Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
freemanone
addikt
I7-hez: sok virtuális gép futtatása esetén nagyon jól tud jönni! A türelmetlenek is amikor a darabolt fileokat pakolják össze SSD-n. Nameg én játszok is és ott 3fps pluszért nagy összegeket kell kiadni. (asztali pc nem alternatíva számomra, sokat utazok és költözök) Bár a noticsere asszonykámnak lesz esedékes, akinek egy I3 is tökéletesen elég, ami jelenleg is van, csak már vga limites a gép (hd5470m), mert ő is játszogat.
Hát igen.... u32u.... raktárseprés tipikus esete.... tudom, hogy mindent el kell adni, de attól még igencsak kár az ilyen hulladékokért. Az a baj, hogy sok noti között nincs is igazán HW vagy anyaghasználat/minőség beli különbség csak márka és design. Ezért viszont képesek 50-100k pluszt leaggatni a vásárlóról egyes esetekben.
-
Prof
addikt
válasz freemanone #21 üzenetére
Amúgy meg az ilyen méregdrága (mivel egy netbook gyakorlatilag) subnotebooktól kapok hülyét: Asus amibe szintén képesek voltak 2hónappal trinity megjelenés után brazost tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Én egyelőre várom a teszteket róla 1 hónapon belül elvileg lesznek, ha az ázsiai piacon elkezdik forgalmazni. A fényes képernyősöket meg tőlem 1 ft-ért is adhatják nem tartom őket hordozhatónak. A kijelző, súly, billentyűzet, üzemidő egy noti legfontosabb paraméterei ezek után jöhet minden más mérlegelése. (az ár általában márka/noticsalád és specifikáció függő)
Amúgy nem kell i7-es az égvilágon semmire tömörítésen és 3d renderen kivül 1100 dodó körül jönnek majd ilyen gépek, a notebookreveview fórumban a Sony S13 vaio-ról is írkálnak hogy a 640M LE -t tuningolják
[ Szerkesztve ]
-
Pantok
aktív tag
"ezt valahogy nem bírom összeegyeztetni."
Nem csinálhatnak gépet ami minden területen szolíd vagy "jó" mert kiütnék vele az összes többi gépüket.
Ha jó hardvert adnak jó áron akkor elbasszák tükör kijelzővel, extra centi vastagsággal és tovább.[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
tehát akkor így már helytálló a mondatom, hogy vékony legyen vagy erős? ne csak prociban, mindenben! Ennyiért nem kapsz ultrabookot, főleg nem ilyen szintű dGUP-val, azokból ez többnyire kimarad, mert melegednek. Legalábbis a gyártók erre hivatkoznak, aztán 1-2 modellben mégis elférnek... ezt valahogy nem bírom összeegyeztetni.
A fényes kijelző persze nem jó, de azzal sokmindent nem tudsz kezdeni sajnos a többség ilyen.
Az Asus N46VZ ~1700$
Az Acer P643 pedig még be sincs árazva.Az mindegy, hogy a giga notit hol fogják forgalmazni, meg hol nem, de ilyesmi kaliberű notit keresek és megtetszett, ezért is kérdeztem rá az árat!
-
Prof
addikt
válasz freemanone #19 üzenetére
240k-ból nálunk nem fog egyelőre (1000dollárnál kezdődnek) kijönni ez a kategória, mert nincs versenytársa és nagy rá a kereslet. Most kezdik forgalmazni ázsiában:Pchome. Én itt követem a híreket róla : [link]
Acer M3 nem játszik mert fényes a képernyője, egyedül a Asus N46VZ illetve az Acer P643 az még matt. Igaz azok elég nehezek.
Magyarországon nem fogják forgalmazni a Gigabyte notikat. (de Romániában pl. igen)
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
OMG tényleg?! azt hittem már 2015 van.... a fene...
Tudom, hogy van 1-2, de sztem egy kezeden megszámolod, hogy mennyi. Még egy kis ideig ez nem általános, de egyre jobban terjed.
A giga notira tudsz árat? Mert én nem találtam...
Ami HW-ben vele egy kategória (szerintem), de "csak" 15"-es, az az Acer Ultra M3, amiből 360k jelenleg az a modell amiben i7-es Sandy van gt640m-el párosítva.
De ha 240k-ért mutatsz 2db notit amiben i7-es ivy és gt640m szintű VGA teljesítmény, befogom ígérem.szerk: apple-t nem keverek pc-vel, mert ugyan hasonló, de nem ugyanaz, sem árazásban sem sokminden másban, szval a macbook-ot hagyjuk ki. általános célra mindkettő használható és egyben túl sok is. specifikus területen pedig, mindekettőnek más más előnyei és hátrányai vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
válasz freemanone #17 üzenetére
2012-t írunk, nincsen "vagy" mindkettőt lehet, mind trintiyvel mind ivy+mobil keplerrel.
Lásd Gigabyte U2442N vagy akár az új Macbook. Messze nem melegednek az új cuccok annyira. -
freemanone
addikt
Nem is rossz, de a kissebb modellek (i3,i5) is kaphattak volna kivétel nélkül gt640m-et. Nekem mondjuk a 17" túl nagy, de ettől függetlenül tetszik.
Az utóbbi pár évben összekapta magát az acer. Most lesz két éves decemberben a 3820TG-m ami pár karctól az alu fedélen eltekintve, tökéletes állapotnak örvend és a zsanérokkal sincs még probléma. Pedig nincs kímélve, hurcolászva volt nem is keveset. A hűtésre sem lehet panaszom, mivel 2 körös hűtése van így elég csendes és hűvös. (külön hűtője van a VGA-nak és a CPU-nak 2db ventivel, amik a gép két oldalán fújnak ki)
(#16) bogyo112: jah.... ULV-s procival meg VGA nélkül már kapsz is kb ennyiért!
vékony legyen vagy erős?[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
nem csúnya ez a szín,de csak a szín alapján nem tudom ki vesz ilyet.
-
Prof
addikt
Nem lenne ez rossz matt képernyővel 200k-ért
[ Szerkesztve ]
-
Nemtom hol de valahol olvastam vagy halottam, hogy az Acer összeszedte magát és a mostani gépei már ott vannak a szeren.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
-
lenox
veterán
500 GB-os merevlemezzel oldhatjuk meg, ami mellé sajnos nem jár gyorsítótár
Milyen gyorsitotar nem jar hozza? Nincs a hdd-ben cache? Az eleg fura lenne...
-
Tudom azért is érdekelt volna i5-el a gt640 (csak gt630m van i5-el). Dellt akartam venni de az újnak nem tetszik a formája meg persze többe is fájna.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
gerii
addikt
Pl a hűtést szerintem ők tervezik meg, illetve hogy mi hova kerüljön, VGA a CPU mellé hadd olvadjon ki a műanyag, vagy kicsit távolabb egymástól.
Ha ennyire acert aakrsz venni erőműnek, akkor legalább a garanciát terjeszd ki csillió évre, mert valószínű hogy 1év+1nap múlva szétpukkan valami benne.Amúgy szerintem nem fogod kihasználni a 4 magot, tök felesleges, a VGA a szűk keresztmetszet minden laptopban, én arra gyúrnék jobban, illetve SSD-re
-
A külsőt kivéve belsőleg van valami amit az Acer gyárt? (pl. a HDD az Toshiba benne) A másik ami érdekelne vásárlás előtt van e Ivy i5 el GT-640M vagy inkább GT-650M Acer V3-771G -as mert csak i7 el láttam.
-
Pantok
aktív tag
Pontosan.
Én szeretem a kis acer netbookomat, de egyszerűen szétzúzza önmagát átlag használat mellett.
Kb 8 hónapja használom és legalább úgy néz ki mint amit 2 éve valami tizenéves használ a játszótéren, pedig vagy otthon, vagy irdobáan, vagy legdurvább esetben a vonaton volt használva.240-et nem adnék ki hasonló minőségért, még ha a hardver az 10 pontos is.
-
nagyúr
Hidd el, ugyanazt a szemetet (HannStar) rakják a legtöbb "márkásabb" (ASUS, Lenovo Ideapad, HP-Compaq, SONY, olcsó DELL-ek, stb) gépbe is. Ha jót akarsz venni, akkor mindegy a gyártó; üzleti, vagy prémiumkategóriából válassz (ami meg persze egy kalap lé)
Vagy vigyázni kell a gépre és akkor a fos is kitart egy örökkévalóságot.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
yknarf
tag
Akármi is van benne, vagy írnak róla, én acert sohasem vennék. Régebben túl sok negatív tapasztalatom volt vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Aspire E5-571G -- Dedikált GPU
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 (Nikon)
- iPhone 13 Pro 256GB Graphite, kártyafüggetlen, dobozával, töltővel
- Számítógép eladó. (i5-4590+16GB ram+GTX 750TI 2GB+120GB SSD+500GB HDD) Beszámítás
- Keresek 2x16GB DDR5 7000mHz CL32 RGB (SAMSUNG B-DIE) RAMOT reális áron.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest