Aranyat érő Acer Aspire V3-471 notebook

Az Acer Aspire notebookcsalád V3-as jelzéssel ellátott sarja nem ismeretlen a blog olvasói vagy a termékek iránt érdeklődők számára. Az olimpiai változatot már mi is alaposan kiveséztük, járt nálunk 17,3"-es méretben is, így már majdnem azt hittük, hogy mindent láttunk. Kézhez kaptuk viszont a V3-471 változatot, ami a hardvert nézve egy igazán ütős összeállítás lett a maga (mondhatni belépő) kategóriájában.

Az arany színű V3 és az Olympic Edition egymás mellett
Az arany színű V3 és az Olympic Edition egymás mellett [+]

A 14,1"-es konfiguráció fő elemeit ugyanis egy négymagos Intel Core i7-3610QM (Ivy Bridge) processzor és egy dedikált NVIDIA GeForce GT 640M alkotja 2 GB saját fedélzeti memóriával, mely ütős párost képez, ha mondjuk játékra kerül a sor. A Kepler architektúrájú dedikált VGA egy korábbi tesztünkben (Acer Asipre M3 Ultrabook) már gyengébb processzor mellett is bizonyított, de eddig nem igazán találkozhattunk vele alsóbb kategóriás gépben – már ha beszélhetünk ilyenről egy ilyen konfiguráció mellett.


[+]

Memóriából 4 GB áll rendelkezésre, az adatok tárolását pedig egy 500 GB-os merevlemezzel oldhatjuk meg, ami mellé sajnos nem jár gyorsítótár. A fényes felületű kijelző felbontása 1366x768, ami nem sok, ellenben a VGA kényelmesen elboldogul ezzel a pixelszámmal magas részletesség mellett is.


[+]

A V3 külsejét már oda-vissza kiveséztük az olimpiai változat kapcsán. A mostani arany színű változat sem különbözik tőle, leszámítva a karikás emblémát, ezért erre nem térnénk ki újból, csak annyit említenénk meg, hogy akinek ez a fényezés nem szimpatikus, azok fekete és sötétszürke változatból válogathatnak még. A fő attrakció ez esetben a processzor nyers ereje, amit a négymagos (nem ULV-s) processzor szolgáltat, illetve a VGA teljesítménye is kellemes, valamint az, hogy mindezért alig 240 000 forintot kell fizetni. Ez igazán jó ár érte, ha valaki hasonlóan erős, mégis költséghatékony megoldást keres. Már csak az egy év garanciával kell megbarátkozni, ha nem akarunk opcionálisan garanciakiterjesztést vásárolni.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények