szepen, csak az nem mukodik, ami miatt frissitettem, ez pedig a thumbnail.
Ha belemegyek a film konyvtaraba, akkor latom a kepet vagy kepeket, viszont a thumbnails nezetben csak a sarga ikon latszik a filmeknel.
Infokent: NAS-on eri el a fllmeket - bar nem hiszem hogy ez lenne az ok.Otlet valakinek esetleg?
-
gojko.m
senior tag
válasz
infectedmann #5716 üzenetére
Majd számolj be a fejleményekről. Talán, mi is okulhatunk belőle.
Ha tényleg az említett fw van rajta és esetleg sem az USB billentyűzettel, sem a hálózaton keresztül (pl. a Capture TV screen modullal) nem sikerül navigálni, akkor fw hibás működése (fagyása) is lehet a hiba oka. Ebben az esetben a firmware újratelepítése lehet megoldás. Pl. először a gyári. Ha azzal minden oké, akkor mehet vissza az AMP fw.
-
infectedmann
őstag
válasz
gojko.m #5715 üzenetére
Szia.
Köszi a segítséget. Ha jól emlékszem pont vrt skines AMP fw van rajta. Kipróbálom a billentyűzetes megoldást.
Amilyen sűrűn használjuk az is megfelel
Ha meg nagyon macera, akkor felveszem a kapcsolatot a szervizzel, hogy mennyiért tudják ezt javítani, találkoztak e már ezzel a hibával.
Köszi,
András. -
gojko.m
senior tag
válasz
infectedmann #5714 üzenetére
Szia András!
Javítással kapcsolatban az ASUS ügyfélszolgálatánál vagy szervizpartnereinél tudsz érdeklődni:
Szerviz elérhetőségekHa a jelenlegi helyzetben - amíg nem sikerül megjavíttatni a készüléket (és feltéve, hogy csak az infra érzékelő ment tönkre) - mégis szeretnéd használni a lejátszót, akkor vrt skines AMP firmware-rel ez megoldható. Ebben az esetben helyi hálózaton keresztül vagy USB billentyűzettel tudnád irányítani. Az összefoglalóban találsz leírást a firmware telepítésről. Az összefoglaló vége felé pedig az alternatív távirányító megoldásokról, a GYIK - Tönkrement / elveszett a távirányítóm. Mit tegyek? részben vannak linkek.
-
infectedmann
őstag
Sziasztok!
Foglalkozik valaki ennek a lejátszónak a javításával?
A lejátszó bekapcsol (hálózati csatlakozó ki/be dugás), a felhasználói felület betölt, de nem reagál a távirányítóra (igen, cseréltünk benne többször is elemet). A távirányítót megnéztem és a telefon kamerájában látszik, hogy mikor megnyomok egy gombot valami villog ott ahonnan a jelet továbbítaná.
Üdv,
András. -
tpeter77
addikt
Szia,
Nálad miért hiányzik a jelszó? Én direkt jelszavas userhez adtam hozzá az útvonalat.
A megadott felhasználó hozzáfér a megosztáshoz? A megosztás aktív?
A lejátszó látja a megosztott mappát? Nálam a mappa megnyitásakor kérte a név jelszó párost. Megadtan neki, azóta minden szuper. -
tpeter77
addikt
válasz
attilav2 #5703 üzenetére
szia!
kipróbáltam, beállítottam mindent, nem látom a megosztás.
átmentem a laptophoz, hát persze hogy az Eset tűzfala azonnal tiltotta a kapcsolatot.
Engedélyeztem, volt reboot, azóta minden szuperul működik.
Az asztali gép és az Asus oplay is látja a laptopot, és tudom tallózni a videókat és le is játszani gond nélkül.
köszi a segítséget! -
attilav2
őstag
válasz
gojko.m #5705 üzenetére
Szerintem megoldottnak tekinthető, habár ez egy kerülő megoldás, ennél jobb megoldás nemigen lesz már, mivel a lejátszó egy elavult protokollt használ a megosztásokhoz.
A lejátszón a hálózatböngészőben már nem fog megjelenni a win10-es gép. Csak azokat a megosztásokat látjuk majd a Fájlkezelő/Mounts menü alatt a lejátszón, amiket az előbb ismertetett módon felcsatoltunk. -
gojko.m
senior tag
válasz
attilav2 #5704 üzenetére
Köszönjük szépen - a win10 felhasználók nevében - a leírást!
Az összefoglaló GYIK hálózati beállítások részébe - egy korábbi hivatkozás mellé - be is linkeltem ezt a leírást.
Mivel másik op. rendszert használok a leírtakat nem próbáltam. Kérdésem az, hogy ezzel teljesen megoldottnak tekinthető-e a win10 alatti hálózati megosztás?
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #5703 üzenetére
Pontosabban: a Mounting point alatt megjelenik a listában amit az imént hozzáadtál, utána a listaelem /tmp/nfs/mnt kezdetű sorára egy klikk majd a menüből mount. Utána bezöldül a listaelem ha sikeres a mountolás.
Remélem érthető voltam.Sajnos a lejátszó az elavult SMBv1 protokollt használja, ezért mostmár kissé macerás a win10 megosztásokat olvasni vele.
-
attilav2
őstag
válasz
tpeter77 #5702 üzenetére
Újratelepítettem a win10-et mert megjelent egy nagyobb update, a 1709-es, utána nem akart működni a usermount, de rátaláltam a megoldásra, telepíteni kell a SMBv1.0 / cifs rendszerű kiszolgálót mert a windows 1709-es verziója óta az alaptelepítésének már nem része, a vezérlőpult / programok és szolgáltatások / windows szolgáltatások be és kikapcsolása alatt kell telepíteni. Telepítés után egy újraindítás és már működött is a mountolás a lejátszón megint.
Ha használni akarod a usermounts-t akkor fel kell tenni moservices alatt a mounts modult, és a resources menü alatt elérhető lesz a user mounts.
Egy kép hogyan kell beállítani / mountolni egy megosztást a usermounts-sal, offline win10 felhasználó létrehozása és annak nevében megosztás javallott!
A mount point mindig a /tmp/nfs/mnt alatt legyen! Mert csak így látszik a fájlkezelő / mounts alatt a megosztás a lejátszón. Miután a save gombbal hozzáadtad a listához a megosztást ráklikkelsz a Mounting point alatt levő szövegre és a Mount-ot választod a menüből. -
attilav2
őstag
válasz
tpeter77 #5700 üzenetére
Olyan mintha a netbios protokoll nem működne, azaz a számítógép nevét nem látja a lejátszó, ellenben ha webfelületen az usermounts modullal a pc ip címét megadva felcsatolom a megosztásokat akkor úgy működik. Valami a helyi hálózati névfeloldásnál kefélődhetett el szerintem, valamit változtathattak talán a protokollon amit az asus, ill. a vrtn skin már nem kezel le. Vírusírtóból a win10 beépített van, tűzfalat nem használok. Lassan kell néznem valami modernebb lejátszót, bár egyelőre az usermounts módszer működik, kicsit macerás. Majd készítek az usermount-os csatolásról leírást, hátha másnak is jól jön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a Realtek ígéretes, új médiaprocesszorára épülő hálózati lejátszót.
- Nők, nőügyek (18+)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjelent a OnePlus 13T
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest