Új hozzászólás Aktív témák
-
Ga
tag
Mit értesz középszerű tucattermék alatt? Netán azt, hogy fejlettebb mikroarchitekúrával kisebb helyen, kevesebb komponensből olcsóbban előállitható és értékesithető megoldásról van szó?
Netán, hogy az X Taiwani OEM bal oldali gyártósora helyett a jobb oldali soráról gördül le?Egyébként nem 5-6 cm-es, hanem 4cm-es légkavaró van rajta, amely alapjáraton (azaz, amikor kb 10dB hangja van) tartja 60-70 fok között a magot. 80 fokos keretből nem nagy cucc passzivan hajtani ezt sem, főleg úgy, hogy a hővédelem nem is engedi megsülni...
Úgy érzem, némi képzavar van a passziv hűtésű vs a hangtalan kapcsán. Az egyik megvalósitható, a másik nem.. Tippelj, melyik az.
-
Mr.Skynet
senior tag
Tehát azért kérnek +100-120K pénzt, mert ők olcsóbban adják a többi szintén horror árú passzív cucchoz képest a ketyeréjüket - oké - akkor viszont hívjanak már be egy ált. iskolást fizika óráról és kérdezzék meg tőle 100Ft-ért, hogy szerinte mi kellhet a jó passzív hűtéshez
. Ha a gyártók nem egy 3cm széles 2cm magas 8cm hosszú alu-bordát tennének be mindenbe, amin ráadásul még átmegy a heatpipe cső is szóval a borda felén át sem megy a levegő akkor nem kellene 5000rpm-el süvítő 4-5cm-es venti (most pl. notibókból indultam ki).
Itt a példa, nem sűrű lamellás viszonylag nagy felületű értelmes hűtőt beletesznek és minden oké. Igaz az egész bolti áron sem érne 5000Ft-nál többet, azért ők eladják sok-sok ezerrel többért, mert Ők megcsinálták. Grat nekik, le a kalappalEgyébként furcsa dolgok vannak a világban, először a régebbi alaplapok chipsetjén és vga kártyákon vettem észre, hogy úgy tűnik olcsóbb egy arany színűre festett alu lemez, beletéve egy ~4cm-es venti, mint egy 4x4x4cm-es alu borda aminek még áram sem kell, hangtalan és sose megy tönkre. Különös
Szóval képesek festegetni, hogy réznek tűnjön, képesek ventit beletenni, hogy valami hűtsön is, mindent megtesznek, csak ne kelljen sok réz és alu a cuccaikhoz...ez is azt mutatja, hogy Taiwan felé teleportálnak tőlünk a "...dik-mán-more..." barátaink
-
siti
őstag
200e FT és ez is tud filmet lejátszani, netezni, skypolni, passzív, csak éppen vinyó nincs benne meg torrentet nem szedi le, de lejátsza a bariköztet. Azért mert passzív hűtés, ne kérjünk már még 100e Ftot, vagy legalább egy almát rajzoljunk rá
-
szab.tam
nagyúr
viszont létezik azért olcsóbb passazv alternatíva is. ezt ugyan nem ismerem, de kb. 2/3 áron van. a dxva képességére, melegedésére azért kíváncsi lennék.
de gondolom, az is egy elég pucér verzió, ugyanúgy, mint a cikkben szereplő üres alaptípusa, amit 80-85k-ra saccolnak...
-
szab.tam
nagyúr
páran el vagytok navigálva.
ennek azért enyi az ára, mert passzív. az idáig kapható néhány passzív megoldás ára bő 200, de inkább a 300-at verdeste alulról.
naulmányoztam őket, tele voltak alapvető tervezési hibával.ez legalább átgondolt szellőzésű.
ne hasonlítgasságok már az igen középszerű, 5-6 centis kis vinnyógókkal ellátott 60-80k-s, asrock féle tucatermékekhez....
-
Mr.Skynet
senior tag
Hát szerintem is 190-ért már inkább notit veszünk
Gagyi mini netezős / filmezős gépnek ár/érték arányban én most ezt találtam a legjobbnak, csak mostanság valahogy mindig másra kell az a fránya 50 ezer
-
Kobaljov
senior tag
válasz
Silentfrog #38 üzenetére
Esetleg közbeszerzésekben..
-
Kobaljov
senior tag
Csak nekem hiányzó alapinformáció a billentyűzet kapcsán, hogy van-e belőle magyar kiosztású is? (Vagy csak megtalálnom nem sikerült a szövegben)
-
Joshi
titán
Aki ezt megveszi az meg is érdemli.
-
Silentfrog
veterán
Egy biztos sokat nem fognak eladni kis hazánkban ezen az áron....
-
Ga
tag
Mennyiiiii?!?!?
Aki ilyen vesz ennyiért, annak tényleg elgurult a gyógyszere...
Fél éve is már negyedennyiért lehetett összerakni, csak Brazosból...Ha egy Bugatti lenne, akkor érteném, hogy tetszett, no de igy????
-
kisza25
félisten
ez az ár nagyon durva
, de a tesztet köszönjük
-
patex1983
őstag
Nagyon jó ötlet, nekem kifejezetten tetszik, viszont az árát nagyon-nagyon eltúlozták...így kb senki nem fogja venni...
-
cousin333
addikt
Szerintem a második kérdésre egyszerű a válasz: már így is elég húzós az ár, egy SSD-vel még feljebb menne. Amit egyébként meg is léphetsz: még több pénzért...
Amúgy az árat tekintve már a Tranquil PC-i is alternatívát jelenthetnének, amik még több pénzért komolyabb hardvert tartalmaznak (elvileg szintén passzívan), vagy akár a Mac Mini, ami ugyan nem passzív, de egész halk, és komolyabb HW van benne.
-
dabadab
titán
"Nem egy olcsóbb alternatíva fordult meg a kezeim között. Egyikre sem mondtam volna rá, hogy igen, ez olyan halk, ami mellett én nyugodtan moziznék."
Igen, valamiért a gyári cuccokba előszeretettel pakolnak négycentis vinnyogókat, ahelyett, hogy egy nagyobb borda + pár száz RPM táján járó 8 v. 12 centis venti kombinációját használnák, ami gyakorlatilag hangtalan és mégis elégséges hűtést biztosít.
Mondjuk itt meg azt nem értem, hogy szenvednek a fullpasszív hűtéssel, aztán erre beleraknak egy HDD-t meg egy ODD-t (mondjuk ez utóbbit meg lehet magyarázni, de a HDD-t...)
-
Sandormaster
aktív tag
Ááá hát ez egy vicc így, kíváncsi leszek milyen marketing kell ahhoz hogy eladjanak egy ilyen gépet ennyi pénzért....
Logouton is volt cikk róla, meg nemrég magam is összekonfigoltam egy kis Brazosos gépet mindenestől br 50k-ért..és biztos van olyan lap vagy ház amibe még csak venti se kell hogy legyen, egy szó mint száz felejtős ez így, még ha Apple logó lenne rajta, na akkor el tudnám képzelni ezt az árat! -
Lajtorja
aktív tag
190k és atom. A kettő szerintem összeférhetetlen
-
-
s.malacka
tag
Még az ár 1/3-ért sem kéne ennél sokkal jobbak vannak és kisebbek is pl.: Zotac Z-Box BluRay 80k, vagy akkor már 140-160k-ért ASRock Vision 3D vagy ASRock NetTop CORE-100HT-BD vagy még sorolhatnám.
-
Atocha
senior tag
190ezerforint? Aki ezt berárazta, azt rögtön kirúgnám, mert szerintem drogozik és be van lőve!
De viccet félretéve. 190-et az életbe nem adnék egy ilyenért. Jó meg szép, de max 70 ezer. Kb. ennyit ér valójában. -
lexandro
tag
Ijjjj ezt nagyon félreárazták...
-
arn
félisten
miert nem brazos? plane, hogy dedikalt videot nyomtak melleje...
-
Inzl
csendes tag
Nagyon durva ez az ár!!
Akkor már inkább homemade:
http://csongor.fagyal.com/2011/05/15/silent-cheap-xbmclinux-based-htpc/ -
D.Orion
veterán
Fogyasztói ár: kb. 190 000 forint
Mennyi?
Tudásilag egyébként:
-
engusz
veterán
Csak megcsinálja a gyártó, ha ennek a modellnek az eladási számai és a felhasználók igényei megkövetelik. Annyival meg lehetne fejelni a konfigurációt, hogy a ház teteje maga lenne a borda. Tehát nem lenne külső borítás (vagy csak nagyon minimális, a porszűrés miatt). Amúgy meg egy 15 mm-es 120 mm-es ventilátor 5-600 RPM körül szerintem halk és több 10 fokot jelentene az összes hőtermelő egységnek.
-
Meglivorn
aktív tag
Na ilyesmi billentyűzetet keresek a htpcmhez. csak mondjuk olcsóbban, az se baj ha madzagos
-
CSorBA
őstag
Te jó ég, ami az árat illeti... Egészen addig a pontig volt érdekes.
-
StLui
veterán
nekem van egy asrock ion-os, atomos cuccom, hát 1 éve is gyengécske volt, mostanság már nem értem miért jönnek ki még ezzel a platformmal, pláne ilyen drágán, én 40-et adtam érte, akkor annyit megért, használtan, de még a fólia sem volt lehúzva róla, de ha a rendes 80ezres árért vettem volna, akkor a guta megütött volna, szóval most valóban blu, és win nélkül számítva max 80, ezt is csak a hűtés, videokártya miatt
-
Skynet258
veterán
Atom, 190-ért? Ez így durván drága cucc...
Persze, tudom egybegép, csak ki kell csomizni... de hát most komolyan, ekkora felárral?
-
bdlackoo
tag
ezek az elore osszerakott gepek rohadtul nem erik meg az arukat. nemreg raktam ossze htpcnek egy mini itxes gepet. olcsobban. jobbat. igaz abban van egy venti
200e forint nagyon sok egy ilyenert.
-
engusz
veterán
Nagyon jó elképzelés és a kivitelezés is (a HDD-t leszámítva) igencsak újító. Szerintem a kezdőár egy jelképes dolog lehet, mert az Arctic (Cooling) sosem adta drágán a termékeit. Nem jellemző rá.
-
Sefter
veterán
úgy néz ki mint a régi (vastag) PS2...az árába "véletlenül" került be a 0 ?
-
adorjant
őstag
Huh,amikor megláttam az árat,nem láttam értelmét a gépnek
-
benczeb
aktív tag
a Mac Mini talan meg olcsobb is, es ez az atom processzor elegge felejtos
-
mghltm
addikt
szerintem halalra van itelve, mert felelmetesen tul van arazva. brazos m netbookokat ugyanilyen tulajdonsagokkal tizezrekkel olcsobban kaphat az ember.
a vram lecsuszott a hangkartyaba
Grafika Radeon HD 5430
Hang Realtek ALC269, 512 MB GDDR3 -
Gabor970
addikt
190k....... azért elég nevetséges ez az ár érte! Mármint nagyon-nagyon sok.
-
XuChi
addikt
Ha nem lenne ennyire DRÁGA akkor még lenne is értelme. Kb 50k amit megér többet nem.
Természetesen hdd, és ram és BR nélkül 50k.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ismét egy ARCTIC eszközt teszteltünk, de egyáltalán nem hűtőt: megérkezett a cég első multimédiás minigépe.
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest