- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hővezető paszták
- Apple asztali gépek
- Home server / házi szerver építése
- Canon EOS DSLR topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
cowboy_bebop #98 üzenetére
És szabályozni... Csak kettőt.
-
MaSzKa
senior tag
Végre jó nálatok az AMD
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
TotalStorage #97 üzenetére
S ebből mennyi tud mérni is?
-
TotalStorage
csendes tag
Azt hiszem, ez már "érett" az AMD-től...
De nekem egyvalami hiányzik a tesztből: MA770-DS3. NB770/SB600, szóval nem IGP, de új északi híd régi délivel, érdekes összehasonlítás lehetett volna low profile HD3450 kártyával... Meg hát szerintem ez az első Giga alaplap 5 (ÖT!) ventilátorcsatival... -
dokar
addikt
jó lett a teszt fless
-
X@b3e
addikt
-
Aprósólyom
addikt
Én is dicsérem a tesztet, tetszett!
Most éppen 690G-vel nyomom hasonlóan gigabyte név alatt. Úgy érzem nem lesz ez másként a jövben sem, a "bátyus" társaságával. Jah, mit nekem 8800GTS, én kérem X1250-vel tolom a windows-t. Következő alkalommal, meg HD3200-el.
Éljenek sokáig az integrált videókártyák. ATI rulez
-
Lazsnak
tag
Kár hogy a HTPC-m játékra is kell, ha nem kellene akkor simán ilyen rendszert raknék össze, szimpatikus.De igy marad vmi tuti kis erös vas, oszt mehet projektoron full hdbe Assasins Creed
-
diegho
nagyúr
hát látod ez van, inkább hozok minden mást, nem szeretek garival járogatni vissza minden alkatrésszel. meguntam. asus lapot nem hozok, csak külön rendelésre és ha megkérdezel egy szervízest ő is ezt fogja mondani. asus kezd olyan lenni mint az msi, platinum lapjai jók, többi rakás szar, asusnál ugyanez van csak ott deluxe-nak hívják. (meg egyéb jelölések blitz, maximus, striker stb) meg mondjuk az is elmondja a dolgokat hogy hoztam vagy ~10 asust 1 év alatt abból felével volt gond, gigából hoztam ennek sokszorosát és volt 1-el probléma, de mondom én csak kicsiben csinálom kisker vagyok, igaz nagykeresek is ezt mondják, de mi biztos rosszul tudjuk, hiszen a haver megmondta, az asus az isten.
-
Newlocal
aktív tag
Végre az AMD felébredt és csinált valamit ami másnak nincs. Grat hozzá!
A cikk is jó. Miért nem érdemelt az AMD platformja "Különösen ajánlott" stemplit, amikor tényleg nincs a piacon jelenleg ehhez közel semmi ilyen Inteléknél vagy bárhol máshol? -
AMD Power
titán
Istenem milyen boldog vagyok.
Nagyon király lett a teszt. És persze a teszt alany is.
-
djsunny
aktív tag
Ilyen tudású, integrált platform lesz a közeljövőben Intel processzorra is?
-
]Phobos[
senior tag
én nem tom mi a baj az Asus-sal meg a Kingmax-xal, de nálam semmi probléma, felvilágosítana vki
-
REDeath
őstag
ez tényleg pofásra sikerült, de egy valamit nem értek:
"(azóta megtudtuk, hogy ezt a ficsőrt csak a mobilgépekbe szánt 780-as chip támogatja majd)."
notiba minek külső vga? -
Male
nagyúr
Az első oldalon az SB700 és SB600 összehasonlító táblázatban a SATA számok nem fordítva vannak?
Amit eddig sem értettem: az Intel déli hídjainál miért van felsorolva a tulajdonségok közé, hogy 1 PATA külső vezérlővel? Hiszen az nem a chipset tulajdonsága/része, csak az alaplap gyártók szokták mellé pakolni...
-
Gyuri27
félisten
Na ez a Mega Lol vegyél intelt! Tudod mit vegyél levegőt. Fújd ki és gondolkozz.
Nem mindenkinek szalad a szekér, hogy 45+ legyen lap is és proci is.
Az asrock annó kellett a 478 alá mert a csodás abit meghalt! Me abit! Pedig abban nem volt húzva a proci. Lett az asrock és 3.5-n ment a prescott. De mivel kevés volt ezért mivel nem akartam mindent cserélni megint lett egy asrock, csak már öszvér. Tehát jók azok. Ha meg az árukat nézzük pláne.
De ennyi volt és nem több az intel. Giga lesz, isten segedelmével. S3-t szeretnék. 8xxx-s phenommal. A tanácsot köszönöm. De nem kértem. -
Franticfox
tag
Jujdejó, akkor még jó hogy vártam azzal a BE procival!
-
X@b3e
addikt
válasz
VaniliásRönk #65 üzenetére
Tuningra nem hinném, hogy bárki is ilyen lapot venne.
-
Gyuri27
félisten
Az asrocknak lelke van! Nekem a kölök gépében 3gigás prescott is ment 3.5-t és ott is a kingmaxok haltak meg
Most az öszvér asrock 775-s tokozás 865-s chipset is megy 280-t. Majd igyekszek 300-ra tornázni.
Pozitivum. Nem bonyolódsz bele a biosba! Valamint bolond biztos, ugye semmit nem lehet megsütni benne. Olcsó. tehát most jobb már mint az asus. -
DarkByte
addikt
Na ez igen. HTPC-nek igen kellemes alaplap.
Apropó, én nem vagyok egy HTPC guru; régi analóg komponens vagy s-video kimenetet erről sehogyan nem lehet nyerni? Teszem azt ha otthonra össze akarnék rakni egyet, nem volna rossz ha tudnám használni a régi SDTV-vel is. Kezdek csapdába esni az asztali DivX-es DVD lejátszóval az mkv és H.264 párosítással, úgyhogy lassan valami ilyesmit kellene kitalálnom (avagy valami kész megoldást, pl. Popcorn Hour, csak az viszont felvenni nem tud). -
X@b3e
addikt
válasz
VaniliásRönk #46 üzenetére
Mert az Asus meg a tesztelt Giga közt oly' sok különbség lesz
-
radírfej
senior tag
válasz
VaniliásRönk #56 üzenetére
háát. ezen lehetne vitatkozni, mégha én is egy asrockot használok évek óta, ill. asusokkal sokat szívtam. de akkor is.
de hogy ne menjünk messze. amiben még nem csalódtam az a gigabyte. kis minta az enyém, de annál jobban ragaszkodom ehhez a tapasztalatomhoz. azt hiszem a cikkben szereplő lap lesz a pocsékul tervezett, de betonstabil asrock utódja.
-
cowboy_bebop
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
Gratula a teszthez, olyan jó lett, mint maga a chip.
Külön jó a részletes fogyasztásmérés. -
TomBoy1986
veterán
Nagyon tetszik ez a chipset, s az sem utolsó, hogy végre SB700-as dh.-val szerelik. Nálam is jól jönne a +2 SATA (na nem azért, mert annyit használok, hanem mert CF esetén a 3870-es hűtője 2-t nem enged használni
)
Le kellene cserélni a 3.gépet egy ilyenre... hisz úgyis erősebb, mint a benne lévő X700Pro.
-
Daffit
tag
Már régóta Inteles vagyok és sosem szerettem az AMD-t. Összeszereltem egy AMD-s konfigot az apámnak, de az is meggyőzött, hogy az Intel a jobb.
DE!
Nagyon rossz, hogy az Intel ennyire elhúzott (vagy inkább az AMD qrja el a dolgokat?) és nincs igazi konkurencia harc. Ez a vásárlók szemszögéből rossz. Ezért örülök, hogy az AMD végre kihozott valami nagyon jót. Ha most csinálnék egy gépet apámnak, biztos ezt a konfigot választanám.
Gratula AMD!Az AsRock az ASUS tulajdonában van, de gondolom ezt tudjátok.
-
Integra
titán
remélem jön micro atx deszka integrált memóriával az igp-hez és tutttiiiii
-
radírfej
senior tag
válasz
Thulcandra #48 üzenetére
jó márka? olyan nincs. az számít ami a garancialevélre van írva. években.
-
Gyuri27
félisten
Jó a lap. Jó a teszt. Jó az amd.
Már csak egy dedikált memós változat, mondjuk 128/ddr3.Keldor papa #25: csodálkozol rajta. Nincs most se megfelelő mennyiségű és minőségű amd-s lapjuk. Előtte is csak nv-s. Ezzel a taktikával szvsz sok jót nem hoz a jövő.
-
Thulcandra
senior tag
válasz
VaniliásRönk #46 üzenetére
Hát pedig mindig azt hittem, hogy az asus jó márka középárkategóriában, no de akkor veszek asrockot!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Thulcandra #42 üzenetére
Ha ANUS-t veszel, akkor nem sznob vagy, hanem igénytelen.
#43 Enszuke: Végülis nem az Intel procikkal fordul elő rendszeresen, hogy a tesztpéldányok mennek mint a veszettfene, a sima bolti db-ok meg annyira nem akaróznak száguldozni.
#45 fLeSs: LordX arra gondolt, hogy C'n'Q helyett RMClockot kell használni, bármilyen szorzó/feszültség kombináció tetszőlegsen beállítható, amik között képes terheléstől függően váltogatni. Mindig működik.
-
LordX
veterán
Fless, a CnQ be-nem-kapcsolás problémára: az AMD driver csak a minimum és maximum órajel között vált, tegyél fel egy RMClock-ot, az normálisan kihasználja a CnQt
-
Thulcandra
senior tag
No, végre itt a teszt hál' Istennek épp idejében!
Igaz nekem x^n számú külföldi teszt elolvasása után semmi újat nem nyújtott, azért örülök, hogy külföldi nyelvet nem mívelő társaink is megtudhatják végre mennyire odacsap ez a rendszer
Úgynézki én is beszerzek majd egy 780G chipsetes lapot, de nem gigabyteot hanem asust sznob vagyok na haggyatok !
-
X@b3e
addikt
Asszem a HTPC-m új lap-proci párosa lesz ez a Giga és a 3450X2..
Nagyon tetszik, és mATX jó lesz, ha esetleg kisebb házat akarok a jövőben... -
Yutani
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #35 üzenetére
Akkor nem tudom, mi van, de a KN9 Ultrában nem tudok 1,3 Volt alá menni.
-
diegho
nagyúr
na végre valami az amd-től. mennyi lesz ez a lap? ha 20k alá lövik a gigát és lesz mondjuk asrock 15-ért akkor az olcsó gépek alapja lehet ez a chipset.
-
válasz
VaniliásRönk #35 üzenetére
jo, de en nem egy hd3450, hanem egy hd3870 kapcsolgatasat varnam el
ugy mar azert lenne pici villanyszamla kulonbseg. -
VaniliásRönk
nagyúr
Amint a tesztből kiderül, ez ~15W többletfogyasztás. Akinél ennyire fontos az alacsony villanyszámla, az nem fog megvenni egy felesleges plussz hardware-t. (főleg hogy egy venti + egy kis tuning és kb. ugyanott vagy, és akkor még az alacsony fogyasztás is megmarad 2D-ben)
#32 Yutani: Abit KN9 (1.3-es BIOS) és X2 4200+ EE (F2) 1.2V ill. X2 4200+ EE (G2) 1.25V kombó mellett sem voltak gondjaim a feszültséggel.
-
Yutani
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11 üzenetére
Nekem Abit KN9 Ultra van, és nincs támogatás AM2+ procikhoz. Gyanítom azért, mert a feszültséggel nem tudnak mit kezdeni. Így sem lehet 1,3 Voltnál kevesebbet adni a prociknak, míg a Phenomok 1,1-1,25 Voltot kérnek. Ezért nem AM2+ kompatibilis a KN9 széria. De miért kellett így elk*rni...?
-
ezzel nem is vitatkozom, valoban dragabb meg a legkisebb 8200-as is.
Ezzel egyutt, ha vartam volna meg 2 honapot gepvasarlassal, biztosan 780g-s lap lett volna, dehát turelmetlen voltam mar
Meg igy hogy nem tudja lekapcsolni a nagy videokartyat, kicsitt vesztett a fenyebol nalam. -
Ste
addikt
na végre
már csak a dedikált ramos változatát kellene tesztelni -
max-pain
senior tag
Az AMD oldalan (is) meg ez van:
-
dekoninck
aktív tag
Szegény Intel....
-
max-pain
senior tag
Egyebkent most ez DX10-es vagy DX10.1-es? Mert az elnevezese alapjan (HD 3000-es szeria DX10.1-esnek gondolna az ember, de mindenutt (legalabbis ahol en olvastam) csak DX10-et irtak.
Na nem mintha szamitana a gyakorlatban, csak erdekel -
keIdor
titán
válasz
VaniliásRönk #18 üzenetére
Az már régen volt most megint vannak gubancok.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Egyrészt erős fenntartásokkal kell kezelni az alaplapi bizgentyük adatait, másrészt HTPC-be vagy low-cost irodai konfigba 40k+-os CPU? Ok, előfordulhat, de nagyon nem jellemző.
#16 Keldor papa: Jut eszembe, TF2.
(ha egy 9550("XT") 1024-ben elviszi Medium/High-on, akkor ez...
)
#25: Ezt szomorúan hallom, az NF7-S 2.0-t annó nagyon szerettem...
-
shtml
őstag
Már az előző cikkben is, amelyben említettétek ezt a chipsetet ill. Gigabyte lapot, szemet vetettem rá. Kár, hogy pár hete vettem új gépet, most biztos ezt választanám.
-
Hun'reeth
őstag
Várható volt már. Jó ideje erősödik az AMD int. chipes megoldásokban (ATI révén) most le is verte inteléket.
Grat a cikkhezAMD-nek meg a chiphez.
-
És ha mindehhez hozzávesszük, hogy az Intel nem kínál energiatakarékos asztali chipet
ezzel azert vitatkoznek, az e8xxx szeria eleg keveset eszik, nalam az alaplap alapon 40w-ot mer ha 100%-on megy. Monnyuk az alaplap merokeje csalhat, de azert...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Alapos teszt lett, főleg az tetszik, hogy többféle szituációban is meg lett mérve a fogyasztás.
#16 Keldor papa: Úgy tudtam megoldódtak a gondjaik mióta felvásárolták őket...
-
keIdor
titán
Öröm látni, hogy kezd visszatérni az AMD. ATi RV670 és most ez a 780G. Tetszik!
Kiváncsi leszek még az AMD K10.5-re is.
Eddig mindig azt mondtam, hogy integrált VGA-val nem lehet játszani, de most ez változik. Igaz 800×600 és low, de akkor is lehet már rajtuk valamennyire játszani a mostani friss játékokkal is. 2005-2006-os játékokat meg szerintem 1024×768 Mediumom is elbírná. Aki pedig Counter-Strike: Source-zik annak talán még a High is elmenne AA nélkül. (elég sok irodás szereti)
Egyébként komolyan földhöz vágott, hogy G35-höz nincs DX10-es driver... 2007 nyár eleje óta piacon van... oké, hogy teljesen alkalmatlan még a DX9-re is, de ha már DX10-es akkor támogathatná! Nem hiszem el, hogy ilyen trehány az Intel!
A G45 most Júniusban jön, a Computex-en mutatják be a P45-el együtt és ahogy nézem felköthetik a gatyót...
Annyira nem követem ezeket az integrált megoldásokat, de van még egy ugyanilyen Nvidiás chipset is, nem? GeForce 8200-vel azt hiszem és 8400GS-el lehet kialakítani Hybrid SLi-t.
(#11) VaniliásRönk: Az Abit-nál mostanában bajok vannak... sok oldal írt erről. Az AB9 QuadGT tulajok is sírnak (jogosan), hogy még nincs Wolfdale ready BIOS a lapjukhoz.
Más gyártók, mint pl. a Gigabyte, Asus, MSi, DFi már rég kiadták a 965-ös lapjukhoz a megfelelő BIOS-okat. Meg az összes lapjukhoz mostanában nagyon gány BIOS-okat írnak.
-
Levin01
őstag
Vga-ban kezd már magára találni az AMD, a chipsetjeik nagyon pöpecre sikerednek, pláne ha ezt az ütemet tudják tartani, még processzorban kell felzárkózni és nem lesz itt semmi gubanc.
-
törölt tag
Nagyszerű, ütőképes chipset az AMD-től!
-
]Phobos[
senior tag
Hát nem 3 napba került, de úgy látszik, csak feltámadtak
-
VaniliásRönk
nagyúr
Lehet hogy tévedek, de mintha az alaplap támogatná a Phenom procikat is.
[link] [link]
#9 Fáraó: Kérdezek jobbat. Miért nincs AM2+ BIOS egyik AM2-es lapjukhoz sem? Vagy miért nem kapható még sehol az egyetlen AM2+ alaplapjuk?
#10 JoeYi: És a COM/LPT portok? A visszafele kompatibilitásról szól az egész x86 világ. (ipari P3 alaplapokon még ISA is volt jó sokáig)
-
JoeYi
őstag
2*USB 1.1 port, az vajh miért maradt benne?
-
Fáraó
őstag
Az Abit miért adhatta ki ezt? Ha tudták, mert sztem sejteni lehetett, hogy tarolni fog ez a 780G...
-
VargaI
senior tag
Ez egy dolog, csak az hogy Intel, maga a névmeg a marketing eladja. 1-2 éve is mikor kijöttek az első irodai felhasználásra szánt Sempron procis gépek, amik még olcsóbbak is voltak akkor se borult fel a piac, hogy többet nem veszünk Intelt.
Viszont a hír örvendetes, és gondolom az AMD-nek most különösen jól jönnek az ilyen dolgok, pláne ha a nővekvő HTPC iránti keresletet nézzük. Meg persze nekünk vásárlóknak is, plusz még az, hogy áprilisban árcsökkentés is lesz, ami az EE-s procikat is érinti természetesen
. Reméljük az egyből ide ér, nem úgy mint a HD3800-as széria árcsökkentése
.
-
keIdor
titán
De hülye ez az Intel... elég régóta van mág G35 és még nincs hozzá normális driver? Szánalmas...
-
Már az előző cikk is meggyőzött, a részletesebb kivesézés után pedig már teljesen lenyűgözött.
Nagyon jó, korszerű és minden igényt kielégít (főleg HTPC-kben).
A cikk is nagyon jó lett -
Puma K
nagyúr
Nagyon komoly kis chipsetet csinált az AMD. Jó lenne ha végre ilyen versenyképes dolgokat csinálna a továbbiakban is az AMD
-
HERR Z
veterán
határozottan kellemes, remélhetőleg lesz erre épülő lap bőven(és nem csak mATX-es)
-
rudi
nagyúr
Tehát akkor az Intel nagyon elkezdheti a kaparódzásst ViiV vonalon mert most eléggé keveset mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az AMD új lapkakészlete kis fogyasztású, mégis jól használható rendszerek alapja lehet.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Google Pixel topik
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- További aktív témák...
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest