Hirdetés
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Apple asztali gépek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezs520
senior tag
válasz
dreamdancer
üzenetére
Veled soha nem értek egyet,de most jól beszélsz.

-
legiaap
félisten
Amúgy csak nekem új, hogy ha az apple oldaláról rendelné meg az ember akkor ingyen lehet belegravíroztatni két sor valamit a hátuljába?
-
Kemszi94
újonc
Sziasztok!
Félreírtam vagyis nem így értettem a műszaki egyetemet, amúgy nagy betűvel írtam volna és a teljes nevét szval műszaki szakot akartam írni a Miskolci Egyetem műszaki földtudományi karra (ezen belül műszaki földtudományi alapszak) fogok jelentkezni pontosan nem tudom hogy laptopot igénylő tárgyak vannak e ezen a szakon (ilyeneket találtam: műszaki ábrázolás és térinformatika) :S nem tudom hogy ez a két tantárgy mennyire laptopigényes :S egyébként gondolkodtam az acer aspire r7-en is de Ipad-ra vágyok már azóta mióta az első gen. megjelent

-
brd
nagyúr
Alul az iPhone 5-nél bemutatott Lightning csatlakozót csodálhatjuk meg, melyet bár mindkét oldalról rácsok határolnak, melyek a hangszórót rejtik.
Ez a mondat kissé' fura lett.
-
legiaap
félisten
Közben voltam Apple store-ban lecsekkolni a cuccot. 16, 32 és 64 gigás van 128-as már nehezebb eset. Arra kb. még egy hetet kell várni. Kicsit nyomkodtam is. Nagyon egyben van.

-
satz18
őstag
A sima class 10-es az valóban 10k körül van, de ha alkalmazásokat is akarsz rá telepíteni, arra egy UHS 1-es kell ami inkább a 20k hoz közelít. Persze így is fényévekre van a többletköltség, ahhoz képest, amit az apple elkér. pl. Asus t100 64 GB-al 120k, + UHS1-eg 64 GB-os micros SD 20k. 128 GB háttértárnál és 140k nál tartunk billentyűzettel együtt. Az ipad 5 128 GB-al + billentyűzettel egy pöppet többe kerül.
-
b4zsi-
őstag
Nagyon egyben lett a szerkezet, de inkább az LG 8.3. Ár-érték arányban nagyon egyben van mondjuk inkább a Mini retina ellenfele, mint az Air-é.
-
FIREBLADE78
addikt
Ha nincs túlárazva, akk vegyél már nekem egyet légyszíves.
-
NGA
addikt
Egy win8-as tableten jelenleg 27 GB-ot foglal el a WIn8.1, mivel rajt van a teljes install, meg az office is.
Egy 64 GB-os SDXC kártya már 10e Ft-ért beszerezhető. Ennek fényében egészen jó vétel pl. A T100-as 110e-ért, de még egyenlőre nincs itthon, igy meg sem lehetett nézni. -
legiaap
félisten
Ez a jegyzetelés laptoppal vagy akár ceruzával/tollal is tök baromság egyetemen/főiskolán.
Én anno semmit sem jegyzeteltem. Lehetett venni jegyzeteket, el lehetett kérni az előadás anyagot, mindig voltak buzgómócsingok akik úgy tudtak írni, mint a gép és el lehetett tőlük kérni, de ez nem nagyon nem iPad téma.
-
gerii
addikt
válasz
Kemszi94
üzenetére
Először is ha a BME-re gondolsz, akkor nagybetűvel van a neve. Másodszor ha nincs normális géped iPad mellé, akkor semmiképp nem lesz jó, mivel ha olyan szakra mész tervezni kell spec. programokkal.
Ha bejárós leszel, és csak tényleg az egyetemen használnád a gépet, akkor gondolom sok MIT-s filmet láttál Macbook-os hallgatókkal, akik azon jegyzetelnek. Egy műszakin nem fogsz tudni jegyzetelni géppel. Oda két dolog kell: toll és papír.
Ha kolis leszel, oda laptop kell( egy 3.generációs i proci sztem megfelel videókártya szinten is olyan tervezésre amit követelnek.)
Szóval nem lesz jó sehogy sem az iPad magában.Menőzni pedig méginkább ne, ott az a menő aki vágja a Hőtant
-
törölt tag
Maradok a 2014-es 10.1 Note-nál...
-
Kemszi94
újonc
válasz
enginev3.0
üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Egy ilyet mindenféleképpen beszereznék mellé 
http://www.logitech.com/hu-hu/product/ultrathin-keyboard-cover -
Kemszi94
újonc
Sziasztok!
Szerintetek érdemes műszaki egyetemre ipad air-t vásárolni?? valószínűleg sokat utaznék és fontos volna hogy jól hordozható legyen. Szerintetek hátránnyal indulnék egy ilyen géppel mint laptoppal??
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
margithid
veterán
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Meglátjuk, nekem nagy plussz a teljes értékű OS.
-
legiaap
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Mert?
Out of Stock nálad is?
-
enginev3.0
félisten
Én elgondolkodtam a vásárlásán, de nem tartott soká
-
dreamdancer
őstag
Esetleg elgondolkodhatnátok azon, hogy a csúcsmodelleket, prémiumtermékeket külön, saját katágóriájukon belül, egymáshoz képest értékelitek. Onnantól, hogy 100K körüli telefonok gyakorlatilag mindent tudnak, minden hétköznapi igényt kielégítenek, egyetlen 200K-s készülék sem érheti meg józan ésszel az árát, nem lehet ajánlott, csak mert figyeli a tekintetünket olvasás közben vagy mert ujjlenyomat-olvasóval védett.
Az viszont nagyon is érdekes lehet, hogy ha már valaki 150-250K-t szán egy telefonra vagy tabletre, mert megteheti és mert valami extrát akar, akkor számára mi az ajánlott - és a jelenlegi tesztértékelés ezen nem nagyon segít. Mintha egy Mercedes C-t egy Astra mellé téve próbálnál értékelni, aminek nyilván nem is lehet más a végeredménye, mint hogy józan számítás alapján, szigorúan ár-érték alapon a Merci nem ajánlott.
-
margithid
veterán
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Katsuo Nobuo
üzenetére
Nem értelek.
Egy rossz szót sem szóltam a cikkre, szerintem kifejezetten jó lett, a pontozási szisztémával kapcsoltban nem értettem pár dologban egyet és leírtam a véleményem. Ennyi. Ezzel én le is tudtam a dolgot, nem rugóztam rajta tovább, most csak válaszoltam Bognak. -
plus44
veterán
Most komolyan azon megy a vita, hogy miért 9, miért nem 10, miért tetszett, miért nem ajánlott? Kit befolyásol ez a vásárlásban, illetve a napi használatban? Kis mancsát rakja már fel, mert akkor oda ne Ipad kell, hanem Csernus doktor.
-
Katsuo Nobuo
csendes tag
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
Milyen volt a teszt az iPad Air-ről? Negatív? Nem. A plecsnit kifogásuljuk sokan, de választ kaptunk a miértre és arra is hogyan értelmezendő. Szerintem, ha valaki elolvassa ezt a tesztet, akinek nincsenek alapból ellenérzései az Apple ellen és van lehetősége megvásárolni, azt ez a teszt csak megerősíteni fogja.
-
Gadgetfan_
senior tag
Kicsit sem fáj, csak leírtam mit nem értek, és hogy szerintem miben nem vagytok következetesek. De ez nem az én gondom, amúgy pont nem érdekel, nincsenek Apple részvényeim, csak rendszeres olvasóként szemet szúrt...
Amúgy meg a plecsniket azóta nem veszem figyelembe itt, mióta annak idején a ti "különösen ajánlott" pecsétetek alapján tettem szert életem legszarabb telefonjára egy LG Arénára. -
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Az, akkor mi, hogy haverom i4 olyat csinál, hogy nem tudja azonnal bekapcsolni a kijelzőt?
-
masholnap
senior tag
használtan nem venném meg annyiért, max. ismerőstől/baráttól, aki tuti nem ver át (vagy nem festi rózsaszínre a barnát). annyira szopóágon vagyok műszaki cikkek terén az utóbbi években, hogy kizárok inkább egy csomó lehetőséget... és még így is szopok
de tulajdonképpen néha nem értem, mit várok a műszaki cikkektől manapság (akármilyen árkategóriában), mikor éhbérért rabszolgahajcsárkodják össze őket a kínaiakkal és egyéb sárgákkal -
masholnap
senior tag
hmm, ha normális boltokban lemenne 100ra az ipad4 azt vennék, egyelőre a 120e vs 150e egyértelműen az új mellett szól. mondjuk egy transformer pad magyar dokkolóval jobban tetszik, de az még szoftveresen javítás alatt áll, ráadásul a dokkolós verzió out of stock magyarországon
-
nLali
őstag
A böngésző tényleg nagyon gyorsan tölti és tördeli az oldalakat, szintetikus tesztek szerint is gyors a gép.
Nekem a videóból úgy tűnt, hogy ez bizony laggol.Szerencsére szépen álcázza animációkkal. Szerintem a szmúszságot már nem lehet felhozni érvként egy androidos tablettel szemben. Persze nem Concord tabra gondolok. -
Bog
HÁZIGAZDA
A Tablet Z-nél is szigorúak voltunk. Általában azok vagyunk. A Galaxy Tab 3 szériát minden esetben megszóltuk, elég csak a tesztek címeit elolvasni (ennek fényben aztán pláne nem értem, hogy mire fel ez a nagy pampogás). A moderátorokhoz pedig végképp nincs közöm, nem is ismerem őket, tőlem/tőlünk tök függetlenül dolgoznak.
-
paljani
aktív tag
Olyat lehet, hogy az ilyen "dráganincsrápénzemezértértelmetlenazegészegyébkéntnyugatonmindenjobb" típusú kommenteket megtartják maguknak az illetések és nem szemetelik tele ezt a topicot is?
Persze ez is egy vélemény, de valljuk be: semmit nem tesz hozzá a topichoz ( egyikhez se ) és baromira unalmas is olvasni.
-
dezs520
senior tag
válasz
adamssss
üzenetére
+1 igen,én is így gondolom,a fő gond a végén volt,nem pedig a részletekbe.
Az meg Bog kicsit hülyén hangzik,hogy figyelembe vettéttek a felhasználói szokásokat is,mint ahogyan itt a fórumon ajánlottak mást is...
Mert ennyi erővel egy androidos tabnál is figyelembe veszitek értékelésnél az iOS felhasználok igényeit is(?)
Meg pont itt jutottatok el arra a szintre,hogy szigorúk legyetek....
A te véleményed az összeesküvés elmélet gyártókkal kapcsolatba elfogadom,de nagyonsok "kolegád", moderátorok tünnek kicsit elfogultnak,és ők sem tudnak pártatlanok maradni. -
kengyel
nagyúr
Nagyon szuper a masina

-
Nigér
őstag
Nagyon metál a cucc...
Lassan cserélnem kéne az iPad 2-est... -
Bár teljes megelégedéssel használom a 3. szériás iPad-em, most először gondolkodtam el rajta, hogy le kéne cserélni. Talán majd tavasszal...
-
Nagyon szép, ha kicsit csökken az ára az Ipad 2 utódja lesz nálam.

-
jacis
nagyúr
Tetszik ez a kütyü.
-
menyhartlevi
aktív tag
Még tegnap írtam Legenddnek privátot, de úgy látom így nem látja
:
3. oldal második sor: Az 5s processzora nem 1, hanem 1,3 GHz-es órajelan "ketyeg".
-
Katsuo Nobuo
csendes tag
Érthető. Számomra is ajánlott lenne, de nektek figyelembe kell venni azt is eddig mikre milyen plecsnit raktatok, felmérni az esetleges felhasználói bázist és oprendszer szerint sem nagyon szelektálhatjátok őket, mert nagyon emberfüggő ki mit szeret és mire használja. Mindezek mellett azért a magyar átlagkeresetet is bele szoktátok kalkulálni, ami szerintem pozitív. Nem olyan egyszerű ez azért és tényleg sok múlik az értelmezésen is. Így, hogy leírtad ti mit értetek az "erős tetszett" alatt egyet tudok érteni.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
adamssss
üzenetére
Azért írta Bocha, hogy "erős tetszett", mert irtó sokat beszéltünk róla, hogy mi legyen és abban maradtunk, hogy ezúttal szigorúbbak leszünk. Érthetitek úgy is, hogy iOS-re gerjedőkenk egyértelműen ajánlott, mindenki másnak pedig akár ajánlott is lehetne, de azért érdemes körülnézni (itt a topikban is valakinek ajánlottak a felhasználási szokásai miatt inkább Tablet Z-t). Aztán azon is gondolkodtunk, hogy például a Tablet Z sem ajánlott, pedig az vízálló is, meg hát ahogy kinéz, az még mindig beszarás, akkor nem akarunk abból sem vitát, hogy az mé' nem ajánlott, ha már. A Memopad 10 FHD lett ajánlott, de hát az meg az ára miatt. Az ár nagyon sokat nyom a latban, a különösen ajánlott azért ritka madár, mert ahhoz nagyon nagyot kell már gurítani árban.
-
Szerintem itt a legtöbben a tetszett plecsni miatt "akadtak ki". Kiszámoltam, hogy (123/140)= 88%.
Szerintem is megérdemelt volna egy ajánlottat, mert most tényleg nagyon odatette magát az Apple, hozta a kötelezőt, és még többet is, ráadásul ha úgy vesszük olcsóbb is lett, hiszen az összes gyári Apple app ingyenes lett. Mindemellett inkább legyetek szigorúak, mintsem osztogassátok a jó plecsniket, de most tényleg én is úgy érzem, hogy az ajánlott mehetett volna rá. Igazából ebben a gépben nincs mibe belekötni. Jó kamera nem legjobb, de most egy tabletténél nem ez az elsődleges szempont.Amúgy szerintem objektív teszt.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
ittakary
üzenetére
Nem akartam azt sugallni, hogy személy szerint neked fáj. De elolvasva a kommenteket (a törölteket is), egyszerűen megint azt érzem, hogy az Apple fanok kicsit elvakultak és minden gondolkodás és jogalap nélkül simán elkezdenek olyan összeesküvés-elméleteket és vádakat kinyilatkoztatni ránk, amit nem csak hogy szar nekünk olvasni, mert köze nincs az igazsághoz, de saját magukról is kiállítanak bizonyítványt... Igen, igen, a Nokia fanboyok sem jobbak, de azok valahogy inkább csak simán hisztiznek és nem próbálnak meg mindenféle konteókat kitalálni...
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
ittakary
üzenetére
Az inkriminált mondat a színhűségre vonatkozott. Felbontásban viszont egyértelműen az tekinthető csúcsnak.
Fél pontokat nem adunk, lehetne az Air 9,5-ös is, szerintem eléggé mindegy. Igazából azt nem értem, hogy miért okoz látható problémát / fájdalmat / szenvedést valakinek, hogy nem 10 pontot kap a kijelző, hanem 9-et. Ár/érték kapcsán pedig a Memopad 10FHD most talán az etalon a csúcstabok között. -
3. ponttal kapcsolatban szeretnék feltenni egy kérdést.
Miután elolvastam ezt a hszedet, gondoltam elolvasom újra ezt a N10 tesztet, és ott egy érdekes mondatba botlottam:
"A színei nagyon szépek (bár az iPad Retinája egy lehelletnyivel talán jobb ilyen téren),"
Akkor most hogy is van ez? Az a 10 pont és az iPad a 9, de az iPad a lehelletnyivel jobb?
? -
vladgabor
tag
Én a Photon-t használom ilyen célra (iPad 4-en). Persze alap esetben Safari, de ha flash-es oldalra tévedek, ahol muszáj, hogy körülnézzek vagy működjön egy gomb vagy menü, akkor Photon. Eddig mindig tökéletesen megjelenített minden oldalt nekem. Ki-be lehet benne kapcsolgatni a flash támogatást. Ha bekapcsolom valamivel lassabb lesz, de nem vészes. Ha kikapcsolom gyors, de azért inkább Safari-t használok. Én is sokat hezitáltam mert 10 USD volt amikor vettem (most éppen 5) és a kommentek megosztóak voltak. De szerencsére nem hittem nekik :-)
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Gadgetfan_
üzenetére
Pár dolgot nem értek a hozzászólásodban.
1. Fáj?
2. Az anyaghasználat kapcsán kicsit többet vártam én személy szerint, főleg szemből. Túl plasztik.
3. A Nexus10 kijelzője 10-es. Akkor ez 9.
4. Padfone.
5. Azt gondolom, hogy ezen tényleg lehet vitázni és lehetne 8 pont is, de ettől még azért nem mondható túl olcsónak. Ami 8-10 ponton van, az általában láthatóan JOBB áron megy, mint más cégek hasonló tudású termékei. Erről azért szerintem itt nincsen szó. -
legiaap
félisten
válasz
JhoniMitchel
üzenetére
Én ha ezt veszek tuti a 128-asat fogom venni. Amúgy meg szerintem az is marha nagy előnye ennek a kütyünek, hogy nem sok tabletgyártó csinál 128GB-osat. Most a Surface Pro 2-nek pl. van, de abból a rendszer megeszik vagy 40 gigát...
Ha lesz időm ma elmegyek az Apple Store-ba és megnyomogatom.
-
vimes
senior tag
Hát igen, a hardver odab*sz. Szép, vékony, jól mutat fehérben.
-
azopi74
addikt
válasz
zsolidodd
üzenetére
Milyen táblával, legalább egy transformer pad-del, csatlakoztatott dokkolóval?

Dehát elvileg lehet egy notebook első kamerájával is, lehet, hogy az lesz a következő lépés. Aztán jön az xbox + kinect , végül az okostévé. Nem értem, hogy lehet olyan csóró valaki, aki vesz egy csúcs kategóriás táblát, hogy nem tud megengedni magának egy százezres sport- vagy akciókamerát.
-
janos1988
addikt
Az aláfestő zene vmi borzalmas és túl hangos is.
A videóban 2:30-nál de éreztem az iróniát

Viszont az érdekelne, hogy a videás videókat lejátssza? Illetve a flesbe ágyazott tartalmakat (hang, videó)? És teljesen magyarul fog tudni valaha?
-
Lambach
tag
Az Ipad Mini Retina személy szerint engem jobban érdekel. A pofátlan árakat nem kell méltatni hiszen: Magyarország= német árak, afrikai bérek =D
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Ilidzser
üzenetére
Én az iPad 2-vel annyira elégedett vagyok már évek óta, hogy eszembe se jut, hogy váltsak akár erre is. Minden appom működik, sokáig bírja, pedig 2,5 éve folyamatosan használom. A súlyát már megszoktam (persze lehetne könnyebb is) Amíg ez működik, addig nem gondolkodok cserén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8,7" 3/32GB Wifi (SM-T220) szürke színben
- Xiaomi Redmi Pad SE 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Kindle PaperWhite Kids 5 (11th Generáció) 8 GB Reklámentes + Fekete védőt + Garanciával
- Apple iPad Air 2025 11" 1TB Cellular (MCG84HC/A)
- Óriástablet ! LENOVO Idea Tab Pro 12.7" 3K 144Hz + Pen+ Moto Buds, Üzletből, Gari 2027.9.01-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓS! Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB Kijelzőrepedt!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3739
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Egy rossz szót sem szóltam a cikkre, szerintem kifejezetten jó lett, a pontozási szisztémával kapcsoltban nem értettem pár dologban egyet és leírtam a véleményem. Ennyi. Ezzel én le is tudtam a dolgot, nem rugóztam rajta tovább, most csak válaszoltam Bognak.