Hirdetés
- Microsoft Surface
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikromanus
veterán
válasz
KBjunior #699 üzenetére
Simán lehetsz. Béár nem bíró, hanem esküdt, vagy hog yis van ez. Én még egyszer se voltam mondjuk. A crime pont számít szerintem. A "Rosszhírnév" nem számít szeruintem. Kb senki se lehetne akkro alkalmas a feladatra. Ha megcsapod a tolvajt már életre véged, ha lopsz akkor is. Ejnye. Nekem meg úgy tűnt, hogy a crime pont csökkentésre van quest. Arra hogy ne legyen dutyiveszély.
-
KBjunior
tag
válasz
PhilBrick #698 üzenetére
Igen ezt a wikit már én is olvastam, meg más oldalakat is és mind kb. ugyan ezt írják.
Lenulláztam azokat tehát most így néz ki a karakterlapom.
de nem hív be Jurynek. És a kérdés az, hogy akkor azért mert egyszer voltam börtönben akkor soha többet nem lehetek már Jury?
-
PhilBrick
őstag
válasz
KBjunior #697 üzenetére
[Hát nekem azért elég sokat elárul a témáról a Google első találata....]
Szóval börtönnel csak crime pontot nullázol, infamy megmarad. Csak nulla infamyvel lehetsz bíra. Tehát te most nem lehetsz.
Infamyt napi questtel vagy loyality pontért vásárolható potival csökkentheted. -
KBjunior
tag
Sziasztok!
Egy kérdésre keresem a választ már 3 napja és nem találtam eddig róla semmit, de ti hátha tudtok nekem segíteni. Egyszer követtem el egy kisebb bűntényt (fa lopás) amiért börtönben le is ültem a 10 percemet. Ezek után minden bűnözéssel kapcsolatos pontom eltűnt (szerencsére). A kérdésem az lenne, hogy ezek után még valaha lehetek a bíróságon a "bírák" tagja? vagy ettől már végleg elvágtam magam?
Előre is köszi a segítséget!
-
ZsyfKo
senior tag
Köszi.
-
ZsyfKo
senior tag
Lvl 50en ha nyomom még a nagyobb területeken a küldiket kaphatok belőlük settet?
-
Kasya
nagyúr
válasz
mikromanus #684 üzenetére
Ertem en ezt...csak ez mit jelent szamban/idoben? Ujra annyi xp-t kellene osszeszedni, mint lvl 50-ig, vagy idoaranyaos...vagy mire fol szamolja a szintjet a gep?
-
Ellia
addikt
válasz
mikromanus #686 üzenetére
Arra gondolok, hogyha valakivel akivel nem vagyok partyban közösen győzünk le egy mobot (mindketten viszünk be sebzést) akkor ő is kap lootot és én is. Lásd GW2. Vagy itt party nélkül azé a loot aki először megütötte?
-
Ellia
addikt
Nincs loot share? :/
Amúgy shadowplay lettem és kyprosa-ra csináltam karaktert
Aztán a további kettő talent ágat meglátom.
-
Ellia
addikt
Rászántam magam, hogy belekezdjek
Van olyan "kasztkombó" amiből kifejezetten hiány van? Vagy ezzel nem érdemes foglalkozni?
-
Ghoosty
őstag
válasz
mikromanus #677 üzenetére
Ez volt az, valamelyik questért kaptam, de ha tudom, hogy ilyen ritkaság, akkor nem itatom meg vele, mert nem volt messze a lovász, csak hát tapasztalatlanság.
-
mikromanus
veterán
Ha csak besérült, akkor gyógyítható. Egyik quest jutalomként kapsz gyógyitalt és később ez craftolható is. Ez talán 20% life visszatöltést ad a pacinak. Ha viszont meghal szegény, akkor idézéskor elheveredik. Fel tudod kelteni, de az élete fixen 1 lesz (vagy 0?). Minden sérülésbe belehal és a sebessége is lassabb. Ha jól tudod védeni és mindent te kapsz be, akkor viszont lehet így is szintezni amíg visszaérsz egy olyan helyre, ahol van "ló-szervíz". A szintlépés, ital és minden más tényező mellett sem gyógyulhat ilyenkor a paci. Csak a Stable-nál a lódoktor tud benyomni neki egy full töltést.
"Your mount will then respawn with only 1 health (you can't heal it) and get a 30% movement speed debuff. To restore its full Health and get off the debuff you need to go to the Stable Master and pay money to resurrect it by pressing "G". "
A poti lehet működik, de nekem nem sikerült felgyógyítani a lovat vele. VAgy csak nem tudtam hog ykell használni.
Ez a gyógyszer:
Pet Dual-Recovery Potionedit: a bejegyzés 2014 áprilisában volt utoljára frissítve. Azóta sokminden változott. A craft receptek amit máshol láttam mondjuk teljesen (főként a komolyabb itemeknél). Persz ettől ez lehet helytálló most is.
-
Ghoosty
őstag
Persze, azt tudom, hogy a lovász meggyógyítja, meg felkelthetem, de legelőször, mikor megdöglött a lovam, volt nálam valami poti, amitől meggyógyult. Lehet, hogy benéztem valamit, de nekem totál döglöttnek tűnt, aztán meg jó lett.
Szerk:
Csak nem vagyok hülye, itt is írja:http://db.archeagedb.net/Mounts
"There are potions that get off the debuff and heal your mount."
-
mikromanus
veterán
Ha már elhullt a hátas, akkro azon már csak a lovász segíthet (Stable). Pár ezüsttért megszereli a pacit és csacsit. Ha sérült, akkor arra van ital, meg idővel ha meg van idézve, akkor visszagyógyul.
A guildbe nyugodtan jelentkezhetsz. Van ott kicsi és nagy is. Valami fórum, üzenőfelület kellene. TS van, de ritkán használtuk. Most már komolyabb szervezésre lesz szükség azt hiszem. Erre elhúzok csütörtöktől szombat délelőttig csapatot építeni. Eh... Majd ledumálom a többiekkel, hogy addig ki tudja kezelni a belépéseket, meg kiosztok még pár officer rangot. Meg megnyitom a farmot és aquafarmot... HAcsak nem találok valami extrém hosszú növésű cucct rá. Mondjuk mindenképp jó lesz nyitnom. Van Farmer's Workstation, lehet pakolni pakkot rá, közel a part és az AH (meg a legtöbb árus és levélláda-warehouse-speciality Workbench). A két kontinens közt van gyönyörű tengerre néző házam is Alchemy table-val a sarokban. Tegnap beütött a bíznisz. Sok hajó lehet ha ennyi sok javító talizmánt vásárolgatnak.
-
Ghoosty
őstag
válasz
mikromanus #672 üzenetére
Akkor majd 35-ös szint körül visszajövök bosszút állni.
(esetleg 30-as szint körül egy csapattal.)
De az még messze van, mert olvasgatva a questeket, meg nézegetve a videókat, nagyon lassan haladok. Még csak most leszek 20-as szintű.
Lassan majd jelentkezek is a guildedbe.Ló feltámasztó piát lehet venni valahol (AH-n kívül) vagy csak csinálni lehet?
-
mikromanus
veterán
VAnnak elszórva ilyen "boss" jellegű ellenfelek. Speciálisak és erősek mint a rosseb. A szintjük sokat nem mond el, mert igen komiszak és sokkal magasabb szintű karaktereket is simán megszivathatnak. Az egyik ez a Dewstone-i sárkány. Odébb a füves völgyben ettől nem messze van egy szintén harmincas"fafejű" óriás mozgó szikla is (azaz fák nőnek a fején: Azt hiszem ezeket a gravesite jelzéssel nyomják a mapon. Még jóval korábban egy csontváz lovas lvl 10-es szörnyet is léttam. Nagy lelkesen nekiestem, erre szénnészivatott és eltaposott. Harmadjára azért lement.
Ja, meg egy alacsony szintű területn egy rakat elit lvl 35-ös nympha. Az se rossz.
-
Ghoosty
őstag
Megvolt az első halálom. A sivatagos területen történt, ahol a föld elementálokat kell öldösni.
Egyszer csak kiszúrtam a távolban egy "épületnek" tűnő valamit, ami úgy nézett ki, mint diablo-ban a kis madár szerű lényeknek a fészke ilyen nagy gubacs. Mondom ezt gyorsan lelőjük, hogy jönnön az xp. Ahogy közelebb értem, láttam, hogy ez nem épület és lelőni se fogom, mert ez egy sárkány, csak gubbasztott. Fordultam is vissza gyorsan, hogy elmenekülök, de késő volt magához teleportált és egy ütéssel ki is nyírt.
Gondolom valami open world boss volt. Másoknak is felkeltette az érdeklődését, mert egy kb 5 fős csapat megpróbáltam megölni, de az élete meg se moccant. Ha jól emlékszem, 30-as szintű volt én meg akkor még olyan 16. -
mikromanus
veterán
Persze. ELadod bagoért és veszel olyat amin a kívánt stat van
Uograde-re crafttal van lehetőség. Pár pontnyit dob a korábbi itemen ha sikeres. .
Skilleket viszont lehet resetelni. Egy adott ágat bármikor, egy egész skill ág lecerélést csak a feltámadási pontoknál a papnőnél. Némi silver ráfordítás kell, meg az új skillek "alap" állapotról indulnak. Azaz szintezgetni kell.Más: megvan a kereskedőcéhünknek az ideális zászló-vitorlakép:
Vagy inkább hagyjuk? -
mqm
senior tag
Létezik olyan opció a játékban ,hogy statot változtassak meg a gearemen némi goldert?
-
válasz
mikromanus #664 üzenetére
Goldot áviszed a 3 realm egyikére AHn keresztül, és vehetsz slotot goldból. Ez még mindig meg a F2P játékosoknak is.
Hagyjuk szerintem ezt a témát, mindenkinél más a küszöb az látszik, csak végtelen vita kerekedik belőle.
-
adamkaa777
senior tag
Csak a potikból napi 12k labor pont az nem p2w .
-
válasz
PhilBrick #665 üzenetére
Nagyon divat lett manapság ezen a p2w dolgon lovagolni. Ha valakinek nem tetszik a rendszer, ne játsszon a játékkal. Ingyen kipróbálhatta, oszt csókolom; nem veszített semmit. Többnyire időt vesz pénzért az, aki fizet. Valamit adni kell az embereknek, mert ha csak csipkés hálóinget tudnánk venni kreditből, nem biztos, hogy fent tudnák tartani a játék fejlesztését/karbantartását.
Egyébként meg az élet is p2w, megszokhatták volna már az emberek. -
PhilBrick
őstag
válasz
mikromanus #664 üzenetére
És mond, az f2p játékosokat mi akadályozza abban, hogy WC potit vagy extra karakter slotot vegyenek? Játéktechnikailag semmi!
Tehát akkor a f2p is p2w?!
Hagyjuk már ezt, savanyú a szőlő egyeseknek ilyen egyszerű az egész....
-
mikromanus
veterán
"Azért közös, hogy egyszerűbb legyen gyűjteni és fókuszálni az LPket és azért van rajta CD, hogy ne lehessen pár óra alatt fullra gearelni karaktereket, ha valaki tele van golddal vagy credittel."
Amit azzal, hogy a cd viszont nem egységes, hanem karakterre szól kb szemen is köpnek. Ugyanúgy secperc alatt felhúzza magát aki sok suskát fektet be és nagyon akarja, mintha nem lenne CD. Egy szerveren lehet 4 karakter, ez félnaponta 4000 "fizetős" LP. Emellett ha még ez is kevés lenne, akkor másik EU szerveren még beregisztrál 1-2-t. Kész is a P2W. Mondjuk nem egyszerű azért elverni azt a sok LP-t félnapi szinten. Van rá lehetőség, de elég macera. Esetleg a mélytengeri bányászat megoldás lehet (25 LP/fejtés). VAgy az item craft. Talán valami egyszerűbb a kesztűcraft. Viszonylag kevés anyag kell hozzá. Az Archeumból elég egy, de 5-10 kényelmesebb (Bezúzással visszajón). Egy craft 100 LP. Ultragyors szintezés a pénzes piacnak... Csak a többség nem ismeri szerencsére. Lehet jó üzlet az is. Veszett jó cuccokat lehet ruhában is craftolni. Hasznos lehet hamar 10-20k pontnyi "szakma"...
-
Kasya
nagyúr
válasz
adamkaa777 #661 üzenetére
Basszus..eleg lenne a szavakat ertelmezni. Pay to win!
-
PhilBrick
őstag
válasz
adamkaa777 #661 üzenetére
Nem, még mindig nem ez a p2w. Cactus olyan szépen megfogalmazta neked, de egyszerűen lepereg rólad....
-
válasz
mikromanus #658 üzenetére
Még mindig nem értem milyen fizetősök előnyéről beszélsz. Tradelni kell valakivel 2 db Apexet goldélt, abból Patront venni és mehet az AH meg a többi ezerrel, 0 azaz nulla befizetett összegért. (Persze az első 160 gold a két Apexre szenvedős ezt aláírom, de lehet akár csak AH license-t venni az olcsóbb).
Azért közös, hogy egyszerűbb legyen gyűjteni és fókuszálni az LPket és azért van rajta CD, hogy ne lehessen pár óra alatt fullra gearelni karaktereket, ha valaki tele van golddal vagy credittel.
Még mindig az a baj, hogy sokan félreértik az emberek a P2W fogalmát. P2W akkor lenne, ha a toppos itemek nem lennének elérhetőek a fizetés nélkül, de azok, sőt. AH nélkül is elérheted a legjobb geareket (bár az igaz, hogy finoman szólva is k*rva sok türelem kell majd hozzá). Persze, lehet úgyis érteni, hogy az már P2W amikor pénzzel gyorsabban haladsz, mint a sima játékosok (de akkor ugye miből élnének a fejlesztők)
-
PhilBrick
őstag
válasz
mikromanus #658 üzenetére
Rengeteg hasonlón vitatkozhatnák(engem például a túl könnyen váltogatható bloodlust mód zavar), de felesleges lenne: ezek a játékszabályok, kell vagy nemkell. :-)
Azért továbbra is fenntartom, hogyWC nélkül túl vontatott lenne a játékmenet, dc nélkül viszont tönkretenné a gazdaságot. -
mikromanus
veterán
válasz
PhilBrick #657 üzenetére
Nem az a "Gond" ha a fizetősök előnyhöz jutnak (bár az is picit gáz ennél a mértéknél már). hanem a következetlenség. vagy kezeljék külön az LP-t és mondjuk csak az utolsó aktív karakternél gyűljön a pont, vagy kezeljék közösen (ez van most kontinensenként), de akkor legyen közös a CD is! Vagy ha már ez "intended", akkor mi a fenének rakták egyáltalán be a CD-t rá??Külön karakterek kellenek hog yegy jó legyen? Bekorlátozzuk, de mégse?
-
PhilBrick
őstag
válasz
mikromanus #656 üzenetére
Nekem amcsi szerveren van még karim, na azzal nem közös. Béták alatt volt 4 órás CD is, ahhoz képest ez a mostani rendszer egész visszafogott. Szerintem aki emiatt nyavajog, annak csak savanyú a szőlő, mert nem tudja megfizetni.
Egyébként meg képzeljük már el a játékot WC nélkül:
A héten médium házat építek(kicsinek nem jutott hely az elején), 15 pack kő és 5 pack fa kell hozzá. Ennek csak a megmunkálása 20*500=10.000 labor pont. A kitermelése meg egy kicsit több. Ha napi 16 órát megy a gépemen a játék, kapok majdnem 2000 pontot naponta. Ha szombatig nem nyúlok a farmhoz, se a loothoz és nem kraftolok, akár össze is jöhet. Aztán még egy nap, míg felépítem, egy nap a heti adóra és bő kettő hét lett volna az alapanyagok kitermelése. Ha közben elpazarlok némi lp-t mondjuk csomagnyitásra, simán egyhónapos projekt lenne egy házépítés WC nélkül.
Ha karakterenként tartanák nyilván az LP-t, akkor a mostani CD-vel két hét lenne az építés. Ha közben alig csinálgatsz mást. Ezeknél a lehetőségeknél szerintem jobb a mostani. -
mikromanus
veterán
válasz
PhilBrick #655 üzenetére
AZ LP közös. Egy szerveren, több szerveren, hátulról-elölről és oldalnézetben is. Ha van egy Orchidra szerveres karaktered 1000 LP-vel és lenullázod a készletét, akkor meglepő módon a Nebe szerveres másik karaktered is nullát lát amikor belép.
EMiatt volt nekem induláskor 3-4k LP-m
A Worker Compensation CD úgy ahog yvan most marhaság. Beraknak 12 óra CD-t, hogy ne legyen OP meg P2W, de karakterenként külön cd van és más-más karakter ugyanúgy bedobhat a közösbe egy-egy poti ezrest. És ez "intended". Akkor mi értelme van a CD-nek???
-
PhilBrick
őstag
válasz
mikromanus #654 üzenetére
Mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy külön van kezelve, ezért tud négyet inni egy nap...
-
PhilBrick
őstag
válasz
mikromanus #637 üzenetére
A labor pont szerverszintű, több karakterrel inni a WC-t és eggyel elhasználni nem exploit, hanem work as intended a fejlesztők szerint.
Az exploit az elején úgy működött, hogy a frissen kreált karakter elfutott a kezdőterületen lévő bemutatóházig, aludt egyet az ottani ágyban, kapott 100 laborpontot és azonnal törölték. Ezért vezették be a várakozási időt a karaktertörlésre. -
válasz
Aha, csak 24 órás CD van a karakter törlésen.
adamkaa777: Ez még mindig nem P2W. Én is iszok napi 4 WP-t, ha van annyi időm játszani pedig egy fillért nem költöttem a cash shopban.
-
mqm
senior tag
válasz
adamkaa777 #646 üzenetére
Na most nagyon szomcsi lettem.. Mivel keveset tudok csak játszani igy nehezen fogok menni raidelni. Pvp maradt az egyetlen esélyem mivel oda max 1-2 emeber kell ahoz ,hogy alkoss valamit, de így nem tudom mit fogok csinálni 50-en..
-
ZsyfKo
senior tag
Ezek a hozzászólások után már látom ha nem keresek guildet hamar megfogom unni.
-
mqm
senior tag
válasz
adamkaa777 #644 üzenetére
Érdekes.. 2v2 3v3 nem tudom miért nem fért el?! Amúgy ezekért jár valami külön pont vagy csak sima honor? Valamint ,hogy lehet a legjobban honort farmolni? World pvp? :/ És még egy kérdés: A honor gearek (ha van ilyen) pvp specifikusak, vagy miben térnek el a raid/insta daraboktol?
-
whitezo88
nagyúr
BG tudtommal úgy van hogy pl Hasla ahol lehet farmolni tokent de az inkább káosz mint rendes BG terület. PvE content meg elég szegényes és rövid. (50eseket nem tudom pontosan)
bár nemsokára jön Auroria, arra kíváncsi leszek.
meg van Aréna is mondjuk, bár azt sem próbáltam még.
-
whitezo88
nagyúr
én ma mamis tempóban 50et megütöttem, de kicsit most mintha elvágták volna.
hova tegyem és milyen házat tegyek le? vagy vagy 160 gildám. madárijesztő sincs lerakva. guild fejlődik, gyűjtüögetünk de hosszú távon mi van? nem látom azt mint pl wowban hogy sok tieres insta meg raidrendszer van folyamatos fejlődéssel, van miért gearelődni, fejlődni, PVP kedvelőknek sok BG, aréna rankkal, de itt minden nyílt. lehet tradelgetni meg kalózkodni de nem látom a hosszútávú lehetőségeket, célokat... -
mikromanus
veterán
válasz
adamkaa777 #638 üzenetére
Szintezésre jó lehet, de egyébként sokmindenre nem könnyű elhasználni. Termelni nem tudsz eleget hog yetesd a craft igényt, AH-ból meg egy idő után elfogy (mármint elfogy a pénzed hozzá). Bár ha már megvan egy szint és használható és keresett itemeket gyárthatsz, akkor bejöhet bőven az ára. Azért exploit, mert 12 órás korlát van az ital használatában beállítva. Azzonos karakterrel nem is tudsz többet inni. Meg gondolom a többivel sem. Ez az újakra vonatkozik csak. Az a kiskapu (?). Az szabályozás szándékos kijátszása exploit és a szolgáltató/üzemeltető/főnök vérmérsékletétől függ, hogy ezekkel hogyan bánik el. Hm. Elpasszolok 3 havi patront és én lehetek a miner master? Megfontolandó.
Erről jut eszembe. Egyik madárijesztővel lefoglalt területen talált a karakterem egy vas telért. Ilyet még nem láttam. Kitermelni nem hagyta, mert hogy más tulajdona. gondolom nem a tulaj "növesztette". De azért vicces.
-
adamkaa777
senior tag
válasz
Ez nem exploit csak simán p2w . Nagyon sokan tolják 6 karival a napi 2 worker potit .
-
mikromanus
veterán
Nem olyan nehéz azt kiszúrni. A magoknál ott van az, hogy "seed"
Ezen én is mosolyogtam azért. Ilennel próbálkozni...Amúgy van állítólag valami LP exploit. Igaz ez, Ha jól veszem ki, akkor a worker compensation lötty időkorlátja új karakteren nem működik . Csinálsz egy újat, felhúzod lvl 15-re, ellövi a potit, törli a karaktert. Közösben ott van karakterenként az ezres. Mondjuk ez már nyomorákság. De akinek nagy előny kell és kifizetődik is a plusz munkapont... Azt remélem banolják!
-
válasz
mikromanus #632 üzenetére
Annál már parasztabb, amikor ugyanabból a magból/cuccból seedet tesznek be pl: a cornfloweren a f*szom se látja a bal alsó sarokban a szürke pöttyöt, a rendszer meg szépen berendezi a virággal együtt. elég szépeket lehet így bukni. ( Bevallom férfiasan én is beszoptam az elején párszor
)
-
Kasya
nagyúr
válasz
mikromanus #634 üzenetére
Na, stimm! KOszonom!
Az nem volt csak tiszta, hogy hogy csinalok ilyet... mostmar tudom ezt is -
mikromanus
veterán
Egyes területeken van olyan "infrastruktúra elem", amit speciality workbench-nek neveznek. Ezt a térképen be-kikapcsolhatod, így láthatod hol vannak. A játékban egy amolyan félkarú rablóra emlékeztető szerkezet. Ezekben 60 LP-ért tudod elkészíteni a helyi specialitásokat szépen csomagba pakolva. Több lehetőség van. Egy-egy területnek ugyanazok a specialitásai. A kész pakk a hátadra kerül és szép ki szászlócskád is lesz, hogy lássa a nép, hog yvándor kereskedő érkezik. A mozgási sebességed iszonyatosan visszaesik a súlyos csomag miatt. A ló se bírja jobban: A csacsi viszont szépen repeszt vele is. Ha meg eléri a lvl 20-at, akkro még inkább felgyorsulhat. A kész csomagot egy traderhez kell elvinni. Ez is jelölve van a térképen. Azonos kontinensen csak goldot kaphatsz a csomagért. Gold tradert kell keresni. Más kontinensre vagy Freedoch szigetre szállítvagilda start, vag yhelyi speciális anyagot kapsz. Minden leadás esetén 22 óra (és 5 perc?) csúszással érkezik be az ellentételezés. Ha menet közben elszedik a csomagodat, vagy épp te rabolsz ki mást, akkor a leadott csomag után 80% a leadót, 2% a craftolót illeti meg. A kezdeti területeken védelem van. Nem támadhat senki a helyiekre. Ha viszont egy helyi karakter támad egy másik kontinensesre, akkor az visszatámadhat már. A messzibb területekre szállítva több a bevétel. Veszélyes helyekre szállítva (háborús övezet, PvP terület, más kontinens) több a jutalom.
Megjegyezném, hogy az utazás leggyorsabb módja a "taxi". Kocsik járnak a szomszédos területek közt oda vissza. Ezek használata ingyenes és a csomaggal ezek a leggyorsabbak. Van léghajó is. Az is két hely közt jár. A transportation (híd, vagy trapéz jel) ikonnál látod hol vannak megállók. A léghajók messzebb mennek és ritkábbanis járnak emiatt
-
Kasya
nagyúr
válasz
mikromanus #632 üzenetére
EZ a trade pack az amit eddig nem tudtam megerteni. Hogy lehet csinalni?
-
mikromanus
veterán
Éneddig csak ügyeskedtem. A jobb és egyszerűbb lehetőségekre hamar "ráugranak", meg megy sok helyen a botolás szerintem.
Pár leheetőség:
- AH hiénázás: napi és heti szinten is nagyon durva ár eltérések vannak. Ha akkro veszed emikor bagóért van kint és csúcsidőben eladod, akkor jól lehet keresni. Vagy épp fordítva. Megveszed csúcsidőben eés kiteszed napközbenre drágábban. Anyagok esténként túltermelésen vannak, napközben meg a legtöbb anyag drágul, mert az olcsó elfog yés keveset tesznek ki. A legcsúnyább módja az a rendszer bénaságát használja ki és egyértelműen botot állítottak rá. Kiraknak 1-1 darabot olcsón. Ha valaki megveszi, akkor a "legutolsó vétel" alapján az új postoló/árus az alacsony árat látja. Ha nem rutinos, akkor elég gyakran kitesz bagóért is nagymennyiségű anyagot. Nincs ismerete. Nálunk log, raw stone, silver ore, goose down, iron ore termékeken nyoma ezt valaki. Nagy köcsögség.- kiraksz olyat pénzért, ami ingyen van, de vagy lusta a felhasználók egy része, vagy nem ismeri a játékot. Az ilyen lehetőségek rövid ideig élnek.
Tipikus példája a vita root. Napi gildát adó questhez kell. A mag ára 5 silver és 1 perc alatt megnő. A kitermelése és vetése is 0 LP. ENnek ellenére veszik 10-15, néha 20 silverért is a rootot. Cak erre azért kezdenek rámozdulni egyre többen.
A másik példa a Lunarite. Szerezhető több módon, de crafttal bezúzással is. A misztériusz (?) GArden dust + moonlight dust + 1egykezes generalmerchantos kombóval 30 lunarite jön kézhez. Az anyagok összköltsége 2-2,5 arany AH-ból szerezve most. A lunarite darabja széles sávban mozog. Volt 10 is, de többnyire 20-45 silver közt mozog. 30 darab bőven hozza az árát. Csak ugye idővel erre is ráeszmélnek sokan. Marad a merev korlátos craft esetleg. Olyami, amihez 10k, vagy több kell 1-1 szakmában és hasznos.edit:
- aztán ott a termelési szemlélet: Eladod amit megtermelsz. Korlátozott haszon a hely szűkössége miatt. Fejleszthetsz farmházra és egyéb területekre, de egyre nehezebb a sok terület bérlete. Ha jó anyagot termelsz, akkro viszont sok jöhet belőle. Mehet a traktorvásárlás, vagy az állattartás fejlesztés, vagy mármi mezőgazdasági irány...
- sandard kereskedő módszer: összeraksz trade pakkot és leszállítod. Kontinensen belül arany, máshova speciális nyersanyag, vagy gilda star a bevételed. A nyersanyag eladható, vagy crafthoz felhasználható. A gildából fejleszteni lehet, de annyira nem fontos már idővel. Itt is mehet a farm cart projekt. Kontinensen belül a békés területek elég biztonságosak, de kisebb is a haszon. Háborús övezet, PvP zóna ésa tenger meg neccesebb. Csapatban az is opció. -
Kasya
nagyúr
válasz
mikromanus #628 üzenetére
Mivel erdemes a legjobban penzt keresni?
-
mikromanus
veterán
A legjobb módszer a kereskedelemre sajnos mindig is az "izom" lesz. Pár kivételtől eltekintve a partok közelében még nincsenek nagyobb flották. Erős karakterek több hajóval távozásra bírhatják az ellent. Sloban necces. Már az "alap" hajóval más klipper ellen is. Mire észreveszed az ellent már kb el is vesztél. Ha bveág eléd, akkor nem igazán tudsz időben irányt váltani. Megcsákjáznak és lerohannak. Egyedül esélytelen vagy. csapatban nagy karakterekkel talán lenne esély, de ott meg ott van az, hogy akkor vagy nem támadnak, vagy a sok rablás annyi erőforráshoz juttatja a gyökereket, hogy előnyben lehetnek így is. Több gilda star, tőbb hajó. Mondjuk itt is a guild mérete és szervezettsége számít. Egy-egy kisebb csapat nem sokat tud kezdeni egy összeszokott nagyobbal szerintem. Megindulnak most is már a nagyobb guildek 1-1 kereskedőhajóval. Kb 1 kör és majdnem meg is van a hadihajóra való. Beléjük kötni meg elég necces. Hasonlóan népes csapat esetleg. Érzem én hogy a végén még partközelbe kényszerítenek. Marad végül az alkímia és a vagyonosodás más útja?
Mindenesetre közvetlen a speciality workbanch közelében vag ytraderek/kikötők mellett már vízre se szállok. Az "öböl" a nyugati kontinensen egy nagy halálcsapda a vizeken.
edit:
Azért azt megmosolyogtam, mikor a parton Cinderstone Moorban a városkában nagyban craftolgfat valaki, közben "away" státuszban van. Jön a vörös ötvenes. Megáll a parton. felméri a távot... aztán beküld két sallert és gyorsan a vízbe veti magát. Az őrség mozdult, de csak a fele élet elett meg. Az "AFK craft manager" kolléga meg békésen heverészett 2-3 percig -
válasz
mikromanus #628 üzenetére
Aier szerveren a nyugati oldalon kb a partot sem lehet elhagyni, mert egyből jönnek az emberre, így a kereskedőhajóra nem is gyűjtögetek/ünk. Még a Fishing boat is necces lesz, mert szerintem arra is menne a sok büdös b*nkó kalóz (na meg a p*raszt a saját frakcióból, mert épp nem sikerült kivernie.... War területen bírtam, amikor ~30 körül voltunk ketten, nagy nehezen levertünk egy 42 körüli keletit, aki belénk kötött, aztán jött egy 50es saját és megöld mindkettőnket. A miértre nem tudott válaszolni...)
Sajna a heal húzása miatt (Cleric) el kellett dobnom a Shadowplayt, így végképp esélytelen a szárazföldön kívüli kereskedés (amit találtunk magyar guild az még messze van az ilyen dolgoktól, még Animal Pen/Cage-eket se nagyon használnak
)
-
mikromanus
veterán
Hamarosan veszett profi kereskedő és alkimista leszek. A "kommersz" állása 9994 pont, az alkímiánál meg csak 50 totál haszontalan lunafrostot kell legyártanom. Pont lett volna rá reggel is, csak kifogyott a gold az anagvásárláshoz. Azután tudok jobbnál jobb anyagokat gyúrni. Lehet hozzám fordulni a farmers workstation hozzávalóért, meg másért is. Már csak 200 kőkocka kell és le tudom rakni a házamat, meg az alkimista asztalomat. SIma ügy. Az eddigi párszáz gold mellé még önteni kell a semmibe 70-80-at.
A komolyabb (és nagyobb) klánok már kereskedőhajóval szállítják tucatszámra a pakkokat Freedichre. Azt hiszem picit össze kell szervezni a bandát. Mielőtt még a kenus sziget ostrom kisérletünket a leglepukkantabb útonálló is masszív ágyutűzzel tudná fogadni
Csítmódban azért besunnyogtam párszor mindenhova. Nagyon jó érzés mikor 6-8 magasszintű karakter járőrözése és 2 hajó folyamatos vízmenti jrőrözése mellett besunnyogok predátormódban és az orruk előtt adom le a pakkot. Aztán lejár az álcázás és kicsit idegesek a gyíkarcúak. Biztos durva dolgokat mondanak, de ki vannak cenzúrázva.
(azaz nem lehet kommunikálni a keletiekkel amíg nem ismered a nelvket)
-
Kasya
nagyúr
válasz
mikromanus #625 üzenetére
Engem driver issue miatt dobott ki es nem engedett vissza...
Ugy tunik nincs sima dc ok nelkul -
mikromanus
veterán
JA. néálam a kártya mondta azt, hogy most picit pihen mer' melege van. A beléptetőszerver vagy döglött vagy terhelt. Se a weben, se a klienses nem tud csatlakozni. 2024 és 2025-ös hiba). No igen. HA már online és az elszaródások miatt mindenki egyszerre akar bejutni, akkor az ilyen.
-
ZsyfKo
senior tag
válasz
mikromanus #623 üzenetére
Ja nálam is ez van, azzal a különbséggel hogy mi lecsaptuk a biztosítékot azért léptem ki és mostmár nem tudok vissza, annyira jó komolyan...
-
mikromanus
veterán
EGy félórára jó volt,d e megent kivágott. A nyílt vizeken. Gondolom a hullám a víz felszínén fog lebegni. A launcher nem tud csatlakozni most, így az EU és NA se érhető el. Pazar...
-
ZsyfKo
senior tag
Melyik van jól optimalizálva? Aion szörnyű ott ha ellenfél jött is beszaggatott, bár lehet az direkt volt, de nagy város ott is megölte, Tera hát az is szörnyű ilyen téren, Nexuson lowon is akadt. Talán az FF volt ami nem szaggatott sehol, de ott meg külön töltöttek be a területek.
-
ZsyfKo
senior tag
Asszonynak Dx9 very high, nálam Dx11 High, nagyobb városokban néhol érezni az fps csökkenést, de máshol nincs semmi, fps-t nem szoktam mérni úgyhogy nem tudok adatokkal szolgálni.
Nem off: Annyira jó komolyan hogy 10re haza érek 24ből erre nem tudok játszani azt holnap megyek megint
-
Kasya
nagyúr
Alap free accon mennyi az elerheto inventory space?
-
PhilBrick
őstag
Engem leköt. Mindig van legalább három dolog amit csinálni kellene és egy csomó másba még bele sem kezdtem: nyelvtanulás, zenélés, sporthorgászat például. Mondom ezt úgy, hogy a fősztori után gyakorlatilag nem questeltem, egyebekből lettem 50.
Ha a fejlődés varázsa hajt, kezd el cserélgetni a skill ágakat, húzd fel mindet 50-re, legyél archemaster!
-
mikromanus
veterán
"Our team is working to resolve the looping cinematic issue when trying to access the EU servers. Thanks for your patience!"
Hát akkor kösz. Épp kimásztam predátor módban Freedochon, erre kivág... MIr visszaérek gondolom recallt nyom oda féltucat lvl 51-es kalóz (tudom, "csak" lvl 50 lehet) ... -
ZsyfKo
senior tag
Kérdezem a már 50es karival játszókat, hogy mennyire köt le az endgame? Mert most nagyon rá vagyok kockulva a gamere, ahogy engedi időm nyomom, most tarok 45-nél de ugye még hajt a fejlődés varázsa elérni a maxot, van már kis farm, nagy farm, ház, clipper, nyomom a gazdálkodást is mellette. De ezek mennyire lesznek monoton és unalmasak, csak mert jártam már nem egy két mmo-ban azzal hogy meg volt a max szint, instázgatott az ember és ennyi, utána már beloggoltam és csak nézegettem a karim. Remélem valamennyire érthető lett hogy mire vagyok kíváncsi.
Ja másik asszony gépe Intel-amd az enyém amd-nvidia, lehet valamivel jobb a két gép ha intel-nvidia és amd-amd-t csinálok belőle? Csak mert egyszer valaki mondott ilyet és nem rég eszembe jutott.
-
Kasya
nagyúr
Azt hittem, hogy a Verify acc uzenet mar reg megoldodott...erre most megint ez fogad egy dc utan
Ah...megtalaltam az elso grindelos kuldit. Miutan mar vegeztem a regioban minden kuldivel, maradt egy Defender kuldi, amiben 200 trasht kell leolni
Szerencsere az insta mobokat is beleveszi, igy nemmn lesz hosszu.
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ZEN.com
- Microsoft Surface
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Spórolós topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max Karl Lagerfeld tokok
- Gamer Szörnyeteg PC Ryzen 7 5700X3D NITRO RX 7800 XT 64GB RAM Full Corsair RGB
- Lenovo IdeaPad Y700 17"3 17ISK i5-6300HQ, GTX 960M 4GB, 32GB DDR4 2133MHz
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest