Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- Memóriakártya topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
elvileg
de akkor most megint nezd meg a 2080-t:
GDDR6 van rajta, lehet csak 8GB-nyi, de annak eleg annyi is
na meg HBM-kent odabiggyeszteni a RAM chip-t biztos nem annyiba kerul gyartasban, mint csak siman kirakni a PCB-re, ahogy mar 20+ eve csinaljakmegis ugyannanyiba kb kerul es meg ha hajszalnyival, de gyorsabb is
lehet vmi ujabb driver-l mar nem lesz az par het vagy honap mulva, de egyelore ez a felallas mostha az nvidiatol el akarnak venni vevoket, akkor ezt 160-180k korul kene tolniuk
-
sakal83
addikt
Az nem egy amd kornyezetben valo teszteles hogy nincs elegge hangsulyozva hogy HANGOS. Illetve kimondottan ellentetes informacio van az arertek aranyrol. Ez netto elhallgatas es hazugsag. Az a gond hogy mind a hangja mind az ara merheto illetve szamokon alapul. Ez siman felrevezetes...
Szanalmas hogy nem adnak negativ kritikat. Pedig abbol is lehet tanulni.
-
-Gabesz-
senior tag
Pár hónap múlva biztos gyorsabb lesz mint most 0 naposan. Majd jönnek az optimalizálások, új drájverek, stb
ja és akárki akármit mond dx12 a mérvadóbb, mert az a jövő. (dx11-ben jobban mennek az NV kártyák).Azért dx12 alatt Bf5-ben szépen hasít:
guru3d -
BITBOYS
addikt
válasz
Vitamincsiga #289 üzenetére
Olvastad 10-15 évvel ezelőtt a Ph-t? Akkori hozzászólásokat tekintve itt már vér folyna
-
Duck663
őstag
Abu, nem a parancsprocesszor a fő problémája a Radeonoknak. Lehet fejleszteni, de ha alatta nem nyúlnak (vagy nem jól nyúlnak) a rendszerhez, akkor nem sokat ér. Ugyanott vagyunk, mint a VLIW-nél, ebben ennyi van. A motorok folyamatosan fejlődnek, egyre komplexebbé válnak, egyre összetettebb kódokkal és minden fejlesztés ellenére a GCN képtelen megbirkózni ezzel. (Ha valamilyen szimpla számítási tesztet kap, akkor jól dolgozik, most is, de a grafika komplexebb.) A fő gond a CU-kkal van, azok szervezésével, az ACE és HWS egységekkel. 4096 SP fölé nem tudtak menni, ideje lenne azon dolgozni, hogy hogyan lehetne a hatékonyságot drámai mértékben növelni.
Nem tudom, hogy ez még a Koduri éra szülötte vagy már az "új szél" munkájának gyümölcse, ha előbbi, még lehet reménykedni, ha utóbbi, akkor a Navira sem jósolok megváltást, se teljesítményben, se hatékonyságban, se sehogy.
(Nagyon-nagyon-nagyon sok tesztet átolvastam most.)
-
iguana
őstag
"tök jó", hogy a tizenéve kedvenc IT-s oldalamat is már fenntartásokkal kell olvasnom.
ez a teszt(?) rossz, megtévesztő. kuka. pont.
nem, nem arról van szó, hogy részlehajlón teszteltek, hogy olyan környezetet teremtetek, ahol a számok mást mutatnak, finoman "kozmetikáztok", hogy kijöjjenek a helyes "számok".
(a mindennapi életben is ezt kapjuk harsonázva, lásd évek óta tartó mindennapi politikánkat.)arról van szó, hogy más mértékadó külföldi oldalak nagyon erősen szembe mennek azokkal a kijelentésekkel, amit ti a felhasználók szájába adtok/prezentáltok, mint hiteles(?) tesztként, beszámolóként.
ez propaganda.
káros, torzít és hazug.
szégyen. -
emmm
őstag
Egész jó lett. Köszönöm a tesztet
-
Ciccuka
veterán
Nicehasheredmény nincs?
-
Vitamincsiga
tag
A cikkek színvonalának csökkenésére panaszkodtok?
Én a hozzászólások színvonalára
-
paljani
aktív tag
Rég nem szóltam hozzá semmihez. Okkal. Egyszerűen szörnyű nézni és látni ami itt megy. Ahelyett hogy örülne mindenki, hogy lehet látni, hogy mit megy egy adott kártya egy adott API-val és adott processzoral, azon megy a szájkarate, hogy mérezzalazzal lett ezmegaz tesztelve. Másholmásvan!!! Áááááá! Világvége!!!
Ha nem ilyen primitív módon állunk hozzá, akkor látható, hogy ez nekünk jó. Nekem például. Mert látom, ha 2700x mellé veszek egy Radeon VII-et akkor mire számíthatok. Ha meg egy másik - külföldi - tesztet olvasok, akkor meg azt láthatom, hogy egy 9900K mellett mit megy a Radeon VII. Vagy éppen ugyenezek mellett egy RTX 2080. Meg látom azt is, hogy az egyes játékokban melyik API-t érdemes használni, ha pl. több FPS-t akarok.
Nyilván minden oldal abból vonja le a konklúziót, amivel tesztelt. Itt is ez van, máshol is ez van. Ezzel lehet egyetérteni meg nem is. De ahogy már kiderült itt korábban, a konklúzió a felhasznált eszközök tekintetében más, olyan nincs, hogy kottára ugyanolyan HW és SW mellett teljesen eltérő konklúzió született volna. Na az szakmaiatlan lenne.
Valamelyik véresszájú linkelte rudi-nak a 12 éves gtx tesztjét, ajánlom neki (is), hogy a kommenteket is nézze meg alatta. Sokkal kevesebb mongolidióta volt akkor az oldalon, manapság egyszerűen katasztrófa a szinvonal.
Meglehet Abu-nak a pirosak felé húz a szíve, de ez nekem csak jó mert így legalább olyan teszteket is látok, amik AMD alapokon nyugszanak. Értelem szerint ha ezzel tesztelnek, ebből lesz az ő konklúziójuk. Milyen meglepő...
Nincs elfogultságom egyik gyártó irányában sem (most épp Intel&NVidia van), egyszerűen csak tájékózodni szeretek, meg olvasni a teszteket itt. De nem kellene a kommenteket olvasnom, mert bánt a primitívség amivel itt szembesülök.
-
Raymond
titán
válasz
YellowFlash #279 üzenetére
+(#285) Szpisti
"nincs még custom cooler"
"meg kellene várni az Asus ROG Strix Radeon VII-et"
Nem lesznek custom kartyak - ez van amit latsz, ezt van es lesz a partnerek matricaival es dobozaban.
-
Egon
nagyúr
Nézőpont kérdése, hogy mennyire jó avagy nem ez a kártya.
Egyrészt nyilván örvendetes, hogy X év után, végre nagyjából-egészéből hozza az nV felsőkategóriájának szintjét (a csúcskategória még messze van), másrészt sem az ár, sem a zajszint nem túl bíztató.
A ph-s teszt pedig minimum "érdekes", a cpu-limittől kezdve, a játékok összeválogatásán át a tálalásig - de tegye fel a kezét, aki ezen meglepődött...Legalább már sokan felemelik a szavukat a teszt visszásságait taglalva; ezt már talán nem lehet fanboyságra fogni...
-
Szpisti
addikt
Azért szerintem meg kellene várni az Asus ROG Strix Radeon VII-et és azzal is hasonlítgatni...
-
Vitamincsiga
tag
Akor a VII-ről is!
A 7 nm-es gyártástechnológia előnyei a Vega 20-nál, a Vega 10-hez képest a méretnél már látszódnak.
486 mm2 - > 331 mm2. A tranzisztor szám nagyságrendjében hasonló.
Az NV Turing architektúrájával szemben még nagyobb az előnye, 545 mm2.Elveben lenne mód minden részegységből többet belerakni, az interposer is lehetne nagyobb, hogy a 4 HBM2 chip mellett elférjen a GPU. Megjegyzendő, nagyon "dögös" így egybe a GPU és a mem!!
A 4 HBM2 1 TB átviteli tempója nagyon impozáns!Szóval lenne potenciál a 7 nm-ben, mert ez a kártya NEM arról szól, hogy utolérik az NV csúcskártyáját, vagy legalább is a 2080-at, hanem arról, hogy mi fér bele 7 nm-be! Hogy a Navi gyártása zökkenőmentes legyen.
Ennyi.Mert a fogyasztás, a 300 W TDP-t igénylő fogyasztás alig viszi előrébb a teljesítmény szempontjából VEGA architektúrát 7 nm-en.
Sajnos.
Pedig a parancsprocesszor felkészítése a +8 magra, illetve az INT8, INT4, FLOAT16 teljes sebességen való kezelése jelentős előre lépés. Mint ahogy a sávszélesség duplázás a korábbi generációhoz képest.Navi?
Ha fogyasztást le tudják csökkenteni, akkor a 2080Ti fölötti teljesítményt könnyen elérhetik. Igaz az NV is készül a 7 nm-re, tehát végre verseny lesz! /Még nincs, de lesz!/
Ettől függetlenül a Navi - a jelenlegi pletykák és Lisa Su nyilatkozata szerint - sem az lesz, ami a Turing ellenfele lesz.Az oly sokat szidott - pedig nagyon is előremutató - RT mag, meg a Tesor mag hatalmas potenciállal bír. Idő kell, mire a grafikus motorok ki tudják használni őket.
És ez legkorábbra a Navi utáni - egyenlőre Next Gen névre keresztelt - fejlesztésben jöhet elő. Belegondolva HBM3, 4 modullal, 2 TB/s adatátvitel, a 4x-ese a Turingénak, az már 4k felbontás mellett is 60 FPS RT-et jósolna. /Ugye a RT skálázódása ettől függ a legjobban./Összegezve:
A VII valamit felmutat abból, hogy a Threadripperekig bezárólag nem lesz processzor limites, a memória sávszélesség fejlődése is biztató, de a magas fogyasztás miatt nem tudja azt a teljesítményt hozni, amit a 7 nm-es gyártástechnológia nyújtana.
DX12-ben pariban van a 2080-nal, DX11-ben, meg nem.
Az ára gyorsan fog mérséklődni.
Ha futja rá és kell, vállalható alternatíva a 2080-nal szemben. -
Televan74
nagyúr
válasz
YellowFlash #279 üzenetére
Ha így marad nem fog lejjebb menni a RTX2080 ára. VII nincs és drága is(sok oldalnak igaza lehet hogy 499$ -ért kellene adni).
-
hobizoli
nagyúr
-
komi77
senior tag
Köszi a tesztet. Egyik szemem sír a másik nevet. Nem rossz de még nem az igazi. Nagy lépés de Nv más dimenzióban játszik. Sajnos az ár még nem barátságos de új kártya, ez van.
-
YellowFlash
aktív tag
Ebből 2080 lesz nálam is, főképp mivel nem tiszta, hogy mennyi VII lesz raktáron + nincs még custom cooler + ratyi a driver.
Ha így marad, akkor várok, hogy kicsit lejjebb menjen a 2080 ára, aztán beruházok egyre. -
nkmedve
őstag
Úgy tűnik a kártyának gondjai vannak a hőmérséklet tekintetében, egy idő után kezd throttlingolni és olyankor dobálja az órajelet 1.35-1.75 GHz között. Nem tudom a különböző appokban jelentett hőmérséklet pontosan melyik részére vonatkozik a GPU-nak, de a GN 100 fok fölötti junction-t mért: [link] Tomshardvare-nél is látszik, hogy a GPU alatt a PCB is túllépi a 75 fokot (szóval a GPU belül sokkal forróbb), miközben a kártya maximum ezt az értéket jelenti: [link]
Gondolom nem segít, hogy a GPU és a HBM chipek annyira közel vannak egymáshoz, és így mind a 300W-nyi hő egy pontban keletkezik. -
Puma K
nagyúr
-
AAAgold
senior tag
hát, nem mentem a falnak ettől a cucctól...
2070-2080 között ugráló teljesítmény, 1-2 címnél erősebb, hangos és drága...
tényleg úgy tűnik, csak azért született, hogy legyen valami a kirakatban a 2080-hoz közel
amúgy nem érzem a ph cikket nagyon elfogultnak, a játékkínálat elviszi az összegzést kicsit, de engem az összegzések már rég nem érdekelnek mert értelmetlen dolognak tartom
és a 2700X VS Inteltop meg a DX11 VS DX12 vitára tök jól reflektál a zokniszandálos csávó [videója], itt 2700X és 9900K-val tesztelik a kártyát, DX11-ben és DX12-ben is
-
hombre[EU]
veterán
A mocskos korrupt DigitalFoundry szerint még a Titan-tól is jobb a Radeon VII
[link]
-
Mamuska
őstag
válasz
SpongyaBob #271 üzenetére
Abu a HWSW, Ipon meg a többi fórumon is AMD fanatikusnak van föltüntetve és napi téma. Szerintem mindenki ismeri akit egy kicsit is érdekel a pc.
-
SzlobiG
félisten
Érdemes megnézni a Guru3D tesztjét ott hasonló eredmények születtek.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
ZergDeaDraCe #266 üzenetére
Milyen érdekes, hogy most regéltél, de már is tudod ki az az Abu..
Persze nyilvánvalóan éveken keresztül regisztráció nélkül olvastad a fórumon
Hát hogyne.. -
arc82
tag
Amd marad annak aki munkára tudja használni nvidia meg játékra.Mondjuk a külföldi teszteken az rtx 2080 jobb a játékokban de itt vmiért máshogy van.Rtx 2080 árai így nem nagyon fognak esni.A kevés darab szám is és a referencia hűtő is arról árulkodik,hogy ez egy hirtelen jött ötlet volt részükről.
-
Vitamincsiga
tag
Az egész teszt mizériában - mert a lényegről, a VII-ről 1 árva szó sem esik!! - az a legjobb, hogy megveszed, vagy a haverod és végigküldesz rajta ezt+azt.
És érdekes módon adott játékban, DX11, DX12 módtól függően kijön ez is + az is!
Nem hiszitek?
Kár... -
schwartz
addikt
Tetszik a kartya de ez is egy tularazott kacat mint a GTX2080. Lehet piacra sem dobjak, ha az nv nem arazza pofatlanul az RTX-et. Bar ki tudja, ha az volt a lenyeg, hogy mutassanak valamit a felsohazba, akkor eloallitasi koltseg alatt is adhatnak (kvazi ingyen is) azt a par (ezer) darabot. (benyelheto az Radeon Instinct mellett)
-
ZergDeaDraCe
újonc
válasz
SpongyaBob #264 üzenetére
Hozzászólni érdemben nem tudsz, akkor minek írsz? Azért hogy trollkodj?
-
hombre[EU]
veterán
válasz
huskydog17 #199 üzenetére
Ha népszerū játékokat akarsz a tesztbe akkor Pubg,Fortnite,LoL,Minecraft... Amiket felsoroltál azokkal a kutya sem játszik
-
SpongyaBob
veterán
válasz
ZergDeaDraCe #260 üzenetére
Ezért regéltél, hogy ezt idekullantsd?
-
nexplo
őstag
Az a baj hogy ha le vannak maradva akkor nincs verseny ergo az árak magasan lesznek, lópikula fejlesztések történnek... Nem vagyok semelyik fan de jó lenne egy igazi kiélezett verseny ahol az árak lefele a fejlesztések pedig az ég fele tartanának
Ez kb minden hardver esetében így lenne jó. -
syberia
veterán
Nagyjából ez a helyzet, én speciel határozott javulást várok az újabb címekben, majd jönnek a jobban optimalizált meghajtók. A jelenlegi áron a jelenlegi teljesítmény, ezzel a fogyasztással párosítva nem váltotta meg a világot. Bízom benne hogy ez nem fog tömegesen meghibásodni, mint amit a másik oldalon szép számmal látható.
-
ZergDeaDraCe
újonc
Találós kérdés:
Ha FHD-ban 2%-al,
QHD-ban 2,6%-al,
4K-ban 0,7%-al gyorsabb mint az RTX2080,akkor hogy lesz átlagban 6,2%-al gyorsabb?
a, hozzáadták a dátumot
b, abu megint a jövőbe nézett táblázatkészítés közben
c, az oldal szakmai szinvonala a szerkesztők matektudásának szintjén vanA helyes megfejtők várhatnak a Navi-ra.
-
Zorel
senior tag
Ez a PH-s teszt nagyon félrevezető és teljes mértékben elferdíti a valóságot. Ennek a fő oka az AMD Ryzen 7 2700X teszt cpu lehet, meg sajnos az erős AMD reklám. Az összes külföldi oldalon bő 10-15%al veri a 2080 az RVII-et, itt meg egál. Cserébe, hogy még a 1080Ti szintet sem hozza, melegszik és még hangos is. Hatalmas csalódás. Itt meg kapott egy tetszik plecsnit a semmire. Szégyen ami itt folyik és hülyének nézik az embereket... közbe meg 2070 szintről beszélhetünk reálisan 2080-as árazás mellett. GG PH!
-
hokuszla
senior tag
Occasional black screen & restart issues (full stock, no OC applied). Suspected related to ASUS motherboards
Black screen / lock that requires hard shutdown (full stock, no OC applied)
Stock/auto/out-of-box crash event during benchmark triggered hard reset, ultimately killing the ability to open Radeon Settings on the system. DDU and AMD’s clean uninstaller did not remedy the issue. “Driver gremlins” left behind, post-crash, completely broke AMD drivers. We re-imaged the system to bypass the problem.
Some games hard crash, like Ghost Recon: Wildlands
Some crashes cause fans to lock to 100% fan speed until power button is held/system is cold booted
Manual overclocking seems to not do anything
Power offset sometimes does not work (validated with power meters and clamps)
Cannot adjust fan speed to 90%, but all other ranges work fine?
Fan speed sometimes gets stuck at 100% and cannot be lowered, could not determine root cause
Clock occasionally misreports, e.g. as “7800MHz”
Crashes during OC stability testing can sometimes wipe-out drivers and require a clean reinstall as Radeon Settings will stop opening
Performance monitor sometimes does not log for more than a few seconds on some installs (but works on others – root cause not found)
Stats read-out in Wattman sometimes completely disappears, seemingly without reason (even under stock/unchanged settings)
Fan options sometimes revert to old version (min/max RPMs rather than fan curve), seemingly without reason -
bencze
senior tag
Na, ez jól hangzik, nyertek vele lélegzetvételnyi időt az biztos. A teszt meglepetés volt, köszönjük!
-
válasz
Cobra652 #242 üzenetére
Ott a techpowerup teszt. Kissé szerteágazóbb mint egy teszt ami elavult gcn-nek kedvező játékokat mutogat csak azt is cpulimitben, ugye...
Nem azért a 20 fillérért, de a TPU tesztben például a Far Cry 5 alatt jobban teljesített a Radeon VII, mint itt. A TPU tesztben szereplő, de itt nem tesztelt játékok között csupa "vadonatújat" látok, mint például a The Witcher 3 Wild Hunt (2015), a GTAV (2015) vagy a Wolfenstein II: The New Collosus (2017), de hogy a vadonatújakat is említsem, a Darksiders 3 is ott van, ami tavalyi ugyan, de csak Dx11-es.
Szóval izé, hogy szerteágazóbb, azt nem vitatom el, de az az érv, hogy itt "elavult" játékokal tesztelték volna, minimum megmosolyogtató...
-
hobizoli
nagyúr
ezt nemtom mennyire gondoltak komolyan...
dragabb, tobbet fogyaszt es lassabb meg igy is igazabol
-
válasz
Apollyon #248 üzenetére
nem biztos az Nvdiának most AMD a legfőbb ellenfele , hanem a piacot kell meggyőzniük és a befektetőket. Ezt már itt [link] is kielemeztem szerintem :
"Az árak meg magasak. Meg kellene érteniük a VGA gyártóknak, hogy nem csak egymással versenyeznek, hanem a konzolokkal is.
Persze esélytelen küzdelem, de megszab egy lélektani határt, ami fölé ne vigyék a VGA-k árát. Amit persze nem tudunk, hogy mennyit drágultakat a gyártási költségek.
Erre választ a Samsung 7 nm eljárással gyártott Turing/ Ampere fog választ adni, ahol elméletileg nem lesz extra költség gyártáson, csak a normál 7 nm EUV extra árazás( jaj) és Nvidia a most kapott gyomrost is abszolválni fogja, talán jön a Navi is,beesik a PS5, magyarul sok tényező lesz ami befolyásolni fogja a következő gen árazását. Én mindenképpen egy sokkal jobb ár/értékű generációban bízok."
-
GodGamer5
addikt
Jó kártya lett, de túl sokat késett, aki akart már úgyis megvette a 2080-at. Ráadásul 1 hét múlva jön a 1660-as, az igazi közép kategória és gyakorlatilag nem lesz ellenfele. Amd-nél meg jó ha májusban lesz rá válaszuk...
-
ForRedGlory
félisten
A Forza Horizon 4 nalam kiakadt 144 fps-en 1440p-ben. Persze nem Rízennel etetem a kartyat. Szoval ebben a tesztben ez baromira nem realis kartyakepet mutat.
1080TI topicba tettem be tesztet, ami mutatja mennyi marad a kartyaban a nem intel processzor van alatta. Sima 10-30%.
-
Apollyon
Korrektor
Sajnos ez a kártya elég nagy csalódás. Elég messze van a csúcs nv-től és még többet is fogyaszt nála. Ráadásul ez az AMD csúcs kártyája, milyen lesz akkor a többi?
Ez azt jelenti, hogy továbbra is aranyáron fogják mérni a GTX-eket...
-
Gyuri27
félisten
Persze hogy gyorsabb az nv. Hiszen az alienek számolják a képkockákat. A kiválasztottaknak meg is jelentek.
És milyen jól lereagálta az nv ezt. Korrekt mélyreható tényfeltáró beszámolóval. Pont úgy mint az összes többi gyilkos driveres esetnél.
A 3,5 giga ramot is milyen korrektül megoldották. Bizony ilyen cég ez. -
Lenry
félisten
ez most amúgy RadeonHét vagy RadeonVííí?
-
Televan74
nagyúr
válasz
Cobra652 #242 üzenetére
Nincs érv. Neked hiába is mondanék bármit.Te elkönyvelted hogy szar az AMD és 1080 alatti teljesítményt nyújt. Ezen észjárás ellen nem lehet ész érveket felhozni,így marad a személyeskedés.
Máshol is találkoztam hasonló eredményekkel tesztekben, ja hogy ők sem normálisak. Neked csak az a jó ami számodra kedvező értékelést hoz.Ez igen csak egysíkú hozzáállás.Én nem mondom azt hogy maga a tökéletesség a kártya, mert tényleg vannak hibái.
-
Nem rossz. Most már csak az kellene, hogy ezek mozogjanak 150e körül, 70-80k körül pedig kemény main stream kártyák legyenek.
-
-
DonToni
aktív tag
Segítsetek már egy kicsit, mert vagy a grafikonokat nem tudom értelmezni, vagy nyelvtanból voltam sz*r...
mondjuk a matek se ment, de ne rohanjunk ennyire előre...!Hivatalos fogyasztási adat:
Radeon VII: ~300 att
GeForce RTX 2080: ~215 Watt
AMD Ryzen 7 2700X: ~105WEbből hogy jön ki a teljes rendszer fogyasztása ???
Radeon: 348 Watt (a 405 Watt helyett)
RTX: 330 WattHova szublimál ~50-85 Wattnyi energia...?
Na de akkor menjünk rá a nyelvtanra, mert erre sikerült a következőt olvasnom:"Nem kritizálhatjuk az energiafogyasztást sem, pedig ez a Vegák, illetve általánosságban is az AMD GPU-k egyik rákfenéje volt, a teljesítmény/fogyasztás most azonban csak minimálisan marad el az etalonnak választott RTX 2080 mögött."
Tehát ~50-85 Wattnyi plusz különbséggel tud hozni az RTX-en 0-6% -ot, majd' fele akkor csíkszélességen (7nm vs. 12nm) gyakorlatilag 0 OC potenciával...
Arra már ki sem térek, hogy a teljesítmény/fogyasztás grafikonon nem egész 3%-al marad csak el az RTX-től...
Adódik tehát a kérdés, hogyan "hugyozza ketté" az RTX 2080 -at???
Lehet, hogy én értek félre valamit, de nekem, mint átlagos user ezek jöttek le...! -
-
Tanisz
senior tag
válasz
VinoRosso #225 üzenetére
Egyszerű
Átlagolni kell, azt kész.Igazából ugyanaz mint a politikai hírek
Minden oldalról elolvasod ugyanazt a hírt és akkor közelebb jutsz a valósághoz mintha csak az egy-két oldalt olvasnád.Teszteknél is ez van.
Megnézed mindegyiket, tuti ferdít valamilyen irányba mindegyik. Szerencse itt csak 2 irány lehetAztán veszed az aranyközéputat.
Jelen esetben az igazság talán az, hogy a 2080 kb 5-7%-kal erősebb mint a Radeon 7.
Mert az sem igazán hihető/teljesen megalapozott, hogy az Nvidia 15-20%-kal erősebb, amit itt nagyon érvelnek páran.Valamint az sem, hogy a Radeon 5-10%-ka jobb, az is egy vicc.
Főként,az sem elhanyagolható, hogy az Nvidia pár driver opimalizálason túlesett már, a Radeon pedig nem.
-
Caboose
tag
válasz
Synthwave #229 üzenetére
Mind a két esetben ugyan úgy volt tesztelve és úgy jött ki 5 fok GPU hőmérséklet különbség, nem tudom ezen mit nem értesz.
Egyébként a Gamer Nexus szerint valószínűleg a rossz kontakt miatt használják a vastagabb és ezáltal rosszabb ténylegesen rosszabb hővezetésű "pad'-et (még ha a fajlagos hővezetése esetleg jobb is). Viszont árnyalja a képet, hogy a junction hőmérséklet magasabb lett pasztával, így throttlingolt kicsit. Tehát összességében szükséges ez a megoldás, nem ajánlatos lecserélni pasztára. Aki meg vizezni akarja, vesz ilyen padet vagy megszívja. -
jockas
senior tag
Valamit lépniük kellett a 2080-ra és csak erre voltak képesek. Régen (jó régen) volt ez fordítva is, de jó ideje már csak a második hely jut nekik. Mint CPU fronton...ott is legfeljebb lesz megint pár évük, amíg az Intel összeszedi magát (mint anno a Core2-nél, amikor az A64 és főleg az A64X2 után 10 évig csak az Intel hátsóját bámulhatták)...
-
-
törölt tag
Engem nem igazán érdekel a relatív teljesítménye, de elvárom hogy legyen hozzá valami bios-mod amivel ezt az ugráló GPU órajelet ki lehet simítani, mert gameplay-en látszik, hogy össze vissza jönnek a framek!
T. szerzőknek mennyire volt OK Ryzen-en a bencs, nem tapasztaltak folyamatos microlag-ot?
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #214 üzenetére
Közben pedig 6GB is simán elég neki: [link] Lásd az 1080 vs 2060 esetét, ahol kevesebb VRAM mellett még jobb min FPS-t is hozott a játék.
(#225) VinoRosso Az a PHs 106% valami hiba (a többi összegzés alapján), inkább csak a 4K összesítést érdemes nézni, ahol egál a teljesítmény.
-
VinoRosso
veterán
RTX 280 vs Radeon VII
PH 100% vs 106%
TPU 116% vs 100%Egy biztos: valaki kábít engem...
-
nexplo
őstag
Ez a hír nekem olyan mint amikor olvastam hogy a SONY minden egyes eladott tv-jén bukik 100dodót... hihetetlen kategória. Oké hogy első valami de milyen áron. Ez akkor így kb egy publik teszt. Ráadásul nem lett világmegváltó sem... szeretem a piros karikat de ez nem lett a szívem csücske. Majd a ránc felvarrott VII.-es ha egyáltalán marad a név lesz kb érdekes.
-
jockas
senior tag
Egy másik oldalról idézek:
"A szokatlanul szerény mennyiség hátterében elsősorban a Vega 20 GPU állhat. A nagyvállalati piacra tervezett lapka nem csak a piac első 7 nanométeres GPU-ja, hanem a TSMC csíkszélességén ez eddig legyártott messze legnagyobb chipdizájn is. A Vega 20 megszületéséig az új iPadekben teljesítő Apple A12 számított a 7 nanométeres csúcsnak a maga 122 mm2-es területével. Ennél az AMD GPU-ja 2,7-szer nagyobb (331 mm2), amely egy ilyen, viszonylag fiatal technológiánál sok hibás lapkát, na meg rendkívül magas gyártási költségeket jelenthet. Nem is csoda, hogy a Radeon VII-re felkerült verzióban négy darab CU-t (Compute Unit) letiltott az AMD, amely a 14 nanométeres Vega 10-hez mérten kevesebb, 3840 darab aktív végrehajtóegységet eredményezett.""A költséges lapka mellé ráadásul négy darab ugyancsak drága, HBM2 memóriachipet társított az AMD. Az ilyen memóriáknak már a darabára is magas, erre azonban még rájön az összeköttetéshez szükséges szilíciumlapka (interpózer), illetve a komplett chip összeállításának költsége. Iparági pletykák szerint csak a négy darab chip ára 300 dollár körüli költséget eredményez, erre jön még rá a GPU, az összeszerelés (kb. 100 dollár), illetve a körítésnek tekinthető nyomtatott áramkör költsége (kb. 75 dollár). Ezzel összesen akár 600 dollár fölött is lehet a komplett kártya előállítása, mely a nettó 700 dolláros ajánlott fogyasztói ár mellett közel nullszaldóssá teheti a terméket. Az AMD mozgásterét erősen behatárolja a konkurens Nvidia, amely nettó 800 dolláros áron kínálja hasonló teljesítményre képes kártyáját, a GeForce RTX 2080-at."
#216 BITBOYS
Intel / nVidia / AMD hírek, tesztek esetében leginkább nem szabad készpénznek venni azt, ami ezen az oldalon le van írva... -
snecy20
nagyúr
válasz
antikomcsi #214 üzenetére
Annak a játéknak a VRAM igénye kamu.
Épp néztem egyik nap, full zárt helység, pályabetöltés után, és konstans emelkedett a VRAM fogyasztás, pár másodpercenként mindig 20-30 megával. Végül valahogy 7600MB-nál megállt.
-
Endy556
csendes tag
Ebből erősen 2080 lesz
Zotac 2080 AMP edition
710 euro ès klasszisokkal jobb hűtès... 🤨 -
-
SRB Minerrel egy tesztet tudnátok futtatni?
-
jockas
senior tag
-
-
do3om
addikt
"Az AMD GPU-k régóta híresek fogyasztásukról, de a Radeon VII-tel ez úgy tűnik, hogy végre megváltozik: mint fogyasztás/teljesítmény diagramunkból is látszik, ezúttal nincs jelentős elmaradás az NVIDIA ajánlataihoz képest, sem relatív, sem abszolút értelemben."
Ez is szép megállapítás. Nincs lemaradva a várva várt szuper 7nm az NV 12-24nmével szemben ez valóban siker.
Mért nem lehet azt írni ami a nem teljesen hülyék számára amúgy is világos? (van sok akinek nem az)
Nem olyan rossz a kártya akkor sem ha rendesen van tálalva. Ott a 16gb RAM ami egyes felhasználási területen előny, mezei gamernek meg igaz nem de megnyugtató, nekem is az lenne ha választani kell.
A hűtés egyeseknek itt már korai ejakulációt okozott, nincs mit hozzá fűzni nevetséges volt amit művelt egyes fórumozó hogy mennyire jó is lesz, biztos a régebbi ref tapasztalatokra alapozott.
Az ára nagyon határeset, olcsó tudjuk hogy nem nagyon lehet, de pont egy kicsivel kellet volna annak lenni.
Sokakat megnyert volna még így is mert az NV most nagyon pöcs módon árazott, de meg is lett a büntetés érte, kaptak szép számú selejtet ami sokakat elfordíthat tőlük. Tehát van mit meglovagolni az AMD-nek ha ügyes. De túlzásokba nem kell esni.Még annyi hogy az NV-nek is van mit odaszúrni: RT támogatású játékokat, olyan megvalósítással hogy akinek AMD van az irigykedve nézze mit nem érhet el.
-
gaben88
őstag
Nekem tetszik, ha most vennek kartyat, ezt vagy 2070-et vennek. De azt hiszem ezt a gent skippelem a 1080-al...
-
meci77
tag
Köszi a tesztet!
A Vega 64 vajon miért maradt ki? Jó lett volna látni ebben a tesztben.
üdv. -
tehát a Radeon 7 ben benne van a Navi parancsprocesszora és ezért betettétek a tesztbe a Forzát ami kihasználja.
Az egyetlen ilyen kártyát amiben ez van az egyetlen játékkal ami kihasználja.nem is eza gond, Forza jó dolog, csak ezek szerint ez is elferdíti a képet az általános sebességről. mert csak 7 játékkal teszteltek, És kidobtátok Wolf 2 -t mert miért is? -
Bár nem rossz a VGA, de kicsit túlárazott, ergo nagyon úgy néz ki, hogy ebből egy használt garis 1080 Ti lesz az új gépembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Új gyártástechnológia, egy kis csiszolás az architektúrán, és a Vega máris ott a felsőkategóriában.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egy óra, két rendszer
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Delta Force (2024)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest