- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Bár elvi akadálya nincs, nem tudok róla, hogy az ATA jelszót bármilyen termék titkosításra használná. Egyszerűen az elektronika nem enged az adatokhoz hozzáférést a jelszó nélkül. Éppen ezért megfelelő eszközökkel kikerülhető.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Daemon09
őstag
Azért ez nem kis hiba szerintem sem. Bár nem szoktam jelszózni a winyóimat. Nem is gondoltam, hogy ilyen hiba előfordulhat egy gyártónál.
-
malwy
senior tag
Ciki. Valami konkrét infó, hogy ilyen hogy fordulhat elő? Mi nem fér össze mivel stb.?
-
dabadab
titán
Az IDE specifikacionak ezer eve resze a HDD jelszavazasa (es innen persze a SATA-hoz is atvandorolt), pl. az Xbox (nem a 360, hanem az eredeti) hekkerellenes vedelmenek is szerves resze volt. Altalanossagban el lehet mondani, hogy ezt nem nagyon lehet feltorni, legalabbis hazi korulmenyek kozott.
DRM is theft
-
Ősember
őstag
lehet en ertettem rosszul, de maga az ssd teljesen rendben van, csak a firmware-ben van egy kis hiba a mostani ssd-knel mar csak a penzre lehet fogni, hogy miert nincs mindenhol...
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
bit_vector
tag
elvileg minden SATA HDD tudja, hogy belsőleg a meghajtó tárol magában egy-egy titkosító jelszót. Enélkül az adataid nem fognak kimenni a sata kábelén, de onnan sem fogad semmiféle adatparancsot...
sőt. A durvábbak -ha jól emélkszem- már a tányérokra is ezen jelszó alapján titkosítanak, sőt, ha 3x elrontod (mint mondjuk a régió kód volt a DVD-ken), akkor kuka a vinyó....üdv.
Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/
-
Killing
addikt
Jelszóval nem szoktam levédeni Hard Drive-ot, egy ilyen SSD-re meg nincs lovetta.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
gabi81
tag
kellemetlen.
just believe in yourself
-
MODERÁTOR
válasz mitulabattyi #32 üzenetére
Aham, szóval akkor létezik a dolog, csak ritka mint a fehér holló. Igaz, azokban a drága notikban biztosan akad ilyen, amelyekbe való a nagyon drága SSD.
-
mitulabattyi
aktív tag
A legtöbb notinál be lehet állítani a HDD passwordot, néhány asztali gépnél is. Nem csak SSD-nél, normál winchesteren is.
Nekem egy IBM laposom van, ha beállítom a HDD passt, nem is enged tovább még a biosba se, amíg be nem írtam a jó jelszót. Ha háromszor elrontom, újra kell indítani a gépet. -
DV
senior tag
Legalabb a tobbi gyarto malmara hajtja a vizet egy picit.
-
P00By
nagyúr
válasz venember83 #18 üzenetére
Szvsz biztosan.
-
liksoft
nagyúr
Ez nem SSD, hanem firmware gond. Attól még szeretem az SSD-t.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Intel bácsi nagyon elbízta magát...
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
törölt tag
Hát ez durva! Egy kis kellemetlenség, hm sajna minden adatod elveszett, bocsi!
-
MODERÁTOR
válasz janos1988 #23 üzenetére
Én is ezt kérdem. Kétfajta jelszót lehet általában állítani BIOS-ban. Egyik arra való, hogy a BIOS beállításaihoz csak egy jelszó megadása után férünk hozzá. Meg van amelyiket ha beállítjuk, akkor mielőtt az oprendszert kezdené boot-olni, ugyancsak kér egy jelszót. De mindkettő kiüthető CMOS reset-tel. Szal nem tom, hogy itt most pontosan milyen jelszavas beállíthatóságról beszélünk.
-
janos1988
addikt
Az uj firmware pedig a titkositott meghajtokat fogja hazavagni, uj jelszot "talal" majd neki
Amugy miota lehet biosban meghajtot vedeni jelszoval? Vagy ez az egesz biosra ervenyes jelszo? Mert az utobbirol mar hallottam.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Xirtam
veterán
Szerintem sem vészes annyira!
-
darkarthur
senior tag
Ez nagyon nagy! Az Intel már elég rutinos ilyen hírek bejelentésében
Samsung S23 Ultra 5G
-
Weaver
senior tag
hát igen... egyelőre nem csak a magas ár az SSD-k legfőbb probélmája. ez közhelyesen hangzik, de nincs ez még kiforrva. mire elérhető áron lesznek remélem szépen gyorsulnak még és letisztulnak.
-
schwanz
tag
-
venember83
nagyúr
No, ez már nem kicsit vicces, így kívülről.
Firmware-frissítéssel orvosolható a probléma?
-
WN31RD
addikt
Pont egy ilyen beszerzését tervezem a közeljövőben a laptopomba. Természetesen a teljes háttértár titkosítva van, BIOS jelszavakkal nem bohóckodom.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
LackoMester
addikt
hát ez presszó még a legnagyobbakkal is megesik
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
MODERÁTOR
Egy apró kérdés, mert ezt valahogy nem értem, vagyis nem tudom elképzelni. Mégis, hogyan lehet a BIOS-ban az SSD-t jelszóval levédeni? Még egy alaplap BIOS beállításánál sem találkoztam olyan opcióval, ahol SSD-t lehetett volna jelszóval levédeni.
Esetleg valaki tudna egy képet mutatni erről az opcióról? Vagy csak én vagyok lemarava mert nincsen SSD-m, és tutira, hogy minden lapnál előjönne ez a lehetőség, ha beléje dugok egy SSD-t. -
Realradical
őstag
Hát ez igen.
Autóban, vagy bármilyen egyéb műszaki eszközben visszahivatnák az egész szériát, nemhogy "dolgozunk rajta" felkiáltással elintéznék.Things that try to look like things often do look more like things than things
-
félisten
Soha nem jelszavazom a gépem.
Az átlaguserenek csak fölösleges kínlódás, az én meglátásom szerint.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
rudi
nagyúr
válasz CsendesMark #9 üzenetére
Az üldözési mániások tutira. Ők most "jó esetben" boldog "ugyemegmondtamhogybajlesz" kiáltással nyugtázzák, hogy annyi az adataikank, amit szerencsére "húszmillió" példányban lementettek. Egy BIOS védelem elég komoly. Ha fontos adatod van és azzal véded le és az Intel miatt elszáll, akkor tuti elég ideges leszel.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Integra
titán
mi az hogy ne adjak neki biosban passwordot???
még szép, hogy adok, alapvető biztonsági intézkedésről beszélünk, ez nagyon ciki......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
CsendesMark
aktív tag
A felhasználók hány százaléka védi bios szintű jelszóval az adatait?
Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
Muton
addikt
intel bácsi gondolom kedveli a pc pespective-t. a legutóbb is ők világítottak rá hibákra. de legalább most már nem ugatta le őket az intel részéről senki
mondjuk a hír végén a kapcsolódó anyagok között elfért volna a link
[ Szerkesztve ]
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
rudi
nagyúr
válasz juliabrilke #2 üzenetére
Javítva az eredeti cím. Tényleg nem apró az ilyen hiba, sőt.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Kriza
őstag
Szerintem sem éppen apró az a hiba, ha komplett adatvesztést okozhat.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
14adam
addikt
Ez az egyik ok,hogy nem veszek ssd-t mostanába,mert még nincsen kiforva a technológia.
2 nincs pénzem rá -
Gomez86
őstag
Lehet hogy hangosan anyáznék ha a 100k-es Winyómon pont a nagy védelem cécó miatt veszítem el az adatokat...
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
juliabrilke
veterán
Ez "apró" hiba?
Biztosan nem így gondolja, akinek üzemképtelen lesz a meghajtója + elveszíti a rajta lévő adatait. -
Devid_81
félisten
Sajnos ilyesmi nem érint, de remélem hamarosan a HDD-k áraival felveszik a versenyt.
...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Interactive Brokers társalgó
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen egeret válasszak?
- Dacia topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS routerek
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest