Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A hülyeség terjed, mint a vírus.
-
SylverR
senior tag
No kipróbáltam.
Három dolgot meg is néztem. Kezdjük:
Van egy DTS albumom, amit nagyon jó a Xonar DH technológiájával hallgatni, mert ugye megszólal mind a 6 csatorna. Bár az AIMP úgy nézett ki papiron támogatja, de ennek ellenére nem hajlandó betölteni. Mondjuk az is igaz, hogy Winamp se tölti be, ha Kernel streamginen van.
Szóval egy pont egál.
Megnéztem ennek a FLAC változatát. Semmi különbséget nem hallottam. Bár a DS alatt is ugyanolyannak hallottam. Ismét egál.
Harmadik. Egy olyan zene, aminél kifejezetten tudom, hogy lehet hallani a különbséget, mert anno a HD555-Audigy2 párossal kihallottam a különbséget. Nos. Winamp - Kernellel még mindig nagyobb a térérzete a dalnak, mint az AIMP-Wasapi exclusive-val.Nem vagyok meggyőzve, hogy leakarom váltani.
@CPT.Pirk:
Tudom, hogy nincs. Én XP alatt használtam az Audigy 2-t. De valami borzalom volt az a szoftveres támogatottsága. Még a Realtek is élvezetes volt hozzáképest. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem is igen van hivatalos Creative driver oda, már Win7-en is jön az üzenet, hogy nem támogatott hardver, lépjen kapcsolatba a forgalmazóval, bla bla bla. Aztán a winupdate lerángat valami drivert, de azzal meg csak sztereóban működött a kártya, semmi másban. Szal ekkor jön a Daniel_K driver és azzal meg minden működik.
Én szemeztem ezekkel a Xonar kártyákkal, de mikor kellett új cucc, akkor még nem volt Linuxos támogatásuk, meg zavart a rendes EAX támogatás hiánya, mivel a Creative nem adta ki a későbbi EAX-eket, így végül szereztem olcsón egy Audigyt. Most van még egy, azon tervezem a dacot kidrótozni saját műveleti erősítőkre, onnan meg már nagyjából mindegy mi az alapja a cuccnak.
Próbáltam egy komolyabb X-FI -t is, de azon meg már annyi szoftveres réteg van Windows alatt (mint pl. a szoftveres dinamika kompresszió helyreállító), hogy rosszabbul szól, mint egy Audigy... Lehet szerzek helyette valamilyen Xonart, úgy is csak porosodik, a csöves 5.1-em meg megérdemelne valami fasza cuccot.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
-
SylverR
senior tag
Jelen pillanatban 3e. A Xonar is jelen pillanatban 20. Amúgy minek akarsz 5.1-es fejhallgatót? Azok semmi sem jók. Igen, ráköltöttem 40-et a cuccra. De megérte. Az Audigy 2 amúgyis már 6-7 éves. Ennyi idő után csak lelehet már cserélni... Daniel_k moddriver... Én a hivatalos Creative drivereket fikáztam.
Nem adok. Vegyél magadnak. Vagy élj az Audigyddel egészséggel. Csupán leirtam a véleményem, hogy megéri minden egyes ráköltött forintját.
@FiachraBán:
Nem, aztat még nem próbáltam.Lehet egyszer megnézem. Egyelőre elvagyok a winamppal.
-
FiachraBán
tag
XMplayer-t nem próbáltad? Nálam az a favorit zenehallgatásra, kicsi is és még telepíteni sem kell (a Winamp túlsúlyos lett egy idő után, amióta olyan modern dizájnt kapott.
), újrarakom alatta a rendszert és megy úgy, mint azelőtt, max a plugin-ek dll-jeit kell frissítgetni, ha jön ki újabb.
Foobar2000-t én csak konvertálásra használom, ha kell telóra muzsika. -
SylverR
senior tag
Mellesleg a fentebb irottakra a reakcióm:
Aki azt állitja, hogy az Audigy 2, bőven elég, és nem kell költekeznie. Azt az embert én nem tudom megérteni. Egyrészt, hangminőségben a különbség ténylegesen hallható. Másrészt, a Dolby Headphone-nal fejhallgatón kivezérelhető 6, vagy akár 8 csatorna. (Hely, és ártakarékos surround)
Valamint nekem már a tököm kivolt a Creative szoftveres dolgaival. Nevetséges mikor elindit az ember egy egyszerű, 2d-s játékot, és sistereg, zúg, meg sipol a hang. Meg a hangkihagyások... Áh. Sorolhatnám. De nem akarom.
Azt üzenem az ilyen felfogású emberkéknek, hogy egyszer próbálják ki a Xonart. Csak egyszer. -
SylverR
senior tag
Nem. Nem látható. Csupán a hangjában lehetett hallani, hogy nem olyan lapos, természetes, mint a winamp, hanem a magas és a mély kiemelkedik a középrészből. Nincs rá bizonyitékom, szubjektiv hallás általi vélemény. Amit egy ismerősöm "alá is irt".
6 évig folyamatosan winampoztam, jó ideig a 2.92-essel, ami a legjobb volt. Csak sajnos bizonyos okok miatt leváltottam az 5-ösre. Asszem valami XP-s gond volt, hogy már nem akart futni SP3 alatt, vagy nem is tudom már. Valami hiba volt, az biztos. Utána, hogy rákényszerültem, gondoltam megnézem az összes többi playert. Igy kipróbáltam a jetaudio-t, ami rettenetes nagy hulladék. A foobart, ami viszonylag jó, de nem szerettem. Meg volt még egy harmadik, amivel csak annyi gondom volt, hogy nem éreztem, hogy lejátszó. Mindig ott volt egy nagy ablak, nem lehetett leminimalizálni mint a winampot. Azonkivül, most, hogy ismerem a kernel streaminget, annak közbe iktatásával még szebben szól mint eddig bármi más.
-
-
Peter789
senior tag
-
PuMbA
titán
Windowson, ha jobb hangot akarsz csiholni, akkor a vezérlőpultban átrakod a kártyát 24bit/96kHz-re, zenére AIMP3 lejátszóval WASAPI Exclusive kimenetet választasz, mellé a lehető legnagyobb bitmélységet és természetesen 96KHz-et. Filmre MPC-HC-hoz meg van egy ReClock nevezetű program (ehhez lehet, hogy 32bites MPC kell, mert nincs 64-es változata), amit felraksz, majd MPC-ben audio kimenetként kiválasztod a ReClock Audio Renderer-t és a beállításai között megint csak felrakod 96KHz-re, WASAPI Exclusive kimenetre és jó minőségű újramintavételező algoritmust állítasz be
-
Audigy 4-re egy creative fatalíty gamer fülest dugtam és nagyon jól szólt. Persze win8 alatt. Aztán ubuntu alatt is rádugtam a fülest (laptop, nem asztali) és ég és föld a kettő között a különbség minőségben. Persze az ubuntu részére. Szóval az oprendszer is számít.
-
Peter789
senior tag
ezeket részben kézzel forrasztgatják össze? elég sok a megfolyt gyanta mindenfelé, gépi gyártásnál ilyen nem szokott lenni...
mellesleg ez kihathat a hangjára is negatív módon - digitális áramköröknél már nem egyszer szívtam vele hogy fantom áthúzásokat okozott a sűrű smd lábak között maradt gyanta - akkor analógnál még rondább gondokat okozhat
-
Nyomul az ASUS, nagyon helyes. Az Essence One sorozat nagyon jól sikerült, árkategóriájában az egyik legjobb hang, és még szép is.
-
danikollar
őstag
Sok igazság van benne.
-
MM
őstag
Xonar D2-vel ( +Shure SRH440-el) a gépben, platform váltás előtt, aggódva figyelem a PCI lassú kihalását...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tervben egy Essence One beszerzése.
-
Engineer086
Modder
Nálam egy xonar DS teljesít szolgálatot, tuningolt (kicserélt) műveleti erősítővel, ami egy picit korosodó szereó erősítővel+ álló hangfalakkal van összekötve. Klasszisokkal jobban szól, mint az integrált megoldás (próbáltam), de kíváncsi vagyok, mit lehetne még kihozni a rendszeremből egy hasonló kavalitású DAC-al. Egyszer talán megtudom.
-
xmaas
őstag
Eleg egy minosegibb alaplapi is de egy normalis 15+ ezres fejhallgatoval sajnos halatszik minden kis nesz/zugas/pattogas hallatszik az is ha rossz minosegu a zene/film hangja,illetve nemtudja rendesen kihajtani a fejhallgatot szoval addig jo az alaplapi amig nem veszel hozza rendes fejest/fullhalgatot amivel mar halatszik hogy megse annyira jo
-
Zoz
őstag
Új alaplapnál az első bekapcsolás után rögtön tiltom is le az integrált szutykot :-)
-
Akula
őstag
eddig tökéletesen megvoltam az alaplapra integrált hanggal is. mondjuk nekem elég sánta a hallásom...
-
Segal
veterán
Sok éven át használtam megelégedettséggel a Creative hangkártyáit de aztán egy gépfejlesztés után új kártyát kellett néznem mert csak x1-es pci slot volt az új alaplapon. Ekkor nézelődtem körbe és láttam egy asus xonar dx2-t használtan féláron. Mivel nem találtam hasonlóan jó ajánlatot Creative oldaláról gondoltam legyen megcsalom a gyártót. Hogy is fogalmazzak finoman kb a mélygarázs legalsó szintjére alázza ez a cucc a Creative termékeit szóval én is csak dicsérni tudom. Persze én kifejezetten azt amiről írtam de gondolom a többi sem lehet sz*r.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Igen ritka eseménynek számít, hogy PC-s körökben forgó gyártó idehaza hangkeltővel kapcsolatos eseményre invitáljon.
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- ZIDOO médialejátszók
- Apple Whatch SE 2.generáció
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Egyedi ékszerdobozka
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest