- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
#65577472 #96 üzenetére
na mindegy, szerintem a komoly alternatíva nagyon erős. ha valaki nem a rendszer sajátosságai alapján dönt, és nem elfogult egyik irányba sem, akkor sokkal jobb vétel az iPad. ha valaki a rendszer sajátossága miatt droidot akar, mert mondjuk torrenten szedné le a filmeket rá, akkor persze inkább a mediapad, de akkor sem komoly alternatíva, hanem szimplán kieseik az iPad az iOS miatt.
-
törölt tag
Nem bagatellizálom el, hanem egyszerűen nem értek vele egyet. Aki tartalomfogyasztásra használja a tabot, annak ilyen gondjai nem lesznek, mert csak az általam említett két app tökéletesen van optimalizálva Android platformra. Low-end kínai gép max. FullHD felbontással és 2/32 GB-tal messze nem nyújt akkora felhasználói élményt, mint a tesztelt iPad vagy a droidos konkurencia a hardveres korlátok miatt (Onda V10 4G tulajként mondom).
-
joey04
titán
válasz
#65577472 #94 üzenetére
tehát mindenben rosszabb egy picit. erről beszéltem. és nagyon elbagatellizálod azt, hogy az andorid tényleg nincs felkészítve tabletre. borzalmas a felhasználói élmény, hiába lenne erős a gép. persze ha csak netezni meg filmezni kell, akkor elég egy 30k-s kínai is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
125k a 4/64 GB-os WiFi only ára, tartalomfogyasztásra pedig ugyanúgy alkalmas, mint az iPad 2018 (amire én is letettem a voksomat). Chrome, YT és társai tökéletesen futnak, a 7500 mAh akku pedig nem dráma, 10 óra helyett kb. 8 órára redukálódik az üzemidő. A Kirin 960 elég erős ahhoz, hogy rendesen meghajtsa a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
Lakókocsizásnál mikor olyan helyeken mész, amit 99%-ban a népek el nem bírnak képzelni és amikor nem én vezettem, legutóbb Horvátországban, legjobb volt az iPad. Jó nagy kijelző, atomgyors, szénné lehet zoomolni mindent, lehet multitaskolni, amit látsz is ilyenkor nem csak "van". Cellel egybekötött GPS dologért remélem a pokolban fognak az illetékesek amúgy elhelyezkedni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
"Mondjuk arra kaphatott volna plecsnit, hogy középkategóriás áron leveri a legtöbb csúcs droidos tabletet."
-Asszony droidos tabja 360 euróért körbehugyozza technikailag ezt a 200k -s ipadet, ebbe ne menjünk bele. A 200k huf-os árat meg nem nevezném középkategnek. A többi verzió lefele meg szart sem ér. 32 gb? Vicc. Azt a tabot egy éve vettem neki, 4 giga ram, 64 gb háttértár, 2k kijelző, 128 gb UHS sd-vel bővíthető. Ugyanekkora kijelzővel. A 2 gb ram egyelőre (még talán) nem kevés ipaden, de bánni nem bántam volna ha mondjuk így, 2018 közepén beleraktak volna (csak hogy előre gondolkozzunk pár évet) 4-et. Lesz megint másik ipadem, ez nem kérdés, de nem kell annyira elszállni tőle, pontosan tudom, hova tegyem egy droidos tab mellé. Ha a droid rendszer, nem a tab - fele ilyen stabil lenne, mint az iOS, sokan nem bánnánk.. Fizikailag a droidos komolyabb tabok (is) sokkal jobban fel vannak szerelve. Vicc, hogy cellular verziót kell megvegyek a gps miatt ipadből.
-
arn
félisten
En az air2ot cserelnem mar... de erre minek, a pro meg sokkal dragabb. Androidos normalis tablet kategoria meg nem nagyon letezik.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
daniel909
addikt
Jolvan.
Elhiszem nektek!
Az én tapasztalatom más. Van ez így. Ezt is ipadrol írom amúgy szóval nekem is hasznos de az biztos h élni tudnek nélküle, mert csak piheneskor veszem elő.
Maradjunk a témánál ez az iPad megéri ennyiért. Én annak idején a Mini 2t vettem ennyiért ami akkor belépő modell volt. 120ert nem kapsz tisztesseges laptopot az is biztos.
Most egy első genes prom van de marad is egy darabig amíg be nem lassítják.YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
Greentea
senior tag
válasz
Tikakukac #61 üzenetére
Ne is mondd, szegény iPhone 4..
Az iPhone 7-et megvétele óta iOS 10-el használtam, nem frissíttettem rá egyszer sem és nem is akartam.. de rákényszerültem:
Január környékén egyik napról a másikra elkezdett merülni, mire beértem a városba reggel már 65%-on voltam, úgy, hogy kb semmit nem csináltam vele. (Előtte kb 5-10%-ot merült)
Lefrissítettem iOS 11-re, problem solved, 10%-ot merül megint reggelenként, tehát nem az akksi használódott el...és ami érdekes, egy másik iphone 7, pont ma kezdett az is zuhanórepüléssel merülni iOS 10-el.. Fura
De persze nem látok bele semmit
[ Szerkesztve ]
-
Paul78
csendes újonc
válasz
SkyLine3000 #36 üzenetére
https://szifon.com/2017/02/13/ipad-pro-12-9-smart-keyboarddal-ket-honap-hasznalat-utan/amp/
-
Ringman
nagyúr
sokkal kevesebb az elbaszás amiatt hogy mindig friss tervekből dolgoznak.
So if an architect or engineer makes a change, that change is instantly available, via the iPad, in the field. “We call it the ‘One Truth.’ Everyone works off the One Truth,” he says. He estimates each project saves about 7% on costs just from this.
a miért ipad-re a válasz is megvan a cikkben:
On top of that, an iPad with cellular connectivity costs about $300 versus a tough-screen PC with LTE that costs closer to $1,500.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Mister_X
nagyúr
-
válasz
7Heads Drago #64 üzenetére
Nézd. Megcsinálod a snittet. Többet is. Megnézed még ott, hogyan néz ki kb. a dolog. Ha nem jó, még ott újra felveszed. Ott látszik, hogy filterezni kell e, és ha igen, mennyire oldja meg a problémát, vagy megoldja e egyáltalán. Ha nem, akkor már szögből, máshogyan megint felveszed. Nem beszélve arról, hogy a tabon meg tudok adni rep útvonalat, vagy lerepülöm először és mivel mindent ment visszamenőleg logba, grammra pontosan le tudom repültetni vele utána ugyanazt az útvonalat a, azzal a sebességgel, pontosan úgy és én meg csak közben kizárólag a kamerával foglalkozom. Nem kell még a repüléssel is. Persze ezt statikus téma esetén legtöbbször. Vagy odabökök, hova menjen és nekem nem kell "odafele vezetnem".
És visszafele sem. A tabon mindent látok. Magasság, sebesség, akármi, az esetleges riasztásokat is, ha pl jön valami arrafelé, ahol én vagyok. Tényleg bármit. Ezért írtam, hogy a tabnak kizárólag az szab határt, mire használod, milyen app fut rajta.
-
Kabika
csendes tag
Voltam kint USÁkiában a múlt héten és meglepődtem. Nem kicsit.
Ugyan a generációkat nem tudom, de komplett POS-terminálként működtek az iPadek több helyen, célszoftverrel, kártyaolvasóval.
Üzembiztosan, gyorsan, zökkenőmentesen.
(Jó, láttam ott a mobil jack-dugójába csatlakozó PayPal terminált is, azt muszáj volt megtapiznomhttps://www.paypal.com/us/webapps/mpp/credit-card-reader-how-to/mobile-card-reader)
Szóval a "drónozgatáson" (nem pejoratív nálam, de úgy látom, egyes embereknél
kiverte a biztitleverte a kismegszakítót) kívül van még létjogosultsága.Itthoni példa: Láttam már BIMx-et is demózni is rajta, végülis a tervezés meg a mérnöki szakma is csak "drónozgatás"... Ugye?
Szóval kevered a szezont a fazonnal... Neked nem alkalmas munkára. OK. Ne vegyél. De ne legyél már beszűkült. -
kkdesign
senior tag
válasz
daniel909 #66 üzenetére
Zeneiparban is használják rengetegen az ipad-et. Csomó zenekar egyes hangszerekhez köti, valamint elég sok koncerten látom, hogy a hangzásvilágot is vezérlik ipaddel valami úton módon. Grafikusoknak segédeszköznek affinity photo-val közel ps élménybe lehet nyomatni. Office dolgokban nem tudok elszokni a pctől én sem, de ahogy nézem újabban többször az ipad office-okat, funkcionalitásban majdnem azonos már mint a desktop
ha valakiben nincs ilyen korlát amit én pl magamon nem tudok megmagyarázni miért van, ott az office is kiváltható
-
Matada2.3
veterán
Mondjuk ez a gép egy családnak teljesen jó lehet, ennyi pénzért pedig főleg, számba véve a terméktámogatást és a szavatosságot. Magamnak sose vennék tabletet, de ez emberfüggő.
Finn the human
-
henrik1
tag
-
daniel909
addikt
Drónozás nagyon meggyőztél engem
gyerkek csak ennyit még had mondjak nem akarok veszekedni. Mobil OS fut rajta. ez elmond mindent, és tapasztalom is.
ha valamit kell csinálnom, mindnig gép elé ülök be. ha pihenek, jó a tablet. nem véletlen, hogy kipukkadt a tablet lufi. oktatásra simán el tudom képzelni, de ennyi. de oktatásra is minimum 1 billentyűzettel tudom elképzelni meg ceruzával. ez forradalmasíthatja a tanítást, de másra semmire nem jó.[ Szerkesztve ]
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
válasz
daniel909 #57 üzenetére
Hulyeseget beszelsz osszevissza. A dronozast el sem tudom kepzelni nelkule. Azon keresztul adok meg, szerkesztem az utvonalat, allitom be menet kozben az egesz cuccot. Latvanyos ahogyan lejon, mennyire kotlatolt vagy ebben a temaban. Azertmert neked csak yt jut eszedbe egy tab kapcsan, semmit nem jelent es von le egy keszulek ertekebol, hasznalhatosagabol.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
SkyLine3000 #39 üzenetére
Nem kepeket nezek vissza, hanem videot szerkesztek kint, terepen.
-
daniel909
addikt
válasz
#65577472 #46 üzenetére
ez nagyon nagy hölyeség már bocs.
SEMMI komolyra nem lehet használni az ipadet. nézzünk egy példát.
nincsenek desktop programok, amik vannak is, azok korlátozottabbak. akár egy word, excel kombó is sokkal korlátozottabb, de ne is beszéljünk mondjuk egy PS szintű képszerkesztőről. A videó vágást meg sem említem.nem tudsz youtubeot hallgatni és közbe mást csinálni, mert ha kilépsz a főképernyőre, akkor abbamarad a lejátszás. Az osztott képernyő meg szerintem kényelmetlen + nem minden app támogatja jelenleg.. Laptopon sokkal több dolgot tudsz csinálni egyszerre, és sokkal komolyabb appok állnak rendelkezésre.
Az iPad játszani, kikapcsolni, olvasgatni, videózgatni jó. tanuláshoz is jó lehet amire eleve szánják, ott vannak jó appok, lehet billentyűzettel írni, van elől hátul kamera... nem rossz... de nekem az biztos ha kifut a pró, és használhatatlan lesz én többet nem veszek ipadet.
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
7Heads Drago
veterán
Grat Apple
Ez így egy kakimoji!
Kevés ram, gyenge kamera es kijelző.
Hihetetlen, hogy kisajnálnak dolgokat az Applenál is. Pedig egész pici kis plusszokkal nagyon komoly előnyre tennének szert. De nem vágom miért jó ezt ennyire kisarkozni. Persze rá lehet fogni, hogy most még elég a 2 gb ram, de meddig? Általában több mint 1 évre érdemes ilyen drága cuccokat megvenni.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Tikakukac
titán
Marad az Air2-m jóóóó régi szoftverrel. Még szerintem 2 generációnyit tuti.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Fred23
nagyúr
Anyumnak tökéletes lenne; nekem csak az ára kéne.
-
Agrippa22
tag
válasz
SkyLine3000 #39 üzenetére
Ezt a tabletet első körben oktatási célra találták ki, iskoláknak, így is lett bemutatva, így is van promózva.
A Pencil van olyan pontos, hogy első osztályos gyerekek megtanulhatnak rajta írni, az összes könyvük, munkafüzetük rajta lehet (védd a fákat, egyél hódot ugye), a tanerő bármikor ránézhet a saját tabletjéről mit mókol a büdöskölke, nem mellesleg nem kell nekik sem 20 naplót magukkal cipelni és a dolgozatokat is gyorsban tudják javítani. Gyerkőcök megtanulhatnak videózni alapszinten, vágni, effekteket alkalmazni, prezentációt készíteni, Swift Playgrouddal programozgatni.Nem mellesleg szépen csorognak befelé a professzionálisabb szoftverek - pl RoughAnimatorral animációkat lehet készíteni, az Affinity Photo is tök jól használható képszerkesztésre (készülőben a Designer is), LumaFusion-nel egész jól lehet már videót editálni - még a green screenes videókat is kezeli. (Sharp3D-t azért nem írom, mert az iPad Pro only), vagy akár írhatnánk az Autodesk-es programokat is, de akár digitalizáló tabletté is alakítható.
És akkor a tartalomfogyasztásról még nem is beszéltünk
Már nem is veszek papír képregényeket, könyveket - főleg a legutóbbi költözés óta, amikor az összeset lecuccoltam szülőkhöz és azért 30 kiló könyvnek van súlya.
-
Tschöke
csendes tag
válasz
Stauffenberg #50 üzenetére
Nem gördülékeny, néha akadozik, picit szaggat is, persze simán lehet vele dolgozni, nem is zavaró, inkább csak fura.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az amerikai gyártó nem sokat változtatott az új iPad dizájnján, maradtak a kitaposott ösvényen. Az ára viszont kellemesebben alakul, ami miatt biztosra vehető a siker.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest