Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC56U (802.11ac kétsávos Wireless-AC1200 Gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csori23
aktív tag
és most hogyan tovább? Van valami megoldás rá?
-
csori23
aktív tag
Sziasztok. Egy kis segitség kellene. 3G modemet csatlakoztatnék a routerhez, ami majd megosztja a mobilnetet. Beállitásban tud valaki segiteni. Legfrissebb Tomato Shibby féle firmware van rajta.Odáig eljutottam, hogy a "Basic" menüben beállitottam ezeket az értékeket: WAN:3G modem,USBport(amin a modem van), PIN...., APN:internet, tárcsázás:#777. Természetesen minden egyes beállitás után SAVE és Reboot megvolt..
Látom a modem led diodán hogy megtalálta a 3G jelet, de csak állandóan Connecting van az állapotsávban.
Mit rontottam el?
UI: PC-n tökéletesen működik a modem. -
OldAkita
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek
-
OldAkita
aktív tag
Holnap kötik be a DIGI-t nálam. Eddig soha nem állítottam be PPPoe kapcsolatot. Mit kell itt beállítani? Gondolom felhasználói név + jelszó. Egyebet mit?
-
Repiv
tag
Jól értem a leírásokat: ezzel a router-el meg tudom azt csinálni, hogy a régebbi eszközök (ps3, notebook) csatlakoznak a 2,4 ghz-es g vagy n wifihez, a modernebb eszközök (újabb mobil, újabb gép) 5 ghz-es ac wifihez és mindezek egy hálózaton lesznek?
köszi
-
balaaa88
aktív tag
Tudom, hogy lényegében nagyon kicsi az esélye, hogy bárki feltöri, belemászik az otthoni hálózatába bárkinek is, de tudjunk róla, hogy a PPTP VPN kapcsolat "hivatalosan" sem biztonságos, törhető. Azon kívül, hogy egyszerű beállítani, más előnye nincs. Open VPN határozottan jobb nála.
-
Keckix
tag
válasz
energomatt #1980 üzenetére
Távoli pc-men lévő adatok (hálózati meghajtóként) elérése.
@sztanozs: Köszi, de a pptp jobban vágom.
-
amargo
addikt
válasz
energomatt #1980 üzenetére
de, en hasznalok. csak a kerdesbe semmi konkretum nincs..
-
sztanozs
veterán
Én OpenVPN-t használtam, tomaton. Nem tudom, hogy a pptp hogy (nem) működik - korábban elég sok problémám volt vele (l2tp, portok nem mentek ki), így azt inkább hagytam, amikor utoljára vpn kellett.
Itt van egy fapados howto a szerver oldali kulcsok beállítására:
http://dev.mensfeld.pl/2014/07/setting-up-a-vpn-server-on-a-tomato-router-wrt54gl/ -
Keckix
tag
Gyári FW alatt hogy kell beállítani a VPN szerver PPTP-t hogy a routerra kötött pc megosztott mappáját elérjem, és kliens oldalon kell-e megadni dns-t? Egyszerűen sehogyan sem sikerül
Segítsetek pls.
-
Sasos
senior tag
Kettős WAN esetén a "Megfigyelő engedélyezése" mit takar?
Merthogy a ping gyakoriság, meg egyebek akkor is állíthatóak, ha ez az opció ki van kapcsolva. Feltételezem enélkül is nézi, hogy élnek-e a kapcsolatok a két WAN porton. Csak azért kérdezem, mert ha bekapcsolom, akkor teletolja a log-ot ilyen bejegyzésekkel:
Oct 18 18:56:28 WAN(0) Connection: Fail to connect with some issues.
Oct 18 18:56:33 WAN(0) Connection: WAN was restored.Közben nincs net szakadás. Vagy ilyenkor egy-egy ping-re nem jön válasz, vagy túl későn esetleg, és ebből neki az jön le, hogy szakadás van?
-
tényleg érdekes, hogy muszáj évről évre manuálisan pötyködni, megoldhatták volna automatára, már amennyire lehetséges.
más kérdés, hogy eddig évente cseréltem routert, szóval legfeljebb egyszer kellett ilyesmit beállítani/módosítani - bár ez a router most kivétel lehet, jövőre is elég erős hardverűnek fog még számítani, meg annyira bevált, hogy nem feltétlenül kell még utódot keresgélnem. -
Sasos
senior tag
Igen, nekem is így rémlett. De mit állítasz be, ha az egyik évben az 5., a másik évben a 4. hét vasárnapja az óraállítás? Ez nekem kicsit "balkáni" funkciónak tűnik.
(#1966) Keckix: A time server most is teszi a dolgát, azzal nincs baj. Csak hogy mettől meddig vagy +2-ben azt adod meg kézzel, de ez eddig is így volt, ez nem változott.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Van az iptv-re vonatkozó beállítás a router-ben. Fejből viszont sajnos nem tudom megmondani, hogy hol és mit keress. Ha addig nem érkezik válasz, akkor ha hazaérek leírom, viszont a pontos beállítást nem tudom, mert Én soha nem használtam.
-
DEJVID
őstag
Sziasztok! Egy tp link routert cseréltem erre az asus modellre. Minden beállítást békén hagytam, csak a wifi kapott jelszót. A csere óta nem tudom használni a routerre kötött iptv-t. Pontosabban a műsort pontosan kiírja, hbo on demand is megy hibátlanul, csak a tv adást nem tudom nézni. Mi lehet a gond?
-
Tomato by Shibby [RELEASE] v132
Changelog
[RELEASE] 132
All versions:
– 4G: add support for QMI modems (E398, MF821) – thx @Othmar
– 4G: add uqmi tool with all depends
– 4G: add watchdog and a lot of improvements
– kernel: cdc-wdm module update
– kernel: huawei_ether: write connection status info to log
– p910nd: update to 0.97
– usb_modeswitch: ver 2.2.5 with data package 2015-06-27
– minidlna: Fixes for DSD support (dsf, dff) music files – thx @Takeshich
– minidlna: update to 1.1.5
– openssl: update to 1.0.2d
– dropbear: update to 2015.67K26ARM:
– Add Buffalo WZR-1750DHP support (not fully finished)
– Make an image for RT-N18U without SMP (NOSMP) – fixed CPU load but older wl/et/cft modules and Paragon NTFS driver instead of Tuxera.
– add missing IPSEC modules
– FIXED issue #8 – Router mode issue
– FIXED issue #7 – ARM does not sync time after boot – switch from Asus`s ntpclient to Mipsel`s ntpcK26/K26RT-N/K26RT-AC:
– clean-up 4G/LTE modules, add missing modules to K26RT-AC
– fixed OpenVPN Routing Policy: load correct modules of IPSet -
sztanozs
veterán
BTW az aktuális tomato nem tudta rendesen restartolni a routert hajnalban:
Wifi-ből csak az egyiket indította el, azt is rosszul - az eszközök nagy részén nem csatlakozott, ahol igen, ott nem volt link - még a router sem volt elérhető. Illetve lehet, hogy igazából nem is indult újra, hanem a shutdownba fagyott bele.Kézzel kellett újraindítanom (fizikai off/on).
-
Sasos
senior tag
Azt jól látom, hogy nekem kell kézzel megadni a nyári időszámítás kezdetét és a végét?
A múlt héten a gyerkőcök nem jutottak nethez (hétfő délután), a beállított időben. Kattintgattam össze vissza, mire feltűnt, hogy nem jó időt mutat a router. Majd megtaláltam a nyári időszámítás beállításait, ahol 10 hó 2. hetének vasárnapjára volt belőve (Mivel nem nyúltam hozzá, gondolom ez a default.). Átraktam a 4. hétre, ezzel nincs is baj, de ugye vagy a 4. vagy az 5. hétre esik 10. hó utolsó vasárnapja. Azt komolyan minden évben nekem kell nézegetni március és október előtt, hogy éppen hányadik hétvégére esik az óraállítás, vagy én nem veszek észre valami beállítási lehetőséget?Szerk:Gyári, utolsó FW.
-
zannor
tag
válasz
Intruder2k5 #1956 üzenetére
Értem. Akkor nem túrázom rajta.
Megzavart, hogy a gyári fw alatt max 60%-ra ment fel... -
Szia,
87% kihasználtság önmagában nem jelent problémát, a kernel a lehetőségekhez képest kihasználja a rendelkezésre álló memóriát gyorsítótárazásra, ami helyes is, mivel sokkal gyorsabb, mint ha akkor töltené be a kellő dolgokat, amikor már szükség van arra. Ha belépsz PuTTY-al, és megnézed pontosabban miként alakul a foglaltság, szerintem be is bizonyosodik ez. Nálam Tomato alatt így néz ki...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# free -t
total used free shared buffers
Mem: 255724 233736 21988 0 1560
-/+ buffers: 232176 23548
Swap: 506036 37660 468376
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# cat /proc/meminfo
MemTotal: 255724 kB
MemFree: 17284 kB
Buffers: 1476 kB
Cached: 151764 kB
SwapCached: 19928 kB
Active: 141956 kB
Inactive: 63848 kB
HighTotal: 131072 kB
HighFree: 2168 kB
LowTotal: 124652 kB
LowFree: 15116 kB
SwapTotal: 506036 kB
SwapFree: 468376 kB
Dirty: 2340 kB
Writeback: 0 kB
AnonPages: 52520 kB
Mapped: 50068 kB
Slab: 26812 kB
SReclaimable: 4236 kB
SUnreclaim: 22576 kB
PageTables: 692 kB
NFS_Unstable: 0 kB
Bounce: 0 kB
WritebackTmp: 0 kB
CommitLimit: 633896 kB
Committed_AS: 95000 kB
VmallocTotal: 1015800 kB
VmallocUsed: 4552 kB
VmallocChunk: 1009572 kBTehát nálam is 17MB szabad memória van, viszont jó 150MB-ot "csak" cache-elésre használ a rendszer. A RAM nem azért van, hogy üresen álljon, azzal nem mész semmire.
-
zannor
tag
Üdv!
A HGG firmwarrel nektek is folyamatosan 87% felett van a RAM kihasználtsága? Korábban a gyárival nem volt ilyen. Most 87% a minimum. Próbáltam nvram törlést is, de nem javult.
-
SonyNex7
senior tag
Sziasztok
Tettem fel régebben 1 kérdést illetve mást is érdekelt hogy hogyan lehet elindítani routerrre kötött hdd-re a torrentezést ios rendszer alól.Eddig a gyári letöltbe fájl kiválasztásnál sehogy nem lehetett a torrent fájlt beadni az ios rendszer sajátossága miatt miszerint fordítva működik a fájl kezelés mint androidon.
Az új ios9-nél van megoldás.Torrent fájl letöltésénél megjelenik a "megnyitás ezzel" felirat.
Kikell választani 1 felhő szolgáltatást dropbox,one drive ,iCloud drive nem megy közvetlenül csak ha közvetlen elérést adunk neki mondjuk workflow appal vagy ifles-ba letöltés onnan iCloud-ba.
Ha fent van felhőbe akkor meg kell nyitni az Asus download mastert és fájl kiválasztásnál be lehet neki adni onnan.A másik felhő nélküli megoldás PDF olvasóval readdle documents app-ba letöltőd es ebből ki lehet választani a gyári letöltés kezelőben.
-
Sasos
senior tag
Lehet, hogy elkiabáltam, mert azóta megint jelentkezett az anomália. Amit még észrevettem, hogy az elsődleges WAN (Nálam két net előfizetés van, így használom a dual WAN-t) esetén randomra azt írja, hogy leválasztva. Ezt 3-4 másodpercig jelzi, majd visszaáll a "csatlakoztatva" állapotra. Természetesen a net nem szakad meg közben, simán futnak a letöltések, IP cím csere sincs, pedig az elsődleges WAN PPPoE-vel csatlakozik. Úgyhogy ez valószínűleg valami bug lesz. Ha hazaérek majd megtesztelem több böngészővel a dolgot. Mondjuk amíg teszi a háttérben a dolgát hiba nélkül, addig nincs nagy baj, de minden esetre bosszantó apróságok.
-
Sasos
senior tag
Na úgy fest user errorra futottam
Hiába állítottam át az AP-n lógó eszközöket akár DHCP, akár FIX IP-re, a helyzet nem változott. Majd egy hirtelen felindulásból rákattintottam a sokak által gyűlölt, nálam sosem használt Explorer ikonra. Beléptem, és láss csodát, mindent rendesen mutat. Chrome alatt gyorsan töröltem minden sütit, előzményt, miegymást és azóta Chrome alól is hibátlan. Úgyhogy valami beragadt neki még az előző FW alatt, ami összezavarta az új FW alatt a megjelenített adatokat.Úgyhogy most boldogság van, még akkor is, ha éjjel emiatt toltam egy NVRAM törlés/rekonfig okosságot.
-
mope
tag
válasz
OldAkita #1947 üzenetére
Már kezdem megszokni, hogy bármit veszek azzal tuti szarakodnom kell.. Ez volt az utp-vel is. Egyik nap gondolt egyet aztán csak 10mbit-es kapcsolatot tudott felépíteni a gép. Volt win reinstall, driver próbák, új hálókártya vásárlás, mert azt hittem halott az alaplapi, aztán egy szép napon megjött a gigabit magától. Úgy éreztem a pár éves Dlink router azonban nem maradhat, ezek után mennie kell.
Aztán most megvettem a routert. Kezdte azzal, hogy 100mbit... Mondom oké, velem nem szúrsz ki. Fogtam és újra krimpeltem a cat6-ot. Jéééé, jött is a gigabit. Minden jó, minden szép. Aztán belső kényszerből fakadóan mert, hogy adunk az információbiztonságra, frissítettem a firmware-t....
Tudom, hogy reset után működni fog, de kezdek elfáradniÉs akkor még leírhatnám a HDMI gondomat, de azt máshol sem tudták megmagyarázni
-
OldAkita
aktív tag
Én ezt az üzenetet hogy " A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-AC56U közötti kapcsolat bontásra kerül.A(z) RT-AC56U beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot." már annyit nézegettem hogy szinte megszerettem.
Sajnos nem tudom elmondani miképp keveredtem ki belőle, de mindig akkor kapok efféle üzeneteket ha új firmware-t telepítek. Ilyenkor általában vadul újratelepítek egy másikat, de a legritkább estben lesz jó. Akkor egy harmadik stb.
És mikor már készülök egy kilós kalapáccsal közeledni a router felé akkor valami csoda folytán valamelyik firmware elkezd normálisan működni. Mindezt természetesen reset nélkül nem úszod meg.
Reménykedem hogy még az életemben elég fejlett lesz az a mesterséges intelligencia amellyel úgy beszélgethetünk ahogy a fantasztikus filmek űrhajóinak búgó női hangú központi agyával. Mert akkor csak szólnék neki hogy "Na anyukám addig szarakodjál a különböző firmware-ek telepítgetésével amíg úgy nem működik a routerem ahogy a hajsütővas amit ha konnektorba dugok melegít és kész")
Erre azonban még várni kell és marad nekünk a kísérletezgető kínlódás. Minél intelligensebb valaki annál hamarabb jön rá melyik telepítés melyik beállítsa miatt van ez vagy az. Az én IQ-m igen alacsony kell legyen mert képtelen vagyok bárkinek is segíteni pedig sokszor kínlódtam ezerféle firmware bajjal -
Laca0
addikt
válasz
energomatt #1943 üzenetére
Még nincs 1 éves a router és a winyó sem (2,5"-os WD).
Tomato kb fél éve van rajta, eddig még csak 1* volt ilyen probléma. -
mope
tag
Sziasztok!
Az új firmware érdekes dolgok megoldása elé állít
Röviden a konfig: DHCP+MAC szűrés. Csatlakozni/elérni a router webes felületetét a https://router.asus.com:8443/ -on szoktam (saját beállítás volt). Ez idáig. Mert most sehogy nem teszem. Resetelni még nem akarom.
Ha https-en akarok csatlakozni akkor jön a válasz: ERR_CONNECTION_REFUSED
Ha 192.168.1.1 (ami a routeré) akkor jön a válasz: A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-AC56U közötti kapcsolat bontásra kerül.A(z) RT-AC56U beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot.Internet belső háló van, szépen kiosztja az IP-ket a klienseknek. Viszont!!! És itt jön a következő anomália. Csak akkor van net, ha beállítom a google DNS-ét a hálókártyán. Firmware előtt ez automatikus volt.
Tehát nem érem el a routert. Az asus discovery app szerint nincs is router a hálózaton
és furcsa, hogy manuálisan kell adnom DNS-t. -
Sasos
senior tag
Azt vettem észre, hogy az egyik telefont folyton látja AP mögött is. Ez az egy telefon droid alatt fix IP-re van beállítva, míg a többi DHCP-vel kapja MAC alapján. Ennél is be van állítva a routeren, de ennél még bennmaradt droid alatt a fix IP beállítás. Ha kitudom imádkozni a gyerek kezéből a telefont (
), akkor kipróbálom, hogy fix IP beállítás mellett mit csinál másik eszközzel, hátha úgy látszik rendesen.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Tegnap este másodjára tapasztaltam meg, hogy a nézett film vége előtt 5 perccel elszáll azzal az üzenettel, hogy "eszköz lecsatlakoztatva". Az az érdekes, hogy a winyó ekkor is mounted volt és elméletileg ment a dlna szerver is. Újraindítottam a routert. A telefonom már látta a dlna szervert, de a tévé még mindig nem (LG LM620S).
Van valami megoldás erre vagy ez egy teljesen ad-hoc jelenség?
Tomato van a routeren egyébként és egy 6GB-os 720p-s mkv filmet néztünk. -
Sasos
senior tag
Igen, friss gyári FW. Kipróbáltam egy WAP54G-vel is a dolgot, és a helyzet változatlan. Ami wifin csatlakozik, de nem az RT-AC56U-ra, az nem szerepel a kliens listában annak ellenére, hogy IP-t rendel hozzá, szabályokat alkalmaz rá. Az előző FW alatt, ha az eszköz másik wifihez csatlakozott, akkor vezetéken kapcsolódott kliensként megjelent, most "láthatatlan" lesz. Éjjel emiatt nyomtam már egy NVRAM törlést is, és újra bekonfigoltam, de a helyzet nem változott. Újraindítás is volt több, ugye a beállítások alatt többször újraindul, de amúgy is újraindítottam, de nem segített. Bosszantó jelenség...
-
Sasos
senior tag
Olyat tapasztalt valaki, hogy egyes eszközök nem jelennek meg a kliensek között?
A firmware frissítés óta azokat az eszközöket nem látom, amik wifin csatlakoznak, de nem a routerre, hanem egy másik AP-hoz.
Ha belépek és megnézem hány kliens van, akkor a valósat mutatja:Megkapják az IP-jüket MAC alapján, azok az eszközök is, amik a másik wifi-re csatlakoznak, ennek ellenére a listába már nem kerülnek be. Amint rákattintok a "Kliensek" gombra, már javítja is le az eszközök számát úgy, hogy annyival lesz kevesebb, amennyi az AP-re csatlakozik wifin. Az eszközök a listában nem jelennek meg.
Ez az AP amivel a gond van, egy WRT54GS (Tudom, dobjam ki vegyek egy nem 10 éveset
) Elszigetelt wifi nincs bekapcsolva. DHCP, tűzfal, miegymás kikapcsolva.
Ötlet valakinek?
-
Sasos
senior tag
Startmenü-->Keresés-->regedit (regedit.exe futtat)
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber
Duplakattal megnyitod és átírod arra, ami tetszik (természetesen csak az elérhető porttartományból). Ha átkattintod "Decimális"-ra, akkor látod is, hogy mit állítasz be.
Ezután, ha win tűzfalat használsz, nem árt hozzáadni kivételnek a beállított portot, mert hiába kerül(t) be a távoli asztal az engedélyezettek közé, más porton meg fogja fogni. (Legalábbis nekem Win7, és Szerver 2008 alatt is megfogta.)
-
Klara_
őstag
En is vissza raktam a HGG-rol az uj gyarira. Menubol gyari beallitas visszallitas nem volt eleg, belepesi jelszo benne maradt, NVRAM torles mar igen. A Mozilla is megjegyzi mar a router feluletenek belesi jelszavat. Adaptiv QoS menupontban a QoS fulon szetesik a menu. Kilepni is rendesen kilep mar a 3.0.0.4.378_9135 FW-vel.
-
Keckix
tag
Egy kis érdekesség, az új gyári FW(előző fw-re upgradelve) nem engedi át a távoli asztali kapcsolódást, pedig nyitva van a port.
Router újraindítás után azonnal átengedi a távoli asztalt, viszont ha uTorrent webi vagy bármi más porton csatlakozok valamilyen szolgáltatáshoz a routeron keresztül, utána már nem engedi át a 3389-es portot, hiába van átengedve!
Amint lesz időm, egy nvram törlés és újra konfig remélem megoldja ezt a problémát.
-
krealon
veterán
"amúgy a VLAN-nál a "tagged" mit jelent?"
A Tagged VLAN azt jelenti, hogy az adott fizikai porton egyszerre tobb VLAN csomagjai is jelen lehetnek es azokat az adatcsomag fejleceben levo VLAN ID mezo kulonbozteti meg. A beallitott VLAN ID-knek megfelelo csomagokat elfogadja, az osszes tobbit eldobja.
Ezt csak olyan porton erdemes hasznalni, ahova biztosan csak megbizhato eszkozok csatlajoznak, mert a VLAN ID-t barmely eszkoz szabadon allithatja maganak.Az Untagged azt jelenti, hogy az adott port csak es kizarolag az untagged-kent kijelolt (egy darab ! ) VLAN -ban szerepel. Ilyenkor az esetleges tobbi Tagged beallitas hatastalan a porton.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mivel nem futtatok a router-en VPN szervert, a wan menüpont alatt a “Enable VPN+DHCP Connection” menüpontot kikapcsoltam.
Gondolom ez ténylegesen csak akkor kell, ha használnék a router-en vpn-t.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Nem túl stabil a netem és szeretném a rendszert kiegészíteni egy mobilnet-es támogatással. A mobilnetes hotspot egy ZTE MF60 3G modem, amit nem támogat a Tomato, úgyhogy a hotspot-os megoldást tudnám megcsinálni.
Próbálkoztam ezzel a router-el és a wireless client móddal, de nem akart összejönni (nem tudom kiválasztani, hogy hová csatlakozzon).
Arra gondoltam, hogy bevetem a régi WL500gp-t (az tudott client-ként menni). Ha ez kap egy fix IP címet a hálón akkor ha bizonyos eszköznek ezt adom meg átjáróként (az is fix IP-s), akkor fog működni alternatív átjáróként? Egyéb hálózati szolgáltatások (pl. samba) elérhető lesz olyan gépről, ami nem azt használja átjárónak?
Ha ez így nem megy, akkor az egyik LAN portot feláldozva egy új VLAN-t hoznék létre, elvileg működnie kellene. Ebben az esetben viszont a gépek nem látnák egymást, mivel eltérő alhálózatban vannak. Vagy az is megoldható?
(amúgy a VLAN-nál a "tagged" mit jelent?)Előre is köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kali!
DNS-nél csak beírom 2 közül az 1ik ip-t a Google dns-ek közül a LAN->DHCP menüpontban?
-
válasz
Bacusuz #1910 üzenetére
alapban a torrentet - főként a szálak számát - fognám vissza, de megoldható persze a router által is, például a webes böngészés priorizálásával, de minden eszköznek hozhatsz létre akár külön szabályt, azokban úgy megadva a sebesség...stb. értékeket, hogy a torrent ne foglalhassa le húzósan a forgalmat.
hackeeeee; megnéztem kíváncsiságból húzósabb oldalakat, de nem nagyon látok különbséget be- és kikapcsolt védelem esetén. (a google dns értékei vannak beállítva, nem pedig az alapértelmezett szolgáltatósak.)
nem esik szét, pedig most simán csak ráfrissítettem a korábbi (béta) firmware verzióra.
utóbbiról jut eszembe, én ugyan nem is néztem, mert direktben letöltöttem az új firmware verziót és betallózva frissítettem, de akiknek nem találta meg online a frissÍtést, annak amiatt is lehetett akár, hogy a béta volt fent, mi nem feltétlenül látja a végleges új verziót - a béta az utóbbi időben már a hivatalos letöltési részlegben sem volt fent. -
hackeeeee
Jómunkásember
Megint úgy éreztem, mintha egy nagyon kicsit fogná a router-t az Ai protection.. Lehet, hogy nem, de nélküle kicsit dinamikusabban töltődnek be az oldalak.
Vagyis, ha minden funkciója ki van kapcsolva, akkor kicsit többet "homokóráznak" az oldalak.
Ha már QoS, lehet találtam egy bugot.. A menüpontot megnyitva, a QoS fülön szétesik a menü. Nektek is?
-
Bacusuz
őstag
Ha megy a pc-n a torrent és az lefoglalja a teljes le és feltöltési sávszélességet.
Ekkor egy páran fellépünk wifire , nyugodtan belassulhat a pc,de a wifis eszközöket maximálisan szolgálja ki.
ez megoldható szerinted? -
Bacusuz
őstag
Hol tudom beállítani hogy prioritásban elsőnek a wifin kiszolgált készülékek legyenek, és a pc csak a maradékot kapja?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #1906 üzenetére
Akkor rosszul rémlett, bocsesz.. AKkor az a rész tárgytalan.
-
válasz
hackeeeee #1905 üzenetére
Összefoglaló, NVRAM törlés bekezdés. Szerintem ez mindig is így volt.
No problem.
Üzem közbeni lenyomás, NVRAM törlés, és újraindulás, a RESET vagy RESTORE gombbal váltható ki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #1904 üzenetére
Ez oké,
csak, elméletileg, ha jól emlékszem, akkor az előző firmware-nél bekapcsolt állapotban nyomva tartva a wps gombot 30 mp után újraindult a router, és törölve az nvramot reset-elt, vagy eleve kikapcsolt állapotban kellett nyomva tartani, és rosszul emlékszem?
Ha igen, akkor sorry.
-
válasz
hackeeeee #1903 üzenetére
"hiába tartottam nyomva a wps gombot, nem indult újra a router"
A WPS gombra miért indulna újra?"Így, miközben nyomva tartottam a wps gombot, és bekapcsoltam, villogott a power led, hogy csinálja amit csinálnia kell."
És ez ennyi is, ilyenkor törli az NVRAM-ot, és nincs tovább a történet. -
hackeeeee
Jómunkásember
Feltettem az aktuális frissítést: 3.0.0.4.378.9135
A telepítés első körben kicsit kalandos volt. Vagyis, feltoltam simán update-ként, fájlból, mert a router nem szólt, hogy van elérhető frissítés. Telepítés után a standard wps reset nem ment, vagyis bekapcsolva hiába tartottam nyomva a wps gombot, nem indult újra a router. Vagyis úgy csináltam, hogy, nyomvatart félpercig, nyomvatart->kikapcsol->félperc wait wps gomb nyomvatartva->bekapcs miközben nyomvatartom->még félpercig nyomvatart->elenged.
Így, miközben nyomva tartottam a wps gombot, és bekapcsoltam, villogott a power led, hogy csinálja amit csinálnia kell.
Kicsit mintha gyorsabbnak tűnne a kezelés. Bekapcsoltam az AI protection-t, örömmel konstatáltam, hogy a bétához képest javították az uPNP jelzés bugot.
Eddig rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mutatós, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi szabványt támogató, kétsávos, gigabites, USB 3.0 csatlakozós útválasztót mutatunk be.
- Autós topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest