- Azonnali processzoros kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
GumisPeter
senior tag
Éppen a tesztben szereplő lap landolt nálam, végállomása egy Cooler Master H100 bódé lesz, egy szintén Rog Strix 1660ti OC társaságában...remélem pár hét mulva tudok nyilatkozni róla, bár gyanitom addigra többet tudsz majd erről, mint én.
De a modding már csak ilyen, hosszabb művelet lesz.....
Mindenesetre örülök, hogy ezt a lapot választottam, nagyon jókat olvasok róla, illetve az elődje a Z370i egy barátom szerint az eddigi legjobb lapja volt, pedig volt nála néhány már... -
szaszabee
aktív tag
Jó kis teszt köszönjük
-
-
marcarc
senior tag
hááát, új ryzenekkel meg a lapok kurva drágák+a memória hiába van jó áron a proci maga. A másik nagyon fura dolog, hogy az i7 7700K 120+ míg i7 8700K 110e. Ha 1151 V1 ről akarsz fejleszteni akkor az intellel még mindig csak lapot és procit kell cserélni, memória marad, hűtés marad és jobb esetben táp is marad. Ha platformot váltasz akkor lap, proci, memória, hűtés.
Ilyen árak mellett meg már egy i9 9900K sem annyira elérhetetlen az meg végképp elég overkill.
-
-
-
XuChi
addikt
Ki vesz manapság intelt ?? Ha most vennék gépet, az intelt úgy elkerülném mint a bolhás kutyát.
Szopok is a premium lappal, senkinek nem kell...
-
törölt tag
válasz
Synthwave #21 üzenetére
Ilyen felszerelt ITX lapot, 64 oldalas bios-al nem adnak oda egy belépő ATX lap árában, ez biztos.
De úgy hogy a halandónak nincs szüksége igazán ezekra az "extra szolgáltatásra", szóval 98%-ban ki lesz kapcsolva, le lesznek tíltva két hét intenzív örömködés után, úgy már valóban sok pénznek látszik a 70K-s vételár.Rog név.. Ja.
Nekem voltak asus prémium lapjaim, én naívan azt hitem, hogy a sok extra mellé oda is figyelnek mindenre ennyi pénzért. De azt őszintén elmondhatom, hogy semmivel nem szoptam előtte-utánna annyit összesen, mint ezekkel a prémium lapokkal. -
15-ért Z390-es ROG mITX?
Ja, azt az én gyomrom is bírná (kié nem?); vennék is egyből vagy ötöt.
Viccet félretéve: abszolút irreális az összeg, amit mondtál. Asztali fronton (HEDT és szerver platformokat nem számítva) Intel oldalon a Z390 most a csúcs chipset. Ehhez jön még a jó VRM és VRM hűtés, integrált I/O pajzs, duplamagas DIMM-ek támogatása, kutyafüle, macskafarka, a tetejébe meg a ROG név. Ha ez utóbbi nem lenne, akkor is legalább 50-60 között mozogna ez a lap.
-
Janby
tag
Mondjuk kezdésként vess egy pillantást a Z390-es alaplapok áraira. Hirtelen a legolcsóbb 46k. ITX-mindig feláras. Alapból a nyák sokkal bonyolultabb (tervezés,gyártás). Plusz a lap nevében van egy csomó varázsszó: ROG,Strix,Gaming. Csak az RGB hiányzik(mármint a nevéből).
-
törölt tag
válasz
Predatorr #13 üzenetére
ITX-méretben jól szervezve 3-400W simán kimegy teljesen léghűtésre támaszkodva. Persze kis térfogat annyi kompromisszummal járni fog, hogy illik hátrébb tenni a prioritásban az alkatrészek kifacsarását, mint teljes méretű PC-nél, ahova toronyhűtőből is beférnek a legmagasabbak/legszélesebbek.
-
bot1978
senior tag
Mi a tosz ezen 70.000Ft de komolyan kérdezem?
Ha 15k lenne elgondolkodnék, hogy miért nem érdemes egy ATX lapon még meglévő csatlakozót feláldozni a kisebb méret miatt, de 70? Mennyi? 70? Mi a rák? Egy 15k-s ATX lapon 2x ennyi alkatrész van és befér 20 alá ez meg 70? Mér' nem 700? -
Geller72
veterán
-
fasyrt
őstag
Vagy az ac-s wifi
Na nekem meg pont ez a wifimania ami kisüti a szemem a lapoknal. A francnak integraljak ra, kell kifizetnem, mikor böven jol elvagyok en a gigabit ethernettel is. Egyszerüen tisztabb, szarazabb, jobb erzes.
Es azert egy ac licensz nem ket filler egy lapra.
-
flashpointer
őstag
válasz
Meteorhead #7 üzenetére
A Problema amellett hogy a userek nagyresze eszre sem veszi az hogy ha mar megveszek egy alaplapot (tokmindegy hogy mennyiert) ne nekem kelljen mar sufnituningolni hogy ugy mukodjon ahogy alapvetoen kellene neki... rgb meg minden szirszar van rajta de hogy normalisan fekudjon a borda arra mar nem jutott kapacitas?
@(#8) Mercutio_ : Ehhez is adnak, kb 1-1,5 mm vastag, es az nem eri el...
-
Predatorr
őstag
Kis lap, kicsi házba, takonypasztás procival, esetleg amd vga-val, és máris kész a gaming tojássütő.
-
Uniross2
csendes tag
Lehet laikus a kérdés, de ez mitől lett high-end alaplap?
-
Geller72
veterán
Koppra ilyenem volt Z370-ben, az is 71k volt, de szavam nem volt rá, nagyon faja kis deszka. Az a helyzet, hogy megint kellene egy mITX lap, de normálisat alig találni, amihez minden megvan. Vagy az ac-s wifi, vagy más hiányzik, de valami biztos ahhoz, hogy teljes legyen a kép. A 9900k is szépen elvolt benne komoly terhelésen. Egy Core V1-ben volt, szerencsére az a ház nagyon jól építhető a kis mérete ellenére is, és az elején az a 200mm-es venti sokat dob a dolgon. A 71k erre is nagyon sok, ~50k magasságában reális áru lap lenne.
-
pomorski
őstag
Köszi a részletes leírást! Asszem, ha a jelenlegi rendszeremet "kinövöm", akkor nem erre fogok átváltani.
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #6 üzenetére
Giga AB350N mITX lapnál adtak az SSD bordához thermal gap-et.
-
Meteorhead
aktív tag
válasz
flashpointer #6 üzenetére
Ezt azért nem lehet olyan nehéz orvosolni. A hátsó rögzítő csavar és a NYÁK közé raksz egy alátétet és kész. Egy milliméternyi hajlítást a legvégén ki kell bírjon a cucc.
-
flashpointer
őstag
Ilyem vettem csak B450 verzioban. Az M2 hotobordaja nem fekszik fel rendesen a chipekre, elol rajta van a hovezeto hatul meg par tizeddel a levegoben. Lehet hogy tul lapos de nem hiszem hogy olyan kulonleges kialakitasa lenne egy 970 evonak hogy ne legyen vele kompatibilis...
-
Reggie0
félisten
induktor
-
fRooStzzZ
senior tag
Igen, én is pont ezen agyaltam..
A tesztek azok pont hogy processzort mérik, nem xy lapok közti különbséget, mint régebben azok szoktak lenni,
Mennyire lehet húzni ugyan azt a HW-t különböző lapokban, mennyi a késleltetés, mennyivel fogyaszt egyik lap többet mint a másik.
Ennek pont semmi értelme nem volt Intelt / AMD-t összehasonlítani.
Itt nem a lapok közti különbség jön elő. -
-
No offense, de mi értelme annak, hogy az egy szem Inteles alaplapot 3 db AMD-shez hasonlítjuk? Mi derül ki így ebből az alaplap teljesítményére vonatkozóan? Mert ez a cikk ugye elvileg alaplap teszt és nem processzor teszt lenne...
-
M@cika
őstag
Tuti kis alaplap, igaz 70k, szóval nem olcsó. De mivel Inteles ez egyáltalán nem csoda. (Most AMD-vel is elszaladt a lovacska az X570-nél)
A 7-ZIP-ben miért teljesítenek fordítva az MSI lapok? (Gyors becsomagolás, lassú ki.)
(A 8700K árkategóriája sem éppen a 2700x szintje, a 9900K az meg pláne túlárazott.)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Nem kell lemondanunk a high-end rendszerről még Mini-ITX platformon sem.
- Diablo IV
- Azonnali processzoros kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest