Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Video digitalizálás
- Milyen processzort vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Oliverda #1104 üzenetére
Nem tudom, csak gondolom, hogy egybe van véve mert az 5 nm nél sincs odaírva hogy EUV,de abból csak az van míg 7 ből van nekik EUV nélküli is és EUV is. Ráadásul ez 12 nm valami hibrid, nem biztos, hogy kompetens a táblázat ebben.
Persze igaz amit írsz, de arra értettem, hogy nem tudhatjuk, hogy adott csíkszélességen mennyit fognak profitálni. Lehet hogy a 12 nm olcsóbb volt nekik a kifejlesztés ,de tized annyi waffer jön/ jött le róla, mint a 7 nm EUV non EUV gyártáson jön és fog lejönni. Ráadásul a waffer árat sem tudjuk a két esetben., Ezért írtam, hogy ez nem lehet mérvadó., mert sok bizonytalan tényező van.
Úgy gondolom a Turing nem olcsó, hiába 12 nm,de mint írtad is, ezt csak ők tudják. -
válasz
Oliverda #1086 üzenetére
De ez nem EUV gyártáson készül ha jól tudom, abban a táblázatban amit betettél a komplett EUV 7 nm költségek is benne vannak plusz a gyártás beindítása egy csíkszélességre nem igazán mérvadó arra mennyibe kerül egy egy lapka gyártása hisz a megtérülése a 7 nm-nek lehet hogy többszörös lesz, mint a 10-12 nek.
Annó arról pletykáltak, hogy a Turing eredetileg samu 10 nm-n lett volna gyártva de aztán le kellett ezt fújni és a TSMC től valami komplett blokkokat kellett kibérelni és átalakítani. Plusz gondolom NV tejel elég szépen az RTX beiktatásáért a fejlesztőknek.
szerintem a két kártya ahogy Abu írta is nagyjából egyforma költségeket égethet fel a két gyártónak én is így számoltam. -
Na igen de ebből a kommentből is azért előjön egy kis kettős mérce.
A turing túlárazott, a raderon 7 így nem árulható veszteséggel.
A 2080 13,6 milliárd tranyót tartalmaz. a Radeon VII 13,2 milliárdot. A radeon 331mm ² a 2080 551mm ². A memóriát adom a radeonnak hogy az ott biztos többe kerül, az Nvidiának meg szerintem a gyártása/ kihozatali aránya rosszabb,az kerül többe, ilyen hatalmas GPU val. -
válasz
pengwin #1066 üzenetére
Persze egyertelmű, az igények nem egyformák, de ilyen alapon ismerek olyan embert is bőven, aki 100 K-t sem adna VGA ért soha és luxuskent kezeli azt, hogy emberek egyáltalán költenek játszani pénzt. Önmagában maga a gamer PC szegmens se egy "kell" kategória, ilyen alapon az egész megkerdojekezheto a 15 K-VGA tol kezdve az IGP vel szemben. Ne érts félre, értem miről beszélsz, hogy 4K 60+Hz az luxusigeny, de azért is irtam a fenti példát, hogy ez szerintem egy belső mérce kérdése.
valaki hozzá van szokva ahhoz, hogy ő maxon játszik mindig és van aki meg életében nem költene PC játékra. Az utóbbi szemében te pont ugyan olyan vagy egy 150 K-s géppel, mint a te számodra a luxus user aki mégveszi 3 évente a leggyorsabb kártyát.No offense, én sem értek egyet az arazassal, ezt már többször leírtam.
A tudjukkin meg hangosan felröhögtem. -
Kérdés mennyire NV hülyesége ez és mennyiért és milyen kihozatallal lehet 2018 ban egy ilyen brutal GPU-t marketing 12 nm-n gyártani. Persze, biztos hogy van rajt hasznuk, hisz azért csináljak, de a Radeon 7 sem éppen olcsó mint látod. Ugyan azt a teljesítményt kapod ugyan azon az áron kis jóindulattal.
A 2060 nagyobb és összetettebb GPU mint az 1080TI vagy a Vegak. -
Mint látod, 45 % gamerszegmens bevétel csökkenés nem azt mondatja velem, hogy mi zöldvérüek hülyék lennénk. és assztisztálunk ezekhez az árakhoz.
Pont ezért nem jó a radeon 7 sem.
Ezért van ez, mert nem megy az RTx sorozat.- Attól ha valaki vesz 2080TI-t nem feltétlenül támogat egy gyártót vagy csinál bármit ,ami nem az ő saját érdekeit szolgálja. Aki nem racionális okból vesz egy kártyát, hanem mert megteheti és kell neki az sem hülye vagy elvakul.
Pascal egy végletekig kihegyezett generációja volt annak az a architektnek, kb ugye ennek kellett volna lennie a GCN nek is a generációk váltakozásával.
Most váltottak, remélhetőleg elkezdődik a Turing kihegyezése és finomhangolása, és nemsokára egy hasonló remek generációt láthatunk, mint a Maxwell/ Pascal. -
válasz
Televan74 #1024 üzenetére
Elméletileg az új xbox jövőre már támogatni fogja.Biztos, hogy egyenlőre kezdetleges formában, de nagyon fontos, hogy a grafikus motorok már alapszinten támogassák az RT-t , ne pedig utólag kelljen ezt belefoltozni, mert az még tovább ront az amúgy is jelentős erőforrás igényen.
A héten az Unreal engine a 4.22 korai hozzáférésű kiadásában már alapvető szinten támogatja ,Unity is szintén ami már egy hatalmas előrelépés. Lassan elkezdődik a mozgolódás ilyen téren.
AMD is szerintem hamarosan bemutatja a saját Windows 10 megoldását. Azt sem tartom kizártnak, hogy az AMD hardverek erősek/ erősebbek lesznek RT ben, főleg ha az új Boxba is beteszik a funkciót.
Jó ötlet lenne egy különálló RT gyorsító kiadása a PC szegmensbe, amit nem kellene cserélni a VGA val.ribizly : valószínűleg az RT-t majd akkor lehet előrelépésnek tekinteni a fejlesztők szemszögéből az előre letárolt raszterizációs megoldásokkal szemben, amikor az RT munkát és időt takarít meg nekik az erőforrásigényessége ellenére is. Tehát nem kell előre letárolni benne jeleneteket, fény/ árnyék megoldásokat, csupán megadják az adott jelenetben a kezdő framet, fényforrásokat. stb és onnan a motor magától megoldja a többit.Hatalmas munkamegtakarítás lesz nekik remélhetőleg hamarosan, nekünk meg egy előrelépés a valós fizika felé..
-
válasz
XboxPlayer #913 üzenetére
Hogyne, ha te mondod hasra ütésre ez így van. Ráadásul ez a vaslogika kikezdhetetlen.[link]
Bár csak ennyit romlana minden 5-6 éves kártya. -
válasz
XboxPlayer #911 üzenetére
Szoftveres butitas... Gratulálok.
-
4 GB RAM volt rajt. Nem írtak rá a dobozra valóban, hogy az utolsó fél gigahoz közös memoriavezerlo adatcsatorna van és ha atleped a 3.5 GB-t lassulás történhet.
Nem a 64 bit volt a probléma hanem hogy a 7. és a 8. memvezerlo össze volt kapcsolva és közös adatcsatornát használtak, ami szűk lehetett, ha az utolsó fél gigaba nagyobb allokaciok kerültek. Ezert volt jatekfuggo, hogy ez problémát okozott e.
Természetesen nem jó és támogatando példa ez, de a 970 tulajokat így utólag szerintem nagyon is meg győzte a kártya. -
-
válasz
Remus389 #769 üzenetére
Az a gond hogy bármilyen negatív kritika éri a kártyát az számodra NV fanság és AMD haterség, pedig attól, hogy én Nvidia kártyáit szeretem, jól látom hogy mind a 2080 mind a Radeon 7 túlárazott 2019 ben, 2 évvel a az 1080 TI után.
Attól nem lesz jobb ez a kártya hogy NV-t szapulod.
Egyik estben ugyan azt teljesítményt kapod 3 GB rammal kevesebbel a másik oldalon pedig a Vega 64 hez képest kapsz 25-30 % teljesítményt majd 2x áron
Ez így nem jó sehogy.
A Radeon 7 700 dollárért hangos és melegszik, az RTX 2080 pedig nulla előrelépést ad egy 1080TI hez képest, vannak szépen elhulló példányok.és szintén baromi drága.2019 ben
Mindkét tábor nyugodtan lehet csalódott az új generációk miatt, kivéve számomra a 2060,de ez egyéni preferencia. De ezt már leírtam többször pl itt [link] is.Szóval nem szabadna minden kritikus hangvételű hozzászólást leredukálnod fanboyságra, mert sok igazság van bennük..
-
válasz
Petykemano #538 üzenetére
nem vagyok benne biztos, de az egyik esetben 95 celsius fölött volt a GPU( lol) ( Furmark) ahol már nem számított az hogy eldobja az órajelet,( ezt én nem látom a tesztben hogy mennyi) a hőmérséklet volt az elsődleges. A játék alatt pedig igyekszik kártya az optimális órajelet megtartani az alacsony hőmérséklettel, gondolom 75-80 fok fölött már ledroppol a kártya pár % órajelet ez alatt tartja ha tudja. Erre egy erős vízhűtés kellene ez tisztán látszik.
do3om: én mindkét cég esetében külön RT gyorsítót gyártanék, kimenet nélkül, kizárólag RT támogatásra. Aztán nem kellene kifizetni a felárát annak aki nem akarja, egyszerűbb/ olcsóbb lenne gyártani a VGA-t satöbbi...
-
nem csodálom, hogy doom / wolf valami oknál fogva hirtelen kimaradt a tesztből, technikai problémák
Cifu: Pontosan ezen múlik a dolog. Ha ez nem fog megtörténni akkor az egész egy haszontalan próbálkozás marad, egy techdemó, semmi több.
Unreal 4@ 4.22 mondjuk már grafikus engine szinten támogatja, elméletileg ki kellene jönnie márciusban annak a verziónak..Ha fejlesztők és grafikus motorok elhanyagolják akkor NV vagy AMD öntheti zsákszámra a pénzt, felesleges és a 3Dfx sorsára jut,megvan ennek az esélye sajnos, jó meglátás. -
válasz
MSI.Navi #520 üzenetére
mindent elsöpör. atyavilág ember...
sb: végletekről meg évtizedekről beszélni IT iparban szerintem hülyeség. pont.
( ezt is hülyeség leírni, hogy pont )
Az RT egy optimalizálható, kiszámítható effekt illetve eljárás . nagyon sok múlik, hogy az alapoktól beépítik e majd a játékokban és a grafikus motor és a fejlesztői környezet már alapvető szinten támaszkodni fog e rá.Egy idő múlva könnyebb lesz dolgozni RT vel a fejlesztőknek, mint előre letárolt reflectiont,Global illumination vagy egyébb fényforrásokat használni,Hardveresen szerintem 2 generáció múlva már az élsimításhoz hasonlóan használható ficsőr lesz 5-6 év múlva a fejlesztői környezet aktív része lesz felváltva az előre letárolt rendkívül munkaigényes eljárásokat.
Jelenleg az 2080 TI 4 x sebességével cinematic minőségű RT - nézhetsz, kb ennyi kell ahhoz, hogy jó legyen a dolog. Ez is csak egy vélemény, jósolni nem tudok én sem, lehet neked lesz igazad. -
ez egy szubjektív vélemény Jelzi is a however szócska, ő se tudja pontosan mitől tűnik úgy. Hiányzik a videoról főleg az említett résznél a beállítások közlése, hogy a kettő pontosan ugyan olyan beállításokkal ugyan úgy futott le, ráadásul belekeveri az RT és a hagyományos reflection összehasonlítását az RT-n belüli quality-t is belemossa.
Egyénként ha már szubjektív vélemény, ha összehasonlítod a két félt iinnentől,[link] a patch utáni sokkal természetesebb és jobban néz ki, kevésbé mű. szóval ez nem igazán tűnik nekem downgradenak. Az előző három videódban amit linkeltél a DiCE fejlesztő elmondja hogy pontosítottak az RT effektek működésén és az árnyékok tükröződések finomságán. nekem kb ez jön le a videóról. DE mindegy engedjük el szerintem ezt a témát mert túl sok off ide. ha gondolod nézz be az AMD vs Nvidia topikba aztán próbáljuk ott meggyőzni egymást . -
Pont arról beszélnek szinte mindhárom videóban,hogy mennyit nőtt a sebesség és hogy jobban néz ki. pl itt még a falevelek is árnyékot vetnek az update után.[link] +hogy mit adtak még hozzá és jobban néz ki mint előtte.[link]+ belekerült egy bug amitől nem robbant fel egy kocsi.
Mutasd már meg légyszíves hol van az ezekben amiket mondtál,hogy kevesebb részecske és effekt és fizika, meg a növényzet " tükröződését" visszavették?mert végignéztem, de nem találok erre semmit azon kívül, hogy azt írták megnőtt a Vram igény a patch után.. -
BF ben azt csinálták, hogy a látható játéktérre redukálták a z RT működését ,de nem rontottak a minőségén, sőt a robbanások effektjein javítottak. Ott is erről szó van amit te belinkeltél, ezzel megspóroltak egy csomó erőforrást. Azt azért mondjuk nem árt tudni,hogy DICE nem az Nvidia féle RT eljárást alkalmazta, mert nem tudták már idő szűkben azt beépíteni,ráadásula játék 90 % ban már kész volt amikor nvidia megkereste őket az RT vel, hanem egy saját hibrid verzióval dolgoznak. Ennek vannak előnyei, hátrányai.
Meglátjuk , lehetséges forgatókönyv az is amit te írsz ,meg az is hogy jön egy két játék amiben az alapoktól beépítik az RT-t és talán nyerhető vele gyorsulás. ha nem akkor meg talán az Ampere, ha meg az sem akkor passz. nehéz ezt megmondani előre.
Jó lenne ha AMD is hozná a saját szabvány RT megoldását a Microsoft fele, mert azért azt mindképpen el kell ismerni, hogy tudnak ők fejleszteni ha akarnak, csak néha túllőnek a célon.Úgy gondolom megint az lesz, hogy a két gyártó megoldásából lehetne egy jót kihozni majd. -
igen ez abszolút igaz. Ilyen Bioshock , Metro szintű játékokban tudom elképzelni, hogy hozzá adott értéket képviseljen, szerepe legyen a dinamikus megvilágításnak és tükröződésnek.
Ez még tényleg nulladik generációs lépcső, de nem néz ki rosszul azért már most sem. RTX 2080 meg nem lassabb attól hogy van benne RT képesség anélkül, többet se eszik mint a radeon, tehát tényleg egy ott lévő extra valami. Ami hülyeség volt, hogy erre építették fel az egészet a zöldek, ezt nem kellett volna, ahhoz ez még kezdetleges és játékok nélküli dolog. -
ebből melyik részét nem tudod értelmezni? mert a kijelentésed hogy lerontották az RT nélküli látványt és hogy FHD@30 és amit belinkeltél és bemásoltál ide az két különböző dolog.
várom továbbra is a bizonyítékot és Várom továbbra is ahol a 2080 FHD 30 FPS RT vel.ha már ugye fanboyoskodunk.Chaser: egyetértek, de úgy gondolom azért messze nem kuka ez a dolog ezen a generáción sem, főleg nem egy játék alapján, aminél utólag építették hozzá az RT-t.
-
válasz
Habib[HUN] #442 üzenetére
ez ugyan az a lista 12 monitor van rajt. Nvidia leírta hogy ő mit vár el a Gsynctől és nem tartja rá megfelelőnek a fresynces monitorok nagy részét. Ettől függetlenül szinte az összes FS monitor az adaptíve sync tartományán belül működik az nvidia kártyákkal, csak éppen ők szigorúbb határokkal dolgoznak a gsync esetében ezért a felhasználóra bízzák, hogy nekik megfelel e ez.
-
nem ,sajnos te fanboykodsz azzal hogy mérésekkel szemben leírsz valótlan adatokat.Ez nem vélemény, hanem mérés valós számokkal.
Ha te azt írod hogy FHD 30 FPS és még butított textúrák akkor mutass rá mérést teszteredményt.valamit, mert ezt hívom én fanboykodásnak.
Még max TAA val is ( ami nem fhd felbontás ) és ultra textúrákkal ultra DXR rel 60 FPS a 2080,.Én azért mutatok neked.[link]
Én itt azt látom hogy ultrán még a 2070 is abszolválja a 60+ FPS-t FHD-n.
tesztek@ vélemény. -
és ezt milyen meggyőződésből ? mert BF ben például jól néz ki az RT , több játék meg február 15 ig nincs a piacon. Egyébként valamilyen szinten igazad van, mert amit most látunk ez nem is igazán RT még csak egyfajta ismerkedés vele.
De ha ugyan annyiért kapok egy nem RT képes kártyát mint egy RT képeset ami anélkül sem lassabb akkor mit veszítek vele? -
A széles sávszél semmit nem ér Compute erő nélkül játékokban. Az RT mag egy cache tulajdonképpen semmi több, az RT számítások ugyan úgy compute igényes feladatok.Ahhoz a GPU nak is fejlődnie kell, a szoftvernek is, a drivernek is és végén a sávszélnek is.
Mint látod a clock to clock összehasonlítást a vega 64 kártyával a Radeon 7 is kb kitörölheti a HBM memóriával és a sávszéllel. egy drágító tényező semmi több. ha ez most 8 GB GDDR6 rammal 256 biten jött volna ki ,ugyan ilyen gyors lenne játékokban és kb 150 dollárral olcsóbb lehetne.
Nem hülyék dolgoznak Nvnél sem a tervező irodába, pontosan tudják ők mit miért tesznek.Az RTX kártyánál nem a sávszél a limit jelenleg. -
Manapság a legjobb vétel az RX 580 ez tény, eszembe se jutna más kártyát venni ma,abban a kategóriában. de mindig kimarad 2 tényező dologból.
Az Rx 480 után kijött az 1060 ami gyorsabb volt valamivel,mint a 480 és kb azonos áron volt, kevesebbet evett ,szerintem egy kulturáltabb GPU volt a Pascal.
Majd később kijött az 580 ami meg gyorsabb volt ugyan valamivel mint az 1060 csak éppen a pályafutása legnagyobb felében drágább volt jóval, mint az 1060, köszönhetően a bányászatnak.
Szóval az utóbbi 6 hónap távlatából nem kellene elfelejteni azt hogy 480 vs 1060 indult és hogy az 580 a bányászat miatt többet volt sokkal drágább mint olcsóbb. Nem fog ez a tendencia megfordulni pár hónap alatt. Aki akart az már váltott szerintem , legalább is a vásárlók zöme, és pont akkor volt lassabb az Rx 480 és pont akkor volt drágább az RX 580. -
Ahogy nézem a Radeon 7 árazását nem csak nekik kellene észhez térniük. Sajnos az történt hogy ezzel az RTX széria szinte jó ár/értékarányúnak tűnik, szóval lehetséges, hogy tett ezzel AMD egy kis szívességet most Nv nek. Jobban jártak volna ha nem adják ki szerintem, mer értem én, hogy nekik ez nem kerül semmibe, csak közben az RTX árazását meg szinte "vonzóvá" teszik.( idézőjel kitéve) Ez elég sok embernek egy újabb csalódás.
Mindkét kártya nagyon drágán gyártható, ez tény. A következő generáció lesz szerintem AMD és Nvidia oldalán is az igazi nagy dobás. navi @ samu 7nm nvidia részéről talán Ampere néven. Ettől függetlenül RTX lehet még jó széria, ha leviszik az árát 20 % kal.A tőzsde pedig így is jól van, a sajtó generálja a bullshit cunamit. 2017 márciusában 100 dollár alatt volt az Nidia részvénye, ha 150 dollár körül maradnak az is nekik 50 / részvényárfolyam és 30 % cégérték növekedés 20 hónap alatt, ami nem semmi. nincs akkora gond mint amit itt sokan vizionálnak ,hisz eszméletlenül túl volt árazva az Nvida részvénye.
A kiemelkedően jóból most belementek egy átlagos időszakba.. ezelőtt 3 éve ez nekik maga lett volna a csoda, most meg bukásként van elkönyvelve, pedig a krypto lufi effektus nem volt kérdéses, csak az ideje. -
válasz
BerserkGuts #352 üzenetére
-
-
válasz
Apollyon #248 üzenetére
nem biztos az Nvdiának most AMD a legfőbb ellenfele , hanem a piacot kell meggyőzniük és a befektetőket. Ezt már itt [link] is kielemeztem szerintem :
"Az árak meg magasak. Meg kellene érteniük a VGA gyártóknak, hogy nem csak egymással versenyeznek, hanem a konzolokkal is.
Persze esélytelen küzdelem, de megszab egy lélektani határt, ami fölé ne vigyék a VGA-k árát. Amit persze nem tudunk, hogy mennyit drágultakat a gyártási költségek.
Erre választ a Samsung 7 nm eljárással gyártott Turing/ Ampere fog választ adni, ahol elméletileg nem lesz extra költség gyártáson, csak a normál 7 nm EUV extra árazás( jaj) és Nvidia a most kapott gyomrost is abszolválni fogja, talán jön a Navi is,beesik a PS5, magyarul sok tényező lesz ami befolyásolni fogja a következő gen árazását. Én mindenképpen egy sokkal jobb ár/értékű generációban bízok."
-
tehát a Radeon 7 ben benne van a Navi parancsprocesszora és ezért betettétek a tesztbe a Forzát ami kihasználja.
Az egyetlen ilyen kártyát amiben ez van az egyetlen játékkal ami kihasználja.nem is eza gond, Forza jó dolog, csak ezek szerint ez is elferdíti a képet az általános sebességről. mert csak 7 játékkal teszteltek, És kidobtátok Wolf 2 -t mert miért is? -
válasz
huskydog17 #173 üzenetére
Tom's hardver csinálja a legpontosabb mérést szerintem fogyasztásra. ilyen téren nekik szoktam hinni. igazad van amúgy.[link]
-
tegnap 153 dolláron ált nvidia az eladási bejelentés óta folyamatosan nőtt. Ma esett le 4 dollárt. Ha bejelentenek árcsökkentést akkor nőni fognak, nem csökkenni. Egyébként AMD szépen elkezdett csökenni, az elmúlt 6 órában majd 5 % ot estek. nem értékeli a piac úgy látszik a dezinformációt.
-
válasz
m0h0senator #131 üzenetére
hogy őszinte legyek régen a PH tesztek jobbak voltak, mint a külföldi tesztek. tegnap valaki linkelte a 8800GTx tesztjét . Itt is van . [link]Ilyet még ma sem sok helyen találsz.A megfogalmazás, a körítés, az egész tálalása, a játékcsokor minősége.
-
mert fanatikus vagy semmi másért. ez nem azt jelenti hogy ez egy jó vétel lenne
.A 2080 se az, ne aggódj ezen.Röhejes örömködni ezeknek a kártyáknak ilyen áron, a 1080 Ti után 2 évvel. 7 nm és többet eszik mint a konkurencia 12@14 nm kártyái? na ne már. ezért kár volt egyáltalán kiemelni az első 7 nm GPU címet.
Arra költöd a pénzed amire amire akarod, csak ne magyarázd meg , hogy ez mennyire jó, mert ez nem az. A 18 watt pedig @ 7 nm elég szomorú. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Új gyártástechnológia, egy kis csiszolás az architektúrán, és a Vega máris ott a felsőkategóriában.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Ukrajnai háború
- Assetto Corsa Competizione
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Video digitalizálás
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest