Hirdetés
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AAAgold #1162 üzenetére
Szedd ki a
http://
az elejéről és jó lesz [link]Raymond
Nem követem a Dirt műszaki megoldásait csak belefutottam a linkelt tesztbe
de így már értem mi van a háttérben. Viszont ahogy nézem a képeket, az AA-s képek homályosak, még az MSAA is, miközben az AA OFF teljesen éles
szerk2.
Mondjuk nem értem a ph motor miért szarja el a linket
mert most ránéztem és ismét elszarta, úgy kellett javítani kézzel
-
TTomax
félisten
A 2080 azért gyorsabb mint a 1080Ti azonos áron,nem sokkal de gyorsabb.A Radon VII viszony lassabb.Igen a 2080 sem jó vétel,az sem jó vásár.Így vagy úgy de meg kellett volna veri,ha teljesítménnyel nem megy akkor árral!!!Teljesen jogos a véleménye,ez a kártya ezen az áron csak arra jó hogy a 2080 jobb színben látszódjon. [link]
-
Cefet
aktív tag
Nem tudom. Az biztos, hogy ezt a kártyát és GPU-t még nem kezelik rendesen a "matató" programok. Az minden esetre elgondolkodtató, hogy egy 100-150W-ot fogyasztó GPU és a ráillesztett, felsíkolt réz hűtőblokk között kb 5-6°C hőfok különbség jön létre, ennél az új GPU-nál meg a die-on belül jóval több...
-
nkmedve
őstag
Mindegy, hogy hol 100 fokos a chip ha emiatt throttlingol, és bőgeti a ventillátort. Ez egy elég komoly gond, főleg ha majd valaki melegebb környezetben fogja használni, esetleg a ház szellőzése nem lesz a legjobb. Amúgy megjegyzem, hogy szerintem az egyetlen komolyabb gond ezzel a kártyával, másképp teljesen korrekt lett.
A chip majdnem egy szintben van (a régi Vegákhoz képest mindenképp jobbnak tűnik), de azért nem tökéletes a dolog. GamersNexus tesztelte ezt, és náluk a minimális egyenetlenségek miatt pont a GPU közepét nem fedte elég nyomással a hűtő, ahol a legtöbb hő keletkezik: [link]
Ez a gond eredhet a hűtő megmunkálásából is, de mindenképp lehet számítani rá, hogy nem minden kártyánál fekszik tökéletesen fel a hűtő, és valószínűleg ezért is használja az AMD ezt a spéci thermal padot.
-
Cefet
aktív tag
A 100°C feletti belső értékek azt jelzik, hogy a keletkező hőmennyiség az elvezethetőség határait súrolja. A szilíciumon belül sem egyenletes a hőeloszlás, vannak nagyon forró pontok. Most mondhatnám, hogy egy atomerőmű esetében ez még rendben is lenne...
A melegedés azért is nagy probléma, mert - saját tapasztalatból kiindulva - a melegebb GPU nagyobb áramot vesz fel. Radeon Tahiti mag 50°C -on kb 50A-t, 80°C-on már 100A-t kér. Remélem érted az összefüggést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Új gyártástechnológia, egy kis csiszolás az architektúrán, és a Vega máris ott a felsőkategóriában.
- sziku69: Szólánc.
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- Jelszókezelők
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest