- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiszu
senior tag
válasz
legiaap #2495 üzenetére
Nagyon nem oké ez ami nalad van.
Nalam 5 nap alatt 1x lépett ki,pedig egyenlőre csak Safarit használok.
Tuti,hogy valamit a 64 bites procival csesztek el ios szinten,de szerintem javítani fogják.Nekem nagyon sokat megy a spotify kihangosírva,rengeteg programból lépek ki és be swipeolva,bongészésre nézek rendszeresen,de lekopogom,nagyon ritkán crashel.
-
kiszu
senior tag
-
Szecsy
aktív tag
Ha az ipaden tetelezzuk fel lefogyott a havi adatmennyisegem akkor az en esetemben a tre kuld smst? Vagy ipad nem tud fogadni
-
legiaap
félisten
Az itunes store is elég bugos. Ma csak kb. 6-szor lépett ki váratlanul...
-
Sur1G
aktív tag
válasz
ittakary #2481 üzenetére
Azért gondolom, hogy egy idő után kijönnek a hardveres különbségek is az iPad 4 meg az Air között. Nem hiszem, hogy csak a vékonyításra le kéne szűkíteni a fejlődést (aztán lehet nincs igazam).
Más: néztem videókat ios 7.1 béta szoftverről és elkezdtem bizakodni, hogy eltűntetik végre a mikrolagokat, meg a Safari crasheket. Ha igazak a videók, akkor elég pöpec lesz.
-
válasz
zsolidodd #2479 üzenetére
Ökölszabály kiegészítés:
Ha csak minimális a változás (pl iMac-eknél +10% CPU power), akkor megjelenés után a régi szériának a kiárusítását érdemes megvenni. Soksok tízezret lehet így spórolni.
Mint most az iPad Miniket és az iPad 4-eket is kiszórták tök olcsón, ha valakinek nem kellett az Air vékonysága, akkor tökéletes eszközt vásárolhatott (64GBosat 16GB áráért)
-
plus44
veterán
Nem tudom mennyire egyedi hiba, vagy permanens jelenség: fekvő pozícióban a multitasking men előhívása, majd álló pozícióba fordítás (nem fordul el), majd home gombbal vissza a főképernyőre és elvileg sehol nem működik most már az elfordulás, kell neki egy újraindítás.
-
Xero
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #2474 üzenetére
Nem kell. Ez nem az a platform.
-
Szabikaa20
őstag
Szükség van vírusírtóra itt?Ha igen meik a jó?
Ja és sikerült távirányítani a tv-t LAN összekötve a routerrel,router a tablettel...a smart view progival...Sajnos a képmegosztás nem műkszik,mert nem támogatja a tv szóval marad az apple tv...
-
legiaap
félisten
Itt beszéltetek nemrég az Apple TV-ről és egy kérdésem lenne. Jön mostanság utódja? Mintha rémlene, hogy olvastam volna valahol róla, de lehet csak benéztem.
-
kiszu
senior tag
válasz
makimakom #2467 üzenetére
De,az baj. Semmiképp ne frissíts OTA-keresztűl,mert folyamatosan alma logód lesz.
Tiszta telepítés itunes on keresztűl ami leszedi a jailbreaket. De ha az neked fontos,akkor már a legújabb 7.0.4 rendszert is tudod pár kattintással jailhreakelni.Gondok azoknál az embereknél lettek akik előzőleg wifin keresztül frissítettek.
Ha azok jailbreakeltek,folyamatos restartot kaptak.De ahol leírják a jb folyamatát ott ez is le volt írva,csak nem figyeltek oda.
De rajtuk egy restore,majd ujra jailbreak segített.
Én 2 napja tettem fel air-re. Hibátlan azóta is minden.
-
válasz
Szabikaa20 #2468 üzenetére
Én meg nem mertem feltenni mert azt olvastam, hogy valakinek gondjai lettek vele
-
kiszu
senior tag
válasz
makimakom #2465 üzenetére
Persze.
Vannak benne hibajavítások és van aki úgy érzi még gyorsabb lesz ai iOS -t futtató készüléke.De,lehet,hogy ez csak placebó hatás
Kis verzióknál nincs gond. Fő verzió ugrásoknál lehet rácseszni régebbi készülék tulajoknak.
pl ios 6-ról 7-re frissített iphone 4-ek. Ezek lassabbak lettek. -
7.0.3-ról érdemes 7.0.4-re frissíteni?
-
erdoke
titán
Ha otthoni hálózaton akarod mindezt megtenni, akkor mindegy, milyen netes van, ha internetről (kintről), akkor a feltöltését határozza meg, mit tudsz stabilan streamelni.
Ha PC-ről szeretnél megosztani, akkor be kell kapcsol od a Windows megosztást, amit a lejátszó appok SMB néven fognak kezelni. Ehhez Win 7 alatt kell egy jelszóval védett felhasználói fiók, ahol a kívánt mappákat "közösíted". A lejátszó appban (pl. iOS alatt nPlayerben) ezt a felhasználó nevet és jelszót kell megadod, amikor csatlakozol a PC-hez. Legalábbis azt hiszem, én elsősorban NAS-ról, ritkábban a hálózati médialejátszóról streamelek. -
kiszu
senior tag
Viszont,én is kérnék segítséget.
Milyen appot használjak,ha a pc-n lévő full hd videókat akarom wifin streamelni az ipadre?Lehet fizetős is,de működjön normálisan.
25 megás netem van,ha ez számít. -
kiszu
senior tag
nem próbálgattam,először mindíg a default vonallal kezdek és ha nekem megfelel akkor nem is keresek tovább.
pl a youtuberól letőltéshez vettem appot,ami a VEVO videókat is leszedi, bármilyen minőségben.
Ez egy download progi,bármilyen weboldalról leszed videókat.Ebből a pro verzió ami korlátlan letőltést engedélyez,összesen 1 dollár volt.
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Van rá lehetőség, hogy youtube videókat full hd felbontásban tudjak nézni iPaden? Természetesen csak azokat, amelyeknél ténylegesen elérhető.
Köszi!
-
erdoke
titán
válasz
Gadgetfan_ #2451 üzenetére
Egészen másról beszélünk. Nálam aktív az automatika, de gyakran túl erősre húzza. Ilyenkor lentebb veszem. Este elalvás előtt olvasgatva gyakorlatilag töksötétben akár 0-ra is leveszem, és nem kevés. Most besüt a nap az ablakon és az erkélyajtón, 50-60 % körül jó nézni. Ha az ablak felé fordítom, akkor fullra veszi.
Szóval nincs egy adott fényerő, ami jó, hiszen a körülményektől függ. -
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Szabikaa20 #2450 üzenetére
ezt én is kipróbálom!
-
Gadgetfan_
senior tag
Hát, nem vagyunk egyformák. Most próbaképp, levettem 30%-ra, de így nevetségesen szürke és fakó a kijelző, a kontraszt eltűnik, a kisebb betük összefolynak, olyan mint egy noname gagyi kínai tableté, teljesen élvezhetetlen számomra...
Maradok a saját beállításnál inkább
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Én megvakulnák ha 50% on kéne használnom....
Egyet értek csab2-vel.
rendesen szúrja a szemem ha túl világos...
-
csab2
veterán
válasz
Nekem este, sötétben már a fél fényerőtől is kiég a retinám.
Nem csoda, hogy elromlott a szemed. Kiégett. -
Gadgetfan_
senior tag
Mostanában, kb egy hónapja álltam át a magasabb fényerőre, ezelőtt mindig 50% fényerőn használtam az iPadem és az iPhonet is, de azt vettem észre, egyre jobban fárad a szemem (valószínű a korral jár), ezért feltoltam egy hónapja kb. kétharmadra, így most kevésbé fáraszt.
A 35%-ot túlzásnak tartom, azon már a színek is fakók, a kontraszt is gyenge, pont a lényege veszik el az iPad minőségének. De te tudod... -
legiaap
félisten
válasz
Szabikaa20 #2448 üzenetére
150 megás net???
Az én netem 15/1-es és úgy streamelek külső vinyóról akadás nélkül. -
Szabikaa20
őstag
Kerdes...Ha filmet szeretnek megosztani (streamelni) eleg a 150 mb os sebesseg vagy 300 kell?
-
Szabikaa20
őstag
Hát ez a suhintás dolog nekem új!De tetszik!
Feltelepítettem a google chrom-ot es jól műkszik!
-
erdoke
titán
válasz
крокодил #2442 üzenetére
Ezúttal csak az adott kérdést kommentáltam. Korábban próbáltam az összes magyar betűt tartalmazó billentyűzetet, de túl kicsik lettek az egyes "billentyűk". A suhintás lényege az, hogy nem kell hosszan nyomni, és gyárilag csak a magyar ékezetes karaktereket hozza fel. Szerintem lényegesen gyorsabb, mint nyomni, és a felugró karakterek közül választani, még akkor is, ha a betűk száma csökkent.
(#2444) крокодил
A magánhangzón egyetlen mozdulattal felfelé húzod az ujjad, és elengedve a hosszú verziót kapod. Ha több ékezetes változat is van, pl. o-n az ő, ó és ö, akkor a középsőhöz egyenes fel, a szélsőkhöz ferdén jobbra ill. balra fel kell suhintani. -
dnl91
tag
Sziasztok!
Magyar billentyűzetet nem lehet varázsolni a készülékre? Illetve a sötét bill sokkal jobban tetszik, mint a világos, de az csak appstoreban szokott felugrani amikor a jelszavam kéri. Ezt be lehet állítani valahol?
Appstoreban találtam magyar billt de az külön app, nem a default keyt helyettesíti. Köszi!
-
erdoke
titán
Kicsit sok lett az előfordul...
Az is az alkalmazások múlik, hogyan kezeli az AirPlay-t. Van, amelyik tükrözésnek mellett nem képes átváltani teljes képernyőre a tévén (pl. TubeExplorer), de "normál" AirPlay esetén jól működik. Az nPlayer viszont mindkét esetben megoldja. Időközben kipróbáltam, és ha a sávszélesség bírja, nem gond a NAS-ról Full HD stream, amit aztán kilő Apple TV-re. -
erdoke
titán
Nálam fehér képernyőn fekete alma logó fordult elő párszor, de csak mióta 7.0.4 van fent, korábban nem. Én nem használok Safarit, viszont az AppStore is arra épül, úgyhogy nem meglepő, hogy azzal fordult elő.
Továbbra is előfordul, hogy az AppStore nem tölt be, vagy csak részben, de ez az összes iOS 7 eszközünkön hasonlóan xar. Viszont a kilépés/respring szonte csak az Air sajátja, tehát gyaníthatóan a 64 bites verziót kell jobban csiszolgatni még. Mások a 4S/5-5S viszonylatában is hasonló tapasztalatot osztanak meg. Mivel nekünk 5S nincs, de a 4S/5 sokkal kevésbé bugzik, mint az Air, gyaníthatóan igaz lehet az A7 kiemelt jelentősége.(#2431) крокодил
Tükrözni bármit tud, de csak az lesz teljes képernyős egy Full HD tévén, ami támogatja is ezt a kimenetet AirPlayen. AVPlayer nekem nincs meg iPadre, mert butább az nPlayernél. -
csab2
veterán
Az, hogy a Safari újratölti a lapokat, illetve, hogy kilép nálam mindennapos. A négyes iPad is csinálta nálam, ha nem is ilyen sűrűn. Viszont! Másnál is van, hogy egyszer csak megjelenik fekete képernyőn az alma logó? Nem indul újra, csak néhány másodpercig látszik az alma logó. Mostanában elég gyakran előjön ez, hetente 1-2x. Ez négyes iPaden nem volt.
-
erdoke
titán
válasz
Szabikaa20 #2427 üzenetére
HDD-vel? Szerintem nem kezel HDD-t, de talán még USB sincs rajta.
-
Szabikaa20
őstag
Látok itt hddvel és nélküle...Milyen funkcioja van itt a hddnek?Kulso hdd-t nem lehet csatlakoztatni?
Közben javul a használati idő! -
vans?
őstag
válasz
Szabikaa20 #2415 üzenetére
Az nem lehet gond, a tablet azert van, hogy sosem legyen kikapcsolva.
-
erdoke
titán
válasz
Szabikaa20 #2419 üzenetére
TV-re HDMI-n kapcsolódik, a hálózatra kábelen vagy a beépített WiFi-n.
A 3rd gen. Apple TV hardveresen nagyjából egy egymagos iPad 2. -
erdoke
titán
válasz
Szabikaa20 #2417 üzenetére
Full HD-t csak a harmadik generációs tud, erre érdemes figyelni, ha használatát vásárolsz.
Mire jó? Eléred vele az iTunes zenéket, videókat és filmeket, YouTube és egyéb oldalakat, rádiókat, stb. Leginkább az iOS eszközök képének/hangjának tévé-HM felé továbbítására használom. Pl. Spotify megy az iPaden v. telefonon, és a hang a házimozin szól. Telefonnal felvettünk egy videót a gyerekekről, amit egy tapival meg tudunk nézni a tévén. -
erdoke
titán
válasz
Szabikaa20 #2415 üzenetére
Ha van Samsung app, ami kezeli a tévédet, akkor nem kizárt a távirányíthatóság. Persze azonos hálózaton kell lógni a két eszköznek. Nálam két Panasonic tévével és az ő progijukkal simán megy.
Tartalmat kitenni az Apple TV messze a legjobb és legegyszerűbb. -
Szabikaa20
őstag
Megtörtént az első fagyásom...A FB 2x is lefagyott egymás után...Nem reagált semmire!Aztan valahogy sikerult kikapcsolni.Az nem lehet gond,hogy nincs soha kikapcsolva csak elaltatva?
A másik kérdésem az lenne hogy a tv hez tudk csatlakoztatni usb-s wifi modemet,akkor nem tudom taviranyitani a tvt vagy masodlagos kepernyonek hasznalni?Egyebkent a tv Samsung es nem smart...
Szerintem is sok a 70%!Nekem kiégne a szemem...Nálam manualisra van állítva állandó ~30%-ra és sötétbene néha ez is sok...
-
erdoke
titán
válasz
Gadgetfan_ #2413 üzenetére
A 70 % fényerő baromi magas, csak durván napsütötte szobában kúszik fel nálam ennyire. Most átlagos fényviszonyok mellett kb. 35 %-on van, és bőven elég.
-
Gadgetfan_
senior tag
Az üzemidők nálam eddig így néznek ki (fényerő kb 70%):
- HD videózás streamelve NAS-ról - kb 8-9 óra
- Böngészés, blogok olvasása, facebook, Feedly stb. - Wifi Kb 12 óra/LTE kb 11 óra
- Böngészés, youtebe videók, podcast és zenehallgatás vegyesen - wifi 10-11 óra/LTE kb 10 óra -
pescara
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #2409 üzenetére
Nalam is, minimum 14
-
pescara
aktív tag
válasz
Teddy Kruger #2405 üzenetére
Ja, azt szokta neha, egyszer meg nalam is lefagyott, aztan szerencsejere restartolt magatol. Biztos rajott, hogy törésre is fizettem garit. Az utolso pillanatban tert eszhez. Azota semmi panasz.
-
atees
őstag
Nálam 10 óra. Net és játék, fényerő 80% kb!
De szerintem a 2esemhez képest jobban merül! -
wtomasz
csendes tag
Az tiszta sor, hogy játekok jobban merítik, meg hogy sok múlik a körülmenyeken, de pont ezért kérdezem, hogy akiknek ilyen sokat bír, azok milyen körülmények között használják, van-e valami trükk, hogy mit kell kikapcsolni/bekapcsolni, akármi...
Én főleg böngészek, könyvet volvasok, meg egy kis játék, de max ilyen angry birds szintűek. Ja és sosincs max fenyerőn, azon kb kiégetné a szemem, és nem mobilnetes. Namármost, nekem úgy tűnik, hogy hasonló használat mellett másoknak többet bír az akksi. -
wtomasz
csendes tag
Hogy hozzátok össze ezeket a brutális, 14-20 órás üzemidőket? Nekem szinte koppra mindig 10-et megy, néha egy picivel többet, de pl karácsonykor a rokonságnak sikerült 8 óra alatt lemerítenie, folyamatos játékkal meg azok telepítésével.
Bár még az elején, az első pár töltésnél azt veztem észre, hogy egyre többet bír, de egyszercsak csinált egy restartot, ami után a beállításokban a használatnál megint azt a dumát írta, mint szűz korában, hogy majd az első teljes töltés után lesznek használati adatok. És ez után már mintha nem növekedett volna az üzemidő töltéstől töltésre... Nem tudom, ez jelenthet valami gondot az akksival?Ja, és amúgy screenshotokat mivel csináltok? App kell hozzá, vagy van valami trükk?
-
Szabikaa20
őstag
A szafaribol 1x nekem is kilepett,de en mercury-t hasznalok most is onnan irok akkor googlet de van chrom is fent az appstore on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Microsoft Surface Pro 4 - I5-6300U - 4Gb - billentyüzettel
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan 2025.06.18. Apple J. AC. köthető rá.
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest